Nxjerrja tejzanor e polifenoleve nga Baggibuti (Stachys parviflora)

Ekstraktet e bimës Baggibuti (Stachys parviflora L.) vlerësohen si ilaçe bimore të përdorura si trajtim i ngërçeve, artralgjive, epilepsisë, sëmundjeve në rënie dhe drakunkuloza. Nxjerrësit tejzanor aplikohen me sukses për izolimin e polifenoleve dhe fitokimikateve të tjera nga Stachys parviflora.

Çfarë e bën Ekstraksionin tejzanor Superior? – Parimi i Punës & Përfitimet e Power-Ultrasonics

Komponimet bioaktive si polifenolet, flavonoidet, terpenet dhe metabolitët e tjerë dytësorë mund të nxirren me sukses nga speciet e gjinisë Stachys, p.sh. Stachys parviflora.Atëherë komponimet bioaktive (p.sh. fitokimikatet, metabolitët dytësorë) duhet të izolohen nga botanikat, strukturat qelizore të materialit bimor duhet të prishen në mënyrë që të lirojnë komponimet e synuara. Nxjerrja tejzanor është një metodë shumë efikase për të izoluar sasinë e plotë të fitokimikateve nga botanikët (p.sh., Stachys parviflora, barëra, etj.) Brenda një procesi të shpejtë të nxjerrjes. Aplikimi i ultrazërit me fuqi të lartë prodhon efekte të forta të kavitacionit, shqetësime / trazira, rrjedhje të lëngshme me shpejtësi të lartë. Këto forca tejzanor nxisin prishjen dhe përzierjen e qelizave në nivelin makro dhe mikro. Për më tepër, depërtimi i tretësve, shpërbërja e përbërjeve bioaktive dhe transferimi i masës janë përmirësuar ndjeshëm. Kjo e bën nxjerrjen me ndihmën e ultrazërit shumë efikas, duke rezultuar në rendimente superiore të ekstraktit brenda një kohe të shpejtë të procesit.

Kërkesë informacioni

Ekstraktimi me ultratinguj është një teknikë e thjeshtë, efikase dhe e shpejtë për të izoluar vajrat esencialë, polifenolet, flavonoidet dhe metabolitët e tjerë bioaktivë nga botanikët si Stachys parviflora (baggibuti)

Nxjerrës tejzanor UP400St (400W, 24kHz) me agjitator për nxjerrjen e metabolitëve bioaktivë nga botanikë si Stachys parviflora (i njohur edhe si baggibuti).

Përfitimet e Fitokimikateve nga Baggibuti (Stachys parviflora)

Stachys parviflora L., e njohur zakonisht si "Baggibuti", është një specie e Lamicae. Komponimet e Stachys parviflora si iridoidet, flavonoidet, acidet fenolike dhe diterpenoidet raportohen se metabolitët sekondarë janë të njohur për vetitë e tyre anti-nefritike, anti-inflamatore, fshirëse radikale dhe anti-mikrobike.

Nxjerrja tejzanor e Komponimeve Bioaktive nga Baggibuti (Stachys parviflora)

Nxjerrja tejzanor, e njohur gjithashtu si nxjerrja me ndihmën e ultrazërit (Emiratet e Bashkuara Arabe), është një teknologji e vërtetuar shkencërisht dhe e vendosur në mënyrë industriale për izolimin e përbërjeve bioaktive si polifenolet, flavonoidet, terpenet dhe shumë metabolitë të tjerë dytësorë nga botanikët.

Nxjerrja e Baggibuti (Stachys parviflora): Parimi dhe Protokolli i Punës

Nxjerrja tejzanor është një teknikë e butë, jo termike, por shumë efikase e nxjerrjes, e cila bazohet vetëm në forcat mekanike. Kështu, komponimet e ndjeshme botanike ruhen kundër degradimit termik, por rendimentet e ekstraktit të marra me ultratinguj janë jashtëzakonisht të larta dhe me cilësi superiore.

Ultrasonikë me fuqi të lartë për nxjerrje

Mekanizmi intensifikues i nxjerrjes së ultrazërit me frekuencë të ulët dhe intensitet të lartë i atribuohet kryesisht fenomenit të kavitacionit akustik. Kur flluskat e kavitacionit shemben në sipërfaqen e materialit botanik, erozioni dhe sonoporimi thyen matricën e qelizave bimore (të tilla si Stachys parviflora), gjë që rezulton në shkatërrimin e strukturës qelizore dhe lirimin e substancave ndërqelizore siç janë polifenolet dhe fitokimikatet e tjera. Transferimi i shtuar në masë lehtëson lirimin e molekulave të tilla si proteina, lipide dhe fito-kimikate.
Forcat qethëse të krijuara me ultratinguj përmirësojnë depërtimin e tretësit në matricën qelizore të lëndës botanike dhe përmirësojnë përkatësisht përshkueshmërinë e membranave qelizore. Këto mekanizma të ultrazërit të fuqisë janë përgjegjës për intensifikimin e rëndësishëm të procesit të arritur kur ultratingulli aplikohet për nxjerrjen botanike.

Ultratingulli promovon izolimin e fitokimikateve nga Stachys parviflora

SEM nga sipërfaqja e Stachys parviflora, (a) mostra e patrajtuar, (b) maceracioni, (c) nxjerrja e optimizuar me ndihmën e ultrazërit (Emiratet e Bashkuara Arabe) (UP200Ht, 4 minuta kohë trajtimi, 74.5 % me intensitet të lartë dhe 74.2 % pastërti tretëse)
Studimi dhe fotografia: © Salarbashi et al., 2016

Protokolli i nxjerrjes tejzanor për fenolikët nga Baggibuti

Ekipi kërkimor i Salarbashi nxori komponimet polifenolike nga gjethet e Stachys parviflora duke përdorur nxjerrësin tejzanor UP200Ht (200W, 26kHz). Për studimin e nxjerrjes krahasuese të nxjerrjes dhe maceracionit tejzanor, pjesët ajrore të thata (të korrura gjatë fazës së lulëzimit) të S. parviflora u bluan në pluhur me një madhësi mesatare të grimcave më pak se 149µm. Nxjerrja botanike u krye në temperaturën 35 ° C, pH natyral, duke përdorur metanol (60, 80 dhe 100 % (v v-1)) si tretës për intervalet kohore 4, 7 dhe 10 min.
Për nxjerrjen tejzanor, u përdor ultratingulli UP200Ht i llojit të sondës Hielscher (200W, 26kHz). Amplituda e nxjerrësit tejzanor UP200Ht ishte vendosur në 100%. Intensiteti i trajtimit me ultratinguj ishte 21.8346 Wcm-2 në amplituda 100%.
Rezultatet e analizës së ekstraktit të prodhuar me ultratinguj zbuluan se përmbajtja totale e flavonoideve (TFC) e ekstrakteve u rrit në mënyrë lineare me trajtimin me ultratinguj, ndërsa koha e nxjerrjes kishte efekt të kundërt në TFC. Përmbajtja më e lartë totale e flavonoideve u mor në kohëzgjatjen e ultrazërit prej 4min. (t = 4 min)
Acidi kafeik, acidi tanik, kuercetina, acidi ferulik dhe acidi rosmarinik u gjetën si komponime kryesore fenolike në ekstraktin e prodhuar me ultratinguj.
Bazuar në imazhet SEM, është qartë e dukshme se tejzanorizimi dhe kavitacioni akustik i tij përfundimisht luajnë një rol të rëndësishëm në prishjen efikase të murit qelizor dhe strukturës së materialit bimor dhe rendimenti i nxjerrjes është rritur nga dridhjet tejzanor dhe mikro-transmetimi kavitacional Me Nga këto efekte të shkaktuara nga ultratingulli i fuqisë, nxjerrja me ndihmën e ultrazërit rrit procesin e ënjtjes dhe zbutjes së mureve të qelizave nëpërmjet hidratimit të materialit pektinoze nga lamella e mesme. Rrjedhimisht, matrica e qelizave vegjetale është e prishur, e cila më pas çon në një çlirim shumë më të shpejtë dhe më efikas të metabolitëve bioaktivë sesa në metodat e tjera klasike të nxjerrjes. Imazhet SEM zbulojnë se efikasiteti i nxjerrjes tejzanor të komponimeve fenolike. Si një metodë e butë, jo-termale e nxjerrjes, zërit jep në aktivitete superiore antioksiduese dhe antimikrobiale që tejkalojnë ekstraktet e prodhuara nga teknikat konvencionale të nxjerrjes.
(krh. Salarbashi etj., 2016)

Ekstraktimi me ultratinguj është shumë efikas për izolimin e acidit kafeik, acidit tanik, kuercetinës, acidit trans ferulik dhe acidit rosmarinik Stachys parviflora (Baggibuti).

Kromatogrami HPLC nga ekstrakti Stachys parviflora, i cili u izolua në kushte ekstraktimi të optimizuar me ndihmën e ultrazërit
Studimi dhe fotografia: © Salarbashi et al., 2016

Kërkesë informacioni

Përfitimet e nxjerrjes tejzanor të Stachys parviflora

  • Rendimentet më të larta
  • Cilësi e shkëlqyer
  • Nxjerrja e shpejtë
  • Zgjidhni tretësin tuaj të preferuar
  • Nuk ka degradim termik
  • Punon me material botanik të freskët dhe të tharë
  • Kushte saktësisht të kontrollueshme
  • kosto-efektive

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Ultrasonizatorë me Performancë të Lartë, të Artit për Nxjerrjen e Stachys parviflora

Ekstraktimi i intensifikuar në mënyrë ultrasonike rezulton në rritje të konsiderueshme të shkallës dhe rendimentit të ekstrakteve botanike.Karakteristikat e zgjuara të ultrazërit Hielscher janë krijuar për të garantuar funksionim të besueshëm, rezultate të riprodhueshme dhe mirëdashësi për përdoruesit. Cilësimet e funksionimit mund të arrihen dhe formohen lehtësisht përmes menusë intuitive, e cila mund të arrihet përmes ekranit me prekje me ngjyra dixhitale dhe telekomandës së shfletuesit. Prandaj, të gjitha kushtet e përpunimit si energjia neto, energjia totale, amplituda, koha, presioni dhe temperatura regjistrohen automatikisht në një kartë SD të integruar. Kjo ju lejon të rishikoni dhe krahasoni kandidaturat e mëparshme të zërit dhe të optimizoni nxjerrjen e vajit esencial nga Stachys parviflora (baggibuti) në efikasitetin më të lartë.
Sistemet Hielscher Ultrasonics përdoren në të gjithë botën për prodhimin e ekstrakteve botanike me cilësi të lartë. Ultrasonicators industriale Hielscher lehtë mund të drejtojnë amplituda të larta në funksionim të vazhdueshëm (24/7/365). Amplituda deri në 200 μm mund të gjenerohet lehtësisht vazhdimisht me sonotroda standarde (sonda / brirë tejzanor). Për amplituda edhe më të larta, janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor. Për shkak të fuqisë së tyre dhe mirëmbajtjes së ulët, sistemet tona ekstraktuese tejzanor instalohen zakonisht për aplikime të rënda dhe në mjedise kërkuese.

Na kontaktoni tani për të mësuar më shumë rreth nxjerrjes botanike tejzanor, sistemeve tona të nxjerrjes tejzanor dhe informacionit të çmimeve! Stafi ynë me përvojë të mirë do të jetë i lumtur të diskutojë kërkesat tuaja të aplikimit dhe përpunimit me ju!

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.

Literatura / Referencat
Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.