Tejzanor Nxjerrja e Ayurvedic Videos

Barishtet dhe erëzat përmbajnë shumë komponime bioaktive, të cilat përdoren si ilaç dhe theripeutikë në praktikat Ayurveda. Ekstraktimi me ultratinguj është një teknikë e shkëlqyer e nxjerrjes për të prodhuar ekstrakte me cilësi të lartë. Përparësitë e ekstraktimit me ultratinguj janë rendimenti shumë i lartë, nxjerrja e shpejtë dhe trajtimi i butë, jo termik, i cili prodhon komponime bioaktive të padëmtuara.

Pse Tejzanor Nxjerrja?

nxjerrjes tejzanor është një, teknikë të butë jo-termike, e cila është e bazuar në cavitation. ultrasonicators Hielscher-së të lejojë kontrollin e saktë mbi të gjitha parametrat sonication (të tilla si amplitude, temperaturës, presionit, intensitetit). Kjo siguron që komponimet e nxjerra nuk janë degraduar gjatë procesit të nxjerrjes, e cila është vendimtare për nxjerrjen dhe përgatitjen e tinctures medicinale.
Ultrasonically Biochemicals lëshuar janë të cilësisë së lartë dhe të tregojnë bioavailability jashtëzakonshme. asistuar ultrasonically rritet nxjerrjes japin dhe redukton kohën e nxjerrjes. Përparësitë tjera të rëndësishme janë temperaturat e ulëta të procesit (dmth 20 ℃, që është dukshëm më e ulët se në nxjerrjen tradicionale) dhe përdorimi i tretësve të gjelbër (dmth ujë, etanol).

Nxjerrja me ultratinguj i kalon teknikat e tjera të nxjerrjes në shpejtësi të lartë (kohëzgjatje të shkurtuar), rendimente më të larta dhe cilësi më të lartë të ekstraktit.

ultrasonicator UP400St për nxjerrjen me shpejtësi të lartë të botanikëve Ayurvedic në tufa.

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Fitokimikatet nano-formuluara në produktet Ayurvedic

Për bioavailability mirë, bimor fito-komponimet duhet të jetë i pranishëm në madhësi molekulare që do të dërgohen në qelizat e njeriut. Phytosomes (pharmacosomes) janë komplekset farmakologjike fosfolipideve në të cilën sunstances bioactive e barishte janë të përfshira. Phytosomes mund të formulohet si pezullime, liposomes, emulsione, Ujor mikro / nano-dispersione, krem, locione, xhel, tableta, kapsula, pluhura, granula ose tableta. Me nxjerrjen tejzanor dhe teknologji formulimin, përgatitjen ideal i substancave shumë bioavailable mund të zbatohet lehtësisht në prodhimin.
Për bimëve carangth tilla qumështi, xhinko biloba, farë rrushi, çaj jeshil, murriz, dhe xhensen, dozen nano në formën e nanoparticles polimerike, liposomes, Mishele, nanospheres, nanocapsules, nanoparticles solid-lipideve, dhe nanoemulsions tashmë është provuar shkencërisht të jetë në mënyrë të konsiderueshme më efektive.

Përparësitë:

 • Cilesi e larte
 • të jepnin të lartë
 • nxjerrjes Fast
 • Butë, jo-termik
 • stabiliteti në rritje
 • procesi i standardizuar
 • i sigurt
 • Lehtë për të vepruar
 • CIP / SIP

Tejzanor Përgatitja e Ayurvedic tonics

Në mjekësinë Ayurveda dhe Aziatike, bimët përdoren më së shumti në kombinim të konvikteve të shumta të bimëve, të cilat janë formula të standardizuara por të individualizueshme. Formulime të tilla të bimëve ayvedvedic dhe erëza shpesh kombinohen në një tonik të përqendruar ose vaj aromë për të arritur një ilaç shumë të efektshëm. (Një formulim shumë i spikatur është Triphala, i cili është i përbërë nga Amalaki, Haritaki dhe Bibhitaki).
Përveç tonics, herbs dhe erëza janë të përgatitur si xhel Ayurvedic erëz, të cilat përdoren për gatim. Këto xhel erëz dhe salcat (paste psh Ayurvedic erëz, salcë masala, Chutneys etj) japin ushqimet e një aromë të mrekullueshme dhe të veprojë në të njëjtën kohë si ilaç.

Sistemet e nxjerrjes tejzanor përdoren për të nxjerrë xhenxhefilin dhe përbërës të tjerë që nxisin shëndetin nga xhenxhefili. Videoja tregon UP100H në nxjerrjen e xhenxhefilit.

Nxjerrja tejzanore e xhenxhefilit të thatë duke përdorur UP100H

Miniatura e videos

Fuqia Ultratinguj për Plant Nxjerrja

Ultratinguj me intensitet të lartë është një teknikë e zakonshme e përpunimit në industrinë ushqimore, kimike dhe farmaceutike. Homogjenizimi, emulsifikimi, ruajtja si dhe nxjerrja janë procese tipike, të cilat përfitojnë shumë nga sonication. Ultrasonifikimi përdoret për përzierjen e lëngjeve, salcat dhe pastat për stabilitet të përmirësuar, për nxjerrjen e aromave dhe përbërësve të aromave, si dhe substancave bioaktive si polifenolet, polisaharidet, antioksidantët, vitaminat dhe përbërjet e tjera ushqyese ose farmakologjike.
Ultratinguj pushtet është një proces intensifikimin teknologji, excelling metodat tradicionale nxjerrjes tilla si tretje, hydrodestillation ose Soxhlet nga të jepnin të lartë, normë më të shpejtë nxjerrjen, kushte të butë e procesit dhe cilësi të lartë ekstrakt. Duke kontrolluar dhe rregulluar intensitetin ultraound, droga bimore mund të jenë të përgatitur si nën-mikron dhe nano-sized komponimeve – sigurimin bioavailability më të lartë.
Prandaj, Sonication është teknikë preferuar për përgatitjen e moderne barnave Ayurvedic bimor.

Kërkesë informacioni

Ekstraktues tejzanor i tipit sondë për çlirim efikas fitokimik dhe botanik nga bimët.

Extractor tejzanor UP400St për përgatitjen e ekstrakteve nga barishtet Ayurvedic.

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike.

Nxjerrja me ultratinguj e produkteve botanike - Batch 8 litra - Ultrasonicator UP400S

Miniatura e videos

Standaridization e nxjerrjes

Me sonikatorët Hielscher mund të kontrolloni me saktësi të gjithë parametrat e rëndësishëm të nxjerrjes dhe faktorët ndikues. Kjo ndihmon në krijimin e një procesi të standardizuar të nxjerrjes që lejon prodhimin e ekstrakteve të besueshme dhe të vazhdueshme me cilësi të lartë.

Tejzanor Nxjerrja Equipment

Hielscher Ultrasonics është prodhuesi kryesor i sistemeve tejzanor nxjerrjes. Me mijëra të instaluara makina tejzanor nxjerrjes në mbarë botën, Hielscher është jo vetëm partneri juaj i besueshëm për hardware, por edhe për konsultim dhe zhvillimin e projektit.
Varg ynë produkt përfshin sisteme tejzanor për të vogël të vëllime shumë të mëdha të procesit. Pajisje të tilla si sonotrodes ndryshme (hetimet tejzanor / brirë), boosters dhe qelizat rrjedhin të mundur për një organizim optimal të procesit. Stafi ynë i mirë me përvojë e teknikë, inxhinierë proces dhe biokimistët të konsultohen dhe të ju udhëzojë nga fizibilitetit për shkallë-up dhe instalimin.
Na kontaktoni tani! Ne jemi të kënaqur për të punuar me ju në procesin tuaj të veçantë nxjerrjes!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me nxjerrësit tejzanor, formulimet Ayurvedic dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të nxjerrjes dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


extractors tejzanor janë shumë efikase dhe shpesh bëj më mirë struktura konvencionale nxjerrjes.

UIP1000hdT (1kW) dhe UIP16000 (16kW) sonikatorë industrialë për nxjerrjen e fitokimikave dhe komponimeve bioaktive me cilësi të lartë.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Ultratinguj Cavitation dhe efektet e saj në Nxjerrja

Kur valët me ultratinguj me frekuencë të ultë dhe me frekuencë të ulët janë bashkuar në lëngje ose xhel, ndodh cavitation. Cavitation tejzanor ose akustike është
Cavitation tejzanor perforates dhe prish muret qelizore dhe membranat, duke rritur permeability membrana qelizore dhe prishje. Për më tepër, tretësi mund të hyjë në qelizën që transporton vajra esenciale dhe komponimet bioaktive nga brendësia e qelizës në tretësin përreth. Në këtë mënyrë biokimikaliet, të cilat futen në qelizë, lirohen në tretësin përreth dhe mund të ndahen më pas. Transferimi i përmirësuar i masës midis qelizës bimore dhe tretësit (p.sh. ujë, alkool, etanol) mundëson prodhimin e ekstrakteve të fuqisë së lartë.
Ekstraktimi tejzanor është një formë e ekstraktimit të ngurtë-lëngshëm dhe mund të kombinohen me teknika të tjera të nxjerrjes si hydrodistillation, Soxhlet, ekstraktimi supercritical fluid (SFE), mikrovalë etj. me qëllim të rritjes së kapacitetit të pajisjeve ekzistuese të nxjerrjes dhe përfitimit nga efektet sinergjike të ultrazërit. Me performancën e saj të jashtëzakonshme në rikuperimin / prodhimin e nxjerrjes, normën e ekstraktimit dhe cilësinë e ekstraktit, sonication është teknikë moderne për prodhimin e barnave Ayurvedic bimor. Ekstraktimi tejzanor liron përbërësit fitokemik me bioavailability të lartë dhe aktivitet antioxidant. Kur krahasohet me metodat alternative të prodhimit, sonication rezulton në përmbajtjen më të lartë të fenoleve, flavonoideve, jo-flavonoideve, totalit të klorofileve, karotenoideve të përgjithshme, terpenoideve, fitosteroleve dhe kapacitetit të pastrimit radikal.

"Përdorimi i ultrazërit mund të përmirësojë procesin e nxjerrjes duke rritur transferimin në masë ndërmjet tretësit dhe materialit bimor. Përveç kësaj, rënia e flluskave të kavitacionit çon në përçarje më të mirë të qelizave nëpërmjet formimit të mikrobiteve për shkak të kolapsit të flluskave asimetrike pranë një sipërfaqe të fortë. Kjo lejon për depërtimin e tretësve të përmirësuar në vetë trupin e bimës dhe gjithashtu mund të prishen muret qelizore. Si pasojë, përdorimi i ultrazërit në përdorimin e nxjerrjes së bimëve ka përfitime në rritjen e transferimit të masës, depërtimin më të mirë të tretësit, më pak vartësi nga tretësira e përdorur, nxjerrja në temperatura të ulëta, norma më e shpejtë e nxjerrjes dhe rendimenti më i madh i produktit. Këto karakteristika e bëjnë sonication një propozim tërheqës për shumë ekstrakte dhe për shkallë-lart ajo duhet të përdoret në vetë njësinë e nxjerrjes ku materiali bimor është në kontakt të drejtpërdrejtë me tretësin p.sh. në nxjerrjen e antioksidantëve nga Rosemary. "[Mason et al. 2011]

Efektet e tejzanor Nxjerrja

 • përmirësuar Diffusion
 • Përmirësimi i Mass Transfer
 • Thyerje të qelizave bimore
 • Përmirësuar Penetration tretës
 • Efekti Sonocapillary

Ekstraksioni me ultratinguj përdoret edhe për përgatitjen e tinkturave spagjirike! Mësoni më shumë rreth përgatitjes me ndihmën e ultrazërit të tinkturave spagjirike, duke përfshirë protokollet dhe rekomandimet!

Ayurveda

Ayurveda është qasje holistike për shëndetin dhe mirëqenien. Bazuar në njohuritë e lashtë e bashkëveprimit në mes të bimëve dhe shëndetit, praktika Ayurvedic bën përdorimin e mjeteve juridike natyrore. Ayurveda dhe Herbology janë të lidhura ngushtë: Pronat medicinale dhe shërimin e qindra bimëve, erëza dhe Botanicals janë pjesë e sistemit Ayurvedic bimor shërimit. tonics ayurvedic, vajra dhe përzierjet mund të administrohet brenda si mjekësi, shtojcë ose ushqim si spplied jashtë nëpërmjet lëkurës (p.sh. vajra, kremra, vajra) ose si Aromatherapy edhe nëpërmjet mebrane mucuous i traktit respirator.

Herbs Ayurvedic

Në mjekësinë tradicionale, mjetet juridike me bazë bimore të bëra nga barëra, erëza, rrënjë dhe lule përdoren gjerësisht.
Çdo botanik është i njohur për efektet e tij specifike, p.sh. për të përmirësuar tretjen, për të vepruar si substanca anti-inflamatore ose anti-bakteriale, për të lehtësuar dhimbjen, për të lehtësuar problemet e frymëmarrjes, për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm etj.

Shafran i Indisë (Curcuma longa), qimnon, Ajwain, koriandër, kopër, saunf, nenexhik, farat e mustardë, karafil, asafetida (hing), fenugreek, piper i zi, xhenxhefil, kardamom, gjethe bay, kanellë, arrëmyshk, triphala dhe cayenne janë botanicals popullore që janë përdorur për të përmirësuar tretjen dhe metabolizmin. Ata administrohen për të pastruar trupin duke hequr ama (nënproduktin e tretjes së dobët) dhe për të parandaluar ose shëruar problemet e tretjes.

Phytochemicals pranishëm në ashwagandha (Withania somnifera), Basil shenjtë, jamball, dhe qershi dimrit janë të njohur mirë për të përmirësuar punën, shëndetin e përgjithshëm dhe jetëgjatësi duke rritur të energjisë, forca & mirëqenien. I njohur si adaptogens, këto phytochemicals pasuroj rezistencën e trupit ndaj stresit.
Tumeric është një nga më të rëndësishme Botanicals Ayurvedic. Ajo përmban curcuminoids dhe curcumin. Këto përbërje janë të njohur për përfitimeve shumëfishtë shëndetit të njeriut, të tilla si rritje funksionit të trurit, aktivitet të lartë antioksidant, lehtësimin inflamacione (p.sh. artritit reumatoid), dhe për parandalimin e kancerit. Curcumin fituar një shumë vëmendje në meficine tradicionale perëndimore dhe farmakologji për shkak të efektit të saj kancerit-luftën. Që të dyja, curcuminoids dhe curcumin janë të dobët i tretshëm në ujë, ata duhet të encapsulated në liposomes. Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth encapsulation tejzanor dhe përgatitjen lipozome!
Moringa (njohur gjithashtu si shigru ose dru thupër) përdoret për të tij anti-fungale, antivirale, detoxifing veti. Të pasura me antioksidantë dhe vitamina A, Moringa është quajtur një superfood.

Manjistha dhe Neem përmbajnë detoksifikimin substanca, të cilat pastruar dhe pastrojë trupin.
Pjepër i hidhur (Momordica charantia) Dhe Betelnut janë përdorur me sukses për të trajtuar qëndresën e insulinës dhe diabetit.
basil shenjtë (e njohur edhe si Tulsi; Ocimum Sanctum) Është përdorur për inflamatore e saj, antipiretik, dhe efekteve analgjezik.
fara Kalonji, siris pemë, dhe janë të njohur për efektet e tyre të dobishme në sistemin e frymëmarrjes.

Herbs Ayurvedic për doshas specifike

Në Ayurveda, çdo person është klasifikuar në lidhje me llojin e tij / saj dosha. Ekzistojnë tri lloje dosha – Vata, Pitta dhe Kapha. Për çdo lloj dosha ekzistojnë herbs, të cilat janë extraordinarilly dobishme. Gjej poshtë bimeve më të rëndësishme dhe erëza për secilin lloj dosha:
Vata: Ashwagandha, Triphala, xhenxhefil, kanellë, Qimnon
Pitta: Amlki, Trifl, Yashtimdhu, Guduci, Kshtwri
Kapha: Shafran i Indisë, Haritaki, Triphala, xhenxhefil, karafil

Efekti Sonocapillary

Efekti sonokapilar / efekti kapilar tejzanor është një ngritje anormale e një lëngu në një tub kapilar nën veprimin e ultrazërit. Meqenëse disa përbërës të tillë si vajrat esencialë janë në sistemin kapilar të një materiali bimor, do të pritej që ultratingulli të ndihmonte në dëbimin e tyre me efekt sonokapilar. Është e mundur që disa dukuri elektrike që shoqërojnë efektin sonokapilar mund të kenë gjithashtu një ndikim. Ky fenomen mund të përmirësojë nxjerrjen e komponimeve polare ose jonike, të ngjashme me elektroforezën.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.