Nxjerrja me efikasitet i xhenxhefilit nga Sonication

 • Ekstraktimi tejzanor i vajrave esenciale dhe komponimeve aktive nga xhenxhefil bind nga efikasiteti i lartë dhe rendimenti i lartë.
 • Ekstraktimi tejzanor është një proces i butë, jo-termik i cili jep në ekstrakte me cilësi të lartë.
 • Përderisa metodat e tjera të nxjerrjes janë të kufizuara në aftësinë e tyre të lartësimit, sonikimi mund të jetë tërësisht linear me çdo nivel të prodhimit industrial.

Nxjerrja e Ginger

Ginger (Zingiber officinale) përmban një sasi të lartë të përbërësve aktivë, të tillë si vajra esenciale, [6] -cererol, oleoresinat dhe phytochemicals të tjera bioaktive, të cilat janë substanca të dëshiruara për shkak të shijes, erës dhe efekteve farmakologjike.
Për të përdorur komponimet aktive të xhenxhefil, ata duhet të lirohen nga rrënja e xhenxhefil (rhizome) me nxjerrjen. Metodat e nxjerrjes konvencionale për xhenxhefil, siç janë distilimi i avullit ose ekstraktimi i tretësit, kanë disa pengesa: Ata njihen që konsumojnë kohë, kanë nevojë për sasi të mëdha të tretësve kimikë dhe kanë aftësi të kufizuar të procesit.

Sistemet e nxjerrjes tejzanor përdoren për të nxjerrë xhenxhefilin dhe përbërës të tjerë që nxisin shëndetin nga xhenxhefili. Videoja tregon UP100H në nxjerrjen e xhenxhefilit.

Nxjerrja tejzanore e xhenxhefilit të thatë duke përdorur UP100H

Miniatura e videos

Nxjerrja tejzanor Gingerol

cavitation tejzanorEkstraktimi tejzanor është një metodë jo-termike e bazuar në parimin e cavitation, forca të mëdha qethjeje dhe microturbulences që thyejnë mure qelizore mekanikisht, duke lehtësuar në të njëjtën kohë lirimin e përbërësve qelizorë të materialit bimor në tretës pa degradim kimik. Temperaturat e butë të procesit ruajnë ekstrakte të dëshiruara (p.sh. antioksidantë, polifenole, etj.) Nga degradimi termik. Për më tepër, nxjerrja ultrasonically-assisted shpesh mund të kryhet në tretës ujorë (= ujë). Shmangia e tretësve organikë (p.sh. aceton, hekzanë) është veçanërisht e rëndësishme për nxjerrjen e përbërësve që më vonë përfshihen në produktet ushqimore dhe farmaceutike.
Sonication është përdorur për të nxjerrë komponente funksionale nga shumë matrica të bimëve dhe indeve të ndryshme. Është provuar të jetë më i shpejtë se teknikat e ekstraktimit konvencional.

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj

 • kushtet e lehta të procesit
 • të jepnin të lartë
 • nxjerrjes Fast
 • pa tretes
 • i sigurt & operacion i lehtë
 • shkallë-up lehtë
 • efikasitet të lartë të përgjithshëm
 • inline ose batch përpunimit
 • shpejt RoI
Trajtim tejzanor me sistemin 2kW UIP2000hdT

UIP2000hdT me nxitës në një rezervuar për nxjerrje

Kërkesë informacioni

Cilësi e shkëlqyeshme e nxjerrjes

Nxjerrja nga ultrasonics pushtet ka përparësi mbi teknikat e tjera të nxjerrjes tradicionale, të cilat shpesh janë të kufizuara në vëllime të vogla. Ekstraktimi tejzanor mund të kryhet si proces grumbullimi ose inline duke përdorur një qelizë rrjedhëse. Forcat intensive forca tejzanor shpojnë apo thyejnë matricën e qelizës në mënyrë që të gjitha materialet intracelulare të jenë të shpejta dhe lehtësisht të lëshuara, në mënyrë që të nxjerrë një rendiment maksimal. Shumëllojshmëria e pajisjeve të ultrazërit siguron një procedurë të thjeshtë dhe të lehtë, tretësira e kërkuar mund të zëvendësohet me ujë ose sasia e tretësit mund të zvogëlohet ndjeshëm. Për më tepër, një temperaturë e butë dhe një kohë e shkurtër e nxjerrjes parandalojnë komponimet aktive kundër degradimit, në mënyrë që të merret një ekstrakt me cilësi të lartë me klasën e pharma / food.

Pajisje Hielscher Ultrasonics

Hielscher Ultrasonics furnizon sisteme të fuqishme dhe të besueshme ultrasonike për stolin e sipërm, impiantin pilot dhe përpunimin e plotë industrial të çdo vëllimi. Sistemet tona të fuqishme tejzanor mund të përdoren për përpunim grumbullimi dhe inline. Kontrolli i lehtë dhe i saktë mbi të gjithë parametrat e procesit siguron cilësi të vazhdueshme të ekstraktit dhe efikasitet të lartë të procesit.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000
Ne zhvillojmë zgjidhje të personalizuara për një proces tejzanor optimal!

Përgatitja e personalizuar tejzanor

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videosLiteratura / Referencat

Fakte të vlefshme

xhenxhefil

Xhenxhefil është një burim bimë e pasur me antioksidantë natyrorë fenolikë dhe flavonoidë.
Aromat dhe aroma karakteristike e xhenxhefilit rezultojnë nga vajra të paqëndrueshme që përbëjnë 1-3% të peshës së xhenxhefil të freskët, kryesisht të përbërë nga zingerone, shogaols dhe gingerols me [6] -ringerol (1- [4′-hidroksi-3′-metoksifenil] -5-hidroksi-3-dekanon) si komponimi kryesor i afert.
Zingerone prodhohet nga gingerols gjatë tharjes (nën nxehtësi) dhe ka një shije të ulët dhe një aromë me aromë të ëmbël. Zingerone, i quajtur edhe vanillylacetone, mendohet nga disa që të jetë një komponent kyç i shijen e xhenxhefilit, por i jep “e embel” aromë e xhenxhefil të gatuar. Zingerone është e ngjashme në strukturën kimike të kimikateve të tjera të aromës si vanillin dhe eugenol. Përdoret si një shtesë shije në vajrat e erëzave dhe në parfumeri për të futur aroma me aromë.

Vajrat esenciale

Një vaj esencial është një lëng i koncentruar hidrofobik që përmban komponimet e aromave të paqëndrueshme nga bimët. Vajrat esenciale njihen gjithashtu si vajra të paqëndrueshëm, vajra eterike, aetherolea ose thjesht si vaj i uzinës nga i cili janë nxjerrë, si vaj rose, vaj xhenxhefil, vaj sandale, vaj karamele, vaj limon ose vaj ëmbël .
Vaj esencial përdoren gjerësisht dhe mund të gjenden në shumë produkte të konsumit, p.sh. në ushqim dhe pije për aromatizues, në parfume dhe tualete për aromë, dhe në artikuj të mjekësisë dhe farmaceutike për efektet terapeutike. Vajrat esenciale karakterizohen nga aroma e tyre specifike. Vajrat esenciale janë miratuar si përbërës të sigurtë për ushqim, produkte mjekësore dhe terapeutike.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.