Tejzanor Nxjerrja e bimëve medicinale

Bimët, erëzat dhe materialet e tjera bimore janë të pasura me fitokemikale, të cilat janë komponentë të çmuar për produkte medicinale dhe ushqyese. Sonication thyen strukturën qelizore dhe liron komponimet bioaktive – duke rezultuar në rendimente më të larta dhe ritme më të shpejta të nxjerrjes. Si një proces jo termik, sonikimi është një teknikë e butë ekstraktimi që parandalon degradimin termik të ekstraktit. Këto fakte i kthejnë ekstraktuesit tejzanor të tipit të sondës në teknikën më të lartë të nxjerrjes për ekstrakte botanike me cilësi të lartë.

Tejzanor Antioxidants Nxjerrja

Antioxidants janë radikal-ushqim me kërma komponimet bioactive, të cilat gjenden në bimë. Antioksidantë të tilla si vitaminë C, vitaminë E, tiol etj janë substanca farmakologjike aktive të cilat përdoren për të përmirësuar shëndetin dhe për të trajtuar sëmundjet.
Për shkak të efikasitetit të saj procesit lartë, nxjerrjes tejzanor lejon që të përdorin një gamë shumë të gjerë të lëndëve të para për të izoluar antioksidantë. Përveç bimë të tilla si herbs, fruta dhe perime, antioksidantë me cilësi të lartë mund të nxirren ultrasonically nga-vlerë të ulët ose mbeturinave materiale të tilla si cipa, rrjedh, fara, rinds, kernelit, rrënjët, etj

Në këtë video, demonstrohet ekstraktimi tejzanor nga HOPS (humulus lupulus). Me ultrasonicator UP200Ht kariofileni dhe komponimet e tjera nxirren.

Nxjerrja tejzanor e HOPS me UP200Ht me sondë S2614

Miniatura e videos

Tejzanor adaptogen Nxjerrja

Adaptogjenët si taninet, janë molekula polifenolike, shpesh astringente, të cilat njihen për aftësinë e tyre për të rritur tolerueshmërinë ndaj stresit të qelizave të gjitarëve. Ato molekula janë të bllokuara në qelizën bimore. Për të marrë adaptogjenë shumë biodisponueshëm, molekulat duhet të çlirohen nga materiali bimor. Ndërprerja e qelizave tejzanor hap qelizat duke thyer muret e qelizave dhe duke rritur transferimin e masës midis brendësisë së qelizës dhe tretësit përreth. Për shkak të mekanizmit të tij shumë efektiv të punës, sonikimi është një metodë e besueshme dhe efikase për të izoluar adaptogjenët me cilësi të lartë dhe me rendiment të lartë.

SonoStation - një konfigurim i plotë i rezervuarit tejzanor i përbërë nga ultrasonikë të tipit sondë (këtu 2x UIP2000hdT), agjitator dhe pompë Fotografia tregon konfigurimin e grupit tejzanor SonoStation, i cili përfshin ultrasonikë të tipit sondë, një rezervuar sonikimi, përzierës dhe pompë. SonoStation është një instalim i gatshëm për përzierje, shpërndarje dhe nxjerrje. www.hielscher.com

SonoStation – një zgjidhje e thjeshtë gardiane për proceset tejzanor

Kërkesë informacioni

Pse të përdorni një Sonicator për nxjerrjen e bimëve mjekësore?

Sonicatorët e tipit sonda janë teknologjia e krijuar për një nxjerrje të thjeshtë, por shumë efikase të ekstrakteve me cilësi të lartë nga barishtet. Në industrinë e ekstrakteve bimore, sonikimi është metoda e preferuar e nxjerrjes për prodhimin e ekstrakteve botanike për shkak të disa veçorive të favorshme që e bëjnë teknikën tejzanor shumë efektive dhe efikase. Le të hedhim një vështrim në disa nga arsyet kryesore:

 • Efikasiteti i përmirësuar i nxjerrjes: Sonicizimi i tipit të sondës përdor valë zanore me frekuencë të lartë të shpërndara drejtpërdrejt përmes një sonde të zhytur në mjedisin e nxjerrjes. Këto valë ultrasonike gjenerojnë flluska të kavitacionit, të cilat zgjerohen me shpejtësi dhe shemben pranë sipërfaqes së bimëve mjekësore. Ky fenomen krijon agjitacion intensiv të lokalizuar dhe mikro-përhapje, duke rritur ndjeshëm transferimin masiv të përbërjeve bioaktive nga bari në tretës. Si rezultat, më shumë komponentë bioaktivë nxirren në mënyrë efikase në krahasim me metodat tradicionale të ekstraktimit, duke çuar në rendimente më të larta të përbërjeve medicinale.
 • Koha e reduktuar e nxjerrjes: Sonication përshpejton procesin e nxjerrjes duke nxitur përhapjen e shpejtë dhe efikase të substancave të tretura. Agjitacioni intensiv i shkaktuar nga kavitacioni lejon një depërtim më të plotë të tretësit në matricën e barit, duke reduktuar kohën e kërkuar të nxjerrjes. Krahasuar me metodat konvencionale si macerimi ose perkolimi, të cilat mund të zgjasin disa orë apo edhe ditë, sonikimi mund të arrijë efikasitete të ngjashme të nxjerrjes në një periudhë shumë më të shkurtër, shpesh brenda disa minutave.
 • Ruajtja e Komponimeve Bioaktive: Sonicizimi i tipit sonda funksionon në temperatura më të ulëta në krahasim me teknikat konvencionale të nxjerrjes që përfshijnë nxehtësi të lartë ose kohë të gjatë ekspozimi. Ky avantazh parandalon degradimin e përbërjeve bioaktive të ndjeshme ndaj nxehtësisë të pranishme në bimët mjekësore, duke siguruar një ekstrakt më të fuqishëm dhe me vlerë terapeutike.
 • Selektiviteti: Sonicizimi mund të rregullohet në frekuenca specifike dhe nivele të fuqisë, duke lejuar nxjerrjen selektive të përbërësve të synuar nga barërat medicinale. Duke optimizuar parametrat e sonikacionit, është e mundur që në mënyrë preferenciale të nxirren disa komponentë bioaktivë, duke çuar në ekstrakte me një përqendrim më të lartë të vetive mjekësore të dëshiruara.
 • Shkallueshmëria dhe lehtësia e përdorimit: Sistemet e sonikimit të tipit sonda janë të shkallëzueshme dhe mund të përshtaten lehtësisht për nxjerrje të vogla laboratorike, si dhe për aplikime industriale në shkallë të gjerë. Teknika është relativisht e thjeshtë për t'u zbatuar dhe nuk kërkon pajisje komplekse, duke e bërë atë të arritshme dhe të përshtatshme për cilësime të ndryshme.
 • Miqësore ndaj mjedisit: Krahasuar me disa metoda tradicionale të nxjerrjes që përfshijnë përdorimin e tretësve organikë dhe vëllimeve të mëdha të ujit, sonikimi në përgjithësi kërkon më pak tretës dhe zvogëlon kohën e përgjithshme të nxjerrjes. Kjo çon në një proces nxjerrjeje më miqësore me mjedisin dhe të qëndrueshëm me prodhimin e reduktuar të mbetjeve.
 •  
  Në përgjithësi, sonikimi i tipit sondë është bërë metoda e preferuar e nxjerrjes për prodhimin e ekstrakteve të bimëve mjekësore për shkak të aftësisë së saj për të siguruar rendimente më të larta të nxjerrjes, kohë më të shkurtra të nxjerrjes, selektivitet të përmirësuar dhe ruajtje të përbërjeve bioaktive, duke e bërë atë një mjet të vlefshëm në këtë fushë. i mjekësisë bimore dhe hulumtimit të produkteve natyrore.
   

  Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

  Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

  Miniatura e videos

   
  Përparësitë:

  • të jepnin të lartë
  • Cilesi e larte
  • bioavailability Superior
  • procesi i butë
  • nxjerrjes Fast
  • procesi i sigurt
  • tretës tretës të lirë ose të butë
  • operacion i lehtë

   

  Sistemet e nxjerrjes tejzanor për ekstrakte bimore

  Hielscher Ultrasonics ka shumë vite përvojë në proceset e nxjerrjes me ultratinguj nga botanikët për industrinë ushqimore, farmaceutike dhe kozmetike. Nga ndërprerësit kompakt tejzanor për prodhimin në laborator dhe në shkallë të vogël deri tek ekstraktorët e plotë komercialë tejzanor për prodhimin e vëllimeve të mëdha të ekstraktit, Hielscher Ultrasonics ofron gamën e plotë të sonikatorëve dhe në këtë mënyrë ultrasonikatorin më të përshtatshëm për aplikimin tuaj. Të gjithë ultrasonikët Hielscher janë shumë të fortë dhe të ndërtuar për funksionim 24/7 nën ngarkesë të plotë. Sonikatorët industrialë Hielscher Ultrasonics mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7. Për amplituda edhe më të larta, ofrohen sonotrode tejzanor të personalizuara.
  Softueri inteligjent si kontrolli dixhital, protokollimi automatik i të dhënave, telekomanda e shfletuesit dhe akordimi automatik i frekuencës sigurojnë sonikacion të besueshëm dhe dalje të vazhdueshme. Një gamë e gjerë aksesorësh duke përfshirë sonotroda (sonda tejzanor / brirë / maja) të madhësive dhe formave të ndryshme, qeliza rrjedhëse në madhësi dhe gjeometri të ndryshme, bori përforcues dhe temperaturë si dhe sensorë presioni lejojnë një konfigurim optimal të tingullit.
  Ju lutemi na kontaktoni tani me kërkesat tuaja të procesit të nxjerrjes! Ekipi ynë do të jetë i lumtur t'ju konsultojë dhe t'ju rekomandojë nxjerrësin më efikas me ultratinguj.

  Na kontaktoni! / Pyet Na!

  Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

  Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


  nxjerrjes ultrasonik është përdorur për të izoluar komponimet bioactive tilla si antioksidantë, adaptogens dhe anthocyanins nga botanicals.

  UIP1000hdT – 1kW makinë tejzanor nxjerrjes  Literatura / Referencat

  Fakte të vlefshme

  antioksidantë

  Pluhurat e këna nga gjethet e thata të kënaut të maceruara janë lënda e parë për nxjerrjen ultrasonike të lawson dhe komponimeve të tjera bioaktive.Një antioksidant është përcaktuar si një molekule e cila pengon reaksion oksidimi parandalimin e procesit degradating e molekulave të tjera. Oksidimi është një reaksion kimik që prodhon radikalet e lira, duke çuar në reaksioneve zinxhir që mund të rezultojë në dëmtim të qelizave. Antioksidantë si tiol ose acidit askorbik (vitaminë C) të përfunduar këto reaksione zinxhir oksidativ.
  Antioxidants janë përdorur gjerësisht si preservatives në produktet ushqimore për të vepruar si fitokemikale kundër përkeqësimit të saj. Për shembull, antioksidantë janë shtuar për ushqim dhe vajra të pasura me yndyrna të pangopura, që nga acide yndyrore të pangopura janë të prirur për degradimin oksidativ, e cila shkakton vaji të kthehet prishur.

  adaptogens

  Adaptogjenet ose komponimet adaptogjene janë molekulat që promovojnë homeostazën, që do të thotë se ata ulin ndjeshmërinë e qelizave ndaj stresit. Adaptogjenët gjenden në bimë dhe perime, p.sh. xhenseni, schisandra, cordyceps, ashwagandha, rhaponticum, jiaogulan, jamball, rhodiola, basil i shenjtë, astragalus, reishi dhe maca.
  Administruar si substancë farmakologjike aktive (si droge apo shtesë), adaptogens janë të njohur për rritjen e performancës, anti-qetësues, qetësues ose wakening efekte. Efekti është i lidhur me substancë të veçantë adaptogenic administruar. Për rritjen e performancës, bimë të tilla si ashwangadha, Moringa, janë përdorur me sukses, ndërsa Cordyceps Mushroom, Jiaogulan dhe rhaponicum janë të njohur si anti-plakje adaptogens. Për të reduktuar stresin dhe ankthin, adaptogens nga xhensen, basil shenjtë, Reishi, ose Schisandra janë përdorur.
  Adaptogens për plotësimin dhe përdorim mjekësor janë përgatitur kryesisht si tonics ose kapsula.

  Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

  Le të kontaktojmë.