Formulimet Nootropics dhe Droga të zgjuara me ultratinguj

Droga të zgjuara dhe shtojcat nootropike konsumohen si "përmirësues njohës" për të rritur funksionin njohës, aftësinë e trurit, përqendrimin, kujtesën dhe kreativitetin, për të rritur motivimin dhe energjinë mendore, si dhe për të mbështetur shëndetin e trurit. Për të promovuar transportin e komponimeve bioaktive si nootropics, droga të zgjuara dhe substanca energjetike në të gjithë pengesën gjaku-tru (BBB), molekulat duhet të jenë në një formë të përmirësuar nano. Nano-liposomet e përgatitura tejzanor, mikelat, nanopartikulet me lipide të ngurta, nanotranspektorët e nanostruktuar dhe nano-emulsionet janë të njohura që rrisin biodisponibilitetin e molekulave bioaktive, vitaminave dhe fitokimikanëve.

Nootropics ose droga të zgjuara janë molekula stimuluese të trurit dhe trupit – të ashtuquajturat përmirësues njohës – , të cilat mund të dallohen në kategoritë e mëposhtme racetamët, stimuluesit, adaptogjenët, kolinergjikët, serotonergikët, dopaminergjitë, ilaçet inteligjente të funksionit metabolik dhe më shumë kategori.
Të interesohen për ato kategori të ndryshme të nootropics? Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth nootropics dhe kategorizimin e tyre!

Cilat janë liposomet dhe nanokarrierat me bazë lipidet?

Liposomet dhe transportuesit nano të bazuar në lipide si nano-emulsione, nano-pezullime, nanopartikuj të ngurtë lipidesh (SLN) dhe transportues lipidesh nanostruktuar (QKL) njihen si sisteme të fuqishme bartësish të ilaçeve, të cilët dërgojnë molekula bioaktive dhe lëndë ushqyese në vendin e synuar të qelizave dhe rezultojnë në këtë mënyrë në nivele superiore bio të disponueshmërisë dhe thithjes.

liposomes

Ultrasonifikimi është teknikë e preferuar për të formuar liposome me një ngarkesë të lartë të komponimeve bioaktive.Liposomet mund të kategorizohen si një formë specifike e nanokarrierave lipidike të nanostruktuara. Liposomet janë vezikula sferike me një bërthamë ujore të mbyllur nga një ose më shumë bilayer lipidesh. Meqenëse liposomat ofrojnë aftësinë e molekulave lipofile dhe hidrofile të kapsulojnë, ato kanë fituar një pranim të thellë si një sistem shumë i fuqishëm i shpërndarjes së ilaçeve. Në strukturën e vet të mbledhur, të mbyllur vetë, një liposome mund të mbështjellë shumë përbërës bioaktivë të shumtë (d.m.th. lëndë ushqyese ose molekula terapeutike) menjëherë. Bilayer fosfolipidik i saj mbron molekulat bioaktive të bllokuara kundër hidrolizës dhe degradimit oksidativ. Meqenëse struktura e guaskës së liposomeve shfaq një ngjashmëri të konsiderueshme me qelizën e gjitarëve, liposomet janë të afta të transferojnë komponimet bioaktive në qeliza dhe në vendet nënqelizore. Përparësitë e njohura të sistemeve të shpërndarjes liposomale përfshijnë mbrojtjen e tyre kundër degradimit enzimatik, toksicitetin e tyre të ulët, biokompatibilitetin e lartë, biodegradueshmërinë dhe jo-imunogjenitetin.

Ultratingulli është një teknikë e shpejtë dhe e besueshme për të prodhuar liposome superiore, nanoliposome dhe transportues lipidësh të strukturuar nano.

UP400St, një homogjenizues ultrasonik i fuqishëm 400 watts, për prodhimin nano-liposomet.

Kërkesë informacioni

Liposomet, niosomet, nanoemulsionet, nanogrimcat e ngurta lipidike dhe bartësit e lipideve me nanostrukturë mund të prodhohen nga emulsifikimi tejzanor.

Përbërja strukturore e liposomeve, niosomeve, nanoemulsioneve, nanopartikujve me lipide të ngurta, transportuesve lipidet nanostruktuar
imazhi: Poonia et al. 2016

Nano-Transportuesit e tjerë lipidikë

Nano-pjesët me lipide të ngurta të ngarkuara me famotidinë (SLN) të përgatitura nga ultrasonifikimiNano-transportuesit lipidikë ose nano-transportuesit me bazë lipidet përcaktohen si sisteme të shpërndarjes së ilaçeve / molekulave të nano-sized, të cilat përdorin struktura lipide për të kapsuluar molekulat bioaktive në mënyrë që të sigurohen bio-disponueshmëria e përmirësuar, nivelet më të larta të përthithjes, forcimi i stabilitetit afatgjatë dhe mbrojtja ndaj faktorët e degradimit të jashtëm (p.sh. oksidimi, hidroliza). Transportuesit e lipideve nanostruktura përfshijnë nanopartikuj të lipideve të ngurtë (SLN), transportues lipidesh nanostruktuar (NLC), nanoliposome, micele, nanoemulsione, nanosuspensionet dhe nanotubet lipidike. Përbërja kimike specifike dhe karakteristikat e saj fiziko-kimike përkatëse i japin secilës nano-transportues përfitime unike, të cilat i bëjnë ato të përshtatshme për format specifike të administrimit (p.sh. oral, intravenoz, intranasal, transdermal etj), kombinime të molekulave, aftësi ngarkuese ose formulime të lëshimit të kohës.
Nano-grimcat e ngurta lipide (SLN) dhe bartësit e lipideve nanostrukturuara (NLC) përcaktohen si grimca të ngurta që përbëhen nga një matricë lipidesh në një fazë ujore të stabilizuar nga surfaktantët.
Shtojcat liposomale dhe nano-të kapsuluara (p.sh. SLN, NLC) ofrojnë një bioisponibilitet superior, që do të thotë një përqindje shumë e lartë e substancës bioaktive (p.sh. vitamina, antioksidues, flavonoid etj) thithet dhe metabolizohet nga qelizat e trupit. Vetëm një pjesë shumë e vogël është e tretur pasi nuk absorbohet por ekskretohet nga trupi. Kjo i bën formulimet nano-liposomale shumë të fuqishme, efikase dhe të besueshme pasi që pothuajse të gjitha molekulat bioaktive dorëzohen në qelizat e destinacionit.

Formulimi tejzanor i molekulave stimuluese me disponueshmëri më të lartë bio

Nano-emulsifikimi tejzanor dhe nano-kapsulimi i bën molekulat nootropike dhe psikoaktive të tretshme në ujë dhe në këtë mënyrë shumë të absorbueshme dhe bio të disponueshme. Një shkallë më e lartë e përthithjes, si dhe rritja e bio-disponueshmërisë dhe biokompatibiliteti e bëjnë substancën bioaktive më të fuqishme dhe mund t'i lejojnë asaj të kalojë pengesën gjaku-tru.

Kapsulimi tejzanor i substancave farmaceutike në nanopartikuj të lipideve të ngurta (SLNs)

Përgatitja tejzanor e nanopartikulave të ngurta-lipide
(Kumar et al. 2019)

Formulimi tejzanor i Nootropics

 • liposomes
 • Nano-emulsione
 • micelles
 • Nano-grimca të ngurta-lipide (SLN)
 • Transportuesit e liposteve të nanostruara (NLC)
 • Kompleksi i përfshirjes (p.sh. ciklodekstrin)
 • Niosomes
Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të ndezur

Homogenizues tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të trazuar vazhdimisht

Ekzistojnë shëndet të shumëfishtë të trurit dhe molekula mbështetëse të kapaciteteve, lëndëve ushqyese dhe fitokimike, të cilat mund të nxirren dhe / ose të formulohen në shtesa nano-të përmirësuara, siç janë lëngjet, tinkturat, kapsulat, sprajet e hundës, produktet ushqimore të fortifikuara etj.

Nootropikat më të njohura janë substanca të klasës racetam, të tilla si piracetam, aniracetam, oxiracetam, pramiracetam dhe fenilpiracetam. Shumë Racetam janë lipofilik (= i tretshëm në yndyrë). Duke përdorur trajtimin tejzanor, racetami i tretshëm në yndyrë është i kapsuluar në një formë të përmirësuar nano siç janë nano-emulsione, liposome, nanopartikuj me lipide të ngurta (SLN) dhe transportues lipidesh nanostruktuar (NLC). Këto formulime të përmirësuara me nano e kthejnë racetamin e tretshëm në ujë, të tretshëm në yndyrë në një produkt të tretshëm në ujë. Meqenëse qarkullimi i gjakut në trupin e njeriut është i bazuar në ujë formacionet e tretshme në ujë të përmirësuara në nan, ofrojnë një bio-disponueshmëri dukshëm më të lartë.

Droga të zgjuara ultrasonike Nano-Enhanced

Kapsulimi tejzanor dhe teknologjia nano-formuluese mundëson përgatitjen e shtojcave dhe terapeutikëve shumë bio të disponueshëm. Molekulat bioaktive të cilat përfitojnë nga formulimi tejzanor në një sistem mbartës liposomal ose nano-strukturor tjetër nano-strukturor, përfshijnë vitamina, antioksidantë, flavonoide, ekstrakte botanike, minerale, aminoacide dhe peptide.

 • Vitaminat dhe antioksidantët, të cilët mund të nxirren ose nga një burim natyror ose të sintetizohen, përfshijnë vitaminë C, vitamina B, glutathione, resveratrol, CoQ10 (ubiquinone), etj.
 • Molekulat bimore dhe botanike si CBD, THC, CBG (kanabis), katekina të çajit jeshil (p.sh. EGCG), nikotina, kafeina, ashwagandha, berberina, kratom etj.
 • Ekstraktet e kërpudhave / kërpudhave të tilla si astragalus, mane e luanit, bishtin e gjelit, chaga, psilocybin (kërpudha magjike), etj.
 • Aminoacidet si kreatina, glicina, 5-HTP (5-hidroksitriptofan), fenilalanina, L-theanina (një analog aminoacid që gjendet në çaj), GABA (acidi gama-aminobutirik), taurina, N-acetilcisteina (NAC), L -tirozina, etj.
 • Minerale të tilla si chelates të magnezit (p.sh. treonat i magnezit, orotati i magnezit) mund të kapsulohen ultrasonikisht si nano-grimca në liposome.
 • Ushqyesit, peptidet, dhe molekulat e tjera të tilla si alfa-GPC, melatonin, kolina (kolina bitartrate, klorin klorina), (racemik) ketamina, acide yndyrore omega-3 (EPA, DHA), acidi α-lipoik (ALA), selegilina ( L-deprenil), centrofenoksina, oksitocina, metilen blu, etj.

Formulimi liposomal nano-i zgjeruar i molekulave bioaktive dhe lëndëve ushqyese ofron një bio disponueshmëri superiore dhe mund të lejojë që substancat e synuara të kalojnë pengesën e trurit të gjakut. Kapsulimi parandalon molekulat bioaktive kundër hidrolizës së shkaktuar nga acidi në stomak dhe degradimin enzimatik në të gjithë traktin gastrointestinal, në mënyrë që një përqindje e lartë e lëndës ushqyese të transportohet e padëmtuar në vendin e synuar të qelizave.

Excursus: Nxjerrja tejzanor e fito-kimikateve

Sonication është teknologjia superiore për të lëshuar molekula bioaktive nga bimët, kërpudhat dhe bakteret. Nxjerrja tejzanor është një metodë jo termike, parimi i punës i së cilës bazohet në kaviljen akustike. Kavitacioni akustik / ultrasonik krijon qethje mekanike dhe turbullira, të cilat perforojnë dhe prishin muret dhe membranat e qelizave dhe promovojnë transferimin në masë. Në këtë mënyrë, sonifikimi lëshon substancat bioaktive nga brendësia e qelizës dhe i transferon ato në tretës (psh ujë, etanol, glicerinë, vaj vegjetal, etj.).
Mësoni më shumë rreth nxjerrjes tejzanor të molekulave bioaktive nga botanikët!

Ultrasonicators me performancë të lartë për formulimet Nootropic

Sistemet e Hielscher Ultrasonics janë makina të besueshme të përdorura në prodhimin farmaceutik dhe plotësues për të formuluar nootropics me cilësi të lartë dhe ilaçe të zgjuar, të cilat shkojnë nga nano-emulsione deri në liposome, transportues të lipideve nanostrukturuar, nanopartikuj të lipideve të ngurta dhe komplekse përfshirëse që ngarkohen me vitamina , antioksidantë, flavonoide, peptide, polifenole dhe komponime të tjera bioaktive dhe sigurojnë bio-disponueshmërinë më të lartë, stabilitet të madh dhe funksionalitet. Për të përmbushur kërkesat e klientëve të saj, Hielscher furnizon ultrasonikatorë nga homogjenizatori kompakt laboratorik me dorë dhe ultrasonikatorë të nivelit të lartë deri te sistemet ultrasonike plotësisht industriale për prodhimin e vëllimeve të larta të nootropics dhe formulimeve të zgjuara të barnave. Proceset formuluese tejzanor mund të drejtohen si grupe ose si proces i vazhdueshëm inline duke përdorur një reaktor tejzanor të rrjedhës. Një gamë e gjerë e sonotrodave tejzanor (sondat) dhe anijeve të reaktorit janë në dispozicion për të siguruar një përbërje optimale për prodhimin tuaj liposome. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon operimin 24/7 nën detyra të rënda në mjedise të kërkuara dhe të sigurojë një cikël të gjatë të jetës së ultrasonicators.
Hielscher's industrial processors of the hdT series can be comfortable and user-friendly operated via browser remote control.Kontrolli i saktë mbi të gjithë parametrat e rëndësishëm të procesit, siç janë amplituda, presioni, temperatura dhe koha e zërit, e bëjnë procesin ultrasonik të besueshëm dhe të riprodhueshëm. Hielscher Ultrasonics e di për rëndësinë e cilësisë vazhdimisht të lartë të produktit dhe mbështet prodhuesit shtesë dhe terapeutikë për të zbatuar standardizimin e procesit dhe PMP (Praktikat e Mirë të Prodhimit) me anë të programeve inteligjente dhe regjistrimit automatik të të dhënave. Homogjenizuesit tanë dixhital tejzanor regjistrojnë automatikisht të gjithë parametrat e procesit tejzanor në një kartë SD të integruar. Ekranet digjitale me prekje dhe telekomanda e shfletuesit lejojnë monitorim të vazhdueshëm të procesit dhe mundësojnë rregullimin e parametrave të procesit saktësisht kur kërkohet. Kjo lehtëson ndjeshëm monitorimin e procesit dhe kontrollin e cilësisë.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.

Literatura / ReferencatFakte të vlefshme

nootropics dhe Droga të zgjuara

Termi “nootropic” rrjedh nga fjalët greke të lashta νόος (nóos), për të cilat qëndron fjala “mendje” dhe τροπή (tropḗ), që ka kuptimin “kthese ". Nootropics, të njohur edhe si ilaçe të zgjuara, janë substanca "kthyese mendjeje", d.m.th. substanca bioaktive që ndikojnë në tru duke rritur funksionin njohës, veçanërisht inteligjencën, funksionet ekzekutive, kujtesën, krijimtarinë, gatishmërinë dhe motivimin. Ato përdoren si përmirësues njohës ose si doping të trurit. Nootropics popullore përfshijnë racetams. Forma e parë e sintetizuar e racetamit ishte marrë nga GABA dhe njihet si piracetam, e cila konsiderohet si jo toksike dhe e hetuar për një kohë të gjatë. Aniracetam, oxiracetam, pramiracetam dhe fenilpiracetam janë strukturërisht të ngjashme me piracetamin, por shfaqin potenciale më të larta stimuluese. Format më të reja të racetamit si koluracetam, fasoracetam, nefiracetam ose noopept nuk kanë ngjashmëri strukturore me piracetamin.
Disa nootropics mund të kenë efekte psikhedelike ose psiko-aktive / psikotrope, gjithashtu dhe të ndikojnë në proceset mendore, p.sh. perceptimi, vetëdija, njohja, reagimi, disponimi dhe emocionet.

Racetams

Racetamet njihen si lloji origjinal i ilaçeve inteligjentë me piracetam si racetam i parë i sintetizuar i njohur si nootropi i parë ndonjëherë. Piracetam është një molekulë në grupin racetams me emrin kimik 2-oxo-1-pirrolidine acetamide. Shtë një derivat i neurotransmetuesit GABA (acidi gama-aminobutyrik). Piracetam është një molekulë ilaçi me një bërthamë pirrolidoni, e cila zakonisht u përshkruhet pacientëve me simptoma të Alzheimerit ose paramendencës. Sidoqoftë, piracetami dhe racetamet e tjera përdoren gjithashtu nga të rritur të shëndetshëm me qëllim të intensifikimit të transmetimit kimik sinaptik midis qelizave të trurit. Racetamët në këtë mënyrë mund të rrisin IQ-në e përgjithshme, funksionet e kujtesës dhe të të mësuarit, qartësinë mendore dhe motivimin. Molekula të tjera në klasën e racetamit janë p.sh. pramiracetam, oxiracetam, dhe aniracetam.
Meqenëse racetamët po bien në kategorinë e substancave të kontrolluara në SH.B.A. ose në shumë vende të tjera të botës, racetamet mund të blihen si shtesë OTC (pa-counter) pa recetë. Racetamet konsiderohen si jo toksike dhe efektet anësore të përgjithshme përfshijnë dhimbjet e kokës, të cilat janë rezultat i zvogëlimit të racetamave të kolinës në tru. Prandaj, përdoruesit shpesh kombinojnë dozën e tyre të racetamit me një shtesë të kolinës (p.sh. kolina bitartrate. Mbidozat e racetamave kanë kryesisht vetëm efekte anësore të lehta, të cilat janë të ngjashme me konsumin e kafeinës së tepërt.

stimuluesve

Substancat stimuluese si kafeina dhe nikotina janë ilaçe të zgjuara të përhapura gjerësisht në popullatën e botës. Kafeina dhe nikotina janë psikostimulues ligjorë, ndërsa përdorimi i nënklasë së stimuluesve të amfetaminave është i paligjshëm. Klasa e stimuluesve përfshin pothuajse çdo molekulë që promovon zgjimin e përgjithshëm dhe gatishmërinë, zvogëlon ndjenjën e lodhjes dhe përgjumjen dhe rritet në të njëjtën kohë funksioni i trurit dhe koeficienti i inteligjencës (IQ). Ilaçi anti-narkolepsik Modafinil është një nga ilaçet më të shquara mjekësore, i cili përdoret nga individë të shëndetshëm si "përmirësues njohës jashtë-etiketimi" për të rritur funksionin konjitiv. Një ilaç tjetër i përdorur nga përdorimi i jashtëm është metilfenidati, një ilaç i administruar për të trajtuar orderrregullimin e hiperaktivitetit të deficitit të vëmendjes (ADHD) dhe i përdorur nga individë të shëndetshëm si përmirësues njohës.
Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth ekstraktimit tejzanor të caffeine dhe nikotinë!

adaptogens

Substancat adaptogjene janë përbërje fito-kimike, d.m.th. molekula që rrjedhin nga bimët, të cilat administrohen për të forcuar reagimin e trupit dhe sistemin imunitar në situata stresuese. Adaptogjenët mund të përshkruhen si komponime "stresuese", të cilat provokojnë trupin të përshtatet në mbajtjen ose rifitimin e homeostazës (ekuilibri midis proceseve metabolike të trupit). Rruga kryesore e veprimit adaptogjenik ndikon në veshkën hipotalamike-hipofizë-adrenale (boshti HPA) në përgjigje të stimulimit nga stresi i jashtëm. Pothuajse të gjithë adaptogens bien në klasën e ilaçeve të pakontrolluara, të cilat mund të blihen si shtesa shtesë (pa OTC). Përshtatës të shumtë të popullarizuar dhe të konsumuar janë p.sh. xhensen, xhenxhefil (xhenxhefil), ashwagandha, eleutherococcus senticosus (xhensen Siberian), rhodiola rosea (rrënja Arktike), schisandra chinensis, kava kava, lulja e pasionit, St. Johns Wort, dhe scutellaria baicalensis (kineze skullcap).
A është kanabisi një adaptues? Kanabisi ka marrë vëmendje të madhe gjatë viteve të fundit, kryesisht për komponimet e tij anti-inflamatore dhe relaksuese kanabidiol (CBD) dhe kanabergerol (CBG). Edhe kanabinoidet janë përbërës jo-toksikë që rrjedhin nga bimët dhe kanë provuar efekte zvogëluese të stresit në trup, kanabisi dhe kanabinoidet nuk klasifikohen zyrtarisht si substanca adaptogjene. Por, meqenëse CBD, CBG dhe adaptogenics e vërtetë tregojnë ngjashmëri në funksionin dhe efektet e tyre, ato shpesh përdoren në kombinim për të forcuar efikasitetin e kanabinoidit, si dhe të adaptogen.
Ndërsa adaptogens kanë efekte promovuese të shëndetit dhe zvogëlimin e stresit, ato tregojnë vetëm efekte të vogla si përmirësues njohës, "vetë". Përmirësimi konjitiv nga adaptogens kryesisht arrihet duke balancuar reagimin e stresit të trupit, rezistencën dhe shëndetin e përgjithshëm të trupit, në vend që të fillojë drejtpërdrejt rritjen e qelizave të reja të trurit ose lidhjeve nervore.
Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth ekstraktimit tejzanor të adaptogens nga botanikët!

Cholinergics

Substancat kolinergjike janë përbërës kimikë që imitojnë veprimin e acetilkolinës dhe / ose butirilkolinës. Drogat e zgjuara me bazë koline konsumohen për efektet e tyre në memorie, vëmendje dhe rregullimin e humorit. Acetilkolina është një nga neurotransmetuesit kryesorë në tru. Alsoshtë gjithashtu një komponent thelbësor për funksionimin e duhur të sistemit nervor periferik. Kolina mund të merret si shtesë, por është gjithashtu e pranishme në ushqim, p.sh. të verdhat e vezëve dhe sojat janë veçanërisht të pasura me kolinë.
Sulbutiamina (e cila është në dispozicion komercial si ilaç OTC (mbi banak) nën emrin e markës Arcalion) është një derivat sintetik i tiaminës (vitamina B1), e cila kapërcen pengesën gjaku-tru dhe është në gjendje të rrisë nivelin e tiaminës në tru. I njohur për të përmirësuar kujtesën dhe për të kapërcyer dobësinë dhe lodhjen ndërsa zvogëlon frenimin psiko-sjellës, sulbutiamina përdoret gjithashtu nga atletët. Sulbutiamina klasifikohet si një ilaç i zgjuar kolinergjik pasi kjo substancë vepron si rregullues kolinergjik brenda hipokampusit. Kur përdoret në doza terapeutike, nuk janë vërejtur efekte anësore serioze.

Serotonergics

Serotonina, ose 5-hidroksitriptamina (5-HT), është neurotransmetues monoamine që kontribuon dhe kontrollon disponimin (mirëqenien, lumturinë), dhe modulon gjumin, oreksin, njohjen, mësimin, kujtesën, sistemin e shpërblimit dhe proceseve të shumta fiziologjike si p.sh. të vjella dhe vazokonstrikcion. Serotonina prodhohet brenda trupit nga ekspozimi ndaj dritës së diellit. Përbërjet serotonergjike natyrore (serotonin që promovojnë ose lëshojnë), si L-triptofani, janë gjithashtu të pranishme në burimet ushqimore.

Dopaminergics

Dopaminergjikët janë substanca të zgjuara të drogës që ndikojnë në nivelet e dopaminës brenda trurit. Dopamina është një hormon dhe një neurotransmetues që luan disa role të rëndësishme në tru dhe trup. Për shembull, rruga e dopaminës është përgjegjëse për ndjenjat e mira dhe sinjalizimin biokimik të reagimeve pozitive në lidhje me përvojat e këndshme si ushqimi i shijshëm, seksi, angazhimi pozitiv shoqëror, etj.
Dopamina është në dispozicion si ilaçe nën markat e markave Intropin, Dopastat dhe Revimine, ndër të tjera, të cilat përdoren kryesisht si një ilaç stimulues në trajtimin e presionit të fortë të rëndë të gjakut, rrahjes së ngadaltë të zemrës dhe arrestit kardiak.
Ilaçet inteligjentë Dopaminergjikë janë nxitës dopamine që përdoren për të kapërcyer nivelet e ulëta të dopaminës, të cilat në përgjithësi shoqërohen me nivele të ulëta të energjisë, mungesë motivimi, anhedoni (paaftësi për të ndjerë kënaqësi), apatia, depresion, sjellje Addictive, kujtesë e dobët dhe performancë e zvogëluar e të mësuarit. Droga të zakonshme dopaminergjike të zgjuar janë L-tirozina, Yohimbine dhe selegilin (një frenues MAO). Nxitësit e dopaminës promovojnë vëmendjen dhe gatishmërinë duke rritur ose efikasitetin e dopaminës brenda trurit, ose duke penguar enzimat që prishen dopaminën poshtë.

Kategoritë e tjera të ilaçeve të zgjuar, përmirësuesit njohës dhe nootropics përfshijnë glicinergics, adenosinergics, adrenergics, cannabinoidergics, GABAergics, histaminergics, melatonergics, monoaminergics, and opioidergics.
Grupi i nootropics "-ergjike" janë substanca që modulojnë një sistem specifik në trup dhe tru. Sistemi specifik është i integruar në pjesën e parë të termit. Për shembull, glicinergics modulojnë drejtpërdrejt sistemin e glicinës në trup dhe tru, adenosinergics modulojnë drejtpërdrejt sistemin e adenozinës në trup dhe tru, dopaminerikët veprojnë në sistemin e dopaminës etj.

Komplekset e përfshirjes

Një përbërës përfshirjeje është një kompleks në të cilin një substancë kimike – i ashtuquajturi “mikpritës” – ka një zgavër në të cilën një molekulë tjetër – i ashtuquajturi “mysafir” – është përfshirë.
Ciklodekstrinat janë komponimet më të përdorura të hostit, pasi ato mund të formojnë komplekse përfshirjeje me një larmi të gjerë të komponimeve të ngurta, të lëngshme dhe të gazta. Përbërjet e ftuar sillen nga reagentët polarë si acide, amine, jone të vogla (p.sh. anione halogjene të ClO4-, SCN- deri tek hidrokarburet alifatike dhe aromatike shumë apolare dhe gazrat e rrallë. Komplekset e përfshirjes mund të sintetizohen ose në zgjidhje ose në gjendjen kristalore. Kompleksi tejzanor i komplekseve të përfshirjes të bazuar në ciklodekstrin është një metodë shumë e besueshme dhe efikase për të prodhuar komplekse të përfshirjes të ngarkuara, të cilat ofrojnë një stabilitet të lartë dhe rritje të bio-disponueshmërisë. Uji zakonisht përdoret si tretës, megjithëse dimetil sulfoksidi dhe formimetidi dimetil janë tretës alternative që duhen përdorur.
Përveç përfshirjes së përbërësve farmaceutikë / nutraceutik, ciklodekstrin përdoret gjithashtu si komponime pritëse për molekulat e aromave për të arritur një stabilitet më të lartë dhe një veprim të ngadalshëm.
Lexoni më shumë rreth komplekseve të përfshirjes të prodhuara ultrasonikisht!

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.