Kompleksi tejzanor për përfshirjen e resveratrolit

  • Resveratroli është një polifenol, i cili premton shumë përfitime shëndetësore, p.sh. zgjatjen e hapësirës jetësore dhe trajtimin e sëmundjeve të zemrës, diabetit, kancerit, Alzheimerit si dhe kushteve të tjera kronike.
  • Megjithatë, resveratrol ka një bioavailability të ulët dhe tregon një pastrim të shpejtë nga plazma e gjakut.
  • Ekipi hulumtues i Dr. Kushwinder Kaur ka zhvilluar një teknikë të shpejtë dhe shumë efikase për të përgatitur ultrasonically një kompleks resveratrol për bioavailability superiore.

Resveratrol

Resveratroli është një polifenol shumë efektiv, i cili mund të nxirret nga bimët, p.sh. rrushi, manaferrat apo arra. Përderisa reseveratrol njihet si një antioksidant i fuqishëm që ndihmon në parandalimin ose kurimin e sëmundjeve, ky phytonutrient ka vetëm një bioavailability të ulët. Prandaj prodhuesit farmaceutikë dhe nutraceutical janë në kërkim për formulime të veçanta për të përmirësuar shpërndarjen e resveratrolit të administruar në qelizat njerëzore. Dr. Kushwinder Kaur dhe ekipi i saj hulumtues nga Universiteti Panjab, Chandigarh kanë zhvilluar një kompleksim të shpejtë dhe të thjeshtë me një hap të resveratrolit. Duke sonicating një përzierje e resveratrol dhe cyclodextrin, resveratrol është mbyllur në cyclodextrin (dmth hp-β-CD). Ciklodekstrin vepron si kompleksi pritës dhe vepron një bartës efektiv droge që liron resveratrolin në qarkullimin sistemik.

Protokolli: Sonication për Përgatitjen e Kompleksit të Përfshirjes

Hielscher's UP200St was used to prepare a resveratrol inclusion complex.Për formulimin tejzanor të kompleksit të përfshirjes resveratrol 4.38 x 10-3 mol 2-hidroksipropil-β-ciklodekstrin (hp-β-CD) dhe 4.38 x 10-3 mol resveratroli (Res) u përzier në një enë qelqi me sasinë minimale të përzierësit tretës (etanol: uji = 1: 9). Përzierja u sonicated për 15 min në 180W duke përdorur një Hielscher Pajisje UP200St tejzanor. Produkti përfundimtar u arrit me tharje të ngrirjes. Komplekset e përgatitura të përfshirjes u karakterizuan nga FTIR, spektroskopia absorbuese UV, NMR, TGA, DSC, XRD dhe CHNS. Të dhënat e analizës treguan se molekulat resveratrol u mbështjellën me kujdes në shpellat e hp-β-CD.

Homogjenizuesit tejzanor përdoren si mjete të besueshme dhe efikase për të përgatitur komplekset e përfshirjes (p.sh. për resveratrol)

Homogenizues tejzanor UP200St

Kërkesë informacioni

Avantazhet e Sonication mbi Metodat Alternative

Për të krahasuar efikasitetin e përgatitjes ultrasonike me teknikat konvencionale, dy metoda alternative – përkatësisht metodën e pezullimit dhe metodën mikrovalë – u përdorën për të përgatitur kompleksin e përfshirjes (IC). Gjeni më poshtë një përshkrim të shkurtër të të dy teknikave të përgatitjes:
Në mënyrën më tradicionale, IC-ja u përgatit me një procedurë përzierjeje standarde (raportuar në literaturë nga Bertacche V. et al. 2006).
Metoda e dytë alternative përfshinte përzierjen e 4.38 x 10-3 mol hp-β-CD dhe 4.38 x 10-3 mol Res në një enë qelqi me sasinë minimale të përzierësit tretës (etanol: uji = 1: 9). Përzierja u rrezatua nga mikrovalë për 100 s në 800 W për të formuluar produktin. Uji u avullua nën vakum. Të dhënat e marra pas 25, 50 s në 200, 400, 600 W zbuluan kompleksim jo të plotë.

Përgatitja tejzanor e kompleksit të përfshirjes resveratrol rezultoi në një stabilitet të përmirësuar dhe solubility në ujë të resveratrol.
Sonication është një qasje e thjeshtë dhe e shpejtë që jo vetëm që prodhon rezultate të menjëhershme të ngjashme me metodat tradicionale të nxitimit por gjithashtu shmang përdorimin e tretësve toksikë.
Shkalla e izomerizimit në cis, në tretësin etanol, është zvogëluar me përfshirjen. Studimet e shpërbërjes zbuluan se shkalla e shpërndarjes së resveratrolit u përmirësua me formimin e komplekseve të përfshirjes.

Ju mund të gjeni artikullin e plotë duke klikuar këtu. Nëse dëshironi të kontaktoni autorët, ju lutemi të dërgoni Dr. Khushwinder Kaur (Panjab University, Chandigarh) një email: makkarkhushi@gmail.com

Homogenizuesit tejzanor me performancë të lartë Hielscher

Hielscher Ultrasonics është e specializuar në zhvillimin dhe prodhimin e pajisjeve me performancë të lartë tejzanor për të laborator dhe industrial aplikimet. Ndërtuar në standarde industriale, qëndrueshmëria e të gjitha ultrasonicators Hielscher mund të funksionojë me besueshmëri 24 orë në detyrë të rëndë dhe në ambiente të vështira.
Tabela më poshtë ju jep një tregues se cila pajisje tejzanor mund të jetë më e përshtatshme për kërkesat e procesit tuaj.

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë.

Homogenizuesit tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në shkallë industriale.

Rreth Dr. Kushwinder Kaur

Dr. Kushwinder Kaur nga Universiteti Panjab, ChandigarhDr. Khushwinder Kaur është asistent profesor në Departamentin e Kimisë të Universitetit Panjab në Chandigarh. Në vitin 2010, ajo ka bërë doktoratën e saj duke hulumtuar efektin e aditivëve në mikrostrukturën dhe vetitë e miceleve të kundërta. Që nga viti 2012, qëllimi kryesor i grupit të saj të kërkimit është të krijojë bazën koloidale të vetive fiziko-kimike dhe fiziologjike të nutraceuticals dhe bioactives me fokus të veçantë në optimizimin e metodave dalluese, të lehtë, të aftë dhe inovative për përgatitjen. Grupi i Dr. Kaur specializuar në fabrikimin e asambletë të butë si nanoemulsione, nanopartikele të biodegradueshme dhe asamblete supramolekulare të bazuara në ciklodekstrin (komplekset e përfshirjes) për shpërndarjen efikase të bioaktive me komponentë natyrorë. Aktualisht grupi është duke eksploruar potencialin e benzilizotiocianatit në ndihmën e nanoassemblies të ndryshme.
Për pyetje në lidhje me studimet e saj kërkimore, mund të kontaktoni Dr. Khushwinder Kaur direkt përmes postës elektronike: makkarkhushi@gmail.com

Letërsi / Referencat

  • Khushwinder Kaur, Shivani Uppal, Ravneet Kaur, Jyoti Agarwal dhe Surinder Kumar Mehta (2015): Metodologjia efikase, e lehtë dhe me kosto efektive për formimin e kompleksit përfshirës të resveratrolit me hp-β-CD. New J. Chem., 2015, 39, 8855.
  • Vittorio Bertacche, Natasha Lorenzi, Donatella Nava, Elena Pini, Chiara Sinico (2006): Studimi i ndërveprimit mikpritës-mysafir të resveratroolit me ciklodekstrina natyrale dhe të modifikuara. J. Incl. Phenom. Macrocycl. Chem. 55, 2006. 279.
  • James M. Smoliga, Joseph A. Baur, Heather A. Hausenblas (2011): Resveratroli dhe shëndeti - Një rishikim gjithëpërfshirës i gjykimeve klinike njerëzore. Mol. Nutr. Ushqimi Res. 2011, 55, 1129-1141.


Fakte të vlefshme

Resveratrol

Resveratroli është një stilbenoid, një lloj i polifenolit natyral të plazmës, një phytoestrogen, si dhe një phytoalexin prodhuar nga disa bimë në përgjigje të dëmtimit ose, kur bima është nën sulm nga patogjene të tilla si bakteret ose kërpudhat. Prandaj, resveratroli mund të klasifikohet edhe si adaptogjen.
Kimikisht, resveratrol përshkruhet si trans-3,4′, 5-trihidroksistilben (formula: C14H12O3). Është antioksidues polifenolik, jo-flavonoid, i gjetur në rrush, arra dhe manaferra dhe ofron veti të fuqishme antioksiduese dhe anti-plakje. Prandaj, resveratrol është një përbërës i vlefshëm në prodhimet farmaceutike, shtojcave ushqyese / nutraceuticals, dhe produkteve kozmetike. Polifenolët e tjerë të administruar me dietë me përfitime të mëdha shëndetësore përfshijnë katekinë, quercetin, silibinin dhe curcumin.
Rrëshqitje e ujit në resveratrol: 0.03 kg / m3
Resveratrol ekziston në forma trans dhe cis isomerike të të cilave forma trans është më e qëndrueshme kur ekspozohet ndaj dritës dhe temperaturave në rritje.

Kompleks i perfshirjes

Një përbërje përfshirëse është një kompleks në të cilin një përbërje kimike – i ashtuquajturi “mikpritës” – ka një zgavër në të cilën një tjetër kompleks – i ashtuquajturi “mysafir” – është përfshirë.
Ciklodekstrinët janë përbërësit më të zakonshëm të përdoruesve, pasi ato mund të formojnë kompleksin e përfshirjes me një shumëllojshmëri të gjerë të përbërjeve të forta, të lëngëta dhe të gazta. Komponentët e vizitorëve variojnë nga reagente polare, siç janë acidet, aminat, jonet e vogla (p.sh. ClO4 , SCN, anionet halogjene) deri te hidrokarburet alifatike dhe aromatike me teper apolare dhe gazra te rralla. Komplekset e përfshirjes mund të sintetizohen ose në zgjidhje ose në gjendjen kristalore. Kryesisht, uji përdoret si tretës, edhe pse dimethyl sulfoxide dhe dimethyl formamide mund të përdoren si tretës alternative.
Përveç përfshirjes së përbërësve farmaceutikë / nutraceutik, ciklodekstrin përdoret gjithashtu si komponime pritëse për molekulat e aromave për të arritur një stabilitet më të lartë dhe një veprim të ngadalshëm.
Përfshirje të tjera “mikpritës” molekulat janë kalixarene dhe kondensatet e lidhura me formaldehid-arene.
Fusha e kërkimit të sintetizimit të përbërjes së përfshirjes njihet si kimi i mysafirëve.

ciklodekstrin

Ciklodekstrinët janë një lloj i përbërjeve kimike të bëra nga molekulat e sheqerit të cilat karakterizohen nga forma e tyre e unazës. Amidoni është materiali i papërpunuar nga ai ciklodekstrin që sintetizohet nga konvertimi enzimatik. Meqë ciklodekstrinët kanë një anë hidrofobike dhe hidrofilike (brenda hidrofobisë dhe jashtë hidrofilikut), ato mund të formojnë komplekse me komponime hidrofobe. Duke mbyllur një molekulë hidrofobe (“mysafir” molekulë), ciklodekstrinët mund të rrisin tretshmërinë dhe biodisponibilitetin e përbërjeve të tilla. Për më tepër, ato përdoren gjithashtu për të përmirësuar pėrshkueshmërinë e drogës përmes indeve të mukozës. Kjo është me interes të lartë për shtesat farmaceutike, si dhe për dietën, me qëllim që të shpërndahen komponimet hidrofobike. Format e alfa-, beta- dhe gama-ciklodekstrine janë të gjitha të miratuara nga FDA dhe njihen si transportues i sigurt i barnave.

lyophilization

Liofilizimi, i njohur gjithashtu si tharje e ngrirjes ose cryodessication, është një proces i dehidrimit me temperaturë të ulët që përfshin ngrirjen e produktit, duke ulur presionin për të hequr më pas akullin me lartësim. Lartësimi definohet si proces kur një ngurta (p.sh. akulli) ndryshon drejtpërdrejt në gjendje të avullit / gazit pa kaluar së pari një fazë të lëngshme (p.sh. ujë).
Larja e ngrirjes është largimi i akullit ose i tretësve të tjerë të ngrirë nga një material përmes procesit të sublimimit dhe largimit të molekulave të ujit të lidhur nëpërmjet procesit të desorpcionit.
Gjatë lyofilizimit të kontrolluar, ku temperatura e produktit mbahet mjaft e ulët, shmangen ndryshimet në karakteristikat e produktit të thatë. Kjo është vendimtare për të marrë një ekstrakt me cilësi të lartë. Larja e ngrirjes është një teknikë e mirë-përcaktuar për të ndarë materialet e ndjeshme ndaj nxehtësisë si proteina, mikrobet, farmaceutika, indet & plazma.

Nutraceuticals

Nutraceuticals fitojnë vëmendje në rritje duke ofruar cilësi të sigurta shëndetësore. Përcaktuar si molekula me një sërë përfitimesh fiziologjike si dhe kapacitete mbrojtëse kundër sëmundjeve (të tilla si sëmundjet kardiovaskulare (CVD), obeziteti, diabeti, kanceri, çrregullimet kronike inflamatore dhe sëmundjet degjeneruese), tregu për shtesat me cilësi të lartë po rritet me shpejtësi.
Strategjitë e formulimit të nutraceutikut të raportuara në literaturë përfshijnë: sistemet e transportuesve liposomal (p.sh. liposomes, transferosomes etj.), mikro- dhe nanosponges, nano-kristalet, kompleksimi ciklodekstrin, hidrogeleve biodegraduese, nano-emulsione / miniemulsione, transportuesit e lipideve nanostrukturuese, micelles, nano-grimca, nanokapsula dhe nano-kapsulimi, sistemet e vetë-emulsifikimit të drogës (SEDDS) dhe sistemet mikropartikulare (p.sh. mikroparticles, microspheres, microcapsules).

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.