Kristalizimi tejzanor i laktozës

 • Në shumë procese të qumështit, hirrë (permeat e qumështit) ndodhin në vëllime të mëdha si një nënprodukt. Hirësia ka një përmbajtje të lartë të laktozës dhe duhet të deponohet, e cila është e shtrenjtë dhe ka impakte mjedisore.
 • Duke rikuperuar laktozën me ultratinguj, efluenti i hirrës mund të zvogëlohet në mënyrë drastike, ndërsa laktozë e rikuperuar është një produkt i tregtueshëm.
 • Ultrasonication nxit kristalizimin e shpejtë dhe efikas duke rezultuar në një rendiment të lartë të kristaleve të laktozës uniforme.

Prodhimi i laktozës

Laktoza prodhohet nga një zgjidhje e koncentruar e laktozës (e fituar nga hirrë). Slurri i koncentruar i laktozës duhet të ftohet në një temperaturë të ulët për të precipituar kristalet. Pas hapit të reshjeve, kristalet e laktozës ndahen me centrifugim. Më pas, kristalet thahen në pluhur.
Hapat e kristalizimit të laktozës:

 • koncentrim
 • nucleation
 • rritja e kristaleve
 • Korrje / larje

Përmirësimi i kristalizimit të laktozës nga Sonication

Ultratinguj është i njohur për ndikimin e tij pozitiv në proceset e kristalizimit dhe reshjeve (Sono-kristalizimi). Sonication përmirëson formimin dhe rritjen e kristaleve laktoze.
Sono-kristalizimi i laktozës ndihmon për të arritur prodhimin maksimal të kristaleve laktoze në një kohë minimale.
Një rritje e mirë e kristaleve është thelbësore për të siguruar një korrje efikase dhe larje të laktozës (nxjerrja & pastrimit). Sonication shkakton një supersaturation të laktozës dhe fillon nucleation primar të kristaleve lactose. Për më tepër, sonication vazhdueshme kontribuon në një nucleation sekondar, i cili siguron distilim të vogla të kristalitetit (CSD).

Laktozë e kristalizuar me ultratinguj: Kristalizimi i laktozës tejzanor mund të ndikohet nga shtimi i karragjenanit ose hirrës (WPC).

Kristalizimi tejzanor i laktozës: Laktoza e kristalizuar në kushte të ndryshme: hyrja e energjisë tejzanor, shtimi i karragjenit ose hirrës (WPC) ndikon në madhësinë e kristalit të laktozës
studim dhe fotografi: © Sanchez-García et al., 2018.

Përfitimet e ultrazërit:

 • rendimenti maksimal
 • koha e procesit shumë të shkurtër
 • madhësi kristal uniforme
 • madhësia e kontrollueshme e kristaleve
 • formë kristal uniforme

Nga mbetjet e mbeturinave në laktozë

Për shkak të prodhimit të madh të qumështit, hirrë shpesh është një nënprodukt që trajtohet si rrjedhje e mbeturinave. Shkarkimi i hirrës së lëngët është kosto-intensive për shkak të kërkesës së saj të lartë biologjike të oksigjenit (BOD) dhe përmbajtjes së ujit. Kur lactose është shëruar nga hirrë, produkti mbeturinave është përdorur në një hap pas-përpunimit për të prodhuar pluhur laktoze. Rikuperimi i laktozës zvogëlon BOD të hirrës me më shumë se 80% duke e bërë nënproduktin të dobishëm dhe më miqësor ndaj mjedisit. Një proces kristalizimi i ndihmuar në ultratinguj përmirëson rritjen, prodhimin dhe cilësinë e kristaleve.
Laktoza përdoret gjerësisht si përbërës në industrinë ushqimore dhe farmaceutike, si lëndë e parë për prodhimin e laktitolit ose si material bazë për prodhimin mikrobik të poliestërve të biodegradueshëm.

Pajisje tejzanor

Hielscher Ultrasonics ju ofron pajisje tejzanor për proceset sonocrystallization – ose për sonication batch ose për përpunimin inline në një reaktor tejzanor. Të gjitha pajisjet tona tejzanor janë projektuar për të drejtuar vazhdimisht (24hrs / 7d / 365d) duke siguruar shfrytëzimin maksimal të pajisjeve. Pajisjet industriale tejzanor nga 0.5kW deri në 16kW për njësi janë të përshtatshme për përpunimin komercial të pezullimeve të hirrës së madhe.

Përpunimi i ushqimit

Sistemet Hielscher tejzanor janë në dispozicion me pajisje sanitare. Sonotrodes tejzanor (sondat / brirët) dhe reaktorët paraqesin një gjeometri të thjeshtë për pastrim të lehtë. Cavitation tejzanor punon si më i pastër në vend (CIP). Sonotrodes tona dhe reaktorët janë autoclavable.
Për shkak të një gjurmë të vogël, sistemet tejzanor të Hielscher mund të integrohen lehtësisht ose retro-pajisur në objektin tuaj ekzistues.
Na kontaktoni sot për të marrë më shumë informacion! Hielscher Ultrasonics ofron zgjidhje të ndryshme të standardizuara si dhe të personalizuara për proceset e qumështit tejzanor dhe të ushqimit!

Ultratinguj është një teknikë e besueshme për të përgatitur emulsione të bukura të ushqimit (Kliko për ta zmadhuar!)

Reaktori tejzanor i rrjedhës në UIP1000hdT

Kërkesë informacioni

Kristalizimi i laktozës nga ultrasonication

Molekula e laktozës

Letërsi / Referencat

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Rreth Sonocrystallization

Kur ultratingulli i fuqisë aplikohet për të nxitur dhe përmirësuar proceset e kristalizimit, ajo njihet si sonocrystallization. Sonocrystallization bazohet në aplikimin e “valë akustike për të nxitur ndryshimet fiziko-kimike në material. Disa aplikime të zakonshme të ultrazërit të energjisë përfshijnë përdorimin e saj për të nxitur reaksionet kimike (sonochemistry) dhe për të promovuar kristalizimin (sonocrystallization). Këto teknika kanë marrë vëmendjen e disa industrive duke përfshirë industritë farmaceutike, kimike dhe ushqimore, duke pasur parasysh avantazhin që ato ofrojnë. Teknikat me ultratinguj janë ekonomikisht të qëndrueshëm dhe relativisht të lehtë për t'u përfshirë në operimin industrial. Këto teknika mund të përdoren për të përmirësuar riprodhueshmërinë dhe prodhimin e prodhimit; ato nuk janë termale dhe pastrohen nga ambienti”. [Martini 2013, 4]

Nucleation dhe Rritja e Crystal

Kristalizimi përcaktohet si proces i formimit, ku kristalet e ngurta precipitojnë nga një zgjidhje e mbingarkuar, shkrihet ose gazi.
Procesi i kristalizimit përbëhet nga dy faza kryesore: nucleation dhe rritja e kristaleve.
Gjatë bërthamëzimit, molekulat e tretura në zgjidhjen fillojnë të formojnë grupe, të cilat duhet të jenë mjaft të mëdha për të qenë të qëndrueshme në kushtet e operimit. Një grup i tillë i qëndrueshëm formon një bërthamë. Pas arritjes së madhësisë kritike për të formuar një bërthamë të qëndrueshme, fillon faza e rritjes së kristalit.
Në fazën e rritjes së kristalit, bërthamat e formuara bëhen më të mëdha, meqë shumë molekula kufizohen në grup. Procesi i rritjes varet nga klasa e ngopjes dhe parametrat e tjerë të tilla si përzierja uniforme, temperatura etj.
Teoria e kristalizimit klasik bazohet në konceptimin termodinamik se një sistem i izoluar është absolutisht i qëndrueshëm kur entropia e tij është e pandryshueshme.

Fakte rreth laktozës

Laktoza (sheqeri i qumështit) është një disaharid i ndërtuar nga glukoza dhe galaktoza lidhur me një lidhje β (1 → 4) glycosidic.
Për shkak të pranisë së një karboni kiral, laktozë mund të ndodhë në formën e dy llojeve të mëposhtme të izomerit: α- ose β-laktozë. Laktoza më së shpeshti gjendet si kristal monohidrat hidratuar α-lactose monohydrate. Polimorf tjetër, β-laktoza anhydrous, është më pak i zakonshëm dhe kristalizon mbi 93.5 ° C. Anomrat α dhe β kanë vetitë shumë të ndryshme. Polymorphs mund të dallohen nga rrotullimi specifik (+ 89 ° C dhe + 35 ° C për α- dhe β-laktozë respektivisht) dhe solubility (70 dhe 500g / L (në 20 ° C) për α- dhe β-lactose , përkatësisht). [McSweeney et al. 2009]
Është karbohidrati kryesor i qumështit dhe gjendet në përqëndrime prej 2-8% në peshë. Laktoza nuk është flavorless dhe ka një ëmbëlsi të ulët. Laktoza vepron si një sheqer reduktues dhe nxit reagimet e Maillard dhe Stecker. Në këtë mënyrë, laktozë përdoret për të rritur ngjyrën dhe aromën e produkteve ushqimore siç janë produktet e pjekjes, pasta dhe ëmbëlsirat.
Laktoza është një shtesë ushqimore e përdorur gjerësisht që funksionon si zgarë, mbushës, stabilizues dhe hollues tabletash në ushqim dhe produkte farmaceutike.
α-laktozë është forma më e pastër, e cila përdoret për produktet farmaceutike.
Laktoza është një përbërës i rëndësishëm kur vjen puna te aromat, aroma dhe reagimet e ngjyrosur.
Formula: C12H22O11
ID IUPAC: β-D-galaktopiranozil- (1 → 4) -D-glukozë
Masa molare: 342.3 g / mol
Pika e shkrirjes: 202.8 ° C
Dendësia: 1,53 g / cm3
Klasifikimi: FODMAP
I tretshëm në: ujë, etanol


ekstraktim ushqim nano pharma intensifikimin e procesit nxjerrjes tretës Sonication sonochemistry UIP2000hdT UIP4000hdT ultrasonication ultrasonicator Ekstraktimi tejzanor heqës tejzanor UP400St

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.