Ultrafiltration Ultrasonically-Assisted

  • Ultrafiltration (UF) përdoret shpesh në industrinë e qumështit për koncentrimin e hirrës.
  • Proceset ultrafiltruese të asistuara me ultratinguj rrisin efikasitetin e proceseve të ndarjes së hirrës gjatë ultrafiltrimit të zgjidhjeve të hirrës.
  • Hielscher Ultrasonics ofron mundësi të ndryshme për të integruar ultrasonikë të fuqisë së lartë në sistemet e ultrafiltrimit.

Membranat tejzanor Filtration

Hielscher Ultrasonics është eksperti juaj kryesor për proceset tejzanor!Kur ultrasonics fuqishme janë aplikuar për lëngje dhe slurries, cavitation, kolaps flluskë dhe mikro-avionët janë të krijuara. Hielscher Ultrasonics përdor këto forca intensive forcë tejzanor për të modifikuar dinamikën fluide, normat e rrjedhjes dhe kalimin përmes membranave. Filtrimi ultrasonically i grimcave nga lëngjet vjen me përfitime të ndryshme: Shkalla e rrjedhjes përmes membranës së filtrit mund të rritet ndjeshëm në qoftë se ultrasonics pushtet është aplikuar në afërsi të filtrit. Në këtë mënyrë, filtrimi bëhet shumë më efikas. Përfitimet janë performanca më e lartë, një cilësi e qëndrueshme e produktit dhe një jetë e zgjatur e membranës pasi që ultrasonics heq fouling dhe clogging.

Efektet tejzanor

Reduktimi i viskozitetit tejzanor rezulton në mënyrë të konsiderueshme normat e larta të rrjedhjes. Përfitimet shtesë janë:

  • rrit prodhimin me 10% ose më shumë
  • reduktimin e kostos së përgjithshme fikse dhe ndryshueshme
  • reduktuar humbjet e mbushjes dhe shpenzimet e trajtimit të mbetjeve
  • reduktuar kërkesat e ftohjes
  • investime të ulëta dhe fitime në rritje
  • shpagim në më pak se një vit

Pajisje tejzanor

Hielscher Ultrasonics ka njohuri të thella për konfigurimin dhe instalimin e sistemit të duhur tejzanor për të optimizuar efikasitetin dhe prodhimin e llak-tharës tuaj. Sipas linjës së prodhimit, Hielscher ofron mundësi të ndryshme për të aplikuar ultrasonikë të fuqisë së lartë për uljen e viskozitetit të zgjidhjeve të proteinave. Të gjitha sistemet tona industriale tejzanor janë ndërtuar për aplikime të rënda në kushte të vështira dhe mund të funksionojnë 24/7. Për shkak të gjurmës së tyre të vogël, ato mund të përshtaten me lehtësi në linjat ekzistuese të prodhimit. Mirëmbajtje të ulët dhe operim miqësor me përdorues janë përfitime të mëtejshme.
Na kontaktoni sot për të marrë më shumë informacion se si sonication përmirëson procesin tuaj ultrafiltration!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Forcat e qethjes tejzanor mund të aplikohen për të reduktuar viskozitetin.

reaktori tejzanor

Kërkesë informacioni

Reduktimi i Viskozitetit Tejzanor

UIP2000hdT për ultrafiltrimin

Letërsi / Referencat

  • D. Liu, E. Vorobiev, R. Savoire, J.-L. Lanoisellé (2013): Studimi krahasues i microfiltration dead-end ultrasound-assisted dhe konvencionale të ekstrakteve të viçit të rrushit. Ultrason. Sonochem. 20, 2013. 708-714.


Rreth proceseve të filtrimit

Sonication mund të aplikohet në sistemet e mikrofiltrimit, ultrafiltrimit dhe nanofiltrimit. Filtrimi me membranë ultrasonically assisted është aplikuar me sukses për ultrafiltration dhe nanofiltration në prodhimin kimike dhe farmaceutike, si dhe për përpunimin e ushqimit dhe pijeve. Filtrimi i qumështit dhe proteinave të qumështit është një nga aplikacionet më të rëndësishme të filtrimit me ultratinguj.

Ultrafiltration (UF)

Ultrafiltrimi është një proces i filtrimit të membranës, ku qumështi kalon përmes një membrane të hollë poroze për të ndarë komponentët e qumështit sipas madhësisë së tyre. Për ultrafiltrim, aplikohet presion i mesëm. Ultrafiltrimi lejon molekulat më të vogla të laktozës, ujit, mineraleve dhe vitaminave të kalojnë nëpër membranën, ndërsa proteina dhe molekula e yndyrës mbahen dhe përqendrohen. Heqja e ujit dhe laktozës zvogëlon vëllimin e qumështit, duke ulur kështu koston e transportit dhe të magazinimit. Ultrafiltrimi bën që prodhimi i djathit të jetë më efikas. Në industrinë e qumështit, ultrafiltrimi përdoret për prodhimin e koncentratit të proteinave të hirrës (WPC), përqendrimi i proteinës së qumështit (MPC), për standardizimin e proteinave të qumështit të djathit, për dekalcifikimin e permeateve si dhe reduktimin e qumështit të laktozës.

Nanofiltrimi (NF)

Nanofiltrimi është proces i filtrimit të membranës ku lëngu kalon membranën nën presion të mesëm në të lartë. Membranat e nanofiltrimit kanë madhësi të poreve nga 1-10 nanometra, më të vogla se ato të përdorura në mikrofiltrim dhe ultrafiltrim. Në industrinë e qumështit, nanofiltrimi përdoret kryesisht për demineralizimin (të pjesshëm) të hirrës, heqjen e laktozës për të prodhuar qumësht pa laktozë ose për të zvogëluar vëllimin e hirrës.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.