pasterizim & Homogjenizimi i vezëve të lëngshme

Produktet e lëngshme të vezëve (vezët e plota, të bardhat e vezëve, të verdhat) duhet të pasterizohen për të siguruar sigurinë e ushqimit. Homogjenizuesit tejzanor japin kavitim intensiv dhe forca të larta të prerjes për të vrarë mikrobet. Sidomos kur kombinohen me temperatura të ngritura (∼50 ° C) dhe presion (mano-termosonikim), ultrazëri i energjisë jep rezultate të jashtëzakonshme të pasterizimit. Sistemet tejzanor të përpunimit të ushqimit përdoren gjerësisht për të përmbushur aplikimet e homogjenizimit, pasterizimit dhe sterilizimit.

Pasterizimi tejzanor

Vezët e lëngshme mund të pasterizohen dhe homogjenizohen në mënyrë të besueshme duke përdorur ultrasonikë të fuqishëm. Veza e lëngshme e plotë, e bardha e vezës, e verdha e vezëve dhe produkte të tjera të përziera të vezëve pasterizohen për të siguruar që produkti të mos ketë baktere/patogjenë. Inaktivizimi mikrobik nëpërmjet pasterizimit është një hap shumë i rëndësishëm procesi për të parandaluar prishjen dhe sëmundjet e shkaktuara nga ushqimi. Pasterizimi konvencional arrihet me trajtimin termik të produktit të lëngshëm të vezëve. Sidoqoftë, një trajtim i tillë termik ndikon në proteinat, strukturën dhe funksionalitetin e vezëve.
Pasterizimi tejzanor është një alternativë efektive dhe efikase e pasterizimit.
Prodhimet e vezëve të lëngëta mund të pasterizohen në mënyrë efikase nga mano-thermosionation (MTS) ku pasterizimi tejzanor është i kombinuar me trajtimin e nxehtësisë (rreth 50 ° C) dhe presionin e ngritur (rreth 1 barg). Nën këto kushte të përpunimit sinergjik, mund të arrihet një reduktim i besueshëm i baktereve prej 5 log. Mano-termosionimi përmirëson ndjeshëm shkallën e vrasjes së mikrobeve: Së pari, ndjeshmëria e shumicës së mikroorganizmave në trajtimin tejzanor është rritur ndjeshëm nga temperaturat mbi 50 ° C. Së dyti, intensiteti dhe destruktiviteti i cavitation tejzanor rritet nën presion të lartë.
Efekti sinergjik i kombinuar në pasterizim manotermoson e përkeqëson pasterizimin konvencional të ngrohjes së vezëve duke rezultuar në një produkt vezësh të lëngët me cilësi të përmirësuar. Veza e lëngshme e pasterizuar nga mano-thermosonication tregon më pak denaturë proteinash, humbje të ulët aromë, homogjenitet të përmirësuar dhe efikasitet të lartë të energjisë.
Qelizat e rrjedhës tejzanor Hielscher sigurojnë kalimin e produktit të lëngshëm të vezës direkt përmes intensitetit të lartë cavitation zonën në mënyrë që të sigurohet pasterizimi i njëtrajtshëm dhe i plotë i produktit të vezës së lëngët.

Ultrasonikët Hielscher mund të homogjenizojnë dhe pasterizojnë produktet e lëngshme të vezëve (vezë të plota, të bardha veze, të verdha) për të siguruar sigurinë e ushqimit dhe stabilitetin mekanik. Homogjenizuesit tejzanor Hielscher japin kavitacion intensiv dhe forca të larta prerjeje për të vrarë mikrobet. Pasterizimi me ultratinguj është një alternativë shumë efektive dhe efikase e pasterizimit në temperaturë të ulët. Veza e lëngshme e pasterizuar me ultratinguj tregon më pak denatyrim të proteinave, humbje më të ulët të shijes, homogjenitet të përmirësuar dhe efikasitet dukshëm më të lartë të energjisë.

Homogjenizimi dhe pasterizimi i lëngshëm i vezëve duke aplikuar ultratinguj të fuqisë me ultrasonicator UP400ST

Miniatura e videos

Ultrasonikë të energjisë (7x UIP1000hdT) për përpunimin e ushqimit, siç është homogjenizimi, pasterizimi dhe nxjerrja. (Kliko per te zmadhuar!)

Sistem tejzanor për pastërtim

Kërkesë informacioni

Emulsifikimi tejzanor

Veza e bardhë përbëhet nga përafërsisht 90% ujë, vezë e verdhë veze përmban përafërsisht. 25% yndyre. Uji dhe vaji / yndyra janë të paqëndrueshme, që do të thotë se fazat priren të ndahen. Në mënyrë që të sigurohet një produkt homogjen i qëndrueshëm, i qëndrueshëm i të gjithë vezëve, kërkohet një metodë e sofistikuar emulsifikimi për të parandaluar ndarjen e fazës.
Cavitation tejzanor dhe qethje jep energji të nevojshme për të homogjenizuar në mënyrë të barabartë produktin vezë të lëngshme. Sonication i fuqishëm parandalon ndarjen e fazës duke thyer globulin e yndyrës dhe duke shpërndarë ujin dhe yndyrën në mënyrë uniforme në mënyrë që të arrihet një emulsion i qëndrueshëm.
Trajtimi tejzanor i cavitation është një teknikë e lartë për të prodhuar emulsiume me madhësi nano në mënyrë që të arrihet qëndrueshmëria mekanike!

Avantazhet e pastërtisë me ultratinguj

 • kushtet e lehta të procesit
 • largimi i patogjenit
 • jeta e zgjatur
 • cilësi uniforme
 • atribute më të mira ushqyese dhe ndijore
 • nuk ka denaturim
 • nuk ka koagulim

Formulimi me ultratinguj

Gjatë homogjenizimit dhe pasterizimit tejzanor, aditivët (p.sh. sheqer, kripë, Gomë Xanthan etj.) mund të përzihet uniformisht në produktin e vezës së lëngët.
Homogenizuesit tejzanor të Hielscher përdoren gjithashtu për prodhimin e vezës (qumështi + vezë me bazë veze) për të përmirësuar stabilitetin mekanik dhe qëndrueshmërinë.

Tejzanor Spray-Tharje e vezës në pluhur

Veza e lëngshme mund të përpunohet më tej në pluhurat e vezëve, p.sh. pluhur vezësh të tërë, pluhur të bardhë veze, pluhur veze të verdhë veze. Veza e lëngshme ekspozon sjellje qetësuese. Në mënyrë që të optimizohet procesi i derdhjes së llakut, reduktimi i viskozitetit tejzanor është një teknikë shumë efikase për të rritur kapacitetin e procesit të llak-tharësit.
Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth procesit të tharjes me thjerrësi ultrasonically!

Pajisje tejzanor për përpunimin e ushqimit

Sistemet e përpunimit të ushqimit tejzanor janë të njohura dhe të dëshmuara për rezultatet e tyre të besueshme në homogjenizimin, nxjerrjen, pasterizimin dhe sterilizimin e produkteve ushqimore. Procesorët industrial Hielscher prodhojnë amplitudë shumë të lartë deri në 200μm për të ofruar energjinë e kërkuar për proceset e pasterizimit, sterilizimit dhe emulsifikimit. Natyrisht, homogjenizuesit tonë tejzanor janë ndërtuar për 24 orë në 7 ditë në kushte të rënda në industri.
Përveç fuqisë dhe besueshmërisë, përpunuesit tejzanorë kërkojnë mirëmbajtje shumë të ulët dhe janë shumë të lehtë për t'u pastruar. Të gjitha pjesët e homogenizuesit tejzanor, të cilat vijnë në kontakt me produktin ushqimor, janë bërë nga titani, çelik inox ose qelqi dhe janë të autoklavueshëm. Që nga çdo procesor tejzanor ka pastrues tejzanor në vend, ata ofrojnë automatikisht CIP (Pastrimi në vend) dhe SIP (sterilizimi-në vend).
Një shtypje e vogël e këmbë dhe shkathtësi të lejojë për një integrim të lirë të ultrasonicators Hielscher në linjat e prodhimit. Retro-përshtatshmëri në linjat ekzistuese mund të realizohet lehtë.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Rezultate të ngjashme kërkimore

Emulsifikimi tejzanor

Javad Sargolzaei etj. (2011) modifikoi zbatimin e ultrazërit me fuqi të lartë në përgatitjen e emulsionit të qëndrueshëm vaj-në-ujë. Të gjithë mostrat e emulsionit u përgatitën duke përdorur një procesor tejzanor Hielscher UP200H. Efektet e pH, forcës jonike, pektinës, çamçakëzit Guar, lecithin, vezës së verdhë veze dhe çamçakëzit si dhe kohës së kurimit, temperaturës dhe viskozitetit të përzierjes vaj-ujë në sipërfaqen specifike dhe madhësinë e pikave, dhe indeksin e kremrave u ekzaminua mostrat e emulsionit. Të dhënat eksperimentale u analizuan me metodën Taguchi dhe u përcaktuan kushtet optimale. Për më tepër, një sistem adaptues neuro-fuzzy i konkluzioneve të përdorimit (ANFIS) u përdor për të modeluar dhe kategorizuar vetitë e emulsionit të rezultuar. Rezultatet treguan se koha në rritje e zërit ngushtoi gamën e shpërndarjes së madhësisë së pikave. Pektina dhe xanthan forcuan qëndrueshmërinë e emulsionit, megjithëse ato kishin ndikime të ndryshme në stabilitetin e emulsionit kur përdoren individualisht ose së bashku. Gamçakëzi Guar përmirësoi viskozitetin e fazës së vazhdueshme. Emulsionet e stabilizuara nga të verdhën e vezëve u gjetën të jenë të qëndrueshme ndaj flokulimit të pikës në pH 3 dhe në përqendrime relativisht të ulëta të kripës.

Degradimi tejzanor i kolesterolit në yolk

Sun et al. (2011) zhvilloi një proces enzimatik të ndihmës tejzanor të degradimit të kolesterolit në vezë veze të verdhë veze. Ata synonin për aktivitetin katalitik të kolesterolit oksidazë kundër kolesterolit të vezëve të vezëve me qëllim të marrjes së një veze të verdhë veze të zvogëluar kolesterolit pa ndikuar në përbërjen e lëndëve ushqyese kryesore të vezëve të vezëve. Kolesteroli i oksidazës është përdorur për të katalizuar degradimin e kolesterolit në vezët e verdhë veze. Së pari, një pjesë 30g e verdhë veze veze u pretreed nga tejzanor për 15min në 200W dhe pastaj inkubohet për 10 orë me përqëndrim kolesterol oksidazi prej 0.6U / g veze veze veze në 37 ° C. Së fundi, niveli i kolesterolit në vezën e verdhë veze u reduktua në 8.32% të përqendrimit të tij origjinal pa ndikuar në cilësitë e cilësisë së verdhë veze.

Fakte të vlefshme

Çfarë është cavitation tejzanor?

Sonication krijon emulsione nëpërmjet luhatjeve me fuqi të ultë me fuqi të lartë, të cilat shkaktojnë akustikë cavitation. Termi cavitation përshkruan formimin, rritjen, dhe kolapsin imploziv të dëmtimeve (flluska vakum) në një lëng. Cavitation tejzanor / akustike prodhon kushte lokale brenda flluskave ~ 5000 K, ~ 1000 atm, ngrohje dhe ftohje që tejkalojnë 1010 K / s dhe avionë të lëngshëm deri në 300m / s. (Suslick et al., 2008) Forcat intensive, qethjet e larta, rrjedhjet dhe turbulencat që rezultojnë nga implosioni i flluskës, japin energji për të thyer grimcat dhe pikat për dispersion & emulsion reduktimin e madhësisë, mure qelizash lizesh, filloni reagimet kimike.

Manothermosonication

Siç tregohet nga rezultatet tona, presioni statik është një mjet shumë efikas për të rritur vdekshmërinë e valëve të ultrazërit (UW) / manosonication (MS). Kjo rritje rritet kur amplituda e UW është më e lartë. Midis 50 dhe 58 ° C, vdekshmëria e nxehtësisë mund të rritet duke kombinuar trajtimet e ngrohjes me UW nën presion (MS). Lëkushja e këtij trajtimi (MTS) është e barabartë me efektin vdekjeprurës shtesë të nxehtësisë dhe UW. Trajtimet MS dhe MTS mund të bëhen një alternativë për inaktivimin, në median e ndjeshme ndaj nxehtësisë (dmth. Vezë të lëngshme), Y enterocolitica dhe ndoshta mikroorganizmave të tjerë. Mund të gjejë edhe aplikime në ushqime në të cilat intensiteti i lartë i trajtimeve të nxehta (p.sh. ushqimet me aktivitet të ulët të ujit) do të dëmtonte cilësinë e ushqimit. (cf. Raso et al, 1998)
Hulumtuesi ka zbuluar se teknologjitë e ruajtjes jo-termike të ushqimit, siç është sonication, nuk ndikojnë, aq sa proceset termike, atributet ushqyese dhe ndijore të ushqimeve të përpunuara.
Lexoni më shumë rreth sinergjive midis ultrazërit të energjisë, presionit dhe nxehtësisë!

Cavitation tejzanor / akustike krijon forca shumë intensive që promovon proceset e kristalizimit dhe të reshjeve (Kliko për ta zmadhuar!)

Formimi i flluskave tejzanor dhe implikimi i dhunshëm

Vezë: Përbërja & Karakteristikat

Përderisa vezët e pulave janë veza më e shpeshtë e zogjve, gjithashtu përdoren si ushqim dhe përbërës të ushqimit, gjithashtu varietetet e tjera të vezëve të shpendëve, p.sh. strucit, rosës, drithit, vezëve të vezëve etj.
Vezët ofrojnë shumë funksionalitete dhe prandaj përdoren gjerësisht si përbërës në prodhimet ushqimore të shumëfishtë.
Atributet funksionale të vezëve përfshijnë vetitë e koagulimit dhe lidhjes, aromës, ngjyrës, shkumës, emulsifikimit si dhe rritjes së frenuar të kristaleve në ëmbëlsira. Për të ruajtur këto funksionalitete të vezës, kërkohet një pasterizim i butë duke shmangur denaturimin e proteinave.
Produktet e lëngshme të vezëve variojnë nga veza e plotë e lëngshme, e bardha e vezës dhe e verdha e verdhë deri te përzierjet e vezëve të fërguara dhe produkte të tjera të specializuara të vezëve. Produktet e lëngshme të vezëve janë në dispozicion si produkte të gatshme për përdorim ose në formë të ngrirë. Veza e lëngët mund të rafinohet më tej në pluhurat e vezëve, p.sh. pluhur i plotë i vezës, pluhur i bardhë i vezës, pluhur i verdhë veze. Pluhuri i vezës bëhet nga vezët plotësisht të dehidratuara nga spray-tharje vezët në të njëjtën mënyrë që prodhohen pluhur qumështi. Avantazhet e vezëve pluhur mbi vezët e freskëta përfshijnë çmim të ulët, peshë të reduktuar për vëllim të ekuivalentit të vezës së tërë, jetëgjatësi, më pak hapësirë magazinimi dhe mungesa e ftohjes.

Ndjeshmëria e nxehtësisë së proteinave të vezëve

Vezët përmbajnë disa proteina të ndjeshme ndaj nxehtësisë që janë një faktor i rëndësishëm për t'u marrë në konsideratë kur veza e lëngshme (e njohur edhe si vezë e shkelësve) përpunohet dhe pasterizohet. Sidomos produktet e bardha të vezëve të lëngëta janë të ndjeshme ndaj kushteve të përpunimit, veçanërisht të nxehtësisë Denaturimi i proteinave të proteinave të bardha ndryshon midis 61 ° C (për Ovotransferrin) dhe 92.5 ° C (për G2 Globulin). Livetins, lizozim,
ovoacroglobulin dhe këtëlobulin G3 janë proteina të qëndrueshme të ngrohjes më të ulët, ndërsa ovotransferrin, inhibitorin e vezëve dhe ovolobulin G2 u gjetën të jenë proteinat më të qëndrueshme të nxehtësisë në vezë. Ndjeshmëria e proteinës ndaj nxehtësisë mund të ndikohet nga shtimi i kripës dhe sheqerit, gjë që rrit stabilitetin e nxehtësisë së proteinave të ndjeshme ndaj nxehtësisë.
Jo vetëm sheqeri dhe kripa, edhe karbohidratet, siç janë saharoza, glukoza, fruktoza, arabinoza, manitoli dhe xiloza, mbrojnë proteinat nga denaturacioni gjatë trajtimeve të ngrohjes (pasterizim).
Temperatura e koagulimit të vezës së tërë: në 73 ° C

Stabiliteti i Emulsionit

Për të marrë një produkt homogjen të vezëve të lëngshme, veza e lëngët duhet të stabilizohet mekanikisht në mënyrë që të parandalojë ndarjen në dy faza.
Një emulsion është një përzierje e dy ose më shumë lëngjeve të padiskutueshme / jo të përziera. Teknikisht, emulsionet janë një nënndarje e sistemeve koloidale të dy ose më shumë fazave. Në emulsione, si faza e shpërndarë / e brendshme ashtu edhe faza e vazhdueshme / e jashtme janë të lëngshme. Në emulsione, dy lëngje të padiskutueshme përzihen duke shpërndarë një lëng (fazën e shpërndarë) në tjetrën (faza e vazhdueshme). Agjentët emulsifikues përdoren për të marrë qëndrueshmëri mekanike afatgjatë të sistemit.
Lecitina, e cila është p.sh. një përbërës në të verdhën e vezës, është një emulsifikues ushqimor i përdorur zakonisht për ushqim dhe për përdorime industriale. Përveç lecitinës, e verdha e vezës përmban disa aminoacide që funksionojnë edhe si emulgatorë. E verdha e vezës përmban rreth. 5-8 gram lecitinë, e cila është arsyeja pse e verdha e vezës është një përbërës i rëndësishëm për shumë receta me bazë emulsioni të tilla si majonezë, hollandaise, dressings dhe sauces.
Gjeni udhëzimet hap pas hapi dhe një video për emulsifikimin e majonezës tejzanor këtu!

Funksionaliteti i Foaming

Proteinat e bardha të vezës përmbajnë aminoacide. Kur proteina është ngjeshur, aminoacidet hidrofobike janë të paketuara në qendër larg ujit dhe ato hidrofilike janë jashtë në afërsi të ujit.
Kur një proteinë veze është kundër një flluskë ajri, një pjesë e asaj proteine është e ekspozuar ndaj ajrit dhe pjesa është ende në ujë. Proteina zbulon në mënyrë që pjesët e saj të dashuruara me ujë të zhyten në ujë dhe pjesët e frikshme të tij mund të rrinë në ajër. Sapo proteinat të zbulojnë, ato lidhen me njëri-tjetrin-ashtu siç bënë kur nxehej-duke krijuar një rrjet që mund të mbante flluska ajri në vend.

eggnog

Eggnog është një pije me bazë qumështi e cila konsiston në qumësht, vezë, sheqer dhe aromatizues dhe nganjëherë alkool. Është një pije e ëmbël, e pasur, e butë me bazë qumështi, e bërë tradicionalisht me qumësht, krem, të bardhët e vezëve, yolks vezë dhe sheqer. Opsionale, kur prodhohen si pije alkoolike, pije alkoolike të distiluara si raki, rum ose bourbon janë inkorporuar.

Letërsi / Referencat

 • Lee, DU; Hein, V .; Knorr, D. (2003): Efektet e trajtimeve kombinuese të nisin dhe ultratinguj me intensitet të lartë me presion të lartë në inaktivimin mikrobik në vezë të lëngshme të tërë. Shkencat inovative të ushqimit & Teknologjitë e reja 2003.
 • Nakamura, R .; Mizutani, R .; Yano, M .; Hayakawa, S. (1988): Rritja e Emulsioneve të Proteineve nga Sonicating with Lecithin Yolk Veza. Gazeta e Kimisë Bujqësore dhe Ushqimore 36, 1988. 729-732.
 • Raso, J .; Pagán, R .; Condón, S .; Sala, FJ (1998): Ndikimi i Temperaturës dhe Presionit mbi Lethalitetin e Ultrazërit. Microbiology aplikuar dhe Mjedisit, 64/2, 1998. 465-471.
 • Sargolzaei, J .; Mosavian, MTH; Hassani, A. (2011): Modelimi dhe simulimi i procesit tejzanor me fuqi të lartë në përgatitjen e emulsionit të qëndrueshëm të vajit në ujë. Gazeta e Inxhinierisë së Programeve dhe Aplikacioneve 4, 2011. 259-267.
 • Sun, Y .; Yang, H .; Zhong, X .; Wang, W. (2011): Degradimi enzimatik i tejzgjatur i kolesterolit në vezët e vezëve. Shkencat inovative të ushqimit & Teknologjitë në zhvillim 12/4, 2011. 505-508.
 • Suslick, KS; Flannigan, DJ (2008): Brenda një Bubble Collapsing: Sonoluminescence dhe kushtet gjatë cavitation. Annu. Rev. Phys. Chem. 59, 2008. 659-83.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.