Emulsifikimi dhe pasterizimi i vezëve duke përdorur ultratinguj

Veza është një pije kremoze e përbërë kryesisht nga bulmeti dhe e verdha e vezës. Për të përftuar një pije të përzier homogjene dhe afatgjatë të qëndrueshme me vezë, kërkohet një teknikë emulsifikimi e besueshme dhe efikase. Homogjenizimi dhe emulsifikimi tejzanor siguron energjinë e nevojshme të përzierjes për të prodhuar një përzierje uniforme të vezëve. Për më tepër, sonikacioni ndihmon në përmirësimin e stabilitetit mikrobial me anë të pasterizimit me ndihmën e ultrazërit.

Emulsifikimi i vezëve duke përdorur ultratinguj

Veza mund të emulsifikohet dhe stabilizohet me homogjenizim tejzanorEggnog është një pije kremoze e bërë nga vezët, të verdhën e vezës, sheqerin, qumështin, kremin e trashë dhe ekstraktin e vaniljes. Versioni i vezëve që përmban alkool zakonisht bëhet me rum, raki ose burbon. Prodhimi i vezëve kërkon një teknikë të fuqishme përzierjeje dhe homogjenizimi në mënyrë që të prodhohen pika të imta yndyre në të gjithë lëngun e vezëve. Pikat e vogla janë të rëndësishme për qëndrueshmërinë e vezëve. Eggnog është një sistem emulsioni i përbërë nga pika yndyre të qumështit dhe lipidet e vezëve në një lëng me bazë ujore. Meqenëse yndyra dhe uji nuk përzihen, nevojitet një teknikë e fuqishme emulsifikimi për të reduktuar yndyrën dhe pikat e ujit në një madhësi kaq të vogël të pikës që të dyja, uji dhe yndyra, të përzihen në një përzierje homogjene të qëndrueshme. Homogjenizimi me ultratinguj është një teknikë e fuqishme përzierjeje, e cila përdoret gjerësisht për prodhimin e emulsioneve të ushqimit dhe pijeve.
Zbuloni se si sonikacioni mund të përmirësojë prodhimin tuaj të vezëve!

Kërkesë informacioni

Ultratingulli është një metodë e fuqishme dhe shumë efikase për të homogjenizuar dhe pasterizuar vezët e lëngshme si dhe vezët.

Sonda tejzanor UP400ST për homogjenizimin dhe pasterizimin e vezëve të lëngëta dhe vezëve.

 

Në këtë video, ne demonstrojmë se si sonikacioni përmirëson cilësinë dhe jetëgjatësinë e vezëve. Videoja shpaloset me një eksperiment magjepsës që demonstron se si një vezë komerciale, e prirur për t'u ndarë, transformohet përmes sonikimit intensiv të një sonda-sonikator Hielscher UP200St me një reaktor qelqi me rrjedhje qelqi. Dëshmoni kavitacionin tejzanor që zbërthen grimcat, duke rezultuar në vezë tërheqëse, të integruar mirë.

Stabilizimi i vezëve me ultratinguj - Shmangni ndarjen e vezëve duke homogjenizuar vezët duke përdorur ultratinguj për homogjenitet më të mirë & teksturë

Miniatura e videos

 

Emulsifikimi dhe stabilizimi i vezëve me ndihmën e ultrazërit

Emulsifikimi tejzanor është një teknikë superiore për prodhimin e emulsioneve me madhësi nano që mund të ndihmojë në arritjen e stabilitetit mekanik në vezët e vezëve. Kur përzihen, xhepat e vegjël ajri futen në vezët, të cilat stabilizohen në mënyrë sinergjike nga proteinat dhe lipidet e pranishme në të. Trajtimi me kavitacion tejzanor është gjetur të jetë efektiv në përmirësimin e vetive emulsifikuese të emulsifikuesve ushqimorë si proteinat dhe polisaharidet, duke e bërë atë një teknikë ideale për të stabilizuar vezët.

Emulsifikimi dhe stabilizimi tejzanor mund të përmirësojë prodhimin e vezëve në disa mënyra:

 • Emulsifikimi i përmirësuar: Eggnog është një emulsion qumështi ose kremi, vezësh, sheqeri dhe aromatizues. Emulsifikimi tejzanor mund të zbërthejë globulat e yndyrës të pranishme në përzierje në pika më të vogla, duke rezultuar në një emulsion më të imët dhe më të qëndrueshëm. Ky proces ndihmon në shpërndarjen e yndyrës në mënyrë më të njëtrajtshme në të gjithë pijen, duke çuar në një strukturë më të butë dhe një ndjenjë më kremoze në gojë.
 • Stabilitet i përmirësuar: Me procesin e emulsifikimit të përmirësuar në mënyrë ultrasonike përftohet një emulsion i qëndrueshëm. Stabiliteti i përmirësuar i vezëve arrihet duke promovuar ndërveprim më të mirë midis emulsifikuesve dhe pikave të vajit ose yndyrës. Ky stabilitet i përmirësuar ndihmon në parandalimin e ndarjes së emulsionit me kalimin e kohës, duke zgjatur jetëgjatësinë e vezëve dhe duke siguruar një cilësi të qëndrueshme produkti.
 • Madhësia e reduktuar e grimcave: Emulsifikimi tejzanor mund të zvogëlojë gjithashtu madhësinë e grimcave të përbërësve, të tillë si erëzat (p.sh. vanilje, arrëmyshk) ose aromatizues, që i shtohen vezëve. Grimcat më të vogla shpërndahen në mënyrë më të barabartë në të gjithë përzierjen, duke rritur konsistencën e shijes dhe duke parandaluar vendosjen e përbërësve. Duke krijuar grimca më të vogla të erëzave dhe aromës, sonikimi promovon nxjerrjen e përbërjeve të shijes dhe aromës duke rezultuar në një aromë më të theksuar dhe të përpunuar të vezëve, ndërkohë që shtimi i erëzave të shtuara mund të reduktohet.
 • Koha e reduktuar e pasterizimit: Prodhimi tradicional i vezëve shpesh përfshin pasterizimin për të garantuar sigurinë e produktit. Pasterizimi tejzanor është një proces jo termik, i cili mund të intensifikojë inaktivizimin mikrobial dhe të zvogëlojë kohën e nevojshme për pasterizimin duke përmirësuar transferimin e nxehtësisë. Meqenëse pasterizimi me ultratinguj mund të arrihet në temperatura më të ulëta se pasterizimi konvencional, profili ushqyes dhe shija e vezëve ruhen.
 • Përmirësimet e tekstit: Trajtimi me ultratinguj mund të kontribuojë në një strukturë më të butë dhe kremoze të vezëve duke e homogjenizuar përzierjen në mënyrë më efektive. Ndihmon në zbërthimin e çdo agregati ose grumbulli të mundshëm të proteinave, duke rezultuar në një strukturë dhe ndjesi më të dëshirueshme në gojë.
 • Përmbajtja e reduktuar e yndyrës: Emulsifikimi tejzanor mund të mundësojë krijimin e vezëve me një përmbajtje më të ulët yndyre duke ruajtur një strukturë kremoze. Duke përdorur përpunimin me ultratinguj për të krijuar pika më të imta yndyre, mund të arrihet një ndjesi e dëshirueshme në gojë edhe me nivele të reduktuara të yndyrës.
Homogjenizues tejzanor për përzierjen dhe pasterizimin e vazhdueshëm të vezëve të lëngëta si dhe të vezëve.

Ultrasonikator industrial UIP6000hdT për homogjenizimin dhe pasterizimin inline të vezëve

Kërkesë informacioni

Ultratinguj me fuqi të lartë është një teknik homogjenizimi i butë jo-termik. Sfakianakis et al. (2011) tregojnë efektin mbresëlënës të homogjenizimit tejzanor në qumësht.

Imazhet mikropskopike tregojnë pakësimin e globulave të yndyrës së qumështit nga homogjenizimi me ultratinguj në inpute të ndryshme të energjisë. (Kliko per te zmadhuar!)

Studimi dhe imazhet: ©Sfakianakis dhe Tzia, 2011

 
Shija dhe viskoziteti (konsistenca ose trashësia) e vezëve mund të ndryshojnë midis markave pasi është çështje preference individuale.
Stabilizuesit ose emulsifikuesit përdoren për të marrë një viskozitet më të lartë dhe për të stabilizuar pikat e yndyrës. Stabilizuesit e zakonshëm për vezët janë çamçakëzat bimore si çamçakëzi i karobit, çamçakëz guar ose karragjenani. Homogjenizuesit tejzanor janë të pajtueshëm me çdo agjent emulsifikues dhe formulim të vezëve.
Emulsifikimi tejzanor përmirëson vezët në disa karakteristika të produktit. Parametrat specifikë të sonikacionit mund të rregullohen individualisht për recetat dhe formulimet e vezëve, dhe rezultatet e dëshiruara.
 

Ultrasonikët Hielscher mund të homogjenizojnë dhe pasterizojnë produktet e lëngshme të vezëve (vezë të plota, të bardha veze, të verdha) për të siguruar sigurinë e ushqimit dhe stabilitetin mekanik. Homogjenizuesit tejzanor Hielscher japin kavitacion intensiv dhe forca të larta prerjeje për të vrarë mikrobet. Pasterizimi me ultratinguj është një alternativë shumë efektive dhe efikase e pasterizimit në temperaturë të ulët. Veza e lëngshme e pasterizuar me ultratinguj tregon më pak denatyrim të proteinave, humbje më të ulët të shijes, homogjenitet të përmirësuar dhe efikasitet dukshëm më të lartë të energjisë.

Homogjenizimi dhe pasterizimi i lëngshëm i vezëve duke aplikuar ultratinguj të fuqisë me ultrasonicator UP400ST

Miniatura e videos

 

 

Homogjenizuesi ultrasonik i desktopit UIP1000hdT është një përpunues ushqimi që përdoret për emulsifikimin dhe stabilizimin e vezëve të lëngshme dhe vezëve kremoze të pijeve.

Ultrasonikator UIP1000hdT (1000 watts) për emulsifikimin, stabilizimin dhe pasterizimin e produkteve ushqimore të lëngshme

Homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për stabilizimin e vezëve

Procesorët tejzanor industrial Hielscher Ultrasonics mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7. Për amplituda edhe më të larta, ofrohen sonotrode tejzanor të personalizuara.

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me homogjenizuesit tejzanor për prodhimin e vezëve, protokollet e aplikimit dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të prodhimit të vezëve dhe t'ju ofrojmë një homogjenizues tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Homogjenizuesit tejzanor janë një metodë shumë efikase dhe e besueshme për të homogjenizuar dhe stabilizuar vezët.

Mostrat e vezëve përpara (shishkës së majtë) dhe pas (shishkës së djathtë) sonikimit

 

Hapat e procesit industrial të prodhimit të vezëve

Eggnog është një pije tradicionale e festave të Krishtlindjeve që zakonisht bëhet duke kombinuar qumësht, krem, të verdhë veze, vezë, sheqer dhe aromatizues si vanilje, arrëmyshk ose kanellë. Shpesh, vezët përmbajnë alkool si rum ose uiski. Receta mund të përshtatet me përzierje dhe shije të veçanta dhe metodat e prodhimit industrial përshtaten në përputhje me produktin përfundimtar të vezëve dhe rrethanat e objektit. Më poshtë jepet një pasqyrë e përgjithshme e hapave të prodhimit industrial për vezët:

 • Përzierja: Hapi i parë në prodhimin industrial të vezëve përfshin përzierjen e përbërësve bazë. Qumështi, kremi dhe një kombinim i vezëve me të verdhat e vezëve kombinohen në rezervuarë të mëdhenj përzierjeje, p.sh. duke përdorur një mikser me vozis. Përmasat e këtyre përbërësve mund të ndryshojnë në varësi të konsistencës dhe shijes së dëshiruar të produktit përfundimtar.
 • Pasterizimi: Për të garantuar sigurinë e produktit dhe për të rritur jetëgjatësinë, përzierja pasterizohet. Pasterizimi përfshin ngrohjen e përzierjes së vezëve në një temperaturë specifike për një periudhë të caktuar për të vrarë çdo bakter të dëmshëm dhe për të zgjatur jetëgjatësinë e pijeve. Temperatura dhe kohëzgjatja e pasterizimit mund të ndryshojnë në varësi të rregulloreve lokale dhe specifikimeve të prodhimit.
 • Homogjenizimi: Pas pasterizimit, përzierja e vezëve mund të kalojë në një proces homogjenizimi. Homogjenizimi është një procedurë mekanike stabilizimi dhe ndihmon në shpërndarjen e grimcave yndyrore në mënyrë të barabartë në të gjithë përzierjen, duke parandaluar ndarjen dhe duke siguruar një strukturë të lëmuar dhe kremoze. Ultratingulli është një proces homogjenizimi shumë efikas që ofron aftësinë për të krijuar edhe nanoemulsione, të cilat karakterizohen nga një qëndrueshmëri e shkëlqyer afatgjatë.
 • Aromatizues dhe ëmbëlsues: Pasi përzierja të jetë homogjenizuar, shtohen aromatizues dhe ëmbëlsues. Kjo zakonisht përfshin sheqer, ekstrakt vanilje dhe erëza si arrëmyshk ose kanellë. Shtimi i erëzave dhe aromave mund të shtohet gjithashtu gjatë procesit të homogjenizimit me ultratinguj. Përzierja me ndihmën e ultrazërit siguron një përzierje uniforme. Kombinimi i saktë dhe sasia e këtyre përbërësve varen nga receta specifike ose nga profili i shijes së dëshiruar.
 • Stabilizimi dhe emulsifikimi: Për të parandaluar ndarjen e përbërësve dhe për të përmirësuar strukturën e produktit, mund të shtohen stabilizues dhe emulsifikues. Ngjashëm me shtimin e erëzave dhe aromave, agjentët stabilizues mund të shtohen gjatë sonikimit. Këta aditivë ndihmojnë në ruajtjen e konsistencës së qetë të vezëve dhe rrisin qëndrueshmërinë e saj të përgjithshme.
 • Paketimi: Pasi përzierja e vezëve përgatitet dhe përzihet siç duhet, ajo paketohet në shishe, kuti kartoni ose enë të tjera të përshtatshme. Në varësi të prodhuesit dhe preferencave të tregut, paketimi mund të ndryshojë në madhësi dhe material.
  Kontrolli dhe testimi i cilësisë: Gjatë gjithë procesit të prodhimit, masat e kontrollit të cilësisë zbatohen për të siguruar që produkti të plotësojë standardet e sigurisë dhe të ruajë shijen dhe strukturën e qëndrueshme. Kjo përfshin testimin e rregullt për kontaminimin bakterial, konsistencën e shijes dhe parametra të tjerë të cilësisë.

Meqenëse proceset e prodhimit industrial të vezëve mund të ndryshojnë në varësi të objektit të prodhimit dhe recetave, shkathtësia, gjurma e vogël dhe montimi i thjeshtë i aparateve ultrasonike e bëjnë sonikimin një përmirësim tërheqës të procesit për prodhimin e vezëve. Siç u demonstrua më lart, përzierja me ultratinguj, homogjenizimi dhe pasterizimi janë hapa që përmirësojnë procesin, të cilat lejojnë përmirësime në prodhimin e vezëve.

Sonicator UP200St me sonotrode S26d7D për homogjenizimin e tipit grumbull të vezëve

Sonicator UP200St me sonotrode S26d7D për homogjenizimin e tipit batch të vezëve

 

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.