Reduktimi tejzanor i madh i bojës (p.sh. për bojëra)

Kavitacioni tejzanor është një mjet efektiv për shpërndarjen dhe mikrobluarjen (frezimin e lagësht) të pigmenteve të bojës. Shpërndarësit tejzanor përdoren me sukses në kërkime, si dhe në prodhimin industrial të bojrave me bojë me bazë UV, uji ose tretës.

Bojëra me bojë me nano-shpërndarë

Ultratingulli është shumë efektiv në zvogëlimin e madhësisë së grimcave në rangun nga 500µm deri në përafërsisht. 10 nm.
Kur ultratingulli përdoret për të shpërndarë nanogrimcat në bojë me bojë, gamë e ngjyrave të bojës, qëndrueshmëria dhe cilësia e printimit mund të përmirësohen ndjeshëm. Prandaj, ultrasonikët e tipit sondë përdoren gjerësisht në prodhimin e bojrave me bojë që përmbajnë nanogrimca, bojëra speciale (p.sh. bojëra përcjellëse, bojëra të printueshme 3D, bojëra tatuazhesh) dhe bojërash.
 

Dispersioni tejzanor përdoret për të prodhuar bojëra me bojë me cilësi të lartë që përmbajnë nanogrimca dhe pigmente me madhësi nano. Shpërndarësit e tipit sondë tejzanor sigurojnë një reduktim uniform të madhësisë së grimcave dhe shpërndarje në bojëra.

Shpërndarja e CNT-ve në glikol polietileni (PEG) - Hielscher Ultrasonics

Miniatura e videos

 

Kërkesë informacioni

Sistemi i shpërndarjes tejzanor prej 2x UIP1000hdT me një fuqi totale përpunuese ultratingujsh 2kW për pigmentet me madhësi nano në bojëra, bojëra dhe veshje.

2x 1000 watts shpërndarës ultrasonikë në një kabinet të pastrues për nanodispersione.

Grafikët e mëposhtëm tregojnë një shembull për pigmentet e zeza jo-sonike kundrejt të shpërndara ultrasonike në bojë me bojë. Trajtimi me ultratinguj u krye me sondën tejzanor UIP1000hdT. Rezultati i trajtimit me ultratinguj është një madhësi dukshëm më e vogël e grimcave dhe një shpërndarje shumë e ngushtë e madhësisë së grimcave.

Grafikët krahasues të bojës me bojë të zezë të shpërndarë në mënyrë tejzanor kundrejt bojës me bojë jo të tingullit tregojnë një madhësi të reduktuar ndjeshëm të grimcave për bojën e përgatitur nga shpërndarësi tejzanor UIP1000hdT.

Dispersioni tejzanor rezulton në pigmente të bojës dukshëm më të vogla dhe më uniforme. (grafiku i gjelbër: para sonikimit – grafiku i kuq: pas sonikimit)

 

Si e përmirëson cilësinë e bojës me bojë shpërndarja tejzanor?

Ultrasonikët me intensitet të lartë janë shumë efikas për shpërndarjen, zvogëlimin e madhësisë dhe shpërndarjen uniforme të nanogrimcave.
Kjo do të thotë se ndarja e nanogrimcave me ultrasonikë në bojë me bojë mund të përmirësojë performancën dhe qëndrueshmërinë e saj. Nanogrimcat janë grimca shumë të vogla me madhësi nga 1 deri në 100 nanometra dhe ato kanë veti unike që mund të përmirësojnë bojën me bojë në disa mënyra.

  • Së pari, nanogrimcat mund të përmirësojnë gamën e ngjyrave të bojës me bojë, e cila i referohet gamës së ngjyrave që mund të prodhohen. Kur nanogrimcat shpërndahen në mënyrë të njëtrajtshme me një aparat ultrasonik të tipit sondë, boja shfaq si pasojë ngjyra më të gjalla dhe të ngopura. Kjo është për shkak se nanogrimcat mund të shpërndajnë dhe reflektojnë dritën në mënyra që ngjyrat dhe pigmentet tradicionale nuk munden, duke çuar në riprodhim të përmirësuar të ngjyrave.
  • Së dyti, nanogrimcat e shpërndara në mënyrë homogjene mund të rrisin rezistencën e bojës me bojë ndaj zbehjes, ujit dhe njollosjes. Kjo është për shkak se nanogrimcat mund të lidhen më fort me letrën ose nënshtresën tjetër, duke krijuar një imazh më të qëndrueshëm dhe më të qëndrueshëm. Për më tepër, nanogrimcat mund të parandalojnë rrjedhjen e bojës në letër, gjë që mund të shkaktojë njolla dhe të zvogëlojë mprehtësinë e imazhit të printuar.
  • Së fundi, nanogrimcat e shpërndara me ultratinguj mund të përmirësojnë gjithashtu cilësinë e printimit dhe rezolucionin e bojës me bojë. Shpërndarësit tejzanor janë jashtëzakonisht efikas kur bëhet fjalë për bluarjen dhe përzierjen e nanogrimcave në lëngje. Duke përdorur grimca më të vogla, boja mund të krijojë linja më të imta dhe më të sakta, duke rezultuar në imazhe më të qarta dhe më të qarta. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në aplikime të tilla si printimi i fotografive me cilësi të lartë dhe printimi i arteve të bukura.

Kontrolli mbi parametrat e procesit dhe rezultatet e shpërndarjes

Madhësia e grimcave dhe shpërndarja e madhësive të grimcave të pigmenteve të bojës ndikojnë në shumë karakteristika të produktit, të tilla si forca e ngjyrosjes ose cilësia e shtypjes. Kur bëhet fjalë për shtypjen e bojës, një sasi e vogël grimcash më të mëdha mund të çojë në paqëndrueshmëri shpërndarjeje, sedimentimi ose dështimi të hundës së bojës. Për këtë arsye është e rëndësishme që cilësia e bojës me bojë të ketë një kontroll të mirë mbi procesin e zvogëlimit të madhësisë që përdoret në prodhim.

Homogjenizues tejzanor për aplikime dispersioni dhe përzierjeje

Homogjenizues tejzanor UIP1000hdT për nanodispersione

Përpunimi Inline i Nano-Dispersioneve për Bojëra Inkjet

Konfigurimi i qarkullimit diskret për përzierjen ultrasonike me prerje të lartëReaktorët tejzanor Hielscher përdoren zakonisht në linjë. Boja me bojë pompohet në enën e reaktorit. Atje është i ekspozuar ndaj kavitacionit tejzanor me një intensitet të kontrolluar. Koha e ekspozimit është rezultat i vëllimit të reaktorit dhe shpejtësisë së furnizimit të materialit. Sonicizimi në linjë eliminon anashkalimin sepse të gjitha grimcat kalojnë dhomën e reaktorit duke ndjekur një rrugë të përcaktuar. Meqenëse të gjitha grimcat ekspozohen ndaj parametrave identikë të tingullit për të njëjtën kohë gjatë çdo cikli, ultratingulli zakonisht ngushton dhe zhvendos kurbën e shpërndarjes në vend që ta zgjerojë atë. Dispersioni tejzanor prodhon shpërndarje relativisht simetrike të madhësisë së grimcave. Në përgjithësi, bishti i djathtë – një anim negativ i kurbës i shkaktuar nga një zhvendosje në materialet e trashë ("bisht" në të djathtë) – nuk mund të vëzhgohet në mostrat me sonicated.

Shpërndarja nën Temperaturat e Kontrolluara: Ftohja e Procesit

Për automjetet me ndjeshmëri të temperaturës, Hielscher ofron reaktorë të qelizave të rrjedhës së xhaketës për të gjitha pajisjet laboratorike dhe industriale. Duke ftohur muret e brendshme të reaktorit, nxehtësia e procesit mund të shpërndahet në mënyrë efektive.

Imazhet më poshtë tregojnë pigmentin e zi të karbonit të shpërndarë me sondën ultrasonike UIP1000hdT në bojë UV.

Pigmentet e zeza të karbonit të bluar me ultratinguj dhe të shpërndarë në bojën UV tregojnë një reduktim të ndjeshëm të madhësisë së grimcave dhe shpërndarje shumë uniforme.

Dispersioni tejzanor siguron një reduktim efektiv të madhësisë së grimcave dhe shpërndarje uniforme të pigmenteve të zeza të karbonit në bojën UV.

Shpërndarja dhe deaglomerimi i bojrave me bojë në çdo shkallë

Hielscher prodhon pajisje shpërndarëse tejzanor për përpunimin e bojërave në çdo vëllim. Homogjenizuesit laboratorikë tejzanor përdoren për vëllime nga 1,5 mL deri në përafërsisht. 2L dhe janë ideale për fazën R+D të formulimeve të bojës, si dhe për testimet e cilësisë. Për më tepër, testi i fizibilitetit në laborator ju lejon të zgjidhni me saktësi madhësinë e pajisjeve të nevojshme për prodhimin komercial.
Dispersuesit industrialë tejzanor përdoren në prodhim për tufa nga 0,5 deri në përafërsisht 2000L ose norma rrjedhjeje nga 0,1L në 20m³ në orë. Ndryshe nga teknologjitë e tjera të shpërndarjes dhe bluarjes, ultratingulli mund të rritet lehtësisht pasi të gjithë parametrat e rëndësishëm të procesit mund të shkallëzohen në mënyrë lineare.

Kërkesë informacioni

 

Ultrasonikator UP200St (200W) që shpërndan karbonin e zi në ujë duke përdorur 1% wt Tween80 si surfaktant.

Shpërndarja tejzanor e karbonit të zi duke përdorur ultratingullin UP200St

Miniatura e videos

 

Tabela më poshtë tregon rekomandimet e përgjithshme të ultrazërit në varësi të vëllimit të grupit ose shpejtësisë së rrjedhës që do të përpunohet.

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

 

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me shpërndarësit tejzanor, protokollet e shpërndarjes së pigmentit dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Në këtë video ju tregojmë një sistem tejzanor 2 kilovat për funksionimin inline në një kabinet të pastrues. Hielscher furnizon pajisje tejzanor për pothuajse të gjitha industritë, të tilla si industria kimike, farmaceutike, kozmetike, proceset petrokimike si dhe për proceset e nxjerrjes me bazë tretës. Ky kabinet çelik inox i pastruueshëm është projektuar për funksionim në zona të rrezikshme. Për këtë qëllim, kabineti i mbyllur mund të pastrohet nga klienti me azot ose ajër të pastër për të parandaluar hyrjen e gazeve ose avujve të ndezshëm në kabinet.

Ultrasonikë 2x 1000 Watts në kabinet pastrues për instalim në zona të rrezikshme

Miniatura e videos

 
Si funksionojnë shpërndarësit tejzanor? – Parimi i Punës së Kavitimit Akustik
Kavitacioni tejzanor është një proces që përdor valë zanore me frekuencë të lartë për të gjeneruar flluska të vogla gazi në një lëng. Kur flluskat i nënshtrohen presionit të lartë, ato mund të shemben ose të shpërthejnë, duke lëshuar një shpërthim energjie. Kjo energji mund të përdoret për të shpërndarë grimcat në lëng, duke i zbërthyer ato në madhësi më të vogla.
Në kavitacionin tejzanor, valët e zërit gjenerohen nga një transduktor tejzanor, i cili zakonisht montohet në një sondë ose bori. Transformatori konverton energjinë elektrike në energji mekanike në formën e valëve të zërit, të cilat më pas transmetohen në lëng përmes sondës ose bririt. Kur valët e zërit arrijnë në lëng, ato krijojnë valë me presion të lartë që mund të shkaktojnë shpërthimin e flluskave të gazit.
Ekzistojnë disa aplikime të mundshme për kavitacionin tejzanor në proceset e dispersionit, duke përfshirë prodhimin e emulsioneve, shpërndarjen e pigmenteve dhe mbushësve dhe deaglomerimin e grimcave. Kavitacioni tejzanor mund të jetë një mënyrë efektive për shpërndarjen e grimcave sepse mund të gjenerojë forca të larta prerëse dhe input energjie, si dhe parametra të tjerë të rëndësishëm të procesit si temperatura dhe presioni mund të kontrollohen saktësisht, duke bërë të mundur përshtatjen e procesit me nevojat specifike të aplikacion. Ky kontroll i saktë i procesit është një nga avantazhet kryesore të sonikimit pasi produktet me cilësi të lartë mund të jenë të besueshme dhe të prodhuara në mënyrë të riprodhueshme dhe shmanget çdo degradim i padëshiruar i grimcave ose lëngjeve.

I fortë dhe i lehtë për t'u pastruar

Reaktori me rrjedhje tejzanor dhe sonotrode me fllanxhë lejojnë përpunim të vazhdueshëmNjë reaktor tejzanor përbëhet nga ena e reaktorit dhe sonotrode tejzanor. Kjo është e vetmja pjesë që i nënshtrohet konsumimit dhe mund të zëvendësohet lehtësisht brenda pak minutash. Fllanxhat e shkëputjes së lëkundjeve lejojnë montimin e sonotrodës në kontejnerë të hapur ose të mbyllur me presion ose qeliza rrjedhëse në çdo orientim. Nuk nevojiten kushineta. Reaktorët me qeliza rrjedhëse janë bërë përgjithësisht prej çeliku inox dhe kanë gjeometri të thjeshta dhe mund të çmontohen dhe fshihen lehtësisht. Nuk ka vrima të vogla apo qoshe të fshehura.

Pastrues me ultratinguj në vend

Intensiteti tejzanor i përdorur për shpërndarjen e aplikacioneve është shumë më i lartë se sa për pastrimin tipik me ultratinguj. Prandaj, fuqia tejzanor mund të përdoret për të ndihmuar pastrimin gjatë shpëlarjes dhe shpëlarjes, pasi kavitacioni tejzanor heq grimcat dhe mbetjet e lëngshme nga sonotrode dhe nga muret e qelizave rrjedhëse.

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.