Tejzanor lagur-mulliri dhe Mikro-bluarje

Ultrasonication është një mjet efikas për lagështim-mulliri dhe mikro-bluarje të grimcave. përveç shpërndarë dhe deagglomerating, mulliri lagësht është një aplikim i rëndësishëm i pajisjeve Hielscher tejzanor.

Në veçanti për prodhimin e slurrave me përmasa të mëdha, ultratingulli ka shumë përparësi, krahasuar me pajisjet e reduktimit të madhësisë së zakonshme, siç janë: mullinj colloid (p.sh mullinj me sfera, mullinj sferash), mullinj diskash, mullinj me avull, miksera rotori-stator turrax) ose homogjenizues me presion të lartë. Ultrasonication lejon për përpunimin e lartë-përqendrimit dhe slurries lartë-viskozitetit - prandaj reduktimin e vëllimit të përpunohen. Mulliri tejzanor është veçanërisht i përshtatshëm për procesin e madhësisë micron dhe nano-madhësi materiale, të tilla si qeramika, trihidrat alumini, sulfat barium, karbonat kalciumi dhe oksidet metalike. Tabelat e mëposhtme paraqesin imazhe mikroskopike të mulliri të trihidrat alumini (nga 150 mikron deri në 10 mikron), qeramika (nga 30 mikron deri në 2 mikron) dhe karbonat natriumi (nga 70 mikron deri në 3 mikron).

Imazhet e përparimit të mikroskopit të mullimit tejzanor të aluminit të hidratuar
rezolutë 10x
rezolucion 40x
0
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
1
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
2
Mullëzimi tejzanor i Aluminit të hidratuar
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
Kliko në imazhet e mësipërme për të parë imazhet me rezolucion të plotë (640x480px).
Trihidrati i përpunuar i aluminit është furnizuar nga Alcoa World Alumina LLC, Pittsburgh, PA, SHBA. Alumina Trihydrate AL (OH)3 është i njohur edhe si seri alumini trihidroksid ATH, Alumina hidratuar Bayer, C-30, KB-30, KC-30, KH-30, Hydragyllite ose Gibbsite. Ajo ka një Mohs’ fortësi nga 2.5 në 3.5.
Imazhet e përparimit të mikroskopit të mullimit tejzanor Dental Ceramic
rezolucioni 100x
0
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
1
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
2
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
Kliko në imazhet e mësipërme për të parë imazhet me rezolucion të plotë (640x480px).
Imazhet e përparimit të mikroskopit të mullimit tejzanor të karbonatit të natriumit (Na2CO3) në Isopropanol
rezolutë 10x
rezolucion 40x
0
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
1
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
2
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
Klikoni në imazhet e mësipërme për të parë imazhet me rezolucion të plotë (1280x1024px). Karbonat natriumi Na2CO3 gjithashtu njihet si larja e sodës ose hirit sode.
Imazhet e përparimit të mikroskopit të mullimit tejzanor të pigmentit të magentit të bazuar në vaj
rezolucion 40x
rezolucioni 100x
0
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
1
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
Mulliri Particle - Kliko në imazhin për të parë imazhin me rezolucion të plotë!
Klikoni në imazhet e mësipërme për të parë imazhet me rezolucion të plotë (1280x1024px).

Reaktor tejzanor i rrjedhës së qelqit të bërë nga çelik inox për sonication e lëngjeve.Pajisjet tejzanor janë shumë të lehta për t'u instaluar dhe për të vepruar. Ka dy pjesë vetëm në kontakt me materialin që duhet të përpunohet: sonotrode titani dhe qeliza rrjedhëse çelik inox. Për shkak të dizajnit të thjeshtë të qelizës rrjedhëse tejzanor, njësitë mund të pastrohen shpejt. Si pajisje Hielscher tejzanor kanë një efikasitet shumë të lartë në konvertimin e energjisë elektrike në energji elektrike në përgjithësi më pak energji është e nevojshme për mulliri tejzanor se sa për pajisjet mulliri konvencionale.

Efekti i grirjes së grimcave bazohet në intensitet cavitation tejzanor. Kur sonicating lëngjet me intensitete të larta, valët e zërit që propagandojnë në media të lëngshme të rezultojë në alternimin e cikleve të presionit të lartë (compression) dhe presionit të ulët (rarefaction), me norma në varësi të frekuencës. Gjatë ciklit të presionit të ulët, valët tejzanor me intensitet të lartë krijojnë flluska të vogla vakumi ose zbrazëti në lëng. Kur flluska të arrijë një volum në të cilin ata nuk mund të absorbojnë më shumë energji, ato kolaptohen me dhunë gjatë një cikli të lartë presioni. Ky fenomen quhet cavitation.
Implosioni i flluskave të cavitation rezulton në mikro-turbulenca dhe mikro-avionë deri në 1000km / orë. Grimcat e mëdha janë subjekt i erozionit të sipërfaqes (nëpërmjet kolapsit të kavitetit në lëngun përreth) ose reduktimit të madhësisë së grimcave (për shkak të ndarjes përmes përplasjes ndër-grimcave ose kolapsit të flluskave të cavitation të formuara në sipërfaqe). Kjo çon në përshpejtimin e mprehtë të përhapjes, proceseve të transferimit në masë dhe reagimeve të fazës së ngurtë për shkak të ndryshimit të madhësisë dhe ndryshimit të strukturës.

përpunuesit tejzanor dhe qelizat e rrjedhjes shpërndarë dhe për lagështimin e pluhurave janë në dispozicion për të laborator dhe prodhim nivel. Sistemet industriale mund të përshtaten me lehtësi për të punuar në linjë. Për hulumtimin dhe për testimin e këtij procesi, si dhe për shumë proceset sonochemike ne rekomandojmë pajisjet tona laboratorike ose UIP1000hd.

Kërkesë një propozim për këtë artikull!

Për të marrë një propozim, ju lutemi t'i detajet e kontaktit tuaj në formularin e mëposhtëm. Një pajisje konfiguracion tipik është e para-zgjedhur. Ndjehen të lirë për të rishikojë përzgjedhjen para se ta klikoni butonin për të kërkuar propozim.
Ju lutem tregoni informacionin, që dëshironi të merrni, më poshtë:


Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.