Instalimi tejzanor i procesit të provës

Efekti i ultrazërit në materiale të ndryshme mund të testohet lehtësisht. Hielscher Ultrasonics ju ofron pajisjen e saj të procesit të ultrazërit, të pajisur plotësisht me homogjenizues tejzanor, aksesorë procesi dhe pajisje analitike, për testimin e fizibilitetit dhe optimizimin e procesit të aplikacionit tuaj. Ne ofrojmë shërbimin e testit të fizibilitetit dhe optimizimit të procesit të shoqëruar me konsultim të thelluar për të siguruar një komercializim të shpejtë, ekonomik dhe të synuar të aplikacioneve tuaja tejzanor. Stafi ynë profesional dhe i trajnuar mirë është i lumtur t'ju ndihmojë me zhvillimin dhe optimizimin e procesit tuaj!

Laboratori i procesit tejzanor dhe qendra teknike

Hielscher's ultrasonic process labNëse dëshironi të ekspozoni një material të caktuar ndaj ultrazërit dhe të analizoni rezultatin, mund të blini ose një pajisje tejzanor për laboratorin tuaj, ose mund të përdorni laboratorin tonë të procesit. Në objektin tonë në Teltow, Gjermani, ju ofrojmë një qendër laboratorike dhe teknike të pajisur me një gamë të plotë pajisjesh për testimin dhe optimizimin e proceseve të ndryshme ultrasonike. Kjo përfshin të gjithë homogjenizuesit tanë laboratorikë tejzanor dhe ultrasonikët industrialë, pompat, rezervuarët, kontrollet dhe pajisjet analitike. Natyrisht, laboratori ynë është i pajisur me peshore të sakta, centrifuga, qelqe dhe tretës, si dhe syze dhe doreza, veshje laboratori. Menaxheri ynë me përvojë të gjatë të laboratorit dhe kimisti ynë drejtojnë provat e procesit, ju shpjegojnë procesin, ju trajnojnë në funksionimin e sigurt dhe efikas të aparateve ultrasonike dhe analizojnë rezultatet e sonikacionit në mënyrë shkencore.

Ultrasonicator UIP2000hdT për testimin dhe optimizimin e procesit në shkallën e tavolinës

Ultrasonikator UIP2000hdT për testimin dhe optimizimin e procesit në tavolinë dhe në shkallë pilot

Rezervoni testet tuaja laboratorike!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me laboratorin e përpunimit tejzanor, testet e fizibilitetit, optimizimin e procesit dhe kushtet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë objektin tonë të testimit tejzanor për zhvillimin tuaj të procesit tejzanor!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


ultrasonication – Fizibiliteti dhe Optimizimi i Procesit

Në laboratorin tonë të procesit, ne ofrojmë pajisje për sonication e volumeve të lëngshme nga 0.1mL në përafërsisht, 1000 litra në orë. Pajisjet për ftohje inline ose ngrohje të materialit të procesit janë në dispozicion për të kontrolluar temperaturën e zërit. Presioni i zërit mund të rritet deri në përafërsisht. 30 bar. Pompat tona mund të trajtojnë viskozitet të lartë, materialet e koncentrimit të ngurta të larta në normat e rregullueshme të rrjedhjes.
Për përgatitjen e materialit tuaj të testimit ne jemi të pajisur me të gjitha pajisjet e kërkuara siç janë miksera, stirrers, ngrohje, mikrovalë etj.

Analiza e mostrave të sonicated

Analiza dhe vlerësimi i cilësisë dhe performancës së procesit tejzanor është një pjesë e rëndësishme e vizitës suaj në laboratorin tonë të procesit. Analiza e post-sonikimit ju tregon se si materiali i përgjigjet ultrasonikës dhe zbulon se cilat parametra të sonikimit ju japin rezultatet më të mira. Më poshtë mund të gjeni një pasqyrë mbi mjetet më të rëndësishme analitike, që ne ofrojmë në laboratorin tonë të procesit.

Ultrasonikator UP200St (200W) që shpërndan karbonin e zi në ujë duke përdorur 1% wt Tween80 si surfaktant.

Shpërndarja tejzanor e karbonit të zi duke përdorur ultratingullin UP200St

Miniatura e videos

Raporte Gjithëpërfshirëse të Laboratorit të Provave të Sonication

Shërbimi ynë përfshin një raport të plotë laboratorik i cili përfshin të gjithë parametrat e procesit tejzanor dhe matjet analitike. Fotografitë, fotot, tabelat dhe videot e shkurtra vizualizojnë punën e kryer gjatë shërbimit të rezervuar të laboratorit në qendrën tonë teknike ultrasonike. Raporti i detajuar i laboratorit ju mundëson të riprodhoni të gjitha rezultatet.

Përvoja jonë – Avantazhi juaj!

Hielscher është furnizuesi kryesor i pajisjeve tejzanor për përpunimin e lëngjeve tejzanor. Pajisjet tona tejzanor përdoren në një gamë të gjerë industrish, si ushqimi & pije, lëndë djegëse të rinovueshme, nanomateriale, bojë & bojë me bojë. Hielscher ka një përvojë të gjerë në testimin e fizibilitetit, optimizimin dhe shkallëzimin e proceseve.
Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë me përvojën dhe njohuritë tona afatgjatë dhe objektin tonë të pajisur mirë për të zhvilluar procesin tuaj tejzanor.
 

Kurba mbulon shpërndarjen e pikave në shkallë nano të një nanoemulsioni vaj-në-ujë të shpërndarë në mënyrë ultrasonike. Ky emulsion tejzanor përbëhet nga vaj esencial mente i emulsionuar në një fazë të vazhdueshme ujore.

Kurba mbulon shpërndarjen e pikave në shkallë nano të një nanoemulsioni vaj-në-ujë të shpërndarë në mënyrë ultrasonike. Ky emulsion tejzanor përbëhet nga vaj esencial mente i emulsionuar në një fazë të vazhdueshme ujore.

 

Pajisjet dhe metodat analitike

Laboratori dhe qendra teknike e procesit Hielscher nuk janë të pajisur vetëm me pajisjet më të fundit tejzanor, ne ju ofrojmë gjithashtu një gamë të gjerë metodash analitike për të vlerësuar rezultatet e përpunimit të sonikimit.

Karakterizimi i madhësisë së grimcave

Microtrac S3500 (Microtrac)

Difraksioni me lazer: Microtrac S3500 përdor teknologjinë e patentuar Tri-lazer për të ofruar informacion të saktë dhe të besueshëm për madhësinë e grimcave. Edhe në diapazonin nën mikron, matjet bëhen pa variacione tipike nga mostra në kampion, të dukshme në shumë sisteme të tjera. Duke rritur numrin e burimeve të dritës, teknologjia unike Tri-laser bën përdorimin më efektiv të pajisjeve të zbulimit të fotove, duke ruajtur stabilitetin dhe shtrirjen maksimale të sistemit optik. Microtrac S3500 përputhet ose tejkalon ISO 13320-1 Analiza e madhësisë së grimcave - Metodat e difraksionit me lazer.

Microtrac S3500 është i përshtatshëm për karakterizimin e madhësisë së grimcave nga 21,5 nm në 1408 μm

Nano-flex® (Particle Metrix)

Shpërndarja dinamike e dritës: Nano-flex karakterizon sistemet koloidale me shpërndarje dinamike të dritës brenda një diapazoni të madhësisë nga 0,3 nm deri në 10 μm dhe është i përshtatshëm për sisteme materiale me përqendrime nga ppm deri në 40% vol., në varësi të llojit të substancës. Vëllimi minimal për matje është 1 pikë.
Nano-flex është i përshtatshëm për karakterizimin e madhësisë së grimcave nga 0.3 nm në 6.5 μm.
 

Pajisja dinamike e shpërndarjes së dritës Nanoflex për matjen e madhësisë së grimcave

Pajisja dinamike e shpërndarjes së dritës Nanoflex për matjen e sistemeve koloidale pas emulsifikimit, shpërndarjes ose bluarjes me ultratinguj

 
Grindometër (TQC)

  shkallë në mikron, NS (Hegman) dhe PCU

 • 100 – 0 μm, 0 – 8 H, 0 – 10 PCU
 • 50 – 0 μm, 4 – 8 H, 5 – 10 PCU
 • 15 – 0 μm, 6,8 – 8 H, 8,5 – 10 PCU
Ultrasonicator UIP1000hdT në provat e tavolinës për testimin e efekteve të sonikimit në një algë. Sonication promovon nxjerrjen e komponimeve bioaktive dhe lipideve nga algat.

Sonda tejzanor UIP1000hdT për vlerësimin e procesit

Analiza e sitëve

Sistem tejzanor sitë me ekranet e sitë analizës sipas DIN / ISO 3310/1 (Ekrani analitik Retsch)
Hapjet e ekranit (gjerësia në mikron): 1000, 710, 500, 300, 200, 150, 100, 63 μm

mikroskopi

 • Mikroskopi i reflektuar i dritës me objektiva 4x, 10x, 40x (Bresser, Carl Zeiss Jena)
 • Mikroskopi i dritës së transmetuar me objektiva 4x, 10x, 40x, 100x (Objektiv zhytës)
 • me kamera dhe softuer
 • Përcaktimi i madhësisë sipas standardit mikron

Refractometry

Për përcaktimin e indekseve thyes, përqendrimin e solucioneve të sheqerit, dhe dendësinë relative të lëngjeve

 • Refraktometër me dorë 0 – 90 ° Brix (Müller Optronic)
 • Refraktometër me dorë 0 – 10 ° Brix (Greiner Glasinstrumente)

rheology

 • Rheometër rrotullues RheolabQC (Anton Paar)
 • me cilindër CC39 të matjes së zhytjes për përcaktimin e viskozitetit nga 1 deri në 104 mPas
  Për përcaktimin e viskozitetit dinamik dhe kinematik, kthesat e rrjedhës, pikat e rendimentit etj.
 • Konsistomet i Bostwick (CSC Scientific)
  Për përcaktimin e karakteristikave të rrjedhjes së lëngjeve shumë të trashë
 • Gota me viskozitet zhytjeje sipas DIN 53211 (opti-ngjyra)
  për përcaktimin e shpejtë të viskozitetit kinematik të lëngjeve të mesme dhe të ulëta të viskozitetit
  diameters hundë: 3, 4, 6 dhe 8 mm

centrifugimit

për përcaktimin e stabilitetit të dispersionit dhe emulsionit dhe përmbajtjen e grimcave
Tabela Centrifuge 80-2 me shpejtësi rrotullimi prej 2000 dhe 4000 (T%)

Percaktimi i pH-vleres

 • Njësi pH me dorë për pH 0 – 14; saktësia e pH 0,01 (HANNA® Instruments)
 • Letër tregues pH 1 – 14

Kavanoz vakum i ziles për degazimin e lëngjeve

për degazimin e lëngjeve dhe vlerësimin e efikasitetit të degazimit të ultrasonikëve.

Analiza të mëtejshme dhe metodat e testimit

 • Përcaktimi i hidrofobisë me anë të testit të lagshmërisë me metanol, matja e këndit të kontaktit
 • Zbulimi cilësor i proteinave (reshjet)
 • Zbulimi cilësor i yndyrave (reagimi i zbulimit për yndyrë)
 • Zbulimi cilësor i sheqernave reduktuese dhe glicerinë (test i Benediktit, provë e Hainës)
 • Kuantifikimi i acideve yndyrore të lira në yndyrna dhe vajra (titrimi i acidit bazë për të përcaktuar vlerën e acidit)
 • Kuantifikimi i glukozës (shiritat e provës)
 • Përcaktimi i fortësisë së ujit
 • Matja e përçueshmërisë, distilimi, tharja, filtrimi, peshimi

 

Kërkesë informacioni

 
Zhvillimi i procesit tejzanor


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.