Mbështetje dhe qitje me probleme për pajisjen tuaj tejzanor

Pajisjet tejzanor Hielscher janë ndërtuar në standardet më të larta të industrisë. Nëse keni ndonjë problem apo defekt, ju lutemi na tregoni! Ekipi ynë mbështetës do të jetë i lumtur t'ju ndihmojë juve që njësia juaj tejzanor të funksionojë përsëri, shpejt, shpejt.

Kryeni një diagnozë vetë

Nëse hasni probleme me aparatin tuaj tejzanor, mund të kryeni një diagnozë të thjeshtë vetë. Ju lutemi përgatitni diagnozën duke kontrolluar parakushtet e mëposhtme.

 • Ju lutemi të njiheni me manualet dhe me specifikimet teknike të pajisjes tejzanor. Nëse aparati juaj tejzanor ka një ekran me prekje, ne kemi furnizuar një kopje të butë të manualeve në kartën SD që vjen me njësinë tuaj.
 • Të gjitha pjesët e pajisjes, kabllot dhe prizat duhet të jenë të thata dhe të lirë nga defekte pamore. Kabllot me gjatësi më shumë se 2 metra duhet të pastrohen.
 • Të gjitha shinat e tifozëve nuk duhet të bllokohen. Ju lutemi referojuni manualit në lidhje me temperaturën maksimale të ambientit për pajisjen tuaj ultrasonike. Pajisja nuk duhet të laget ose të laget brenda elektronikës ose prizave.
 • Lidhni pajisjen tuaj ultrasonike në një prizë të tensionit të caktuar dhe amperazh të mjaftueshëm. Rekomandohet siguresat me veprim të ngadaltë.
 • Nëse pajisja juaj tejzanor ka një vend i kartës SD, ju lutemi instaloni kartën SD pa mbrojtje nga shkrimi.
 • Ju lutem kontrolloni me kujdes sonotrode, përforcues dhe bri për njollat ose dëmtimet. Ndarjen cavitational në sipërfaqet aktive është veshin normale e zakonshme që rezulton nga cavitation tejzanor.
 • Sipërfaqet e kontaktit dhe fijet e sonotrode, përforcues dhe bri duhet të jenë të pastra, të thata dhe pa defekte. Fshijini sipërfaqet me etanol dhe lërini ato të thata përpara montimit.
 • Montoni sonotrode shumë ngushtë. Ju lutemi shihni udhëzimet në manual. Shtrirja e ngushtë e sonotrode dhe e boosters është shumë e rëndësishme.
 • Nëse aparati juaj tejzanor ka një ekran me prekje, kontrolloni cilësimet dhe rivendosni kalibrimin. Vendosni kohën dhe datën në mënyrë korrekte.
 • Ju lutemi përshtatni amplitudën në 100% dhe ciklin në 100%.
 • Përgatitni një gotë ose një kovë me ujë të pijshëm që do të përshtatet me madhësinë tuaj të sonotrode. Uji duhet të ketë temperaturën e dhomës.
 • Veshin vesh mbrojtje dhe syze! Pajisjet e tjera personale të sigurisë mund të kërkohen për sistemin tuaj të zërit.

Tani, që të gjitha kërkesat janë plotësuar, ju lutem bëni sa më poshtë.

 • Filloni pajisjen tejzanor në ajër.
 • Nëse pajisja tejzanor fillon, ju lutemi shënoni fuqinë operuese në watts. Jo të gjitha pajisjet tejzanor vijnë me një matës të fuqisë ose me një ekran të fuqisë në ekranin me prekje.
 • Nëse pajisja bën zhurmë të zhurmshme ose nëse fillon të pulsojë, vini re këtë poshtë. Një sekuencë e shkurtër video mund të na ndihmojë që t'ju ndihmojmë.
 • Nëse pajisja tejzanor nuk fillon, ju lutemi montoni një sonotrode të ndryshëm nëse është e mundur. Pastaj përsëris.
 • Nëse pajisja tejzanor ende nuk fillon në ajër, ju lutemi të ndaleni këtu dhe të na kontaktoni.
 • Nëse pajisja tejzanor po kandidon në ajër, atëherë zhytni sonotrode vibrating ngadalë në ujë. Mund të ndodhë spërkatja e lëngjeve. Ju lutemi shikoni në njehsorin e fuqisë ose në ekranin e energjisë në ekranin me prekje. Fuqia tejzanore duhet të shkojë lart, ndërsa ju zhytni sonotrode më thellë në ujë.
 • Nëse pajisja tejzanor ndalon në kontaktin e parë të sonotrode me ujë, ju lutemi montoni një sonotrode të ndryshme ose një përforcues nëse është e mundur. Pastaj përsëris.
 • Nëse pajisjet tuaja tejzanor ndalen në një nivel pushteti, që është dukshëm nën fuqinë nominale, ju lutemi na kontaktoni.
 • Ju lutemi shënoni çdo status ose mesazhe gabimi.
 • Nëse pajisja juaj tejzanor shkon në fuqi të plotë kur sonotrode është plotësisht i zhytur, ju lutemi le të zgjasë për 5 deri në 10 minuta. Përdorimi i një qëndrimi rekomandohet për pajisjet më të mëdha tejzanor.

Na kontaktoni!

Nëse hapat e mësipërm nuk e zgjidhin problemin tuaj, ju lutemi na kontaktoni! Ju lutemi mos provoni të bëni një riparim para se të dëgjoni përsëri nga ne. Ju lutemi na jepni informacione të hollësishme në lidhje me vendosjen tuaj tejzanor dhe problemin tuaj. Ju lutemi na ndihmoni për t'ju ndihmuar, duke na dërguar informacionin e mëposhtëm! Ekipi ynë mbështetës do të marrë me ju në kontakt sa më shpejt të jetë e mundur!

  • Ju lutemi na jepni numrin serial të pajisjes suaj. Nëse keni një pajisje me një ekran me prekje, shkoni te cilësimet dhe shkoni poshtë në seksionin e informacionit. Ju lutemi na dërgoni edhe numrat e versioneve të harduerit dhe softuerit.
  • Ju lutemi të merrni disa foto të pajisjes suaj ultrasonike, aksesorëve dhe të konfigurimit tuaj të plotë. Kjo duhet të përfshijë një pamje të konfigurimit në të cilin ndodh problemi. Një pamje e vendosjes cavitational në sipërfaqet sonotrode mund të na lejojë të vlerësojmë gjendjen e saj të veshin dhe lot.
  • Ju lutemi na dërgoni një përshkrim të hollësishëm të problemit tuaj dhe çdo mesazhi gabimi që vëreni.
  • Përshkruani kushtet në të cilat ndodh problemi. Kjo duhet të përfshijë materialin e zërit, të tilla si temperatura, lloji i lëngët, viskoziteti, vëllimi dhe presioni i lëngët. Nëse përdorni pompë, specifikoni llojin dhe bëni dhe përfshini një foto.
  • Merrni një foto ose një sekuencë të shkurtër video që tregon problemin ose mesazhin e gabimit derisa ndodh.
  • Nëse pajisja juaj tejzanor ka një kartë SD, ju lutemi na dërgoni CSV-skedarët që janë regjistruar gjatë rregjistrimit të telasheve, ndërsa problemi juaj ka ndodhur. Nëse është e disponueshme, përfshi një skedar CSV të afatit të fundit të zërit, para se problemi të ndodhte.

Kur na dërgoni informacionin, lutemi të përpiqeni ta mbani madhësinë e bashkëngjitjes nën 6 MB total. Përdorni zip-compression nëse është e nevojshme.

Forma e Kërkesës për Mbështetje Teknike

Ju lutemi formoni më poshtë ose dërgoni një email me bashkëngjitje në service@hielscher.com. Ju lutemi sigurohuni që të përfshini numrin serial të sonikatorit tuaj!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Riparimi Mos e zevendesoni

Edhe nëse një defekt shfaqet pas shumë vitesh përdorimi të rëndë, ka kuptim të mirë për të riparuar pajisjet tejzanor Hielscher në vend që t'i zëvendësoni ato. Riparimet kërkojnë më pak burime dhe janë miqësore me mjedisin. Ekipi ynë i asistencës teknike do t'ju ndihmojë me çdo informacion për të shtënat ose riparimin e problemeve. Pajisjet ultrasonike Hielscher të punës kanë vlerë të mirë të rishitjes në platformat e pajisjeve të përdorura ose Ebay. Sipërmarrësit dhe fillestarët e teknologjisë po kërkojnë vazhdimisht pajisje të përdorura Hielscher. Nëse nuk keni përdorim të mëtejshëm për homogjenizuesin tuaj tejzanor, mendoni ta dhuroni atë në një kolegj ose universitet lokal. Mund të kontribuojë në një zbulim të rëndësishëm shkencor atje.


Instalimi i UIP2000hdT, një procesor i fuqishëm tejzanor. Ekipi mbështetës i Hielscher Ultrasonics ju ndihmon me instalimin, funksionimin dhe probleme me fotografimin.

instalimi i UIP2000hdT për nxjerrje


Hielscher Ultrasonics GmbH

Oderstr. 53
14513 Teltow, Gjermani
tel: +49 3328 437-420
Faksi: +49 3328 437-444
email: info@hielscher.com


Kërkesë informacioni

Zëvendësimi i filtrit të pluhurit të pajisjeve tejzanor. Mos ngurroni të kërkoni udhëzime nga ekipi ynë mbështetës!

Ju lutemi të mbani rregullisht pajisjet tuaja tejzanor.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.