Hielscher Cascatrode – Sondë e Lartë e Surface Sonication

Hielscher Cascatrodes ™ janë sonotrodes speciale të projektimit (sondat tejzanor) për sonication efektive në nivelet e larta të fuqisë tejzanor në intensitete të ulët ose të mesëm sonication – zakonisht nën 60W / cm² dhe më poshtë 60 amronë mikrone.

Hielscher ka zhvilluar Cascatrode ™ për aplikimet e përpunimit industrial. Cascatrodes ™ janë në dispozicion për të gjithë përpunuesit industrialë tejzanor – nga UIP500hdT (0.5kW), UIP1000hdT (1kW), UIP1500hdT (1.5kW) dhe UIP2000hdT (2kW) deri në pajisjen më të fuqishme tejzanore në botë UIP16000 (16kW).

Pajisja tejzanor me Cascatrode Kur zhvillohen ose testohen të reja proceset e zërit, të tilla si: emulsifying, shpërndarë, homogenizing, përçarje qelizore dhe nxjerrje, Deagglomeration, ose degassing ju do ta gjeni atë parametrat specifikë të sonifikimit punojnë për procesin më mirë se të tjerët. Pa ndryshuar fuqinë e prodhimit mund të ndryshoni intensitetin e zërit: Ose fokusoni fuqinë në sipërfaqe të vogël në intensitet të lartë (të lartë W / cm²) ose çiftëzoni fuqinë në të mesme duke përdorur një sipërfaqe të madhe në intensitete më të ulëta (ulët W / cm²). Intensiteti rritet me sonication më të lartë amplitudë, lëng më të lartë presion ose më të larta viskozitet dhe ul me lart temperaturë. Sapo keni vendosur një konfigurim optimal të parametrave për procesin, do t'ju duhet mbani këtë konfigurim konstant gjatë shkallës së lart. Kur të rritet, nuk duhet të ndryshoni amplitudën dhe presionin e sonication. Në këtë mënyrë, ju mbani intensitetin e zërit – kjo është prodhimi tejzanor i fuqisë për njësi të sipërfaqes (Watts / cm²) konstante. Si një rezultat logjik, ju keni nevojë për më shumë sipërfaqe sonotrode për të çiftuar më shumë energji në një intensitet të caktuar të sipërfaqes – kjo është një korrelacion linear.
Hielscher ofron një gamë të gjerë të sonotrodes (= sonication probes) për pajisjet e saj tejzanor. Zakonisht, sonotrodes ndryshojnë sipas diametrit të tipit për të siguruar zona të ndryshme të sipërfaqes së tipit. Sipërfaqet vertikale të një sonotrode janë në përgjithësi të papërfillshme për transmetimin e energjisë, pasi amplitudë e tyre të lëkundjes të drejtuara në median e lëngët është shumë e ulët. Dizajni Cascatrode ™ është i ndryshëm, ashtu siç është shton sipërfaqet horizontale të formës unazore në sipërfaqen e tipit. Secili unazë është rregulluar në një nga maksimumet osciluese të sonotrode. Nga këto unaza, sipërfaqja vibruese që çifton ultrazërit në mesatare që do të sonicated mund të rritet, në mënyrë të konsiderueshme – lejuar për fuqia tejzanore më e lartë për t'u bashkuar në lëngje në një intensitet të caktuar të sipërfaqes. Cascatrode ™ bën të mundur transmetimin e fuqisë së lartë ultrasonike në amplitudë të lartë në mediumin e përpunuar.

Hielscher Cascatrodes ™ janë në dispozicion në gjatësi dhe diametra të ndryshëm dhe me numra të ndryshëm të unazave – i projektuar për të përputhur intensitetin e procesit dhe aplikimi specifik tejzanor. Ndërsa përdoren për energji të lartë dhe procese të volumit të lartë, Cascatrodes ™ janë instaluar kryesisht në sisteme të rrjedhjes së vazhdueshme. Ato janë të adaptueshme me reaktorët e qelizës së rrjedhjes që lejojnë përpunim efikas inline në shkallë industriale.

Kur ultratinguj me fuqi të ultë dhe me frekuencë të ulët futen në një medium të lëngët, gjenerohet cavitation.

Cavitation në Cascatrode

Kërkesë informacioni

Hielscher Ultrasonics Cascatrode

Cascatrode në reaktorin e rrjedhës

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.