Reaktorë tejzanor për prodhimin e bionaftë

Reaktorët tejzanor përmirësojnë kinetikën e reaksioneve kimike të procesit të konvertimit të bionaftë. Kjo çon në një transesterifikim më të shpejtë, rendiment më të lartë të konvertimit dhe kursen metanolin dhe katalizatorin e tepërt. Hielscher bën reaktorë përzierjeje tejzanor për prodhimin e bionaftë në çdo shkallë. Reaktorët tejzanor janë kompakt, të lehtë për t'u instaluar dhe shumë efikas.

Rritja dhe përshpejtimi i prodhimit të bionaftës me ultratinguj të fuqishëm

Bionaftë është një lëndë djegëse e rinovueshme dhe me djegie të pastër, e prodhuar nga vajrat bimore, yndyrat shtazore ose vajrat e mbeturinave të gatimit. Mund të prodhohet përmes një reaksioni transesterifikimi, i cili përfshin shndërrimin e triglicerideve në estere metil të acideve yndyrore (FAME) duke përdorur një alkool dhe një katalizator. Një mënyrë për të përshpejtuar reaksionin e transesterifikimit është përdorimi i valëve ultrasonike, të cilat mund të përmirësojnë përzierjen dhe transferimin në masë të reaktantëve, si dhe të nxisin thyerjen e pikave të vajit dhe shpërndarjen e katalizatorit.
Një ultrasonikator i tipit sondë, i njohur gjithashtu si sonotrode, është një pajisje që gjeneron valë zanore me frekuencë të lartë (zakonisht në rangun prej 20 kHz deri në 30 kHz) duke vibruar një shufër titani. Valët tejzanor përhapen nëpër lëng dhe krijojnë zona me presion të lartë dhe presion të ulët, duke shkaktuar që flluska të kavitacionit të formohen dhe shemben me shpejtësi. Rënia e flluskave gjeneron ngrohje dhe ftohje intensive lokale, forca të larta prerjeje dhe valë goditëse, të cilat mund të rrisin shkallën e reagimit dhe efikasitetin e procesit të transesterifikimit.

Kërkesë informacioni

Hielscher's Ultrasonic 32MMGY Biodiesel Reactor

Ultrasonikator UIP16000hdT është në gjendje të përpunojë 32 MMGY bionaftë.

 

Në këtë video tutorial ju prezantojmë me shkencën se si reaktorët tejzanor të bionaftës përmirësojnë ndjeshëm prodhimin e bionaftë. Reaktorët tejzanor të bionaftë Hielscher janë krijuar si një mjet i fuqishëm për të përmirësuar procesin e prodhimit të bionaftë, dhe në këtë tutorial, ne gërmojmë në parimin e punës pas tij dhe tregojmë konfigurime të ndryshme tejzanor për çdo shkallë prodhimi. Përmirësoni prodhimin tuaj të bionaftës në efikasitet dhe kosto-efektivitet dhe prodhoni rendimente më të larta të bionaftës me cilësi të lartë brenda një konvertimi të shpejtë. Në të njëjtën kohë, reaktorët tejzanor të bionaftës lejojnë përdorimin e vajrave të dobët si vajrat bimorë të mbeturinave ose yndyrat e konsumuara të gatimit dhe ndihmojnë në kursimin e metanolit dhe katalizatorit, duke kontribuar në një prodhim bionaftë miqësor ndaj mjedisit dhe të qëndrueshëm.

Prodhimi i bionaftës duke përdorur Hielscher Sonoreactors për më shumë rendiment, cilësi më të lartë & kapacitet

Miniatura e videos

 

Përparësitë e prodhimit të bionaftës me ultratinguj

Përparësitë e përdorimit të një ultratingulli të tipit sondë për sintezën e bionaftës përfshijnë:

  1. Shpejtësia më e shpejtë e reagimit: Valët tejzanor mund të rrisin transferimin në masë të reaktantëve dhe të përshpejtojnë reagimin e transesterifikimit, duke zvogëluar kohën e reagimit dhe duke rritur rendimentin e bionaftë.
  2. Rendiment dhe pastërti më të lartë: Procesi tejzanor i bionaftës përmirëson shpërndarjen e katalizatorit dhe homogjenitetin e përzierjes së reaksionit, duke çuar në një rendiment dhe pastërti më të lartë të bionaftës. Duke përdorur ultrasonikë, ju mund të përdorni lëndë ushqyese me cilësi më të ulët, si p.sh. mbeturinat e vajrave të gatimit dhe ta ktheni atë në bionaftë me cilësi të lartë.
  3. Konsumi më i ulët i energjisë: Përdorimi i ultrazërit zvogëlon energjinë e nevojshme për përzierjen dhe ngrohjen e përzierjes së reaksionit, si dhe sasinë e katalizatorit të nevojshëm, duke rezultuar në një proces më të qëndrueshëm dhe me kosto efektive.
  4. Fleksibiliteti dhe shkallëzueshmëria: Ultrasonikët dhe reaktorët e tipit të sondës Hielscher mund të përdoren për prodhimin në shkallë të vogël dhe në shkallë të gjerë të bionaftës dhe mund të integrohen lehtësisht në proceset ekzistuese të prodhimit.

Në përmbledhje, kjo do të thotë se përdorimi i ultrasonikëve Hielscher dhe reaktorëve me ultratinguj për sintezën e bionaftës ofrojnë përfitime të rëndësishme për sa i përket shkallës së reagimit, rendimentit, pastërtisë, konsumit të energjisë dhe shkallëzueshmërisë, duke e bërë atë një teknologji fitimprurëse për prodhimin e qëndrueshëm të karburanteve të rinovueshme.

Reaktorët tejzanor të bionaftës reduktojnë kostot dhe rrisin rendimentin e bionaftës

Emulsifikimi tejzanor përdor prerje intensive kavitacionale të homogjenizuesve tejzanor në reaktorët inline tejzanorTeprica e metanolit dhe katalizatorit janë faktorë të rëndësishëm të kostos në prodhimin e bionaftë. Reaktorët tejzanor Hielscher përdorin prerje intensive kavitacionale për përzierjen e metanolit me lëndën e parë. Kjo ju jep pika shumë më të vogla të metanolit duke rezultuar në përmirësimin e përdorimit të metanolit dhe katalizatorit. Prandaj, kërkohet më pak metanol i tepërt dhe më pak katalizator. Përveç kësaj, kavitacioni ndikon në kinetikën e reagimit, duke çuar në transesterifikim më të shpejtë dhe më të plotë.

Grafiku i procesit që tregon hapat e përpunimit të bionaftë. Ekografia me ultratinguj mund të përmirësojë ndjeshëm esterifikimin dhe transesterifikimin.

Esterifikimi tejzanor është një hap para-trajtimit, i cili zvogëloi lëndën e parë të shkallës së ulët të lartë në FFA në estere. Në hapin e 2-të të transesterifikimit tejzanor, trigliceridet shndërrohen në bionaftë (FAME).

Përdorimi i reaktorëve tejzanor për prodhimin e bionaftë rekomandohet për kapacitete prodhuese mbi 0.25 ton bionaftë në orë. Hielscher ofron reaktorë tejzanor me kapacitet deri në 16 ton/orë (5100 gallon/orë) për reaktor. Ju mund të kombinoni shumë reaktorë për të përshtatur kapacitetin tuaj të procesit. Ju mund të shtoni reaktorë shtesë më vonë kur të zgjeroni kapacitetin tuaj të prodhimit. Ne do të jemi të lumtur të rekomandojmë konfigurimin më të përshtatshëm të reaktorit bionaftë për konfigurimin e impiantit tuaj dhe për kapacitetin tuaj të procesit.

Reaktorë bionaftë tejzanor në shkallë të vogël dhe të mesme

Reaktorët përzierës tejzanor për prodhimin e bionaftësPër sistemet e prodhimit të bionaftës me përmasa të vogla dhe të mesme deri në 9 ton/orë (2900 gallon/orë), Hielscher ju ofron UIP500hdT (500 watts), UIP1000hdT (1000 watts), UIP1500hdT (1500 watt 20000 IP). Këta katër reaktorë inline tejzanor janë shumë kompakt, të lehtë për t'u integruar ose për t'u përshtatur retro. Ato janë ndërtuar për funksionim të rëndë në mjedise të vështira. Më poshtë do të gjeni konfigurimet e rekomanduara të reaktorit për një sërë nivelesh prodhimi.

ton/orë
gallon/orë
1x UIP500hdT
0.25 deri në 0.5
80-160
1x UIP1000hdT
0Nga 5 deri në 1.0
160 deri në 320
1x UIP1500hdT
0Nga 75 në 1.5
240 deri në 480
1x UIP2000hdT
1.0 deri 2.0
320 deri në 640
2x UIP1500hdT
1.5 deri në 3.0
480 deri në 960
2x UIP2000hdT
2.0 deri në 4.0
640 deri në 1280
4x UIP1500hdT
3.0 deri 6.0
960 deri 1920
4x UIP2000hdT
4 deri në 8
1280 deri në 2560

Kërkesë informacioni

Reaktorë bionaftë tejzanor industrial në shkallë të plotë

Prodhimi i bionaftë në reaktor tejzanor InlinePër impiantet industriale të prodhimit të bionaftës Hielscher ofron UIP4000hdT (4000 watts), UIP6000hdT (6000 watts), UIP10000hdT (10000 watts) dhe UIP16000hdT (16000 watts). Këta homogjenizues tejzanor me reaktorë inline janë krijuar për prodhimin e vazhdueshëm të bionaftës me shpejtësi të lartë rrjedhjeje. Të katër homogjenizuesit tejzanor janë të disponueshëm në kabinete çelik inox. Instalimi vertikal kërkon hapësirë minimale në dysheme për instalim ose rinovim. Më poshtë gjeni konfigurimet e rekomanduara për normat tipike të përpunimit industrial.

ton/orë
gallon/orë
3x UIP4000hdT
6.0 deri në 12.0
1920 deri në 3840
5x UIP4000hdT
10.0 deri 20.0
3200 deri në 6400
3x UIP10000hdT
15.0 deri 30.0
4800 deri 9600
3x UIP16000hdT
24.0 deri 48.0
7680 deri në 15360
5x UIP16000hdT
40.0 deri 80.0
12800 deri në 25600

Inline tejzanor përzierjen e naftës dhe metanol

Reaktorët e përzierjes tejzanor zëvendësojnë trazuesit e rezervuarit dhe mikserët e tjerë dinamikë të qethjes. Në përgjithësi, reaktorët tejzanor të bionaftës janë instaluar për të përzier dy rryma ushqimore: vaj dhe metanol (me katalizator). Për këtë, një parapërzierje e papërpunuar pompohet përmes reaktorit inline tejzanor, ku kavitacioni tejzanor përzihet dhe emulsifikon të dy reagentët brenda 2 deri në 10 sekonda. Ky është një proces i përzierjes në linjë. Kur përzierja del nga reaktori i qelizave rrjedhëse, glicerina do të ndahet nga graviteti në më pak se 60 minuta. Përndryshe, mund ta futni përzierjen e sonikuar në një centrifugë pas disa minutash kohë reagimi. Përzierja në linjë zvogëlon numrin dhe vëllimin e rezervuarëve të përdorur në krahasim me përpunimin konvencional të grupit. Kjo përmirëson përdorimin e kapitalit.

Grafiku i procesit që tregon procesin e bionaftë në modalitetin e rrjedhës së vazhdueshme. Ekografia me ultratinguj mund të përmirësojë ndjeshëm esterifikimin dhe transesterifikimin.

Esterifikimi tejzanor dhe transesterifikimi mund të ekzekutohen si proces i brendshëm grumbull ose i vazhdueshëm. Grafiku tregon procesin inline tejzanor për transesterifikimin e bionaftës (FAME).

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.