Ultrasonics Permiresimi i efikasitetit të procesit të bionaftës

Reaktorët përzierës tejzanor Hielscher përmirësojnë procesin tuaj të prodhimit të bionaftë. Ultratingulli prodhon rendimente më të larta të konvertimit të transesterifikimit në më pak kohë. Përzierja tejzanor rrit kapacitetin e prodhimit dhe redukton përdorimin e metanolit dhe katalizatorit.

Përpunimi efikas i biodelës

Sot, prodhimi i bionaftë nuk ka të bëjë vetëm me prodhimin e një karburanti të rinovueshëm. Prodhuesit e bionaftë duhet të prodhojnë një bionaftë të cilësisë së lartë me karakteristika të qëndrueshme, pavarësisht nga variacionet e cilësisë së lëndës së parë. “Në mjedisin e tanishëm, vetëm prodhuesit me kosto më të ulët janë në gjendje të prodhojnë lëndë djegëse me diferencë pozitive.” (Bill Babler i Menaxhimit të Rrezikut të Parë Kapitol).
Teknologjia e përzierjes tejzanor Hielscher ju ofron efikasitetin më të mirë të përpunimit të bionaftës kur ndërtoni një fabrikë të re bionaftë ose kur përmirësoni impiantet ekzistuese. Pajisjet tejzanor Hielscher janë testuar dhe provuar në instalimet në mbarë botën për të rritur rendimentin e bionaftës dhe për të ulur kostot operative. Kjo përfshin sipërmarrës të vegjël me 1 milion gallon në vit, si dhe fabrika industriale bionaftë me 45 milion gallon në vit.

Kërkesë informacioni

 

Në këtë video tutorial ju prezantojmë me shkencën se si reaktorët tejzanor të bionaftës përmirësojnë ndjeshëm prodhimin e bionaftë. Reaktorët tejzanor të bionaftë Hielscher janë krijuar si një mjet i fuqishëm për të përmirësuar procesin e prodhimit të bionaftë, dhe në këtë tutorial, ne gërmojmë në parimin e punës pas tij dhe tregojmë konfigurime të ndryshme tejzanor për çdo shkallë prodhimi. Përmirësoni prodhimin tuaj të bionaftës në efikasitet dhe kosto-efektivitet dhe prodhoni rendimente më të larta të bionaftës me cilësi të lartë brenda një konvertimi të shpejtë. Në të njëjtën kohë, reaktorët tejzanor të bionaftës lejojnë përdorimin e vajrave të dobët si vajrat bimorë të mbeturinave ose yndyrat e konsumuara të gatimit dhe ndihmojnë në kursimin e metanolit dhe katalizatorit, duke kontribuar në një prodhim bionaftë miqësor ndaj mjedisit dhe të qëndrueshëm.

Prodhimi i bionaftës duke përdorur Hielscher Sonoreactors për më shumë rendiment, cilësi më të lartë & kapacitet

Miniatura e videos

 

Kinetika më e mirë e reagimit të bionaftës përmirëson fitimet tuaja

Grafiku i procesit të bionaftës që tregon procesin e prodhimit të bionaftë.Marrja e bionaftë nga vaji, metanoli (ose etanoli) dhe një katalizator, është një proces i thjeshtë kimik i quajtur transesterifikimi. Megjithatë, kinetika e reagimit të këtij procesi është problematike. Transesterifikimi konvencional i triglicerideve në metil estere yndyrore (FAME) dhe glicerinë është i ngadalshëm dhe jo i plotë. Gjatë procesit të konvertimit jo të gjithë zinxhirët e acideve yndyrore shndërrohen në estere alkil (bionaftë). Kjo redukton ndjeshëm rendimentin dhe cilësinë tuaj të bionaftë!

Teknologjia e reaktorit bionaftë tejzanor përdori kavitacion me ultratinguj për rezultate superiore të përzierjes. Kjo rezulton në konvertim më të lartë të bionaftës, rendiment më të lartë, më pak metanol dhe më pak konsum të katalizatorit, si dhe reduktim të energjisë dhe kostove operacionale.

Dy sonikatorë të modelit UIP1000hdT (1000 watts) për transesterifikimin inline të vajit në bionaftë

Kërkesë informacioni

Përzierja më e mirë çon në rendiment më të lartë të bionaftës

Grafiku i krahasimit midis përzierjes konvencionale të bionaftës dhe emulsifikimit tejzanor për prodhimin e bionaftë.Përdorimi i sistemeve konvencionale të trazimit mekanik rezulton në një kohë të gjatë konvertimi dhe në një rendiment inferior të bionaftë.
Vaji dhe metanoli nuk përzihen. Që të ndodhë reaksioni kimik i bionaftës, duhet të formoni një emulsion metanol në vaj. Kjo kërkon pajisje për emulsifikimin tejzanor në vend të mikserëve ose trazuesve mekanikë konvencionalë. Përzierja kavitacionale tejzanor është mjeti më i avancuar për të formuar emulsione me madhësi të imët me shpejtësi të madhe rrjedhjeje. Pikat më të vogla të metanolit bëjnë bionaftë më të mirë, rrisin shpejtësinë e reagimit dhe kërkojnë më pak metanol të tepërt.

Ekziston një lidhje e drejtpërdrejtë midis madhësisë së pikave të metanolit dhe rendimentit të bionaftë, si dhe shpejtësisë së konvertimit. Kjo i bën reaktorët tejzanor Hielscher teknologjinë më produktive në industrinë e bionaftë. Reaktorët e përzierjes tejzanor prodhojnë më shumë bionaftë me cilësi të lartë, më shpejt.
Diagrami më poshtë tregon përqindjen e vëllimit të glicerinës së ndarë. Pas dy sekondash sonikimi në një reaktor tejzanor Hielscher, ju merrni më shumë glicerinë më shpejt. Për çdo molekulë të vetme glicerine që prodhoni, krijoni tre molekula bionaftë. Kjo përmirëson kapacitetin tuaj të procesit dhe rendimentin e prodhimit të bionaftë.

Grafiku i rendimentit të bionaftë

Kursime të kostos nga instalimi dhe rikonstruksioni

Instalimi i reaktorëve tejzanor Hielscher në linjën tuaj të procesit të bionaftës redukton gjithashtu kostot tuaja operacionale. Ju mund të instaloni reaktorë tejzanor Hielscher në sisteme të vogla të grumbullimit të bionaftës dhe në impiante të mëdha të vazhdueshme bionaftë. Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë me konfigurimin më të mirë të instalimit ose me rinovimin e reaktorëve ultrasonikë në procesin tuaj ekzistues të bionaftës.

Më pak metanol i tepërt në procesin e bionaftë

Metanoli i tepërt nuk reagon gjatë procesit të konvertimit të bionaftë. Një tepricë e metanolit shtohet për të rritur kinetikën e reaksionit kimik. Metanoli i tepërt duhet të rikuperohet pas procesit të reaksionit të bionaftë. Rikuperimi i metanolit është shumë i shtrenjtë, sepse kërkon shumë nxehtësi dhe vakum. Prandaj, i gjithë metanoli i tepërt rrit kostot tuaja të përpunimit. Në shumë impiante bionaftë, sistemi i rikuperimit të tepërt të metanolit është hapi më i shtrenjtë i procesit.

Përdorimi i reaktorëve tejzanor Hielscher redukton metanolin e tepërt të kërkuar deri në 50%. Një raport stoikiometrik prej 1:4 ose 1:4.5 (vaj: metanol) është i mjaftueshëm për shumicën e lëndëve ushqyese, kur përdoret përzierja tejzanor Hielscher.

Bëni bionaftë të mirë nga lëndët e para me cilësi të dobët

Shumë prodhues të vegjël dhe të mesëm të bionaftës reduktojnë kostot e tyre duke kaluar në lëndë ushqyese me cilësi më të dobët, si yndyrnat shtazore, vajrat e përdorura të gatimit ose vajrat e mbeturinave bimore. Intensifikimi i procesit tejzanor përmirëson rezultatet e konvertimit për çdo lëndë ushqyese. Kjo e bën më të lehtë prodhimin e bionaftës në përputhje me ASTM 6751 ose EN 14212 nga vaj me FFA të lartë ose yndyrë ose yndyrë me viskozitet të lartë.

Përdorni më pak katalizator kur bëni bionaftë

Kostot e materialit katalizator përfaqësojnë vetëm një pjesë margjinale të kostove të prodhimit të bionaftë. Ashtu si me metanolin e tepërt, kostot e vërteta vijnë nga rikuperimi dhe cilësia inferiore e glicerinës. Përzierja tejzanor në procesin e prodhimit të bionaftës përmirëson emulsifikimin e metanolit në vaj dhe gjeneron pika gjithnjë e më të vogla metanoli. Kjo çon në një shpërndarje më të mirë të madhësisë së pikave dhe në një përdorim më efikas të katalizatorit. Përveç kësaj, kavitacioni tejzanor përmirëson transferimin e masës kimike. Si pasojë, ju mund të kurseni deri në 50% katalizator në krahasim me mikserët ose trazuesit me prerje.

Logo EECOFuels Bionaftë “Jam i habitur sesi Hielscher ka ndryshuar mënyrën se si ne prodhojmë bionaftë. Jo vetëm që procesi është më i vazhdueshëm, por ne kursejmë mijëra në katalizator dhe kohë. Unë e sugjeroj fuqimisht këtë njësi për këdo që konsideron një metodë më të vazhdueshme prodhimi.” Marcel Steinberg, EECO karburantet

Prodhoni një cilësi më të lartë të glicerinës

Glicerina është një nënprodukt i prodhimit të bionaftë. Një shkallë më e lartë e konvertimit dhe një përdorim më i ulët i tepërt i metanolit çojnë në një konvertim kimik shumë më të shpejtë dhe në një ndarje më të mprehtë dhe më të shpejtë të glicerinës. Për arsyet e përshkruara më sipër, glicerina përmban më pak katalizator dhe më pak monogliceride. Kjo zvogëlon kostot e rafinimit të glicerinës.

Përdorni më pak energji elektrike dhe më pak ngrohje

Bionaftë është një lëndë djegëse e gjelbër. Për të qenë e gjelbër, energjia e nevojshme për rritjen, korrjen dhe përpunimin e bionaftës duhet të jetë më e ulët se energjia që përmban bionaftë. Instalimi i përzierjes tejzanor Hielscher ul energjinë e përgjithshme të nevojshme për prodhimin e bionaftë. Pajisjet tejzanor Hielscher kanë një efikasitet të jashtëzakonshëm energjetik në shndërrimin e energjisë elektrike në përzierjen tejzanor në lëng. Për të prodhuar 1000 gallon bionaftë, pajisjet tejzanor Hielscher përdorin vetëm rreth 7 kWh energji elektrike. Kjo është shumë më pak se konsumi i energjisë i mikserëve me prerje ose mikserëve hidrodinamikë. Kjo redukton faturën vjetore të energjisë elektrike të impiantit tuaj bionaftë.

Në përgjithësi, transesterifikimi i bionaftës me ndihmën tejzanor mund të funksionojë në temperatura më të ulëta të procesit. Kjo zvogëlon energjinë e nevojshme të ngrohjes.

Hielscher Pajisje tejzanor - Efikasiteti i energjisë krahasuar me teknologjitë e tjera

Kërkoni më shumë informacion!

Ju lutemi plotësoni këtë formular për të kërkuar më shumë informacion në lidhje me reaktorët e përzierjes tejzanor për përpunimin e bionaftë!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Kjo faqe e internetit ka një fuqi të qëndrueshme të gjelbër.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.