Prodhimi i Bionaftë & Bionaftë Konvertimi

Hielscher's Ultrasonic 32MMGY Biodiesel ReactorKur prodhoni bionaftë, kinetika e reagimit të ngadaltë dhe transferimi i dobët i masës po ulin kapacitetin e impiantit tuaj të bionaftës, si dhe rendimentin dhe cilësinë tuaj të bionaftës. Reaktorët tejzanor Hielscher përmirësojnë ndjeshëm kinetikën e transesterifikimit. Prandaj, për përpunimin e bionaftës nevojitet një tepricë më e ulët e metanolit dhe më pak katalizator.

Bionaftë prodhohet zakonisht në reaktorët e grupeve duke përdorur ngrohjen dhe përzierjen mekanike si hyrje të energjisë. Përzierja kavitacionale tejzanor është një alternativë efektive për të arritur një përzierje më të mirë në përpunimin komercial të bionaftës. Kavitacioni tejzanor siguron energjinë e nevojshme të aktivizimit për transesterifikimin industrial të bionaftës.

 

Në këtë video tutorial ju prezantojmë me shkencën se si reaktorët tejzanor të bionaftës përmirësojnë ndjeshëm prodhimin e bionaftë. Reaktorët tejzanor të bionaftë Hielscher janë krijuar si një mjet i fuqishëm për të përmirësuar procesin e prodhimit të bionaftë, dhe në këtë tutorial, ne gërmojmë në parimin e punës pas tij dhe tregojmë konfigurime të ndryshme tejzanor për çdo shkallë prodhimi. Përmirësoni prodhimin tuaj të bionaftës në efikasitet dhe kosto-efektivitet dhe prodhoni rendimente më të larta të bionaftës me cilësi të lartë brenda një konvertimi të shpejtë. Në të njëjtën kohë, reaktorët tejzanor të bionaftës lejojnë përdorimin e vajrave të dobët si vajrat bimorë të mbeturinave ose yndyrat e konsumuara të gatimit dhe ndihmojnë në kursimin e metanolit dhe katalizatorit, duke kontribuar në një prodhim bionaftë miqësor ndaj mjedisit dhe të qëndrueshëm.

Prodhimi i bionaftës duke përdorur Hielscher Sonoreactors për më shumë rendiment, cilësi më të lartë & kapacitet

Miniatura e videos

 

Kërkesë informacioni

3x UIP1000hdT ultrasonikë për transesterifikimin shumë efikas të bionaftës duke përdorur vajra bimore të mbeturinave, dhjamë ose vajra të tjerë.

Përzierja tejzanor përmirëson shkallën e konvertimit të bionaftës, rrit rendimentin dhe kursen metanolin dhe katalizatorin e tepërt.

Transesterifikimi i bionaftë i përmirësuar në mënyrë tejzanore

Prodhimi i bionaftës zakonisht përfshin një reaksion kimik të quajtur transesterifikim, në të cilin një triglicerid (si vaji vegjetal, yndyra shtazore, vajrat e konsumuara të gatimit) reagon me një alkool (siç është metanoli) në prani të një katalizatori për të prodhuar bionaftë (estere metil të acideve yndyrore ) dhe glicerinës. Reaktorët tejzanor mund të përdoren për të përmirësuar procesin e transesterifikimit në disa mënyra, duke çuar në disa përfitime:

 • Përzierje e përmirësuar: Valët tejzanor mund të krijojnë flluska të kavitacionit që shemben me dhunë, duke shkaktuar përzierjen dhe trazimin intensiv të përzierjes së reaksionit. Kjo çon në kontakt më të mirë midis reaktantëve dhe katalizatorit, duke rezultuar në transesterifikim më të shpejtë dhe më të plotë.
 • Kinetika e reagimit të përshpejtuar: Kushtet me energji të lartë të krijuara nga valët tejzanor mund të aktivizojnë reagimin, duke rritur shkallën e reagimit dhe duke zvogëluar kohën e reagimit të nevojshme për të arritur një nivel të caktuar konvertimi. Kjo mund të rezultojë në rendimente më të larta dhe kosto më të ulëta.
 • Përdorimi i reduktuar i katalizatorit: Reaktorët tejzanor mund të përmirësojnë efikasitetin e përdorimit të katalizatorit duke siguruar vende më aktive për reagimin. Kjo do të thotë që kërkohet më pak katalizator për të arritur të njëjtin nivel konvertimi, duke reduktuar kostot dhe ndikimin mjedisor.
 • Cilësia e përmirësuar e produktit: Reaktorët tejzanor mund të prodhojnë bionaftë me përmbajtje më të ulët të acidit yndyror të lirë, pastërti më të lartë dhe veti më të mira të rrjedhjes së ftohtë. Kjo është për shkak të përmirësimit të kinetikës së përzierjes dhe reagimit më të shpejtë, të cilat minimizojnë formimin e nënprodukteve dhe papastërtive të padëshiruara.

Këto avantazhe të përpunimit tejzanor të bionaftës e bëjnë përdorimin e një konfigurimi të reaktorit me ultratinguj shumë ekonomik pasi përdorimi i reaktorëve tejzanor përmirëson ndjeshëm efikasitetin, shpejtësinë dhe cilësinë e transesterifikimit të bionaftës. Kjo do të thotë në përmbledhje se ultratingulli e kthen transesterifikimin në një proces më të qëndrueshëm ekonomikisht dhe mjedisor.

Problemet e përzierjes konvencionale të bionaftës: Reagimi konvencional i esterifikimit në përpunimin e grupeve ka tendencë të jetë i ngadaltë dhe ndarja fazore e glicerinës kërkon kohë, shpesh merr 5 orë ose më shumë.
 
Reaktorët tejzanor ju ndihmojnë të përshpejtoni procesin tuaj të bionaftës dhe njëkohësisht të rrisni rendimentin dhe cilësinë e bionaftës me kosto më të ulëta përpunimi!
 

Reaktor tejzanor Hielscher për transesterifikimin e bionaftës me efikasitet të lartë të procesit

Ultrasonikator i shkallës industriale UIP2000hdT me qelizë rrjedhëse FC2T500k për esterfikim dhe transesterifikimin inline të bionaftës.

 

Avantazhet e transesterifikimit tejzanor të bionaftës

 • Rendimente më të larta të bionaftës për shkak të përzierjes së përmirësuar
 • Rritja e cilësisë së bionaftë
 • Përdorni edhe vajin më të varfër si lëndë ushqyese
 • Përpunim i vazhdueshëm në linjë
 • Më pak metanol
 • Më pak katalizator
 • Kursimi i kohës për shkak të konvertimit me shpejtësi të lartë
 • Kursim energjie
 • Funksionim i thjeshtë dhe i sigurt
 • Fuqia dhe mirëmbajtja e ulët
 • Performancë e lartë: Funksionim 24/7 nën ngarkesë të plotë
Tulsa Biofuels_Manufacturer

"Ne kemi qenë shumë të kënaqur me pajisjet dhe shërbimin e Hielscher dhe ne kemi çdo qëllim për të përfshirë teknologjinë Hielscher ultrasonication në të gjitha përpjekjet tona të ardhshme".
 
Todd Stephens, Tulsa Biokarburantet

Ultrasonics për prodhimin e bionaftë

Bionaftë prodhohet shpesh në reaktorët e grupeve. Konvertimi tejzanor i bionaftës lejon përpunimin e vazhdueshëm në linjë. Ultrasonication mund të arrijë një rendiment bionaftë më të madhe se 99%. Reaktorët tejzanor zvogëlojnë kohën e përpunimit nga përpunimi konvencional i grupit 1 deri në 4 orë në më pak se 30 sekonda. Më e rëndësishmja, ultratingulli zvogëlon kohën e ndarjes nga 5 në 10 orë (duke përdorur agjitacion konvencional) në më pak se 60 minuta. Ultratingulli gjithashtu ndihmon në uljen e sasisë së katalizatorit të kërkuar deri në 50% për shkak të rritjes së aktivitetit kimik në prani të kavitacionit. Kur përdorni ultratinguj, sasia e metanolit të tepërt të kërkuar gjithashtu zvogëlohet. Një përfitim tjetër është rritja që rezulton në pastërtinë e glicerinës.
 
Prodhimi tejzanor i bionaftës hap pas hapi:

 1. vaji i perimeve ose yndyra e kafshëve po përzihet me metanol (i cili prodhon estere metil) ose etanol (për esteret etilike) dhe metoksid natriumi ose kaliumi ose hidroksid
 2. përzierja është ndezur, p.sh. në temperatura mes 45 dhe 65degC
 3. Përzierja e ndezur është duke u sonikuar në linjë për 5 deri në 15 sekonda
 4. glicerina bie ose ndahet duke përdorur centrifuga
 5. bionaftë e konvertuar është larë me ujë

 
Më së shpeshti, sonikimi kryhet në një presion të ngritur (1 deri në 3 bar, presioni matës) duke përdorur një pompë ushqimi dhe një valvul të rregullueshme të presionit të kundërt pranë qelizës së rrjedhës.

Konvertimi industrial i bionaftës nuk kërkon shumë energji tejzanor. Kërkesa aktuale për energji mund të përcaktohet në shkallën e tavolinës duke përdorur p.sh., një procesor tejzanor 1 kW siç është UIP1000hdT. Të gjitha rezultatet nga prova të tilla në stol mund të shkallëzohen në mënyrë lineare dhe pa asnjë problem. Nëse kërkohet, disponohen pajisje ultrasonike të certifikuara nga ATEX, si p.sh UIP1000-Exd.

Hielscher furnizon pajisje industriale të përpunimit të bionaftës tejzanor, në mbarë botën. Me procesorë tejzanor me fuqi deri në 16 kW për pajisje të vetme, nuk ka kufi në madhësinë e impiantit të bionaftës ose kapacitetin e përpunimit.

Shpenzimet e prodhimit të bionaftëve tejzanor

(Kliko për pamje më të madhe!) Efikasiteti i përgjithshëm i energjisë është i rëndësishëm kur bën bionaftë. Efikasiteti përshkruan se sa energji transmetohet nga priza në përzierje vaj / metanol. Reaktorët tanë tejzanorë kanë një efikasitet të përgjithshëm prej më shumë se 80%.Ultratingulli është një mjet efektiv për të rritur shpejtësinë e reagimit dhe shkallën e konvertimit në prodhimin komercial të bionaftë. Kostot e përpunimit tejzanor rezultojnë kryesisht nga investimi për pajisjet tejzanor, kostot e shërbimeve dhe mirëmbajtjen. Efikasiteti i jashtëzakonshëm i energjisë i ultrasonikëve Hielscher ndihmon në uljen e kostove të shërbimeve dhe në këtë mënyrë për ta bërë këtë proces edhe më të gjelbër. Kostot që rezultojnë për ultratinguj variojnë midis 0.1 ct dhe 1.0 ct për litër (0.4 ct deri në 1.9 ct/gallon) kur përdoren në shkallë komerciale.
Lexoni më shumë rreth efikasitetit të procesit dhe përfitimeve ekonomike të prodhimit tejzanor të bionaftë!
 

Zvogëloni kërkesat për energji të procesit tuaj bionaftë me përzierjen tejzanor!

Përzierja tejzanor redukton konsumin specifik të energjisë nga prodhimi i inbionaftës, duke tejkaluar shumë mirë përzierjen magnetike hidrodinamike dhe mikserët me prerje të lartë.

 

Konfigurimi i bionaftës tejzanor në shkallë të vogël

Ultratingulli mund të përdoret për shndërrimin e vajit në bionaftë në çdo shkallë. Fotografia më poshtë tregon një konfigurim në shkallë të vogël për përpunimin e 60-70L (16 deri në 19 gallon). Ky është konfigurimi tipik për studimet fillestare dhe demonstrimin e procesit.

Grafiku i procesit që tregon procesin e bionaftë në modalitetin batch. Ekografia me ultratinguj mund të përmirësojë ndjeshëm esterifikimin dhe transesterifikimin.

Esterifikimi tejzanor dhe transesterifikimi mund të ekzekutohen si proces i brendshëm grumbull ose i vazhdueshëm. Kjo tabelë tregon procesin e tufës tejzanor për shndërrimin e bionaftës.

Reaktorët e kavitacionit tejzanor nga Hielscher Ultrasonics janë instaluar gjerësisht në objektet e prodhimit të bionaftës për përmirësimin e efikasitetit të procesit, rendimentet më të larta dhe uljen e kostove të prodhimit.

Ultrasonikë 3x 1kW të modelit 1000hdT me reaktor me rrjedhje tejzanor me për konvertim shumë efikas të bionaftës.

Për një konfigurim të thjeshtë, por shumë efikas tejzanor bionaftë ju nevojiten pajisjet e mëposhtme:

 • një aparat tejzanor (p.sh. UIP500hdT ose UIP1000hdT) me përforcues, sonotrode dhe qelizë rrjedhëse
 • njehsori i fuqisë për fuqinë matëse dhe energjinë
 • 80L tank përpunimi (plastike, p.sh. HDPE)
 • element ngrohje (1 deri 2kW)
 • 10L katalizator tank premix (plastike, p.sh. HDPE)
 • premixer katalizator (stirrer)
 • pompë (centrifugë, mono ose gear) për përafërsisht. 10 deri në 20L / min në 1 deri në 3 barg
 • valvula prapa-presion për rregullimin e presionit në qelizën e rrjedhës
 • matës presioni për matjen e presionit të ushqimit
Klikoni këtu për të shkarkuar versionin tuaj PDF që i përket “Përzierja tejzanor për prodhimin e bionaftës”

Kërkesë informacioni

Reaktorë tejzanor për përpunim superior të bionaftës

Hielscher Ultrasonics ofron procesorë dhe reaktorë tejzanor me performancë të lartë, të cilët do të përmirësojnë prodhimin tuaj të bionaftës me rendimente më të larta të bionaftës, cilësi të përmirësuar të bionaftës, kohë të reduktuar të përpunimit dhe kosto më të ulëta prodhimi.

Reaktorë tejzanor në shkallë të vogël dhe të mesme për transesterifikimin e bionaftës

Transformatorët tejzanor UIP500hd (500W), UIP1000hd (1000W) dhe UIP15000 (1500W) me qeliza rrjedhëse për përpunim të vazhdueshëm bionaftëPër prodhimin e bionaftës me madhësi të vogël dhe të mesme deri në 9 ton/orë (2900 gal/orë), Hielscher ju ofron UIP500hdT (500 watts), UIP1000hdT (1000 watts), UIP1500hdT (1500 watts) dhe UIP2000hdT (2000h) ultrasonike Përzierëse me prerje të lartë me reaktorë rrjedhës për përpunim të besueshëm dhe efikas të bionaftës. Këta katër reaktorë tejzanor janë shumë kompakt, të lehtë për t'u integruar ose përshtatur retro. Ato janë ndërtuar për funksionim të rëndë në mjedise të vështira. Më poshtë do të gjeni konfigurimet e rekomanduara të reaktorit për një sërë nivelesh prodhimi.

ton / orë
gal / hr
1x UIP500hdT (500 watts)
0.25 deri në 0.5
80-160
1x UIP1000hdT (1000 watts)
0Nga 5 deri në 1.0
160 deri në 320
1x UIP1500hdT (1500 watts)
0Nga 75 në 1.5
240 deri në 480
1x UIP2000hdT (2000 watts)
1.0 deri 2.0
320 deri në 640
2x UIP2000hdT (2000 watts)
2.0 deri në 4.0
640 deri në 1280
4xUIP1500hdT (1500 watts)
3.0 deri 6.0
960 deri 1920
6x UIP1500hdT (1500 watts)
4.5 deri 9.0
1440 deri në 2880
6x UIP2000hdT (2000 watts)
6.0 deri në 12.0
1920 deri në 3840

Reaktorë bionaftë industriale me fuqi shumë të madhe

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialePër impiantet e prodhimit të bionaftës për përpunimin industrial, Hielscher ofron homogjenizuesit tejzanor UIP4000hdT (4kW), UIP6000hdT (6kW), 10000 (10kW) dhe UIP16000hdT (16kW)! Këta procesorë tejzanor janë krijuar për përpunimin e vazhdueshëm të shpejtësive të larta të rrjedhës. UIP4000hdT, UIP6000hdT dhe UIP10000 mund të integrohen në kontejnerët standardë të mallrave detare. Përndryshe, të katër modelet e procesorëve janë të disponueshëm në kabinete çelik inox. Një instalim i drejtë kërkon hapësirë minimale. Më poshtë gjeni konfigurimet e rekomanduara për normat tipike të përpunimit industrial.

ton / orë
gal / hr
1x UIP6000hdT (6000 watts)
3.0 deri 6.0
960 deri 1920
3x UIP4000hdT (4000 watts)
6.0 deri në 12.0
1920 deri në 3840
5x UIP4000hdT (4000 watts)
10.0 deri 20.0
3200 deri në 6400
3x UIP6000hdT (6000 watts)
9.0 deri në 18.0
2880 deri në 5880
3x UIP10000 (10,000 watts)
15.0 deri 30.0
4800 deri 9600
3x UIP16000hdT (16,000 watts)
24.0 deri 48.0
7680 deri në 15360
5x UIP16000hdT
40.0 deri 80.0
12800 deri në 25600

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me përpunuesit dhe reaktorët tanë tejzanor të bionaftës, të dhënat teknike si dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të bionaftë dhe t'ju ofrojmë një reaktor tejzanor që përmbush kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Procesor industrial ultrasonik me fuqi 16,000 watts për kapacitete të larta përpunimi bionaftë.

Ultrasonikator UIP16000hdT është në gjendje të përpunojë 32 MMGY bionaftë.

acar & Inovacioni Teknologjik Sullivan i Vitit

Frost & Çmimi i teknologjisë evropiane Sullivan për inovacionin e vitit në teknologjitë e përpunimit të biogjenit shkon tek Hielscher Ultrasonics në njohjen e zhvillimit të kompanisë për teknologjinë novel ultrasonike për prodhimin e bio-naftës.

Hielscher Ultrasonics mori çmimin prestigjioz Frost dhe Sullivan Technology Innovation of the Year në njohje të zhvillimit të kompanisë të teknologjisë së re ultrasonike për prodhimin e bio-naftës.
Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth çmimit Frost dhe Sullivan për reaktorët bionaftë Hielscher Ultrasonics!

transesterification – Shndërrimi kimik i bionaftë

Prodhimi i bionaftë nga vajrat bimore (p.sh. soja, kanola, jatropa, farat e lulediellit), algat, yndyrat shtazore si dhe vajrat e mbeturinave të gatimit, përfshin transesterifikimin e acideve yndyrore të katalizuara nga baza me metanol ose etanol për të dhënë esteret përkatëse metil ose esteret etilik. . Glicerina është një nënprodukt i pashmangshëm i këtij reagimi.

Vajrat vegjetale si yndyrna shtazore janë trigliceride të përbëra nga tre zinxhirë acidesh yndyrore të lidhura nga një molekulë glicerine. Trigliceridet janë estere. Esteret janë acide, si acidet yndyrore, të kombinuara me një alkool. Glicerina (= glicerina) është një alkool i rëndë. Në procesin e konvertimit esteret e triglicerideve kthehen në estere alkil (= bionaftë) duke përdorur një katalizator (lye) dhe një reagent alkooli, p.sh. metanol, i cili jep bionaftë metil estere. Metanoli zëvendëson glicerinën. Ky proces i konvertimit kimik quhet transesterifikim.

Pas transesterifikimit, glicerina, e cila është faza më e rëndë, do të zhytet në fund. Bionaftë, e cila është faza më e lehtë, noton sipër dhe mund të ndahet, p.sh. me dekanterë ose centrifuga.

Përgatitja e bionaftë

Hidrokloridi i Kaliumit (0.2 deri 0.4 kg, katalizator) është duke u tretur në përafërsisht. 8.5L Methanol në katalizator tank para-përzierje. Kjo kërkon nxitje të shtresës së katalizatorit. Depozita e përpunimit është duke u mbushur me vaj vegjetal 66L. Nafta nxehet nga elementi i ngrohjes në 45 deri në 65degC.

Bionaftë Konvertimi

Kur katalizatori është tretur plotësisht në Metanol, katalizatori premix është përzier me vaj të nxehtë. Pompë ushqen përzierjen në qelizën e rrjedhës. Me anë të valvulës së valvulës së prapme, presioni është rregulluar në 1 deri në 3 bas (15 deri në 45 sekonda). Recirkulimi përmes reaktorit bionaftë tejzanor duhet të kryhet për përafërsisht. 20 minuta. Gjatë kësaj kohe, nafta po konvertohet në bionaftë. Pas kësaj, pompë dhe ultratinguj janë të fikur. Glicerina (faza më e rëndë) do të ndahet nga bionaftë (faza e lehtë). Ndarja zgjat përafërsisht. 30 deri në 60 minuta. Kur ndarja përfundon, glicerina mund të drenohet.

Larje me Bionaftë

Duke qenë se bionaftë e konvertuar përmban papastërti, kërkohet larja. Për larjen, uji përzihet në bionaftë. Ultratingulli mund të përfitojë nga përzierja e bionaftës me ujin. Kjo rrit sipërfaqen aktive si rezultat i zvogëlimit të madhësisë së pikave. Ju lutemi, kini parasysh se sonikacioni shumë intensiv mund të zvogëlojë pikat e ujit në një madhësi, se po formohet një emulsion pothuajse i qëndrueshëm që do të kërkojë mjete speciale (p.sh. centrifugë) për t'u ndarë.
 

Videoja tregon emulsifikimin shumë efikas të vajit duke përdorur një ultrasonikator të tipit sondë. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP400St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me madhësi mesatare të emulsioneve me cilësi të lartë.

Video: UP400St - Homogjenizues tejzanor 400 Watts

Miniatura e videos

 

Fabrika e Prodhimit të Biodieselit

Grafiku i rrjedhës më poshtë tregon një konfigurim tipik për sonikimin në linjë të vajit, metanolit dhe katalizatorit për shndërrimin në bionaftë.
 

Grafiku i procesit që tregon procesin e bionaftë në modalitetin e rrjedhës së vazhdueshme. Ekografia me ultratinguj mund të përmirësojë ndjeshëm esterifikimin dhe transesterifikimin.

Esterifikimi tejzanor dhe transesterifikimi mund të ekzekutohen si proces i brendshëm grumbull ose i vazhdueshëm. Grafiku tregon procesin inline tejzanor për transesterifikimin e bionaftës (FAME).

 

Përpunimi i vazhdueshëm i bionaftës dhe ndarja

Në një strukturë për përpunimin e vazhdueshëm të bionaftës dhe ndarjen e vazhdueshme, vaji i ndezur dhe parapërzierja e katalizatorit përzihen së bashku vazhdimisht duke përdorur pompa të rregullueshme. Një mikser statik në linjë përmirëson homogjenitetin e ushqimit në reaktorin tejzanor. Përzierja e vajit/katalizatorit kalon qelizën e rrjedhës, ku është duke u ekspozuar ndaj kavitacionit tejzanor për rreth. 5 deri në 30 sekonda. Një valvul me presion të kundërt përdoret për të kontrolluar presionin në qelizën e rrjedhës. Përzierja e sonicuar hyn në kolonën e reaktorit në krye. Vëllimi i kolonës së reaktorit është projektuar për të dhënë përafërsisht. Koha e mbajtjes 1 orë në kolonë. Gjatë kësaj kohe, reaksioni i transesterifikimit përfundon. Përzierja glicerinë/bionaftë e reaguar pompohet në centrifugë ku ndahet në fraksionet e bionaftës dhe glicerinës. Pas-përpunimi përfshin rikuperimin, larjen dhe tharjen e metanolit dhe mund të bëhet gjithashtu vazhdimisht.

Ky konfigurim eliminon grupet e reaktorëve bionaftë, trazuesit konvencionalë dhe rezervuarët e mëdhenj ndarës.

Shpejtësia e Reaksionit të Transesterifikimit të Bionaftë

Diagramet e mëposhtme tregojnë rezultate tipike të transesterifikimit të vajit të kolzës (grade industriale) me metoksid natriumi (majtas) dhe hidroksid kaliumi (djathtas). Për të dy testet, një kampion kontrolli (vija blu) u ekspozua ndaj përzierjes mekanike intensive. Vija e kuqe përfaqëson kampionin e sonikuar të formulimit identik në lidhje me raportin e vëllimit, përqendrimin e katalizatorit dhe temperaturën. Boshti horizontal tregon kohën pas përzierjes ose sonikimit, përkatësisht. Boshti vertikal tregon vëllimin e glicerinës që u vendos në fund. Ky është një mjet i thjeshtë për të matur shpejtësinë e reagimit. Në të dy diagramet, kampioni i sonikuar (e kuqe) reagon shumë më shpejt se kampioni i kontrollit (blu).
 

Përzierja tejzanor e kalon përzierjen konvencionale me rendimente më të larta të bionaftës dhe konvertim më të shpejtë. Ky avantazh i sonikacionit vlen pavarësisht nga katalizatori i përdorur.

Krahasimi i përzierjes tejzanor (grafiku i kuq) me përzierjen konvencionale (grafiku blu) për prodhimin e bionaftë – duke përdorur metoksid natriumi (majtas) dhe hidroksid kaliumi (djathtas) si katalizator.

 

Lidhje për Furnizime me Bionaftë

Kliko këtu për lidhje me furnizuesit e pompave dhe tankeve për industrinë e biodiesel.

Informacione Kimike dhe të Sigurisë

Ju lutemi lexoni me kujdes informacionin e mëposhtëm, për të parandaluar komplikimet dhe efektet negative të shëndetit.

Kimikatet Biodiesel

Metanoli është toksik. Kjo mund të shkaktojë përkeqësim nervor si rezultat i përdorimit të zgjatur. Mund të adsorbohet edhe nga lëkura. Nëse splashed në sytë ajo mund të shkaktojë verbëri dhe Methanol mund të jetë fatale kur gëlltiten. Për këtë arsye, merrni masat e nevojshme kur merreni me Metanol. Rekomandohet përdorimi i një respiratori të mirë, një dorashka gome dhe aeroplanë.

Hidroksid kaliumi (KOH) është toksik dhe shkakton lëkurën të djegur pas kontaktit. Kërkohet një ventilim i mirë.

Sigurohuni që hapësira e punës të jetë e ajrosur bujarisht dhe plotësisht për të lejuar që tymët të ikin. Respiratorët e fishekëve të avullit nuk janë efektivë kundër tymi metanol. Një sistem i furnizuar me ajër (SCBA — Aparatet e vetëpërmbajtura të frymëmarrjes) jep mbrojtje më të mirë kundër avujve të metanolës.

Bionaftë dhe pjesë gome

Running në 100% bionaftë për kohë më të gjatë mund të shkaktojë komplikime për të lagur pjesë gome (pompë, hoses, O-unaza) e motorit. Zëvendësimi nga pjesët e çelikut ose prej gome të rëndë mund të eliminojë këtë problem. Përndryshe, 25% naftë konvencionale (fosile) në bionaftë tuaj për të parandaluar komplikimet.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.