Bionaftë nga Alga duke përdorur Ultrasonication

Vaj algash është një lëndë ushqyese interesante e qëndrueshme për prodhimin e bionaftëve. Është një alternativë për ushqime të njohura, si sojë, kallam dhe palmë. Ultrasonication përmirëson nxjerrjen e naftës nga qelizat e algave dhe konvertimin në bionaftë.

Efekte të forta synergetike mund të vërehen kur kombinohen trajtimet enzimatike me sonication.Në krahasim me kulturat tradicionale të farës së vajit, algat japin shumë më shumë vaj për akër. Ndërsa sojë zakonisht prodhon më pak se 50 gallon vaj për acër dhe rapeseed gjeneron më pak se 130 gallon për acre, algat mund të japin deri në 10.000 gallons për acre. Në veçanti diatomet dhe algat e gjelbra janë burime të mira për prodhimin e bionaftës.

Ashtu si bimët e tjera, algat e ruajnë energjinë në formën e lipideve. Ekzistojnë metoda të ndryshme për nxjerrjen e vajrave, të tilla si presimi, larja me tretës me heksan dhe nxjerrja me ultratinguj.

Nxjerrja tejzanor e Vajit të Algave

Sonication intensive e lëngjeve gjeneron valët e zërit që propagandojnë në media të lëngshme që rezultojnë në alternimin e cikleve të presionit të lartë dhe presionit të ulët. Gjatë ciklit të presionit të ulët, flluska të vogla vakumi me intensitet të lartë krijohen në lëng. Kur flluska të arrijë një madhësi të caktuar, ato kolaptohen me dhunë gjatë një cikli të presionit të lartë. Kjo quhet cavitation. Gjatë implosionit presione shumë të larta dhe avionë të lëngshëm me shpejtësi të lartë janë prodhuar në nivel lokal. Forcat qethëse të prishura thyejnë strukturën qelizore mekanikisht dhe përmirësojnë transferimin e materialit. Ky efekt mbështet nxjerrjen e lipideve nga algat.

3x UIP1000hdT ultrasonikë për transesterifikimin shumë efikas të bionaftës duke përdorur vaj algash

Përzierja tejzanor përmirëson shkallën e konvertimit të bionaftë, rrit rendimentin dhe kursen metanolin dhe katalizatorin e tepërt. Fotografia tregon instalimin e 3x UIP1000hdT (secila 1kW) në një fabrikë bionaftë.

Kërkesë informacioni

Nxjerrja e grupeve me ultratinguj

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - grup 30 litrash - UIP2000hdT

Miniatura e videos

 

Në këtë video tutorial ju prezantojmë me shkencën se si reaktorët tejzanor të bionaftës përmirësojnë ndjeshëm prodhimin e bionaftë. Reaktorët tejzanor të bionaftë Hielscher janë krijuar si një mjet i fuqishëm për të përmirësuar procesin e prodhimit të bionaftë, dhe në këtë tutorial, ne gërmojmë në parimin e punës pas tij dhe tregojmë konfigurime të ndryshme tejzanor për çdo shkallë prodhimi. Përmirësoni prodhimin tuaj të bionaftës në efikasitet dhe kosto-efektivitet dhe prodhoni rendimente më të larta të bionaftës me cilësi të lartë brenda një konvertimi të shpejtë. Në të njëjtën kohë, reaktorët tejzanor të bionaftës lejojnë përdorimin e vajrave të dobët si vajrat bimorë të mbeturinave ose yndyrat e konsumuara të gatimit dhe ndihmojnë në kursimin e metanolit dhe katalizatorit, duke kontribuar në një prodhim bionaftë miqësor ndaj mjedisit dhe të qëndrueshëm.

Prodhimi i bionaftës duke përdorur Hielscher Sonoreactors për më shumë rendiment, cilësi më të lartë & kapacitet

Miniatura e videos

 
Tabela më poshtë tregon kërkesat tipike të fuqisë për flukse të ndryshme vëllimi. Sistemi tejzanor është përgjithësisht i integruar në linjë. Reaktori i ultrazërit mund të montohet lehtësisht në objektet ekzistuese, duke përmirësuar nxjerrjen e algave.

Shkalla e rrjedhjes
pushtet
20100L / hr
80400 litra / hr
0.31.5m³ / hr
210m³ / hr
20100m³ / hr

Përgatitja tejzanor për shtypjen e ftohtë të vajit të algave

Në veçanti për qëllime të ngutshme kërkohet një kontroll i mirë i përçarjes së qelizës, për të shmangur një lirim të papenguar të të gjitha produkteve brenda qelizave, përfshirë mbetjet e qelizave ose denaturimin e produktit. Duke thyer strukturën e qelizës, më shumë lipide të depozituara brenda qelizave mund të lirohen nga aplikimi i presionit të jashtëm.

Nxjerrja tejzanor e tretësit të vajit të algave

Ciklet e presionit të lartë të valëve tejzanor mbështesin përhapjen e tretësve, të tillë si heksani në strukturën e qelizës. Ndërsa ultratingulli thyen murin qelizor në mënyrë mekanike nga forcat e prerjes së kavitacionit, ai lehtëson transferimin e lipideve nga qeliza në tretës. Pasi vaji është tretur në cikloheksan, tuli/indi filtrohet. Tretësira distilohet për të ndarë vajin nga heksani. Për sonikimin e lëngjeve ose tretësve të ndezshëm në mjedise të rrezikshme, Hielscher ofron sisteme ultratingujsh të certifikuar nga FM dhe ATEX, të tilla si UIP1000-Exd.

Nxjerrja tejzanor enzimatike e vajit të algave

Efekte të forta synergetike mund të vërehen kur kombinohen trajtimet enzimatike me sonication. Cavitation ndihmon enzimat në depërtimin e indeve, duke rezultuar në nxjerrjen më të shpejtë dhe rendimentet më të larta. Në këtë rast, uji vepron si tretës dhe enzimat degradojnë muret e qelizave.

Bionaftë nga Alga Oil

Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth ultrasonication në prodhim bionaftë.

Përpunimi ultrasonik i vajit të algave nga shkalla pilot në prodhim

Ne rekomandojmë gjykime shkallë pilot, p.sh. duke përdorur sisteme 1kW. Kjo do të tregojë efektet e përgjithshme dhe përmirësimin për rrjedhën tuaj të procesit të veçantë.Ne rekomandojmë gjykime shkallë pilot, p.sh. duke përdorur sisteme 1kW. Kjo do të tregojë efektet e përgjithshme dhe përmirësimin për rrjedhën tuaj të procesit të veçantë. Të gjitha rezultatet mund të shkallëzohen deri në rrymat lineare të proceseve të mëdha. Ne do të jemi të lumtur për të diskutuar procesin tuaj me ju dhe për të rekomanduar hapa të mëtejshëm.

Grafiku i procesit që tregon procesin e bionaftë në modalitetin e rrjedhës së vazhdueshme. Ekografia me ultratinguj mund të përmirësojë ndjeshëm esterifikimin dhe transesterifikimin.

Esterifikimi tejzanor dhe transesterifikimi mund të ekzekutohen si proces i brendshëm grumbull ose i vazhdueshëm. Grafiku tregon procesin inline tejzanor për transesterifikimin e bionaftës (FAME).


Reaktor tejzanor Hielscher për transesterifikimin e bionaftës me efikasitet të lartë të procesit

Sistemi industrial tejzanor me qelizë rrjedhëse për esterifikimin inside biodiesel dhe transesterifikimin.

Kërkesë informacioni

Ultrasonicators me madhësi të mesme dhe në shkallë të gjerë për prodhimin industrial të bionaftës

Hielscher Ultrasonics furnizon përpunues tejzanor industrial të shkallës së mesme si dhe përpunues industrial në shkallë të gjerë për prodhimin efikas të bionaftës në çdo vëllim. I gjithë sistemi mund të përdoret për të përmirësuar transesterifikimin e çdo lloj lënde fillestare duke përfshirë vajin e algave, vajrat vegjetale, yndyrat shtazore, vajrat e mbeturinave etj.
Meqenëse portofoli i Hielscher mbulon sisteme tejzanor për çdo kapacitet prodhues, ne mund të ofrojmë zgjidhjen ideale si për prodhuesit e vegjël ashtu edhe për kompanitë e mëdha. Konvertimi tejzanor i bionaftës mund të operohet si grumbull ose si proces i vazhdueshëm inline. Instalimi dhe funksionimi është i thjeshtë, i sigurt dhe jep rezultate të besueshme të larta të një cilësie superiore të bionaftës.
Më poshtë do të gjeni konfigurimet e rekomanduara të reaktorëve për një gamë të normave të prodhimit.

ton / orë
gal / hr
1x UIP500hdT
0.25 deri në 0.5
80-160
1x UIP1000hdT
0Nga 5 deri në 1.0
160 deri në 320
1x UIP1500hdT
0Nga 75 në 1.5
240 deri në 480
2x UIP1000hdT
1.0 deri 2.0
320 deri në 640
2x UIP1500hdT
1.5 deri në 3.0
480 deri në 960
4x UIP1500hdT
3.0 deri 6.0
960 deri 1920
6x UIP1500hdT
4.5 deri 9.0
1440 deri në 2880

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.

Literatura / ReferencatUltrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.