Prodhimi i akullores së përmirësuar në mënyrë ultrasonike

Zbatimi i ultrazërit të energjisë ka disa efekte të dobishme në prodhimin e akullores me cilësi të lartë. Përparësitë kryesore të sonifikimit përfshijnë zvogëlimin e madhësisë së kristalit dhe përshpejtimin e ngrirjes në akullore. Në këtë mënyrë, ultrasonication përmirëson cilësinë dhe ndjesinë e konsumatorit ndërsa njëkohësisht ul kostot e prodhimit.

Efektet tejzanor në prodhimin e akullores

Ultratingulli përmirëson kristalizimin e kristaleve të akullit dhe për këtë arsye përdoret në prodhimin e akullores.Prodhimi i akullores përfshin një përpunim të sofistikuar për të marrë një produkt ushqimor të ëmbël me cilësi të lartë që plotëson kërkesat e klientëve. Hapat e përpunuar të përpunimit rezultojnë kryesisht nga fakti se akullorja është një nga ushqimet më komplekse: akullorja është një shkumë si dhe një emulsion. Ai përmban kristale akulli dhe një përzierje të lëngshme jo të ngrirë. Ekografia me fuqi të lartë e aplikuar gjatë prodhimit të akullores mund të nxisë bërthamëzimin e kristaleve të akullit për të përshpejtuar procesin e transferimit të nxehtësisë dhe masës që shoqëron procesin e ngrirjes. Kështu, zërit zvogëlon madhësinë e kristalit dhe shkurton kohën e ngrirjes në prodhimin e akullores. Hulumtimet nga Mortazavi dhe Tabatabaie treguan se koha e ngrirjes në përpunimin e akullores mund të zvogëlohet me rreth 30% me zërit për 20 minuta.

Kërkesë informacioni

Ekografia me performancë të lartë përdoret në prodhimin industrial të akullores. Kavitacioni akustik nxit kristalizimin dhe redukton kohën e ngrirjes.

Procesor industrial UIP2000hdT (2kW) për prodhimin e akullores. Ekografia promovon homogjenizimin dhe kristalizimin dhe përshpejton procesin e ngrirjes.

Prodhimi i akullores dhe përfitimet e ultrazërit

Prodhimi i akullores përfiton nga teknologjia e përpunimit me ultratinguj.Për prodhimin e akullores, kërkohet një përzierje akullore. Kjo përzierje akullore përbëhet nga qumështi, pluhur qumështi, krem, gjalpë ose yndyrë bimore, sheqer, masë e thatë, emulgator, stabilizues si dhe aditivë të tillë si frutat, arrat, aromat dhe ngjyrosja. Kjo përzierje speciale duhet të homogjenizohet dhe pasterizohet, pastaj trazohet ngadalë gjatë procesit të ngrirjes për të parandaluar formimin e kristalit të madh të akullit. Në këtë mënyrë, flluska shumë të vogla të ajrit përzihen (e ashtuquajtura proces i ajrosjes) për të shkumuar akulloren duke arritur një ëmbëlsirë të ftohtë me cilësi të butë. Ultrasonication promovon shpërndarjen uniforme të të gjithë përbërësve të përzierjes së akullores dhe kontribuon në të njëjtën kohë në pasterizimin. Lexoni më shumë rreth pasterizimit tejzanor të ushqimeve të lëngshme këtu!
Më pas, ultrasonikacioni aplikohet gjatë fazës së ngrirjes gjatë prodhimit të akullores. Ultrasonikimi promovon bërthamëzimin dhe rritjen e kristaleve të akullit, në mënyrë që procesi i ngrirjes të përshpejtohet ndjeshëm. Në të njëjtën kohë, sonifikimi zvogëlon madhësinë e kristaleve të akullit në mënyrë që të merren kristale akulli të vogla në mënyrë uniforme. Kjo i jep akullores një strukturë të lëmuar dhe një ndjesi të këndshme të gojës – të dy atributet e cilësisë, të cilat vlerësohen shumë nga konsumatorët.

Hapat e prodhimit të akullores

Prodhimi i akullores ka pesë faza:

  1. përgatitja e përzierjes së akullores
  2. homogjenizimi, pasterizimi, plakja e përzierjes së akullores
  3. ngrirja dhe ajrosja
  4. formësimin dhe formimin
  5. forcim dhe paketim

 

Ultratingulli përmirëson kristalizimin dhe përshpejton ngrirjen në prodhimin e akullores.

Hapat e prodhimit të akullores.
Burimi: Manuali i Përpunimit të Qumështit. Botuar nga Tetra Pak Processing Systems AB, Lund, Suedi. f.387.

Ultrasonication është një teknologji e përpunimit të ushqimit e aplikuar për prodhimin e akullores. Sonication përmirëson kristalizimin dhe redukton kohën e ngrirjes në akullore.

Qelizë tejzanor e rrjedhës së qelqit që tregon trajtimin me zë të akullores me bazë qumështi

Kërkesë informacioni

Ngrirja e akullores e promovuar në mënyrë ultrasonike

Gjatë procesit të ngrirjes, kristalet formohen nga uji i super ftohur. Morfologjia e kristaleve të akullit luan një rol të rëndësishëm në lidhje me vetitë strukturore dhe fizike të ushqimit të ngrirë dhe gjysmë të ngrirë. Meqenëse madhësia dhe shpërndarja e kristaleve të akullit janë të një rëndësie të veçantë për cilësinë e produkteve të shkrirë të indeve, për akulloren, kristalet më të vogla të akullit preferohen sepse kristalet e mëdha sjellin një strukturë të akullt. Bërthamëzimi është faktori më i rëndësishëm për të kontrolluar shpërndarjen e madhësisë së kristalit gjatë kristalizimit. Në këtë mënyrë, shpejtësia e ngrirjes është zakonisht parametri i përdorur për kontrollimin e madhësisë dhe shpërndarjes së madhësisë së kristaleve të akullit në akullore. Gjatë fshikullimit dhe ngrirjes, ajri injektohet për të arritur strukturën e lëmuar të akullores. E ashtuquajtura "mbingarkesë", sasia e ajrit të injektuar, proporcionohet - posaçërisht me recetën e veçantë - proporcionalisht me vëllimin e kombinuar të trupave të ngurtë dhe ujit. Pra, mbingarkesa ndryshon për shkak të formulimeve të ndryshme të akullores dhe rrjedhave të përpunimit. Akullorja standarde tregon një mbingarkesë prej 100%, që do të thotë se produkti përfundimtar përbëhet nga një vëllim i barabartë i përzierjes së akullores dhe flluskave të ajrit.
Përdorimi i përpunuesve të ultrazërit me performancë të lartë të Hielscher rezulton në një cilësi më të mirë të akullores duke promovuar kristalizimin, duke zvogëluar madhësinë e kristalit të akullit dhe duke shmangur inkrustimin e një sipërfaqe ngrirjeje. Një qëndrueshmëri më e mirë dhe një ndjenjë më e butë e gojës arrihet për shkak të madhësisë së kristalit të akullores dhe zvogëlimit të shpërndarjes së flluskës së ajrit. Ngrirje dukshëm më e shkurtër me rreth. 30% koha e ngrirë e zvogëluar çon në një kapacitet më të lartë të procesit dhe një proces prodhimi më efikas të energjisë.

Sonifier i tipit sondë UP400ST për prodhim të përmirësuar të akullores

Sonicator UP400 St për reduktimin e përmirësuar të madhësisë së grimcave dhe kristaleve në akullore

E vërtetuar shkencërisht: Cilësi e përmirësuar e akullores për shkak të sonication

Homogjenizues tejzanor i tipit sondë UP400st për ndjenjën e përmirësuar të akullores dhe më pas një ndjesi të përmirësuar të gojësAslan dhe Dogan (2021) hetuan efektet e sonikimit në prodhimin e akullores duke përdorur sonikatorin e tipit sondë Hielscher UP400St (shih foton majtas). Rezultatet e hulumtimit treguan se ultratingulli promovon zvogëlimin e madhësisë së grimcave për shkak të kavitacionit. Ishte e qartë se sonikacioni përmirëson cilësinë e akullores dhe produkteve ushqimore të ngrira pasi prodhoi një madhësi më të vogël kristal të akullit. Meqenëse kristalet e akullit i japin akullores një ndjesi unike në gojë, është shumë e rëndësishme të përftohen kristalet më të vogla në procesin e ngrirjes për të parandaluar strukturën e zhavorrit, për të arritur butësinë dhe butësinë e dëshiruar të akullores. Ky studim doli gjithashtu në përfundimin se homogjenizimi me ultratinguj siguron një emulsion të shpërndarë mirë. Testuar nga një panel konsumatori për ndjeshmërinë dhe aromën e ushqimit, u tregua se homogjenizimi i akullores me ultratinguj ndihmon në përmbushjen e preferencave të konsumatorit me kristale më të vogla akulli dhe ndjesinë e këndshme të akullores në gojë.
(krh. Aslan dhe Dogan, 2021)

Përpunuesit tejzanor të ushqimit me performancë të lartë për prodhimin e akullores

Procesor industrial UIP4000hdT (4kW) për prodhimin e akullores. Sonication promovon homogjenizimin dhe kristalizimin dhe përshpejton procesin e ngrirjes.Hielscher Ultrasonics ka përvojë të gjatë në aplikimin e ultrazërit të energjisë në ushqim & industria e pijeve si dhe shumë degë të tjera industriale. Procesorët tanë tejzanor janë të pajisur me sonotroda dhe qeliza rrjedhëse (pjesë të lagura) për tu pastruar lehtë (CIP i pastër në vend / SIP i sterilizuar në vend).
Sonikatorët industrialë Hielscher Ultrasonics mund të japin amplituda shumë të larta në funksionimin e vazhdueshëm 24/7. Kontrolli i saktë i amplitudës nga intensiteti i butë në atë të lartë është i rëndësishëm për të rregulluar mirë procesin e sonikimit me karakteristikat e synuara të produktit të formulimit të akullores.
Me përpunuesit e ushqimit me ultratinguj në çdo madhësi, Hielscher ofron sisteme të besueshme për grumbullimin dhe trajtimin e vazhdueshëm të produkteve ushqimore dhe pijeve, duke përfshirë akulloren. Ndërsa për një xhelate të vogël artizanale, modelet e sonikatorëve UP400ST (400 watts) ose UIP1000hdT (1000 watts) ofrojnë kapacitet të mjaftueshëm përpunues, një fabrikë industriale e prodhimit të akullores do të instalojë modelet e sonicatorit me performancë të lartë UIP6000hd010t (6000hd0100) tts) .
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Literatura / Referencat

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.