Ultrasonication dhe aplikimet e saj shumëfishtë në përpunimin e ushqimit

Ultratinguj me energji ofron mundësi të shumta për aplikime të përpunimit të ushqimit të efektshëm dhe të besueshëm. Aplikimet më të zakonshme në industrinë ushqimore përfshijnë përzierjen & homogjenizimi, emulsifikimi, shpërndarja, çrregullimi i qelizave dhe nxjerrja e materialit intra-qelizor, aktivizimi ose deaktivizimi i enzimeve (që varen nga intensiteti i ultrazërit), ruajtja, stabilizimi, tretja dhe kristalizimi, hidrogjenizimi, tenderimi i mishit, maturimi, plakja dhe oksidimi, si dhe degazimi dhe tharja e llakut.

Ne ju njohim më poshtë me aplikime të ndryshme të përzgjedhura të sonikatorëve Hielscher në përpunimin e ushqimit. Ju lutemi klikoni në lidhjet specifike për të marrë informacion të thelluar në lidhje me aplikacionin e interesit tuaj!

Nxjerrja e aromave dhe komponimeve bioaktive duke përdorur ultratinguj

Ultrasonication është një metodë e njohur dhe e besueshme kur është fjala për nxjerrjen e materies intra-celulare.
Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth Lizë tejzanor & ekstraktim dhe shembujt e nxjerrjes tejzanor të komponimeve aktive nga shafran, kafe, kanp, Kërpudha ose algat!

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Fermentimi tejzanor i kosit

Kos është një produkt i fermentuar i qumështit që mund të prodhohet vetëm nga qumështi ose nga shtimi i kulturave bakteriale. Llojet e bifidobaktereve (p.sh. BB-12, BB-46, B shkurt) janë probiotikë të zakonshëm të përdorur për fermentimin e jogurtëve. Cavitation tejzanor aplikuar në qelizat bakteriale mund të shkaktojë shkatërrimin e tyre dhe në të njëjtën kohë, lirimin e β-galactosidase. β-galaktosidaza është një enzimë hidrolazë që përdoret shumë në industrinë e përpunimit të qumështit. Fermentimi i asistuar ultrasonically është përshpejtuar për shkak të një hidrolizmi më të shpejtë të laktozës që rezulton nga lëshimi i β-galaktosidazës nga qelizat bifidobaktere.
Homogjenizimi ultrasonik ndikon në thyerjen e globulave të yndyrës së qumështit dhe një shpërndarje me madhësi shumë të mirë.
Ultrasonikimi mund të përforcojë shkallën e fermentimit (reduktimin e kohës totale të prodhimit deri në 40%) dhe përmirësimin e karakteristikave të cilësisë së kosit, duke rezultuar në viskozitet më të lartë, koagulim më të fortë dhe cilësi superiore.

Kërkesë informacioni

Homogjenizues inline tejzanor për pasterizimin e lëngjeve, qumështit dhe vezëve të lëngshme

Homogjenizuesit tejzanor përdoren gjerësisht në përpunimin e ushqimit. Aplikimet tipike përfshijnë nxjerrjen, përzierjen, emulsifikimin dhe plakjen / maturimin.

Homogjenizimi me ultratinguj i qumështit

Qumështi (p.sh. qumështi i lopës, buallit, dhisë ose deves) është një sistem emulsioni ose koloidal që konsiston në globula të mishit të gjalpit brenda një lëngu me bazë uji që përmban karbohidrate të tretura, proteina dhe minerale. Ndërsa yndyra dhe uji kanë tendencë të ndahen në dy faza, qumështi duhet të homogjenizohet për të marrë një produkt të barabartë. Homogjenizimi nënkupton shpërndarjen e barabartë të molekulave të yndyrës në lëngun e qumështit. Ultratingulli është një metodë e njohur mirë që përdoret për aplikime të ndryshme në përpunimin e qumështit. Trajtimi tejzanor i qumështit rezulton në globula të dhjamit të homogjenizuar, të cilat shpërndahen në mënyrë të barabartë dhe uniforme. Homogjenizimi nga ultratingulli me fuqi të lartë është gjithashtu i efektshëm për zëvendësuesit e qumështit (vegan / qumështit) që rrjedhin nga bimë të tilla si qumështi i kokosit ose qumështi i sojës.
Studimi i Sfakianakis dhe Tzia (2012) tregon se homogjenizimi me ultratinguj zvogëlon madhësinë e globulave të yndyrës së qumështit (MFG). Imazhet mikroskopike më poshtë tregojnë efektet e sonikimit në madhësinë e pikave të yndyrës së qumështit. Amplituda e ulët (150W) nuk kishte një efekt homogjenizimi të kënaqshëm (Fig.2); madhësia e MFG dhe shpërndarja e tyre ishin të ngjashme me qumështin e patrajtuar (krahaso fig. 1 dhe 2). Ekografia me amplitudë mesatare (267.5, 375 W) pati një efekt të mirë homogjenizimi; Diametri mesatar i MFG ishte 2 μm (Fig. 3, 4). Ekografia me amplitudë më të lartë (750 W) reduktoi në mënyrë thelbësore madhësinë e MFG (Fig. 6), duke i bërë ato mezi të dukshme në mikroskopin optik (zmadhim 100x); madhësia mesatare e diametrit të tyre ishte 0.3 μm.

Ultratinguj me fuqi të lartë është një teknik homogjenizimi i butë jo-termik. Sfakianakis et al. (2011) tregojnë efektin mbresëlënës të homogjenizimit tejzanor në qumësht.

Ultratinguj me fuqi të lartë është një teknik homogjenizimi i butë jo-termik. Sfakianakis et al. (2011) tregojnë efektin mbresëlënës të homogjenizimit tejzanor në qumësht.

Chandrapala et al. (2012) hetoi efektin e ultrasonication në kazeinë dhe kalcium. Ata aplikuan valë ultrasonike (20kHz) në mostrat e qumështit të freskët të skremuar, kazeinë të riformuar micellar dhe pluhur kazeinë. Ata sonicated mostrat derisa globuli yndyrë qumështi u reduktuar në përafërsisht. 10nm. Analiza e qumështit me sonicated tregon se madhësia e micelles kazeinë është e pandryshuar. Një rritje e vogël e proteinës së hirrës së tretshme dhe një ulje korresponduese në viskozitet gjithashtu ndodhi brenda pak minutash të para të sonikimit. Studimi është përcaktuar që micelles kazeinë janë të qëndrueshme gjatë sonication dhe përqendrimi i kalciumit i tretshëm nuk është prekur nga trajtimi tejzanor. [Chandrapala et al. 2012]

Kristalizimi i sheqerit me ultratinguj për ëmbëlsirat

Sonication kontrolluar lejon të fillojë mbjelljen kristal (krijimin e bërthamave) dhe për të ndikuar në rritjen e kristaleve. Nën rrezatimin tejzanor, formohen më të vogla dhe më shumë kristale. Tejzanor ndihmon procesin e kristalizimit në dy mënyra: Së pari, ultratingulli i energjisë është një mjet shumë efektiv për të krijuar një zgjidhje të barabartë, e cila është substanca fillestare për kristalizimin. Në fazën e dytë, tejzanor mbështet formimin e një numri të madh të bërthamave. Përderisa nucleation varfër krijon një numër të vogël të kristaleve të mëdha, nucleation efikas formon një sasi të madhe të kristaleve të vogla të gjobës. Në fushën akustike, bëhet edhe më e mundur për të inicuar nukleacionin e sheqernave që normalisht janë të pakënaqur nga kristalizimi (p.sh. D-fruktoza, sorbitoli).
Modifikimi tejzanor i kristalizimit është interesant për formulimin e karamele, ëmbëlsirave, përhapjes, akullores, kremit dhe çokollatës.

Ultrasonikatori UIP4000hdT është një nxjerrës i fuqishëm për prodhimin industrial të pektinës.

Ultrasonikatori UIP4000hdT është një procesor i fuqishëm ushqimi 4 kW për prodhimin industrial të ushqimit si pektina dhe nxjerrja e shijes si dhe homogjenizimi.

Hydrogenation tejzanor i vajrave ushqimor

Hidrogjenizimi i vajrave vegjetale është një proces i rëndësishëm industrial në shkallë të gjerë. Nga hidrogjenizimi, vajrat vegjetale të lëngëta konvertohen në yndyrna të forta ose gjysëm të ngurta (p.sh. margarina). Kimikisht, acide yndyrore të pangopura konvertohen gjatë fazë të transferimit të katalizuar reagimi i hidrogjenizimit në acidet e tyre të ngopura të ngopura përkatëse duke shtuar atomet e hidrogjenit në lidhjet e dyfishta. Ky proces katalitik mund të përshpejtohet me ultrasonication me fuqi të lartë. Një katalizator që përdoret zakonisht është nikeli. Yndyrnat e hidrogjenizuara përdoren gjerësisht si agjentë shkurtues në produktet e buke. Një avantazh i yndyrave të ngopura është tendenca e tyre më e ulët për oksidim dhe në këtë mënyrë një rrezik më i ulët i prishjes.

Lëngëzimi tejzanor i mjaltit

Ekografia ofron një metodë efektive jo termike, kristalet në mjaltë për të lëngëzuar dhe shkatërruar majanë, pa ndikuar në cilësinë e mjaltit.
Kliko këtu për të mësuar më shumë!

Stabilizim tejzanor i lëngjeve dhe smoothies

Si një teknikë e procesit ushqimor jo-termik, ekografia ofron një trajtim të butë, por efektiv që intensifikon shijet dhe stabilizon dhe ruan lëngjet, smoothiet, salcat dhe puretë. Rezultatet e trajtimeve me lëng tejzanor përfshijnë përmirësimin e shijeve, stabilizimin dhe ruajtjen.
Lexoni këtu më shumë për përmirësimin tejzanor të lëngjeve & smoothies!
Lexoni më shumë rreth përpunimit të domates me ultratinguj!

Plakja tejzanor e verës & pije alkoolike

Ultratinguj me energji ndihmon pjekjen e verës dhe shpirtrave për shkak të kapacitetit efektiv të nxjerrjes së tij dhe transferimin në masë të konsiderueshme të masës ndërmjet indeve të drurit dhe pijeve alkoolike.
Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth mundësive të trajtimit të verës tejzanor!
Procesi i fermentimit të verës, mishit, birrës dhe hirit mund të rritet ndjeshëm. Shkalla e përshpejtimit prej 50% deri në 65% është arritur!
Për të marrë më shumë informacion në lidhje me fermentimin ultrasonically ndihmuar, ju lutem klikoni këtu!

Ngrirja e akullores me përshpejtim tejzanor

Për prodhimin e akullores, kërkohet një përzierje akulloreje. Kjo përzierje akulloresh përbëhet nga qumësht, pluhur qumështi, krem, gjalpë ose yndyrë bimore, sheqer, masë të thatë, emulsifikues, stabilizues si dhe aditivë si fruta, arra, shije dhe ngjyrues. Kjo përzierje e veçantë duhet të homogjenizohet dhe pasterizohet, pastaj përzihet ngadalë gjatë procesit të ngrirjes për të parandaluar formimin e kristalit të madh të akullit. Në këtë mënyrë, flluska shumë të vogla ajri përzihen (i ashtuquajturi proces ajrimi) për të shkumëzuar akulloren duke arritur një ëmbëlsirë të ftohtë me teksturë të qetë. Ky është hapi i procesit, ku ultrazërit mund të aplikohet për të përmirësuar cilësinë e akullores.
Gjatë procesit të ngrirjes, kristalet formohen nga uji superkollor. Morfologjia e kristaleve të akullit luan një rol të rëndësishëm në lidhje me vetitë strukturore dhe fizike të ushqimit të ngrirë dhe gjysmë të ngrirë. Meqë madhësia dhe shpërndarja e kristaleve të akullit janë të një rëndësie të veçantë për cilësinë e produkteve të indeve të shkrirë, për akullore, preferohen kristale akulli më të vegjël sepse kristalet e mëdha rezultojnë në një cilësi të akullt. Nucleation është faktori më i rëndësishëm për të kontrolluar shpërndarjen e madhësisë së kristalit gjatë kristalizimit. Në këtë mënyrë, norma e ngrirjes zakonisht është parametri i përdorur për kontrollin e shpërndarjes së madhësisë dhe madhësisë së kristaleve të akullit në akullore. Gjatë fshikullimit dhe ngrirjes, ajri është injektuar për të arritur cilësi të qetë të akullores. E ashtuquajtura "mbingarkesë", sasia e ajrit të injektuar, është në përpjesëtim - në mënyrë specifike me recetën e veçantë - në përpjesëtim me volumin e kombinuar të solids dhe ujit. Pra, mbingarkesa ndryshon për shkak të formulimeve të ndryshme akullore dhe rrjedhave të përpunimit. Krem akullore standarde tregon një mbivendosje prej 100%, që do të thotë se produkti final përbëhet nga një volum i barabartë i përzierjes së akullores dhe flluskave të ajrit.
Përdorimi i homogjenizuesve me ultratinguj me fuqi të lartë Hielscher siguron një cilësi më të mirë të akullores duke zvogëluar madhësinë e kristalit të akullit dhe duke shmangur ngjeshjen e një sipërfaqeje ngrirjeje. Një konsistencë më e mirë dhe një ndjenjë më kremoze arrihet për shkak të madhësisë së reduktuar të kristalit të akullores dhe shpërndarjes së zgjeruar të flluskave të ajrit. Kohët e ngrirjes dukshëm më të shkurtra çojnë në një kapacitet më të lartë të procesit dhe një proces prodhimi më efikas në energji.

Nxjerrja me ultratinguj i kalon teknikat e tjera të nxjerrjes në shpejtësi të lartë (kohëzgjatje të shkurtuar), rendimente më të larta dhe cilësi më të lartë të ekstraktit.

ultrasonicator UP400St për nxjerrjen me shpejtësi të lartë të lëndëve botanike në tufa.

Ajrimi tejzanor i brumit

Produktet e ushqimit të gazuar si p.sh. sfungjeri mund të përmirësohen në mënyrë domethënëse nga sonication. Aplikimi i ultrasonics pushtetit gjatë fazës përzierjen qëlloj përmirëson cilësinë e tortës sfungjer në drejtim të ngurtësinë më të ulët, dhe praninë e lartë tortë, cohesiveness dhe elasticitetit. Për testet, të gjithë përbërësit janë përzjerë së bashku, duke ndjekur metodën "all-in", që do të thotë të gjithë miellin e proteinave, emulsifikues, niseshte misri, sheqer, pluhur për pjekje, kripë dhe vezë të freskëta. Para sonication, përbërësit janë nxitur në mënyrë të barabartë së bashku në mënyrë që ultratinguj është aplikuar në një përzierje edhe qëlloj. Tortë ultratinguj me gaz tregoi një ngurtësi më të ulët, gumminess më të ulët dhe chewiness ulët, ndërsa springiness, cohesiveness dhe elasticitetit tortë ishin pak më të larta se ajo e tortës kontrollit.

Kristalizimi tejzanor dhe ngjeshja e çokollatës

Sonication është i njohur mirë për kapacitetin e saj të nxjerrjes. Nga fasule kakao, gjalpi i kakaos mund të lirohet nga qeliza nga mulliri tejzanor dhe nxjerrja.
Ultratinguj është një teknikë alternative për të thyer kristalet e sheqerit në çokollatë dhe siguron efekte të ngjashme si ngjitës.

Zbutja me ultratinguj e mishit

Aplikimi i valëve të fuqishme ultrasonike ndaj mishit rezulton në tenderimin e strukturës së mishit. Një tenderizim i rëndësishëm arrihet me lirimin e proteinave myofibrile nga qelizat e muskujve. Përveç efektit të tenderimit, ultrazërit përmirësojnë kapacitetin e lidhjes së ujit dhe kohezivitetin e mishit.
Gjeni më shumë informacion rreth zbutjes së mishit me ultratinguj të energjisë dhe aparatin sonikues MeatBuzzer këtu!

Sonication në Kuzhina dhe Bare

Përpunuesit e ushqimit me ultratinguj kanë gjetur rrugën e tyre edhe në kuzhinën gustator. Ultrasonikët Hielscher përdoren nga kuzhinierët premium si nga dy kuzhinierët e vlerësuar me yje Michelin Sang-Hoon Degeimbre.
Kliko këtu, nëse jeni të interesuar në recetën e aksioneve të famshme të karkalecave tejzanor!
Për recetat e koktejit me ultratinguj, klikoni këtu!

 

Sonicators për përpunimin e ushqimit Kosher dhe Halal

Hielscher Ultrasonics mund të sigurojë certifikim kosher ose hallall për sonikatorët e tij sipas kërkesës. Kjo do të thotë se sonikatorët janë prodhuar dhe përpunuar në përputhje me udhëzimet strikte të këtyre ligjeve dietike fetare. Certifikimi Kosher siguron që sonikatorët janë prodhuar pa asnjë nënprodukt shtazor ose derivat, ndërsa certifikimi hallall verifikon që sonikatorët janë trajtuar në një mënyrë që është në përputhje me parimet dietike islame.

Nëse keni nevojë për një sonikator Hielscher të certifikuar kosher ose hallall, ju lutemi na kontaktoni dhe ne do të jemi të lumtur të organizojmë certifikimin e nevojshëm.
 

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me përpunuesit tejzanor, aplikacionet e lidhura me ushqimin dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.