Nxjerrja tejzanor e vajit të ullirit ekstra të virgjër

Nxjerrja dhe malaksimi me ndihmën e ultrazërit e bëjnë më efikas prodhimin e vajit të ullirit ekstra të virgjër. Intensifikimi i procesit tejzanor rezulton në rendiment më të lartë EVOO, cilësi më të lartë ushqyese dhe malaksim më të shkurtër. Njëkohësisht, sonikimi rrit përmbajtjen e antioksidantëve dhe polifenolit në vajin e ullirit ekstra të virgjër.

Malaksimi me ndihmën tejzanor dhe nxjerrja e vajit të ullirit ekstra të virgjër

Homogjenizuesi tejzanor UIP6000hdT është një përpunues ushqimi i shkallës industriale për përzierjen, përzierjen dhe nxjerrjen e aplikacioneve me xhiro të lartë.Malaksimi dhe nxjerrja, hapat bazë të procesit mekanik të nxjerrjes së vajit të ullirit, mund të përmirësohen ndjeshëm me anë të sonikacionit. Efikasiteti i mallaksimit dhe nxjerrjes varet nga karakteristikat reologjike të pastës së ullirit si dhe nga parametrat e procesit të malaksimit, si koha dhe temperatura. Këta faktorë ndikojnë shumë në rendimentin dhe cilësinë e vajit të ullirit të virgjër.
Kur valët e fuqishme të ultrazërit aplikohen në pastën e ullirit, ndodh kavitacioni. Kavitacioni është formimi, rritja dhe shpërthimi i flluskave të gazit gjatë cikleve të presionit të alternuar. Kavitimi tejzanor thyen strukturat qelizore në mënyrë që përbërjet e tretshme të lirohen nga indi i bimës së ullirit dhe transferimi i masës të përmirësohet. Kështu, shkalla e nxjerrjes dhe rendimenti përmirësohet ndjeshëm nga ultrasonikimi. Vajrat nga pastat e ullirit të sonifikuara tregojnë hidhërim më të ulët dhe përmbajtje më të lartë të tokoferoleve, klorofileve dhe karotenoideve, gjithashtu.
Sonication është një teknologji e butë, jo termike e përpunimit të ushqimit që lejon lirimin e vajit dhe përbërjeve aktive (p.sh. antioksidantë, fenolikë, vitamina) nga pasta e ullirit. Procesi i vazhdueshëm në linjë, ku pasta e ullirit kalon zonën e kavitacionit me ultratinguj, lejon një përpunim shumë uniform. Sonicizimi është shumë i dobishëm edhe për temperaturën e procesit: Trajtimi me ultratinguj jep një ngrohje të menjëhershme dhe redukton në mënyrë drastike kohën e parangrohjes së pastës së ullirit, më pas temperatura e procesit mund të mbahet lehtësisht në një temperaturë optimale të procesit (p.sh. 28-30ºC) .

Përfitimet e nxjerrjes së vajit tejzanor:

 • rendimenti më i lartë
 • aromë dhe aromat më aromatike
 • hidhërim më të ulët
 • përmbajtje më të lartë antioksidante
 • jete me te gjate
 • ngjyra jeshile intensive

 

Në këtë videoklip, ne ju tregojmë një instalim të sonikatorëve 2x UIP4000hdt për nxjerrjen e intensifikuar të vajit të ullirit ekstra të virgjër të pasur me polifenole. Instalimi i paraqitur funksionon në një Frantoio siçiliane. Në video, kultivari i papjekur Biancolilla u përpunua për prodhimin e vajit të ullirit ekstra të virgjër. Sonicers industriale Hielscher janë instaluar në fabrikat e vajit të ullirit për të rritur rendimentin e nxjerrjes dhe cilësinë e vajit të ullirit ekstra të virgjër. Kavitacioni i krijuar nga ultratingulli i fuqisë thyen muret qelizore dhe rrit përshkueshmërinë e indit të frutave të ullirit. Kjo çon në nxjerrjen më të mirë të vajit nga pasta e ullirit, duke rezultuar në rendiment më të lartë të vajit.

Ultrasonikë për nxjerrjen e vajit të ullirit në Siçili duke përdorur ultratinguj Hielscher

Miniatura e videos

 

Vaj ulliri ekstra i virgjër i malaksuar me ultratinguj duke përdorur ultrasonikatorin UIP4000hdT

Vaji i ullirit ekstra i virgjër i nxjerrë me ultratinguj përmban më shumë polifenole

Kërkesë informacioni

Avantazhet e nxjerrjes tejzanor të vajit të ullirit ekstra të virgjër

Përfitimet kryesore të nxjerrjes së vajit të ullirit ekstra të virgjër të intensifikuar me ultratinguj janë:

 • Rendiment më i lartë: Nxjerrja me ultratinguj mund të rrisë rendimentin e nxjerrjes së vajit të ullirit ekstra të virgjër duke përmirësuar efikasitetin e çlirimit të vajit nga mishi i avokados.
 • Cilësi e përmirësuar: Nxjerrja me ultratinguj mund të prodhojë vaj ulliri ekstra të virgjër me një cilësi më të lartë për shkak të ekspozimit të reduktuar ndaj temperaturave të larta dhe niveleve më të ulëta të oksidimit. Kjo ndodh sepse nxjerrja me ultratinguj gjeneron më pak nxehtësi sesa metodat tradicionale të nxjerrjes, gjë që mund të dëmtojë vajin dhe të ndikojë në cilësinë e tij.
 • Nxjerrja më e shpejtë: Nxjerrja me ultratinguj mund të përshpejtojë procesin e nxjerrjes duke reduktuar kohën e nevojshme që vaji të çlirohet nga pasta e ullirit.

Vaji ekstra i virgjër i ullirit prodhohet zakonisht nëpërmjet nxjerrjes mekanike. Hapi shtesë i procesit të nxjerrjes me ndihmën e ultrazërit përmirëson efikasitetin, rendimentin dhe cilësinë e procesit të nxjerrjes së vajit të ullirit ekstra të virgjër.

Malaksimi tejzanor dhe rregullimi i nxjerrjes për prodhimin e vajit ekstra të virgjër të ullirit.

Skema e linjës së nxjerrjes së vajit të ullirit: A. seksioni i pastrimit; B. thërrmues; C. pompë kaviteti; D. makina amerikane; E. seksioni 6-malakser; F. centrifugë horizontale; G. centrifuga vertikale.
(autor dhe e drejta e autorit: M. Servili et al. 2019; nuk synohet asnjë shkelje e të drejtës së autorit.)

Studimet kërkimore duke përdorur Hielscher UIP4000hdT u kryen nga Prof. Servili dhe kolegët e tij të Universitetit të Perugias, Itali. Këto studime tregojnë se:

 • Sistemi i ultrazërit është aplikuar në një fabrikë industriale të vajit të ullirit të virgjër prej 2 ton/h.
 • Rritja e lartë e rendimentit të naftës është marrë nga ullinjtë në një indeks të hershëm të maturimit.
 • Ekografia me ultratinguj ndikon pozitivisht në përmbajtjen fenolike të vajit të ullirit të virgjër.
 • Ndryshime të rëndësishme fizike, rritje e rendimentit të ekstraktimit (22.7%), rritje e përmbajtjes së fenolit (10.1%) u vunë re në vajin e ullirit të trajtuar me ultratinguj në krahasim me vajin e kontrollit të nxjerrë me një proces tradicional në një indeks të hershëm maturimi.
Hielscher Ultrasonicator UIP4000hdT për nxjerrjen dhe mallaksimin e vajit të ullirit ekstra të virgjër.

nxjerrës tejzanor UIP4000hdT instaluar në një mulli ulliri për prodhimin e përmirësuar të vajit të ullirit ekstra të virgjër

Sistemet industriale të nxjerrjes me ultratinguj

Malaksimi tejzanor i vajit të ullirit ekstra të virgjër me procesorin ultrasonik UIP4000hdT të instaluar në një frantoio italiane (mulli ulliri)Hielscher ultrasonics furnizon ekstraktues tejzanor dhe sisteme tejzanor të përpunimit të ushqimit të përshtatur me kërkesat tuaja të procesit. Ne i specifikojmë sistemet tona të tingullit sipas specifikave të klientit, si kapaciteti / xhiroja, ullinjtë (lënda e parë), lloji dhe cilësia e vajit, hapësira dhe përshtatja në rrjedhat ekzistuese të prodhimit. Duke pompuar pastën e ullirit përmes një dhome reaktori tejzanor, valët tejzanor aplikohen në mënyrë shumë uniforme përmes pastës së ullirit në mënyrë që të arrihet një cilësi shumë homogjene e produktit.
Një nga avantazhet kryesore të sistemeve tejzanor Hielscher është kontrolli i plotë mbi të gjithë parametrat e procesit. Intensiteti i tingullit, temperatura dhe presioni mund të kontrollohen plotësisht në mënyrë që procesi i sonikimit të mund të optimizohet në mënyrë të përsosur në lidhje me rendimentin dhe standardet e cilësisë.
Shkalla industriale e sistemeve tona tejzanor lejon për 24/7 operacion dhe përpunimin e hazzle pa.

Ekstraktimi tejzanor është provuar për të rritur rendimentin dhe cilësinë e vajit të ullirit të virgjër.

Sonication përmirëson nxjerrjen dhe pakësimin e vajit të ullirit të virgjër.

Nxjerrësi tejzanor UIP4000hT për keqtrajtimin e vazhdueshëm dhe nxjerrjen e vajit të ullirit ekstra të virgjër në një Frantio Italiane. Prodhimi me ndihmë ultrasonike të vajit të ullirit rrit rendimentin dhe cilësinë ushqyese të vajrave të ullirit ekstra të virgjër.

Nxjerrësi tejzanor UIP4000hdT për zhvlerësimin inline dhe nxjerrjen e vajit të ullirit ekstra të virgjër

Miniatura e videos

Përparësitë e Nxjerrësve Ultrasonikë të vajit të ullirit Hielscher:

 • kontroll të plotë të procesit
 • i adaptueshëm ndaj kërkesave të klientit
 • Operacion i sigurt
 • mbledhje e lehtë & pastrim
 • Fuqia & grade industriale (24/7)
 • shpenzime të ulëta, pothuajse të neglizhueshme të mirëmbajtjes
 • kërkesat e hapësirës së vogël
 • lehtësim i lehtë

Vaj ulliri ekstra i virgjër i pasuruar në mënyrë ushqyese

Aplikimi i valëve ultratinguj gjatë hapit të maceracionit / malaximit mundëson përmirësimin e vlerës ushqyese të vajit të ullirit duke e pasuruar atë në komponimet fenolike dhe vitaminat nga gjethet e ullirit. Duke nxjerrë komponimet fenolike të tilla si α-tokoferol dhe oleuropein nga gjethet e ullirit dhe duke i shtuar ato në vajin e ullirit, cilësia ushqyese e vajit të ullirit mund të rritet.

Vaj ulliri me aromë

Për të mbushur vajin e ullirit mund të përdoren herbs dhe erëza të tilla si basil, urtë, rozmarinë, hudhra, lëvozhgë limoni, speca, xhenxhefil, sprigs rozmarinë etj. Efektet intensive të nxjerrjes së sonikimit ndihmojnë në lirimin e shijes së substancës bimore / erëz shumë më të plotë dhe më të shpejtë. Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth ekstraktimit tejzanor!

Sistemet tona tejzanor janë shumë të shkathët dhe mund të përdoren në disa faza të procesit të procesit tuaj. Nëse dëshironi të përpunoni më tej vajin tuaj të ullirit, ju mund të përdorni sistemin tuaj ultrasonik për të krijuar emulsira madhështore, p.sh. për të prodhuar vinagrettes, dressings ose salcat e vajit të ullirit.

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Më shumë rreth vajit të ullirit ekstra të virgjër

Vaji i ullirit përbëhet kryesisht nga triacilglicerole dhe ka sasi të vogla të acideve yndyrore të lira (FFA), glicerinës, fosfatideve, pigmenteve, përbërjeve aromatike, steroleve, si dhe grimcave mikroskopike të frutave të ullirit. Acidi oleik është një acid yndyror i pangopur omega-9 që është me 55 deri në 83% acidet yndyrore më dominuese të vajit të ullirit. Nëse vaji i ullirit është bërë nga fruta ulliri me cilësi të ulët ose nuk nxirret me kujdes, triacilglicerolet dekompozohen për shkak të hidrolizës / lipolizës. Nga reaksioni hidrolitik/lipolitik, triacilglicerolet me cilësi të lartë ushqyese kthehen në acide yndyrore të lira. Aciditeti yndyror i lirë është matja më e rëndësishme e cilësisë së vajit të ullirit.
Përmbajtja e lartë e acideve yndyrore monounsaturated dhe antioksidantë në vaj ulliri me cilësi të lartë (ekstra) mund të ulë rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe kancerit. Për më tepër, efektet e saj anti-inflamatore mund të ndikojnë pozitivisht në sëmundje të tilla si diabeti, hipertensioni, artriti dhe astma.
 
Vlera ushqyese e vajit të ullirit (për 100g / 3.5 oz / 103mL)

 • Energjia 3,701 kJ (885 kcal)
 • Karbohidrat 0 g
 • Fat 100 g
 • i ngopur 14 g
 • monounsaturated 73 g
 • polyunsaturated 11 g
 • omega-3 yndyra 0.8 g
 • omega-6 yndyrë 9.8 g
 • proteina 0 g
 • vitaminë E 14 mg
 • vitamina K 62 μg

Përveç vlerës së saj ushqyese, vaji i ullirit është një përbërës shumë i vlefshëm për kujdesin e lëkurës dhe produktet kozmetike. Për shkak të emollientëve të saj të pasur, vaji i ullirit është një aditiv popullor hidratues në lëngjet dhe kremrat e lëkurës, pastrim trupash exfoliating dhe maskat e flokëve. Homogenizuesit tejzanor përdoren shpesh në procesin e formulimit dhe përzjerjes së kujdesit të lëkurës dhe produkteve kozmetike. Forcat qethëse tejzanor krijojnë emulsione dhe dispersione me madhësi të gjërë. Kapsula tejzanor formon liposome si zgarë për përbërësit aktivë. Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth përdorimit të mikserëve tejzanor Hielscher në industrinë e kujdesit të lëkurës dhe kozmetikës!

Sistem industrial tejzanor për përmirësimin e malaksimit të vajit të ullirit ekstra të virgjër.

2x Ultrasonikator UIP4000hdT për malaksimin e vajit të ullirit ekstra të virgjër. Ultratingulli jep rendiment më të lartë të vajit dhe rendiment më të lartë të polifenolit.

Letërsi / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.