UIPEVO – Oxhak tejzanor i vajit të ullirit për nivele më të larta

Hielscher UIPEVO është një sistem ekstraktimi me ultratinguj për vajin e ullirit ekstra të virgjër që përmirëson malaksimin dhe nxjerrjen. Përdorimi i ultrazërit për nxjerrjen e vajit të ullirit rrit rendimentin dhe cilësinë duke prodhuar vaj ulliri ekstra të virgjër. Për shkak të përpunimit të butë, të gjitha lëndët ushqyese të vajit të ullirit ekstra të virgjër ruhen plotësisht.

Ekstraktues tejzanor dhe Malaksim i Pastës së Ullirit

Ekstraktimi tejzanor është i njohur për të rritur rendimentin, për të përmirësuar cilësinë e ekstraktit dhe për të zvogëluar kohën e nxjerrjes – duke rezultuar në një proces më ekonomik. Për vajin e ullirit, nxjerrja me ultratinguj ka avantazhe të ndryshme në krahasim me presimin e zakonshëm të vajit: Trajtimi me ultratinguj është një proces i butë, jo termik. Malaksimi dhe nxjerrja tejzanor arrihet me kavitacion, një forcë thjesht mekanike.
Duke akorduar intensitetin e pakësimit tejzanor dhe nxjerrjes mund të përshtatet me kultivarin, frutet e ullirit dhe profilin e dëshiruar aromë të vajit të ullirit ekstra të virgjër. Kjo lejon p.sh. për të kontrolluar përmbajtjen polifenol të vajit të ullirit, i cili është përgjegjës për kërpudha dhe jetëgjatësi. Vaj ulliri me përmbajtje të lartë polifenoli ka një jetë më të gjatë të depozitimit, por gjithashtu një profil aromash më intensive.

Avantazhet e nxjerrjes tejzanor të vajit të ullirit ekstra të virgjër
 

 • rendimente më të larta të naftës
 • cilësia e vajit ekstra të virgjër
 • më shumë polifenole
 • nxjerrje jo termike, e butë
 • kohë më të shkurtër përpunimi
 • proces thjesht mekanik
 • konsumi i reduktuar i ujit
 • Kursim energjie
 • mjedisit të favorshëm

Kërkesë informacioni

Procesor tejzanor UIP4000hdT për nxjerrjen e vajit të ullirit

Procesor tejzanor UIP4000hdT (4kW) për malaksimin e vajit të ullirit ekstra të virgjër.

 

Në këtë videoklip, ne ju tregojmë një instalim të sonikatorëve 2x UIP4000hdt për nxjerrjen e intensifikuar të vajit të ullirit ekstra të virgjër të pasur me polifenole. Instalimi i paraqitur funksionon në një Frantoio siçiliane. Në video, kultivari i papjekur Biancolilla u përpunua për prodhimin e vajit të ullirit ekstra të virgjër. Sonicers industriale Hielscher janë instaluar në fabrikat e vajit të ullirit për të rritur rendimentin e nxjerrjes dhe cilësinë e vajit të ullirit ekstra të virgjër. Kavitacioni i krijuar nga ultratingulli i fuqisë thyen muret qelizore dhe rrit përshkueshmërinë e indit të frutave të ullirit. Kjo çon në nxjerrjen më të mirë të vajit nga pasta e ullirit, duke rezultuar në rendiment më të lartë të vajit.

Ultrasonikë për nxjerrjen e vajit të ullirit në Siçili duke përdorur ultratinguj Hielscher

Miniatura e videos

 

Malaksimi tejzanor dhe rregullimi i nxjerrjes për prodhimin e vajit ekstra të virgjër të ullirit.

Skema e linjës së nxjerrjes së vajit të ullirit: A. seksioni i pastrimit; B. thërrmues; C. pompë kaviteti; D. makina amerikane; E. seksioni 6-malakser; F. centrifugë horizontale; G. centrifuga vertikale.
(autori dhe e drejta e autorit: ©M. Servili et al. 2019; nuk synohet shkelje e të drejtës së autorit.)

Si prodhohet vaji i ullirit ekstra i virgjër?

Vaji ekstra i virgjër i ullirit nxirret nga frutat e pemës së ullirit. Procesi zakonisht përfshin hapat e mëposhtëm:

 • Vjelja: Ullinjtë mblidhen me dorë ose me pajisje mekanike.
 • Larja: Ullinjtë lahen për të hequr papastërtitë dhe mbeturinat.
 • Bluarje: Ullinjtë bluhen në një pastë duke përdorur gurë të mëdhenj mulliri ose një mulli me çekiç.
 • Malaksimi: Pasta përzihet për 20-30 minuta në mënyrë që pikat e vajit të formojnë pika më të mëdha, të cilat do ta bëjnë më të lehtë nxjerrjen e vajit. Ekstraktorë tejzanor – i përbërë nga një sondë tejzanor dhe një reaktor me qeliza rrjedhëse – zbatohen shpesh përpara ose pas malakserit për të rritur ndjeshëm rendimentin e vajit të ullirit ekstra të virgjër. Valët e ultrazërit dhe kavitacioni akustik çlirojnë vajin nga qelizat e frutave të ullirit dhe kontribuojnë në një rendiment optimal. Si një trajtim jo termik, thjesht mekanik, nxjerrja me ultratinguj e vajit të ullirit përdoret për të prodhuar vaj ulliri ekstra të virgjër me përmbajtje superiore polifenoli dhe cilësi më të lartë.
 • Malaksimi dhe nxjerrja me ultratinguj: Ultratingulli për është një hap opsional i përpunimit në nxjerrjen e vajit të ullirit. Integrimi i një rrjedhje tejzanor në linjën e përpunimit të vajit të ullirit lejon prodhimin e më shumë vaj ulliri ekstra të virgjër. Si një trajtim thjesht mekanik, ultratingulli thyen qelizat në tulin e ullirit dhe nxit lirimin e plotë të vajit nga mishi i ullirit.
 • Ndarja: Përzierja vendoset më pas në një centrifugë, e cila ndan vajin nga uji dhe lëndët e ngurta.
 • Filtration: Vaji më pas filtrohet për të hequr çdo papastërti të mbetur.
 • Shishja: Vaji më pas hidhet në shishe dhe ruhet në një vend të freskët dhe të errët për të ruajtur cilësinë e tij.

UIPEVO – Sistem tejzanor për nxjerrjen ekstra të vajit të ullirit ekstra

UIPEVO është sistem i ekstraktimit tejzanor me performancë të lartë Hielscher për prodhimin e vajit të ullirit ekstra të virgjër. Hielscher UIPEVO është një ekstraktues tejzanor i shkallës industriale për përpunimin e vajit të ullirit ekstra të virgjër. Sistemi është projektuar për të përmbushur në mënyrë optimale kërkesat e përpunimit të pastës së ullirit. Përparësitë janë një sonotrode i projektuar special (briri me ultratinguj) i cili bashkon valët ultrasonike në pastën e ullirit. Kontrolli i saktë mbi të gjithë parametrat e procesit ju lejon të rregulloni mirë kushtet e procesit dhe ofron në këtë mënyrë mundësinë për të përshtatur parametrat me pastën e ullirit dhe produktin përfundimtar të synuar. Kjo do të thotë që kultivarët me profilin e butë të shijes mund të sonikohen me intensitet më të lartë, ndërsa ullinjtë me përmbajtje të lartë polifenoli mund të përfitojnë nga një trajtim i butë me ultratinguj për të shmangur një shije të hidhur. Në të njëjtën kohë, rendimenti i vajit të ullirit është maksimizuar që nga malaaksimi tejzanor dhe nxjerrja thyen muret e qelizave dhe liron lipidet e kapura.

Përfitimet e ultrazërit:

 • rendimenti më i lartë
 • Cilesi e larte
 • non-termike
 • Nxjerrja e shpejtë
 • i adaptueshëm për kultivarët e ullirit
Avantazhet e Ekstraktorit tejzanor UIPEVO

 • ultratinguj me performancë të lartë
 • rregullim i lehtë dhe i saktë
 • kontrollin e temperaturës
 • i fuqishëm
 • easy-to-të pastër
 • 24/7 operacion

Homogjenizuesit tejzanor si UIP6000hdT industriale përdoren për nxjerrjen e vajit të ullirit ekstra të virgjër.UIPEVO është e pajisur me një procesor tejzanor me fuqi të lartë 4kW, një sonotrode dhe qelizë rrjedhëse. Në varësi të kërkesave të procesit dhe volumit, sistemi mund të grumbullohet lehtësisht. Sistemi mund të instalohet lehtë me lidhjen e hoses dhe një pompë, e cila ushqen me paste ulliri.
Kontrolli dixhital, regjistrimi automatik i të dhënave (si skedar CVS në kartën SD të integruar), para-programimi, akordimi automatik i frekuencës dhe telekomandimi i telekomandës e bëjnë UIPEVO një sistem të besueshëm dhe miqësor ndaj përdoruesit. Ekstraktori ultrasonik i vajit të ullirit UIPEVO mund të pastrohet lehtë duke u skuqur me ujë ose duke pastruar lëng nën sinjalizim – duke përdorur sistemin si pastrues të fuqishëm tejzanor (CIP / SIP).
Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson operimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me nxjerrësit me ultratinguj për vajin e ullirit, detajet teknike dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të nxjerrjes së vajit të ullirit dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Nxjerrësi tejzanor UIP4000hT për keqtrajtimin e vazhdueshëm dhe nxjerrjen e vajit të ullirit ekstra të virgjër në një Frantio Italiane. Prodhimi me ndihmë ultrasonike të vajit të ullirit rrit rendimentin dhe cilësinë ushqyese të vajrave të ullirit ekstra të virgjër.

Nxjerrësi tejzanor UIP4000hdT për zhvlerësimin inline dhe nxjerrjen e vajit të ullirit ekstra të virgjër

Miniatura e videosFakte të vlefshme

Ullinjve dhe vaj ulliri

Rendimenti i vajit të ullirit mund të përmirësohet kur aplikohet nxjerrja me ultratinguj.Ullinjtë janë kulture e frutave të pemëve të ullirit të specieve Olea europaea, familje Oleaceae. Vaj ulliri është yndyra e lëngshme e cila lirohet nga ullinj të pjekur duke shtypur të gjithë frutin. Përbërja dhe cilësia e vajit të ullirit ndikohet nga kultivari, toka, lartësia, koha e korrjes dhe procesi i ekstraktimit. Komponenti kryesor i vajit të ullirit është acidi oleik (deri në 83%), ndërsa acidet e tjera yndyrore, si acid linoleik (deri në 21%) dhe acid palmitik (deri në 20%) janë të pranishme në përmasa më të vogla.

Cilësitë e vajit të ullirit

Kriteri më i rëndësishëm i cilësisë është përbërja e acidit yndyror, i cili përdoret për të testuar cilësinë dhe vërtetësinë e vajit të ullirit. Përmbajtja e acidit të vajit të lirë matet në përqindje peshe.
Cilësi dhe aroma e gojës së vajit të ullirit përcaktohet nga përbërja e acidit yndyror. Acidet yndyrore, sterolet, sterilet metil dhe disa alkoolë janë komponime jo të paqëndrueshme të cilat nuk janë përbërës që kontribuojnë në shije, por janë shumë të rëndësishme për reologjinë, ndjenjen e gojës dhe stabilitetin e vajit.
Aromë aktuale e vajit të ullirit është ndikuar kryesisht nga komponimet aromatike të paqëndrueshme si aldehidet, ketonet, esteret dhe acidet organike.
Polifenolët (p.sh. esteret e tirosolit, hidroksitirosolit, oleokantalit dhe oleuropinës), tokoferolët, glukozidet, aldehidet, ketonet, esteret, acidet organike, hidrokarburet aromatike dhe pigmentet natyrale si klorofili dhe karotenoidet janë përbërje të tjera që gjenden në vajin e ullirit. Polifenolët, glukozidet dhe tokoferolët janë të njohur për vetitë e tyre antioksiduese dhe për këtë arsye vlerësohen në mënyrë ushqyese. Polifenolët dhe glukozidet janë përgjegjës për aromën e hidhur dhe të athët të vajit të ullirit. Klorofili i jep vajit ngjyrën e gjelbër.

Vajra ulliri të virgjër

Nëse një vaj është pretenduar si virgjër, vaji është prodhuar vetëm me nxjerrjen mekanike (pa ndonjë trajtim kimik). Ky term lidhur me cilësinë “Virgjëresha” është e diferencuar në të gjitha vajrat ekstra të virgjër, virgjër, të virgjër të zakonshëm dhe Lampante virgjër ulliri.

Standardet e Cilësisë së Vajit të Ullirit

Këshilli Ndërkombëtar i Ullirit ka vendosur standardet e mëposhtme të cilësisë për vajin e ullirit:
Extra virgjër vaj ulliri është shkalla më e lartë e vajit të virgjër të nxjerrë nga nxjerrja e ftohtë mekanike pa përdorimin e tretësve ose metodave të rafinimit. Ajo përmban jo më shumë se 0,8% aciditet të lirë, dhe ka shije të lartë me disa fruta dhe pa defekte të përcaktuara shqisore.

Virgjëresha vaj ulliri është një klasë më e vogël e vajit të virgjër, me aciditet të lirë deri në 1,5%, një shije të mirë, por mund të tregojë disa defekte ndijore.

i rafinuar vaj ulliri është një lloj i vajit të virgjër, i cili është trajtuar me qymyr druri, filtra të tjerë kimikë dhe / ose fizikë. Megjithatë, struktura gliceride nuk ndryshohet nga këto trajtime. Aciditeti i tij i lire nuk eshte me i larte se 0.3% dhe karakteristikat e tij te tjera korrespondojne me ato te fiksuara per kete kategori ne kete standarte. Është marrë nga rafinimi vajra virgjër për të eliminuar aciditetin e lartë ose defekte organoleptike.

ulliri vaj pomace është prodhuar nga rafinimi i vajit të ullirit pomace, i cili shpesh është i përzier me disa vaj të virgjër për të përmirësuar shijen e saj. Për shkak të pikave të larta të tymit, përdoret si vaj gatimi.

Kultivuesit e ullirit

Kultivari i Olea europaea L. është një specie e rëndësishme frutash ulliri, e cila ka kultivarë të shumëfishtë që ndryshojnë në cilësinë dhe aromën e vajit. Lista më poshtë tregon kultivarët më të përdorur dhe karakteristikat e tyre.

 • Arbequina: Njohur për frytin e tij aromatik të pjekur, hidhërimin e ulët, shijen dhe stabilitetin
 • Aglandau: Shumë i frytshëm, i hidhur, i athët dhe i qëndrueshëm
 • Barnea: Fruta me hidhërim të butë, shije dhe stabilitet
 • Bosana: Shumë me shije frute, herbaceous, pungency mesme, hidhërim, dhe stabilitet
 • Chemlali: Frytshmëri fort aromatike me karakter të dallueshëm varietal
 • Coratina: Erbaceous fortë, i hidhur, i athët, dhe i qëndrueshëm
 • Cornicabra: Shumë me shije frute dhe aromatike me hidhësi të mesme, shtazë dhe stabilitet
 • Empeltre: Fruta me butësi me hidhërim të ulët, kërpudha dhe stabilitet
 • Frantoio: Shumë me shije frute, aromatike dhe herbaceous; Hidhërimi mesatar dhe stabiliteti; me forcë të mprehtë
 • Hojiblanka: Fruta, aromatike, me butësi të butë, hidhërim të ulët dhe stabilitet
 • Koroneiki: E fortë me shije frute, barishtore dhe shumë e qëndrueshme; hidhërim të butë dhe kërpudha
 • Lechin de Sevilla: Shumë frutash, butë i hidhur, i athët dhe i qëndrueshëm
 • Leccino: Fruta e mesme, dhe stabiliteti; hidhërim të ulët dhe kërpudha
 • Manzanillo: Fruta, aromatike dhe herbaceous; Hidhërimi mesatar dhe stabiliteti; me forcë të mprehtë
 • Moraiolo: Shumë fort me shije frute, barishtore, dhe të qëndrueshme; hidhërim të mesëm dhe shije
 • Picudo: Fruta shumë e aromatizuar e pjekur; meshtari e mesme dhe stabiliteti; butësisht i hidhur
 • Picual: Shumëllojshmëri polemike që kur korrur fillimisht prodhon një vaj me shije frutash me aromë të mirë që ka hidhërim të mesëm dhe stabilitet shumë të lartë. Reputacioni i dobët është për shkak të trajtimit të dobët të frutave.
 • Picholine: Shumë me shije frute dhe aromatike; frytdhënësi mesatar, hidhërim dhe shije
 • Picholine Marocaine: Shumë me shije frute dhe aromatike; frytdhënësi mesatar, hidhërim dhe shije
 • Taggiasca: Fruta me butësi; hidhërim të ulët, kërpudha dhe stabilitet
 • Verdial de Huevar: butë me shije frute, të hidhur dhe të butë; shumë e gjelbër në ngjyrë

(cfr Vossen 1998)

Procesor ultrasonik i fuqishëm UIP4000hdT 4kW

Procesor industrial me ultratinguj UIP4000hdT (4kW). për nxjerrjen e vajit të ullirit

 
 

Vaj ulliri ekstra i virgjër i nxjerrë me ultratinguj duke lënë qelizën e rrjedhës së ultrazërit.

Vaj ulliri ekstra i virgjër i nxjerrë me ultratinguj duke lënë qelizën e rrjedhës së ultrazërit.

 
 

Letërsi / Referencat

UIPEVO - Sistemi Hielscher me performancë të lartë ultratinguj për nxjerrjen e vajit të ullirit ekstra të virgjër.

UIPEVO – Procesor tejzanor industrial për nxjerrjen e Extra Virgin Olive Oil

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.