Nxjerrja tejzanor e vajrave të ngrënshëm

Vajrat ushqimor përdoren për aplikime të shumëfishta në gatim dhe prodhimin e ushqimit. Nxjerrja mekanike e vajrave të ngrënshëm parandalon degradimin e vajrave. Nxjerrja tejzanor e vajrave të ngrënshëm është një metodë superiore për lirimin e vajrave nga farat, kernelet dhe frutat. Si një teknikë e nxjerrjes jo termike, nxjerrjet tejzanor me vaj të ngrënshëm me cilësi të lartë që shkëlqejnë me rendimente më të larta dhe një kohë të reduktuar të përpunimit.

Prodhimi i vajit të ngrënshëm Intensifikuar nga Sonication

Nxjerrja tejzanor përdoret gjerësisht për të lëshuar materie të vlefshme ndërqelizore nga materiali bimor. Ekstraktet e synuara përfshijnë lipide / acide yndyrore, proteina, vitamina, polifenole dhe komponime të tjera bioaktive. Si teknikë e intensifikimit të procesit, nxjerrja tejzanor e vajrave të ngrënshëm, si vaji i ullirit ekstra i virgjër, vaji i avokados, vaji i farës së lulediellit, vaji i farës së lirit ndër të tjera, rrit rendimentin e vajit të nxjerrë (acide yndyrore), shkurton kohën e nxjerrjes dhe zvogëlon ose shmang konsumi i tretësit. Duke qenë një teknikë e nxjerrjes jo termike, parimi i punës së nxjerrjes me ndihmë ultrasonike bazohet në fenomenin e kavitacionit akustik. Kavilacioni tejzanor aka akustik krijon forca të mëdha të qethjes, të cilat prishin muret e qelizave dhe rrisin transferimin në masë ndërmjet brendshme të qelizës dhe tretësit përreth. Kjo e bën nxjerrjen tejzanor teknikë superiore kur bëhet fjalë për lëshimin dhe izolimin e komponimeve të bllokuara në qelizat bimore.

Avantazhet e nxjerrjes tejzanor të vajrave të ngrënshëm

  • rendimenti më i lartë
  • koha më e shkurtër e nxjerrjes
  • pa ose ulur konsumi i tretësit
  • proces jo-termik
  • cilësi e lartë ushqyese
  • Lehtë dhe e sigurt për t’u përdorur
  • shpejt RoI

Kërkesë informacioni

Hielscher Ultrasonicator UIP4000hdT për nxjerrjen dhe mallaksimin e vajit të ullirit ekstra të virgjër.

nxjerrës tejzanor UIP4000hdT instaluar në një mulli ulliri për prodhimin e përmirësuar të vajit të ullirit ekstra të virgjër

Studimet e Rastit për Nxjerrjen Ultrasonike të Naftës Ushqimore

Nxjerrja tejzanor është testuar dhe provuar të jetë efikase me fara dhe fruta të ndryshme vaji.

Nxjerrja e vajit të lulediellit tejzanor

Moradi et al. (2018) hulumtoi ndikimin e ekstraktimit të ndihmuar ultrasonikisht në rendimentin e vajit dhe përbërjen ushqyese nga farat e lulediellit hulled dhe jo byk. Ata përdorën një UP400S (400watts, 24kHz) ultrasonicator për të nxjerrë vaj luledielli nga farat e lulediellit duke përdorur n-heksan si tretës.
Për të vlerësuar rezultatet e ekstraktimit, vaji u ekstraktua edhe përmes nxjerrjes konvencionale të tretësit grumbull dhe nxjerrjes Soxhlet duke përdorur n-heksan për të gjitha metodat e nxjerrjes.
Nxjerrja tejzanore e vajit të lulediellit dha rendimentet më të larta të vajit me 45,44 ± 0,27% dhe 23,71 ± 0.22% për farat e lulediellit jo të shurdhër dhe byk, përkatësisht. Në ushqimet e lulediellit ultrasonikisht të varfëruara ishin më pak se 4% dhe 5% e vajit të mbetur për farën e lulediellit jo të zhytur në tokë dhe të majtë.
Koha e ekstraktimit të kërkuar kur u aplikua ekstraktimi tejzanor u reduktua në vetëm 105 min ndërsa ekstraktimi Soxhlet kërkonte 6 orë dhe ekstraktimi i grupit të tretësit kërkonte një kohë përpunimi prej 10 orë.
Analiza e kromatografisë së gazit tregoi se ekstraktimi i ndihmuar ultrasonikisht rrit cilësinë e vajrave të nxjerrë dhe acidit α-linolenik në mënyrë të konsiderueshme.

Vaj luledielli i nxjerrë në mënyrë tejzanor - rendimente më të larta dhe kohë e reduktuar e nxjerrjes

Kromatogram gazi i vajit të nxjerrë nga farat e lulediellit të zhytur përmes ultrazërit
Studimi dhe grafiku nga: Moradi et al. 2018

Nxjerrja e vajit të ullirit ekstra ultrasonik ekstra

Vaj ulliri ekstra i virgjër i malaksuar me ultratinguj duke përdorur ultrasonikatorin UIP4000hdTServili et al. (2019) integroi një ultrasonicator 4kW UIP4000hdT në një linjë konvencionale të linjës së vajit të ullirit. Trajtimi mekanik i pastës së ullirit përmes sonication përmirëson performancën e procesit të nxjerrjes, duke rritur kapacitetin e nxjerrjes së mullinjve me vaj ulliri. Meqenëse presioni është një faktor i rëndësishëm, sonifikimi u krye duke përdorur një qelizë rrjedhës tejzanor me kaskatrode në 3,5 bar. Nxjerrja tejzanor nuk shkaktoi ndonjë ndryshim në parametrat kryesorë të cilësisë dhe tregoi një ndikim pozitiv në përbërjen fenolike të vajit të ullirit ekstra të virgjër (EVOO) me presion të ngritur prej 3.5 bar. Malaksimi ultrasonik i asistuar ndaj pastës së ullirit sjell rezultate më të larta dhe përbërje fenolike të përmirësuar të EVOO.
Klikoni këtu, për të lexuar më shumë rreth keqdashjes së ndihmuar ultrasonikisht të vajit të ullirit ekstra të virgjër!

Tejzanor Avocado Nxjerrja e naftës

Martinez-Oadilla et al. (2018) treguan në studimin e tyre se zërit duke përdorur një UIP1000hdT (20kHz, 1000W) për trajtimin e purees së avokados jo të malaksuar përmirësuar ekstrabilitetin me 15–24% rikuperim shtesë të naftës.
Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth nxjerrjes tejzanor të vajit të avokados!

Nxjerrja e naftës me lirit tejzanor

Gutte etj. (2015) përdori ultrasonikimin për të nxjerrë vaj nga fara e lirit të bluar duke përdorur n-heksan si tretës. Përndryshe, diklorometani, eteri i naftës ose etanoli mund të përdoren si tretës. Nxjerrja tejzanor përmirësoi rendimentin e nxjerrjes me 11.5% duke përdorur një sasi të ngjashme tretësi me nxjerrjen konvencionale. Analiza kromatografike tregoi se nuk kishte efekte domethënëse si degradimi në acidin α-Linolenik (ω-3) nga ekstraktimi tejzanor. Studimi tregon se sonifikimi rrit rendimentin e nxjerrjes së vajit të ngrënshëm dhe zvogëlon kohën e nxjerrjes ndërsa ruan një profil të lartë ushqyes të vajit të farës së lirit.

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Efektet sinergjike të nxjerrjes tejzanor të naftës

Nxjerrja tejzanor mund të përdoret si një metodë e vetme për të çliruar vajin nga farat dhe frutat e pasura me vaj ose mund të jetë i integruar ose i vendosur në mënyrë retro në objektet konvencionale / tashmë ekzistuese të prodhimit të vajit ushqimor për të rritur rendimentin dhe cilësinë e vajit. Sistemet e nxjerrjes tejzanor mund të instalohen lehtësisht si para-ose pas trajtimit të keqdashjes, në kombinim me nxjerrjen e Soxhletit ose prapa një shtypës mekanik ose ekspulsiv mekanik.
Pajisjet e nxjerrjes tejzanor Hielscher janë instaluar lehtësisht, kërkon vetëm pak hapësirë të vogël (gjurmë të vogël) dhe kështu mund të rikthehen në mullinj ekzistues të naftës. Me qëndrueshmëri dhe shkallë industriale, ultrasonikatorët industrialë Hielscher janë ndërtuar për operimin 24/7 nën ngarkesë të rëndë dhe në mjedise të kërkuara.
Rritni rendimentin dhe cilësinë tuaj të vajit me Hielscher Ultrasonics!

Nxjerrësi tejzanor UIP4000hT për keqtrajtim të vazhdueshëm dhe nxjerrje të vajit të ullirit ekstra të virgjër. Kjo video tregon procesorin Hielscher Ultrasonics UIPEVO / UIP4000hdT për keqtrajtimin dhe nxjerrjen e vajit të ullirit ekstra të virgjër (EVOO). Malaksimi dhe nxjerrja tejzanor është një teknikë e provuar për të rritur rendimentin e vajit të ullirit ekstra të virgjër, për të përmirësuar cilësinë e EVOO dhe për të përshpejtuar kohën e përpunimit.

Nxjerrësi tejzanor UIP4000hdT për dëmtimin industrial dhe nxjerrjen e vajit të ullirit ekstra të virgjër

Miniatura e videos

 

Nxjerrja me ultratinguj rrit rendimentin e vajit të vajrave ushqimorë si vaji i ullirit ekstra i virgjër, vaji i avokados, vaji i kokosit dhe vaji i farave të lirit.

UIP4000hdT, një procesor i fuqishëm tejzanor 4kW për nxjerrjen e vajrave të ngrënshëm

Ekstraktorët tejzanor me performancë të lartë për prodhimin e vajit të ngrënshëm

Procesori tejzanor UIP4000hdT, një reaktor ultrasonik i fuqishëm 4kWPër përpunimin e shkallës ushqimore të vajrave të ngrënshëm në nivelin industrial, pajisjet tejzanor me performancë të lartë kërkohet të përpunojnë prurje të mëdha vëllimi të farave të naftës në një sistem të vazhdueshëm të rrjedhës. Hielscher Ultrasonics është furnizues me përvojë të gjatë dhe i besuar i pajisjeve me ekstrakt tejzanor me performancë të lartë, i cili është i integruar në të gjithë botën në fabrikat e prodhimit të ushqimit.
Ultrasonicatorët e sofistikuar të Hielscher Ultrasonics mund të kontrollohen saktësisht dhe t'i japin operatorit kontroll të plotë mbi parametrat e rëndësishëm të procesit siç janë amplituda, presioni, temperatura dhe koha e zërit.
Gama e gjerë e aksesorëve të tilla si Sonotrodes (sondat), brirët përforcues, reaktorët e qelizave të rrjedhës dhe shtesat e mëtejshme mundësojnë të konfiguroni sistemin ekstraktues tejzanor posaçërisht për lëndën e parë të përpunuar dhe daljen në shënjestër.
Ultrasonicators me ultrasonikë Hielscher me fuqi të lartë përpunojnë lehtësisht slurries me një përmbajtje të lartë të ngurtë, që do të thotë një raport i lartë i solideve (farave) ndaj tretësit

Kontrolli i temperaturës gjatë përpunimit tejzanor

Meqenëse nxjerrja e ndihmuar me ultratinguj është një metodë e përpunimit jo-termik, degradimi termik i përbërësve ushqyes të ndjeshëm ndaj nxehtësisë mund të parandalohet. Reaktorët e qelizave të rrjedhës ultrasonike Hielscher vijnë me një xhaketë ftohëse për shpërndarjen e nxehtësisë. Për më tepër, hyrja e energjisë mund të përshtatet saktësisht në kushtet optimale të përpunimit, p.sh. duke përdorur mënyrën e pulsimit të nxjerrësit tejzanor. Nxjerrja tejzanor e vajrave të ngrënshëm në temperatura të ulëta shmang dekompozimin termikisht të shkaktuar nga vajrat e nxjerrë dhe minimizon humbjen e përbërjeve bioaktive.

Monitorimi i procesit tejzanor

Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit.Të gjithë ultrazërit dixhital Hielscher – nga laboratori në madhësinë industriale – janë të pajisura me një softuer inteligjent, i cili bën të lehtë kontrollimin, monitorimin dhe rishikimin e saktë të procesit tejzanor. Amplituda, kufiri i hyrjes së energjisë, ciklet e pulsit dhe koha e zërit mund të paracaktohen përmes softverit miqësor. Me anë të ekranit me prekje me ngjyra, menyja mund të arrihet lehtësisht dhe është intuitivisht për tu trajtuar. Kontrolli i largët i shfletuesit i mundëson operatorit të operojë dhe monitorojë nga distanca sistemin ultrasonik.
Të gjitha të dhënat e rëndësishme të procesit tejzanor (të tilla si amplituda, temperatura, presioni, energjia neto, energjia totale, koha dhe data) ruhen automatikisht në një kartë SD të integruar. Protokollimi automatik i të dhënave vlerësohet shumë në industrinë e ushqimit dhe farmacisë, pasi lejon që prodhuesi i ushqimit të rishikojë gjendjen e përpunimit të çdo loti të zërit. Kjo mundëson standardizimin e procesit, prodhimin e vazhdueshëm me cilësi të lartë dhe zbatimin e Praktikave të Mirë të Prodhimit (PMP).
 

Instalimi i Sonicator UIP4000hdt në një mulli ulliri italian, i ashtuquajturi frantoio, për të prodhuar rendimente më të larta të vajit të ullirit ekstra të virgjër të pasur me polifenol

Sonicator UIP4000hdT për përpunimin inline të farave vajore për rendimente më të larta të vajrave ushqimorë me cilësi të lartë

 
Sonikatorët industrialë Hielscher Ultrasonics mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7. Për amplituda edhe më të larta, ofrohen sonotrode tejzanor të personalizuara. Fortësia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.

Literatura / ReferencatFakte të vlefshme

Vajrat ushqimor

Vajrat ushqimor janë zakonisht një lëng në temperaturën e dhomës, megjithëse disa vajra që përmbajnë yndyrë të ngopur, të tilla si vaji i arrës së arrës së kokosit, vajit të palmës dhe vajit të farës së palmës mund të jenë të ngurta. Vajrat ushqimor janë kryesisht vajra bimore, si dhe vajra që rrjedhin nga frutat si vaji i ullirit dhe vaji i avokados. Vajrat vegjetale si vaji i sojës, vaji i kanellës / vaji i rrepës, vaji i misrit, vaji i kikirikut, vaji i susamit, vaji i lulediellit, vaji i lulediellit, vaji i palmës, vaji i mustardës, vaji i krundeve të orizit, vaji i farës së kungullit, vaji i arrës së kokosit dhe vajrave të tjerë të farës janë gjerësisht përdoret si vajra gatimi dhe në condiments (p.sh. salcat e sallatës, marinadat, salcat, zhytjet etj.). Vajrat e perimeve përdoren zakonisht si alternative e vajit të gatimit për yndyrnat me bazë shtazore si gjalpi dhe salloni.
Margarina është një zëvendësues i popullarizuar i gjalpit i bazuar në vajrat vegjetale të rafinuara (p.sh. nga lulelakra, luledielli, soja, puçrra, rapët, ose vaji i ullirit). Lexoni më shumë rreth prodhimit të margarisë tejzanor!
Vajrat e ngrënshëm si vaji i ullirit, vaji i rapës, vaji i lulediellit, ose vaji i farës së rrushit mund të aromatizohen duke i injektuar ato me bimë aromatike si barishte (egrosemary, borzilok, etj.), Frutat (p.sh. agrumet, portokalli, mjedra), chillies ose hudhër. Sonication përdoret për të mbushur vajra bimore me ekstrakte bimore. Lexoni më shumë rreth makeracionit tejzanor dhe infuzionit!
vajra dhe yndyrna – Ndryshimi: Yndyrnat janë të ngurta në temperaturën e dhomës, ndërsa vajrat janë të lëngshëm. Yndyrnat e pangopura si acide yndyrore të pangopura dhe të pangopura i përkasin kategorisë së vajrave. Yndyrnat kryesisht rrjedhin nga kafshët dhe përmbajnë kryesisht acide yndyrore të ngopura. Yndyrnat e zakonshme janë gjalpi, salloni dhe jogël.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.