Prodhimi tejzanor me margarinë

 • Hapi bazë i prodhimit gjatë prodhimit të margaritës konsiston në emulsifikimin e një përzierje të vajrave dhe yndyrave bimore me ujë dhe aditivë.
 • Emulsifikimi tejzanor është një teknikë e besueshme dhe e provuar për të përgatitur emulsira të qëndrueshme ushqimore të qëndrueshme.
 • Procesi i emulsionit tejzanor bazohet në forca qethëse të forta cavitational duke siguruar pikat micron dhe nano me madhësi për cilësinë më të lartë të produktit.

Tejzanor Margarine Emulsification

Hapi kryesor i përpunimit të prodhimit të margarinës është emulsification të ujit dhe vajrave / yndyrnave të hidrogjenizuara si vajra misri, vajra soje, vajra badiava, vajra farë luledielli etj. Për shkak të përqendrimit të lartë të vajit prej 40-90%, është shumë e rëndësishme që të aplikohen forca të mëdha për të krijuar një uniformë, emulsion gjobë. tejzanor emulsification është dokumentuar si teknikë e shpejtë dhe efikase për formulimin e qëndrueshëm nanoemulsion me diametër shumë të vogël të pikave dhe polidispersitet i ulet. tejzanor emulsione shpesh janë më të qëndrueshme se ato të prodhuara në mënyrë konvencionale dhe shpesh kërkojnë pak, nëse ka, surfaktantë.[Mason 1996]
The madhësia e pikave e emulsionit ka ndikime të mëdha në cilësinë e margaut, të tilla si shpërndarja e qëndrueshmërisë, qëndrueshmëria dhe perceptimi i shijes.
Në krahasim me agitatorët mekanikë dhe miksera qethje, kërkon ultratinguj më pak surfaktantë dhe prodhon më të vogla dhe më shumë pikat e qëndrueshme. tejzanor emulsifying është i kursyer, i sigurt, i thjeshtë për t'u përdorur dhe mund të përshtatet lehtësisht në linjat ekzistuese industriale për të përmirësuar cilësinë e produkteve të emulsifikuara.

Përgatitja Ultrasonically Margarine:

 • Pika më të vogla, emulsion më të mirë
 • Përmbajtja e ujit është e mundur
 • Më pak emuifikues
 • Më pak prishje mikrobike

Formulimi me ultratinguj

Ultratinguj nuk është vetëm shumë efikas për emulsifikimin, por ndihmon përzierjen dhe përzierjen e pluhurave, të tilla si stabilizues, vitamina, ngjyrues dhe përbërës të tjerë, në mënyrë uniforme në margarinë. Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth homogjenizimit tejzanor dhe përzierjes!

Më pak sproilage mikrobike në margarinë me emulsifikim tejzanor

Sa më i vogël të jetë madhësia e pikave të ujit. aq më pak tërheqëse mjedisi për mikroorganizmat pasi që janë më pak në dispozicion të tyre ushqyesve. Në mënyrë të ngjashme, sa më e vogël të jetë madhësia e pikave të ujit, aq më e madhe është shansi proporcional i pikave më të sterilizuara të ujit sesa mikroorganizmat aktuale. Prandaj, madhësia e vogël e pikave të ujit rrit jetëgjatësinë e produktit. dhe kjo është një funksion anësor i asaj që emulsifikuesit janë në gjendje të bëjnë në baza kryesisht të strukturës dhe stabilitetit. Nga e vogla, nënkuptohet që madhësia mesatare e pikave në margarinë është 4-5 μm me një rreze prej 1 deri në 20μm. Kur madhësia e pikave është më pak se 10μm, është e dyshimtë që këto mjedise kufizuese do të lejojnë rritjen e mikroorganizmave (Delamarre dhe Batt, 1999). Si tejzanor emulsification siguron pikat në submikron– dhe nano-rajoni, procesi i sonifikimit ndihmon të zvogëlojë prishjen dhe për të rritur raft-jeta e margarines dhe perhapjeve te tjera.

Hydrogenation tejzanor i vajrave ushqimor

Hidrogjenizimi i vajrave vegjetale është një proces i rëndësishëm industrial në shkallë të gjerë. Nga hidrogjenizimi, vajrat vegjetale të lëngëta konvertohen në yndyrna të ngurta ose gjysmë të ngurta. Hidrogjenizimi është një hap i zakonshëm i përpunimit të prodhimit të margaritës. Kimikisht, acide yndyrore të pangopura konvertohen gjatë fazë të transferimit të katalizuar reagimi i hidrogjenizimit në acidet e tyre të ngopura të ngopura përkatëse duke shtuar atomet e hidrogjenit në lidhjet e dyfishta. Ky proces katalitik mund të jetë përshpejtuar nga ultrasonication me fuqi të lartë. Katalizatorët që përdoren zakonisht janë nikeli, alumini ose paladiumi. Yndyrnat e hidrogjenizuara përdoren gjerësisht si agjentë shkurtues në produktet e buke. Një avantazh i yndyrave të ngopura është tendenca e tyre më e ulët për oksidim dhe në këtë mënyrë një rrezik më i ulët i prishjes.

Përpunuesit tejzanor të ushqimit

Hielscher ofron një gamë të gjerë të makinave dhe pajisje shtesë me ultratinguj për të përmbushur klientët e saj’ ka nevojë saktësisht. Ultrasonicators nga pajisjet laboratorike në stol-krye / pilot dhe shkallë të plotë të prodhimit industrial janë në dispozicion. Ju dëshironi që të procesoni tufa ose vëllimi në rradhë, Hielscher ju ofron sistemin e duhur tejzanor.
Margarina normalisht prodhohet si proces i vazhdueshëm. Hielscher-së qelizat rrjedhëse tejzanor vijnë në madhësi të ndryshme që të përputhen me kërkesat tuaja të prodhimit. Për të përmirësuar procesin e emulsifikimit tejzanor, Hielscher ka zhvilluar patentën e futur në qarkullim të patentës MultiPhaseCavitator e cila përmban injektimin e fazës së dytë si rrjedhje gjobë lëngësh mbi kanalet e injektimit direkt në cavitational zona që rezulton në një ultra-fine emulsion.
Të gjithë procesorët industrialë tejzanor mund të instalohen lehtë dhe të përshtaten në linjat ekzistuese të prodhimit. Për kërkesat e veçanta dhe aplikimet, ne furnizimin zgjidhje të personalizuara, të cilat janë përshtatur me kërkesat tuaja specifike.

Proceset e ushqimit tejzanor përfshijnë emulsifikimin e madhësisë së gjobës. (Kliko per te zmadhuar!)

Përpunimi tejzanor i ushqimit

Kërkesë informacioni

Emulsione tejzanor:

 • emulsioni shumë uniform
 • mikron & pikat nano
 • stabilitet të lartë
 • kursimet deri në 90%
 • kontroll të plotë të procesit
 • temperatura e qëndrueshme e procesit
 • shkallë tërësisht lineare
 • riprodhueshmëri e plotë
 • higjienës ushqimore
  (CIP / SIP)
Futni MPC48 me 48 canula gjobë

InsertMPC48 – 48 kanulë gjobë përfundojnë në zonën e cavitation

Letërsi / Referencat

 • Awad, TS :; Moharram, HA :; Shaltout, OE :; Saker, D .; Youssef, MM: (2012): Aplikimet e ultrazërit në analizën, përpunimin dhe kontrollin e cilësisë së ushqimit: Një përmbledhje. Hulumtimi i Ushqimit Ndërkombëtar 48, 2012. 410-427.
 • Campbell-Platt, Geoffrey (2011): Shkenca dhe Teknologjia e Ushqimit. teknologji & Inxhinieri. John Wiley & Bijtë, 2011.
 • Ghosh, Vijayalakshmi; Mukherjee, Amitava; Chandrasekaran, Natarajan (2013): Emulsifikimi tejzanor i formulimit nanoemulsion të klasës ushqimore dhe vlerësimi i aktivitetit të tij baktericid. Sonochemistry tejzanor 20, 2013. 338-344.
 • Mason, Timothy; Paniwnyk, L .; Lorimer, JP (1996): Përdorimi i ultrazërit në teknologjinë ushqimore. Ultrasonics Sonochemsitry 3, 1996. 253-260.
 • Të rinj, Niall; Wassell, Paul (2008): Margarinat dhe përhapet në: Gerard L. Hasenhuettl, Richard W. Hartel: Emulsifikuesit e ushqimit dhe aplikimet e tyre. Springer Shkenca & Biznes, 2008.

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Emulsione ushqimore

Dy lloje kryesore të emulsioneve mund të dallohen: vaj-në-ujë (O / W) emulsione (p.sh. qumësht, akullore) dhe ujit-in-vaj (W / 0) emulsione (p.sh. gjalpë, margarinë, majonezë, përhapje me yndyrë të ulët, përhapja e yndyrës së perimeve). Përveç kësaj, ka të ashtuquajturat emulsione të dyfishta (i njohur gjithashtu si emulsioni inversioni ose emulsioni i shumëfishtë), të tilla si ujit-in-vaj-në-ujë (W / O / W) ose vaj-ne-uje-ne-vaj (O / W / O). Për shkak të kontrollit më të mirë të lirimit dhe lirimit të lëndëve ushqyese, emulsione të dyfishta përdoren gjithnjë e më shumë në industrinë ushqimore. Procesi i emulsionit të emulsioneve dhe emulsioneve të dyfishta kërkon aplikimin e një qethjeje intensive për të thyer lëngun poshtë në pikëza të madhësive mikron, nënmikron ose nano. Emulsifikimi tejzanor është një metodë e fuqishme dhe e besueshme e përpunimit për të përgatitur emulsira ushqimore të qëndrueshme në shkallë industriale. Cavitation tejzanor dhe në këtë mënyrë gjeneruar forca të lartë qethje janë një teknologji e njohur intensifikimin e procesit.Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.