Prodhimi tejzanor-enzimatik i diacilglicerolit

 • Vajrat e pasura të Diacylglycerol (DAG) kanë treguar një vlerë të lartë ushqyese pasi ato janë tretur dhe metabolizuar në një mënyrë, e cila redukton ndjeshëm peshën e trupit.
 • Diacylglycerol mund të prodhohet nga hidroliza e vajit të palme duke përdorur një lipaze komerciale si një katalizator nën ultratinguj.
 • Nga hidroliza tejzanor-enzimatike, DAG mund të prodhohen në volum të lartë me kosto shumë të ulët të përpunimit.

Nga një hidrolizë e bio-katalizuar e asistuar ultrasonically, vajrat standarde të perimeve mund të shndërrohen në vajra ushqimore të pasura me DAG me një vlerë të lartë ushqyese. Hidroliza tejzanor-enzimatik siguron një rendiment të mirë të një vaji të pasur me diacylglicerol në kohë reagimi më të shkurtër dhe nën kushte të butë.

Përfitimet e hidrolizës tejzanor:

 • emulsification gjobë
 • rritjen e transferimit masiv
 • kushtet e butë
 • koha e procesit të shkurtër
 • temperatura e kontrolluar
 • inline prodhimit

hulumtim & rezultatet

Awadallak et al. (2013) kanë hetuar hidrolizën ultrasonically të ndihmuar të vajit të palme duke përdorur Lipozyme RM IM si biokatalizator. Në reagimin në dy hapa, ultratingulli përdoret për të promovuar emulsifikimin e vajit dhe ujit. Në hapin e dytë, enzimat janë shtuar për konvertimin katalitik.
UP200S me reaktorin e xhamit për hidrolizën enzimatike të naftës me ultrasonicallyInstalim tejzanor si përdoret në hulumtimin e Awadallak: UP200S (200W, 24kHz) me qelizë rrjedhëse qelqi (shih figurën në të majtë).
Grupi i hulumtimit konstatoi se në vijim të procesit me dy hapa rezulton në rezultatet më të mira: sonda ultratinguj u fut në një thellësi prej rreth 10mm në sistemin e ujit / vajit, fuqia u rregullua në 80 W dhe u aktivizua për 3 min për të emulsifikuar para se të hiqet, dhe pastaj enzimë (1,36 wt.% uji + masa e vajit) u shtua ndërsa zgjidhja u përzier me nxitje magnetike (300 rpm).
Trajtimi me ultratinguj është kryer duke përdorur pajisja ultratinguese UP200S.

Kështu bio-catalysis ndihmuar ultrasonically dha vaj DAG me 34,17% përqendrim% pas 12h kohë reagimi. Hapi i sonication ishte shumë i shkurtër me një kohëzgjatje prej vetëm 1.2 min.
Që nga sonication është aplikuar si hap i parë për të marrë një emulsioni tejzanor me gjobë të madhe, ky proces me dy hapa ka përparësi për prodhimin në shkallë të gjerë: Kostot e saj të energjisë janë shumë të ulëta dhe koha e shkurtër e emulsifikimit lejon përdorimin e pajisjeve të vazhdueshme tejzanor të reduktuar për të ushqyer reaktorë të mëdhenj të hidrolizës.

Ultrasonication vazhdueshëm në një reaktor qelqi tejzanor (Kliko për ta zmadhuar!)

Emulsioni tejzanor inline

Kërkesë informacioni

Pajisje tejzanor për Pilot & prodhim

Hielscher Ultrasonics është partneri juaj me kohë të gjatë me përvojë për proceset tejzanor. Prodhojmë sisteme të fuqishme dhe të besueshme ultrasonike për çdo vëllim. Si furnizues i industrisë farmaceutike dhe ushqimore, ne jemi të specializuar në prodhimin e pajisjeve tejzanor, si dhe në konsultimin për proceset tejzanor dhe zbatimin e tyre në rrjedhat e prodhimit.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përpunimit të ultrasonicators tonë.

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

MultiPhaseCavitator Hielscher

Hielscher ka zhvilluar insert unik të qelizës së rrjedhës MultiPhaseCavitator MPC48. Futni MPC48 (shihni figurën në të djathtë), të pajisur me 48 kanale gjobë, nëpërmjet të cilave faza e dytë është injektuar si rrjedhë e lëngët shumë e mirë me diametër prej 0.3mm deri 1.2mm (varësisht nga madhësia e kanulës). Që nga faza e dytë është injektuar tashmë shumë e gjërë me madhësi të drejtpërdrejtë në zonën e cavitation tejzanor, një mikro- ose nano-emulsioni është prodhuar nga sonication. Futja e MPC48 është projektuar për reaktorët e qelizave të rrjedhjes Hielscher dhe mund të përdoret për përpunimin e serisë dhe përpunimit të vazhdueshëm.
Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth MultiPhaseCavitator!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


FC100L1K-1S me InsertMPC48

Reaktori tejzanor i rrjedhës së qelqit FC100L1K-1S me InsertMPC48

InsertMPC48 me 48 kanaçe të shkëlqyera është ideale për Sono-Kristalizimi dhe Sono-reshjet

Futni MPC48 për rezultate më të mira të emulsionit

Letërsi / Referencat

 • Awadallak, Jamal A .; Voll, Fernando; Ribas, Marielen C .; da Silva, Camila da; Filho, Lucio Cardozo; da Silva, Edson A. (2013): Hidroliza e vajit të palme të katalizuar katalitik nën rrezatim me ultratinguj: Sinteza e diacilglicerolit. Ultrasonics Sonochemistry 20; 2013. 1002-1007.
 • Dhara R .; Dhar P .; Ghosh M. (2013): Efektet dietetike të naftës së pasur të sinterit diacylglycerol në profilin e lipideve të ratsave normokolesterolemike dhe hiperkolesterolemike. Gazeta e Teknologjisë së Shkencës Ushqimore 50 (4); 2013. 678-86.
 • Dhara R .; Dhar P .; Ghosh M. (2012): Efektet dietetike të naftës së krunde të pastër dhe diacylglycerol të pasur me krunde në modelin e rritjes dhe profilin e lipideve të minjve. Gazeta e Oleo Shkencës 61 (7); 2012. 369-75.
 • Goncalves, Karen M .; Sutili, Felipe K .; Leite, Selma GF; de Souza, Rodrigo OMA; Ramos Leal, Ivana Correa (2012): Hidroliza e vajit të palmës katalizuar nga lipases nën rrezatim me ultratinguj - Përdorimi i dizajnit eksperimental si një mjet për vlerësimin e variablave. Ultrasonics Sonochemistry 19; 2012: 232-236.
 • Souza, Rodrigo OMA; Babicz, Ivelize; Leite, Selma GF; Antunes, Octavio AC: Prodhimi i diacililglicerolit me lipaze të katalizatorit nën rrezatim Sonochemical.


 • Rreth Diacylglycerols

  Diacylglycerols (DAG) janë përdorur zakonisht në shkallë të ndryshme të pastërtisë si aditivë për rritjen e plasticitetit të yndyrave ose si bazë për industrinë ushqimore, mjekësore dhe kozmetike. DAG përdoren gjithashtu si vajra të ndryshëm për të ndarë materialet nga moldat dhe si një përshtatës i kristaleve yndyrore, pararendësit për sintezën organike të produkteve të tilla si fosfolipidet, glikolipidet, lipoproteinat, pro-drogat si klorambucil i lidhur me DAG për trajtimin e limfomës (S ) - (3,4-dihidroksifenil) alanine (LDOPA) për trajtimin e sëmundjes së Parkinsonit dhe shumë të tjerë. Kohët e fundit, vaji i pasur me DAG është përdorur si një vaj gatimi funksional, me një përmbajtje prej më së paku 80% të 1,3-DAG.
  Diacylglycerol (DAGs) mund të prodhohet nga hidroliza e pjesshme, esterifikimi ose gliceroliza përmes katalizatorit kimik ose enzimatik. Sonication ka provuar të intensifikojë në mënyrë drastike katalizmin enzimatik të diacilgliceroleve. Hidroliza tejzanor-enzimatik lejon prodhime më të larta të DAG-ve me cilësi të lartë në një kohë shumë të shkurtër procesi.

  Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

  Le të kontaktojmë.