Ultrasonication përshpejton reagimin e bashkimit Suzuki

Cross-Coupling Suzuki (gjithashtu i njohur si Suzuki-Miyaura Coupling) është një reagim organik me synimin për të sintetizuar derivatet bifenil, aromat vinil (p.sh. styrenes), poliolefina, si dhe bromidet alkil. Materialet bazë të reagimit janë një acid aril- ose vinil-boronik me një aril- ose vinil-halide të katalizuar nga një kompleks palladium (0), i cili gjithashtu mund të jetë në formën e një katalizatori me bazë nanomateriale.
Për reagimin e bashkimit Suzuki, ultratinguj është gjetur për të përshpejtuar reagimin e tërë. Ky artikull jep një pasqyrë rreth rezultateve të studimeve të ndryshme lidhur me përmirësimin tejzanor të reagimit Suzuki Coupling.

Studimi i Zhang et al. (2008) provoi se ultratingulli lehtëson reagimin heterogjen të lidhjes Suzuki të acidit phenylboronic me arylhalides në prani të TBAB me anë të lehtësisht të fituar ferrocenylimines cyclopalladated pa ligand në ujë të rregullt. Për bashkimin e arilklorideve, është arritur të arrihet arritja e rendimentit të moderuar në të mirë. Në krahasim me ngrohjen konvencionale, reagimi i bashkimit ultrasonically-assisted ishte përshpejtuar në mënyrë drastike. Më tej, kjo metodë e përmirësimit të reagimit ka përparësinë e madhe të përdorimit të një tretësi jo toksik, jo të ndezur që lehtëson dhe siguron përgatitjen.
Rajagopal et al. shqyrton në punën e tyre se reaksionet kryqëzuese të halobenzenes, përfshirë klorobenzenet me acid fenilboronik, katalizohen me palladium, në temperaturën e ambientit (30 ° C), në mungesë të një ligandi fosfine duke përdorur lëngun jonik 1,3-di–butilimidazolium tetrafluoroborat [bbim] [BF4] me metanol si bashkë-tretës nën rrezatim tejzanor. [Rajagopal et al. 2002, f. 616]

Shumë rrugë kimike të tilla si reagimi i bashkimit Suzuki mund të përfitojnë nga ultrasonication.

Equ.1: Lidhje Suzuki me ndihmën e ultrazërit [Rajagopal et al. 2002, f. 616]

Hielscher Ultrasonics UIP1500hd është një homogjenizues i fuqishëm tejzanor që përdoret për zhurmë dhe inline sonication.

Hielscher-së UIP1500hd me qelizë rrjedhëse - një procesor i fuqishëm tejzanor me fuqi 1.5kW për proceset kimike në regjimin e rrjedhjes

Reagimi kryqëzues Sonogashira

Ultratinguj gjithashtu ka gjetur për të promovuar reagimin e bashkimit Sonogashira në mënyrë shumë efektive. Cross-coupling Sonogashira është gjithashtu katalizator me palladium dhe përdoret për sintezën organike të lidhjeve karbon-karbon (CC) në kushte të butë, të tilla si në temperaturën e dhomës, në media ujore dhe duke përdorur një bazë të butë. Ajo përdoret gjerësisht në industrinë farmaceutike dhe kimike për të sintetizuar molekulat komplekse.
Një sintezë e përshtatshme e një-tenxhere të katalizuar me paladium, pa bakër dhe me amin, të benzo [B] furanet / nitro benzo [B] Furans nëpërmjet Sonogashira bashkim-5-endo dig-cyclization duke përdorur ultrasonication në temperaturën e ambientit. Reagimi është ndikuar shumë pozitivisht nga efektet sonochemike. [Shih Palimkar et al. 2008]

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Letërsi / Referencat

  • Oxley, JD; Prozorov, T .; Suslick, KS (2003): Sonochemistry dhe Sonoluminescence of Liquids Jon Liquid Room-Temperature. Në: Journal of American Chemical Society 125/2003. f. 11138-11139.
  • Palimkar, SS; Më shumë, VS; Srinivasan, KV (2008): Sinteza e benzo- [b] furaneve / nitro benzo [b] furaneve nëpërmjet Sonogashira coupling-5-endo dig-cyclization. Në: Ultrasonics Sonochemistry 15/2008. f. 853-862.
  • Rajagopal, R .; Jarikote, DV; Srinivasan, KV (2002): Ultratinguj nxitën reagimet e kryqëzimit Suzuki në lëngun jonik në kushtet e ambientit. Në: Komunikimet Kimike 6/2002. f. 616-617.
  • Zhang, J .; Yang, F; Ren, G .; Mak, Th. CW; Song, M .; Wu, Y. (2008): Heqja me ultratinguj e përshpejtuar ferrocenylimines cyclopalladated katalizoi reagimin Suzuki në ujë të rregullt. Në: Ultrasonics Sonochemistry 15/2008. f. 115-118.