Sonication në Multi-Qafa Flasks

Sonication është përdorur gjerësisht për reagime kimike dhe biokimike. Hielscher furnizon përshtatës të standardizuar për lidhjen e tokëzimit për të futur sonotrode tejzanor në enët e reaksionit si flaskat e rrumbullakosura, flasks me shumë qafë dhe mallra të tjerë të qelqit të laboratorit.

Për një konfigurim të sofistikuar të një ekstraktim, Soxhlet, Clevenger ose reaksion kimik aparat është shpesh e nevojshme për të çiftuar ultratinguj në një reaktor xhami. Sonication intensifikon dhe përshpejton proceset e nxjerrjes dhe reagimet kimike që rezultojnë me rendiment më të lartë, cilësi më të mirë dhe kohë të reduktuar të përpunimit.
Procesor tejzanor UP200St me sonotrode dhe xhami të përbashkët tokësor.Për një instalim tejzanor nxjerrje, p.sh. Soxhlet ose Clevenger, procesor tejzanor mund të jetë bashkangjitur në qafën anësore të balonë. Qafa e mesme përdoret për kolonën e zhdukjes. Qafore të tjera të shisheve mund të përdoren për një miksues mekanik ose termometër ose të përdoren për një gyp për të lejuar që reagentët të hidhen në ajër.

Proceset tipike përfshijnë:

 • nxjerrjen ujore
 • nxjerrjes tretës
 • nxjerrja e hidrodiffusion
 • Soxhlet
 • Clevenger
 • sintezë
 • reagimet kimike
 • distilim

Ultrasonicators për Laboratorët

Hielscher Ultrasonics’ furnizon pajisje të fuqishme dhe efikase tejzanore për laborator dhe industri. Pajisjet tona tejzanor përdoren për aplikime të shumëfishta si homogjenizimi, shpërndarja, emulsifikimi, nxjerrja, liza & dezintegrimit, reaksioneve sonochemike të tilla si sono-sinteza dhe sono-catalysis.
Hielscher Ultrasonics do të jetë i gatshëm t'ju ndihmojë të setup setup tuaj optimale për nxjerrjen tuaj ose reaksion kimik. Ju lutemi na kontaktoni dhe na tregoni për kërkesat tuaja!

Tuba me tre qafore për reaksione tejzanor

ultrasonicator UP200St me shishe me tri qafë

Kërkesë informacioni

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Fakte të vlefshme

Çeliku i Tokës

Lidhjet me xhama tokësore përdoren një mjet i zakonshëm për të përshtatur dhe lidhur aparatet e shtrënguara në laboratore së bashku. R flaskset e rrumbullakosura, kondensatorët Liebig dhe një homogenizues tejzanor mund të jenë të sigurta dhe të pajisura me lehtësi duke përdorur nyje xhami tokësore, p.sh. për nxjerrjen e substancave nga materiali bimor ose për zbërthimin e një përzierje reagimi.

Flaka të rrumbullakëta

Flakët e rrumbullakët (të njohur gjithashtu si rrumbullakët e rrumbullakët ose RB Flasks) janë lloje të shisheve (qelqi) me fundore sferike të cilat zakonisht përdoren si qelqe laboratorike, p.sh. për reaksione kimike ose biokimike. Ato janë të prodhuara prej qelqi për inertitetin e tij kimik (p.sh. qelqi borosilik i qëndrueshëm ndaj nxehtësisë). Ka të paktën një seksion tubular i njohur si qafa me një hapje. Edhe flasks dy, tre dhe me shumë qafë janë të zakonshme. Flokët e rrumbullakët janë në dispozicion në madhësi të ndryshme, nga 5mL deri në 20L. Në aplikacionet industriale, zbatohen edhe flasqe më të mëdha të personalizuara.
Skajet e qafave janë zakonisht nyjet xhami tokësore me konik (femra). Këto janë të standardizuara dhe mund të lidhen me pajisje të përshtatshme konike (mashkullore). Standard Taper 24/40 është e zakonshme për 250 mL ose flasks më të mëdha, ndërsa madhësive më të vogla të tilla si 14 ose 19 janë përdorur për flasks të vogla.
Për shkak të fundit të rrumbullakët, unazat e tapës janë të nevojshme për të mbajtur flasks fund të rrumbullakët në këmbë. Kur është në përdorim, flasks me fund të rrumbullakët zakonisht mbahen në qafë nga morset në një stendë.

Flasks dy ose me shumë qafë përdoren për:

 • ekstraktim
 • reagimet kimike
 • distilim
 • Ngrohja dhe / ose vlimi i lëngut

Në mënyrë të ngjashme, ftohja mund të arrihet me zhytje të pjesshme në një dush ftohës, të mbushur me p.sh. ujë të ftohtë, akull, përzierje eutektike, përzierje të thata akulli / tretës ose azot të lëngët.

Sono-Clevenger për nxjerrjen e vajrave esenciale. Foto nga Pingret et al., 2014.

Clevenger me UP200Ht
Foto: Pingret et al., 2014.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.