Nxjerrja tejzanor e kërpudhave medicinale

Kërpudhat mjekësore janë të njohura që nga kohërat e lashta për përfitimet e tyre të jashtëzakonshme shëndetësore. Kohët e fundit, kërpudhat mjekësore kthehen në një produkt të zakonshëm për të përmirësuar shëndetin dhe për të rritur energjinë. Për të përjetuar spektrin e plotë të efekteve mbështetëse shëndetësore të kërpudhave medicinale, përbërës të tillë si polisaharidet, triterpenoidet dhe substanca të tjera bioaktive duhet të çlirohen nga qelizat e kërpudhave. Ekstraktimi me ultratinguj është një teknikë e shkëlqyer për të izoluar komponimet bioaktive nga botanikët, si Reishi, Lions Mane, Cordyceps, Shiitake, Chaga etj.

Ekstraktet e kërpudhave mjekësore – Bërë me ultratinguj

Fungjet medicinale janë krijuar statusin e tyre si superfood dhe nootropik për shkak të efekteve të tyre të jashtëzakonshme mbi funksionet njohëse dhe sistemin imunitar. Përveç efekteve të tyre shëndetësore dhe rritjes njohëse, kërpudhat mjekësore përdoren për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve (p.sh. kanceri, diabeti, inflamacioni etj.). Speciet më të njohura të kërpudhave të ngrënshme janë Chaga, Reishi, Mane Lion, Cordyceps, Shiitake dhe Maitake.

Ultrasonication është një metodë e shpejtë dhe e butë e nxjerrjes për të prodhuar ekstrakt kërpudhe me cilësi të lartë. Në video, një UP400St përdoret për ekstrakcion të shitakeve.

Nxjerrja e kërpudhave të ftohta duke përdorur UP400St me sondë 22 mm

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Nxjerrja e grupeve tejzanor të komponimeve bioaktive nga kërpudhat mjekësore duke përdorur ultrasonikatorin e tipit sondë UP100H.

UP100H, një ekstraktues i fuqishëm tejzanor 100 vat, përdoret për nxjerrjen e komponimeve bioaktive nga kërpudha chaga (Inonotus obliquus).

Kur bëhet fjalë për efektet më të spikatura shëndetësore të kërpudhave, komponimet bioaktive të kërpudhave janë treguar se rrisin imunitetin, rrisin faktorin e rritjes nervore (NGF), përmirësojnë qëndrueshmërinë gjatë aktivitetit fizik si dhe jetëgjatësinë. Komponimet bioaktive, të cilat shkaktojnë efekte përmirësuese të shëndetit, janë për shembull polisakaridet si α-glukanet dhe β-glukanet. Profili i glukaneve ndryshon midis specieve specifike të kërpudhave dhe është përgjegjës për përdorimin specifik të kërpudhave të ndryshme për të arritur efekte të ndryshme. Për shembull, Mane e Luanit promovon faktorin e rritjes nervore (NGF), ndërsa myku Cordyceps përmirëson qëndrueshmërinë dhe Reishi mbështet sistemin imunitar dhe jetëgjatësinë.
Klikoni në lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth nxjerrjes nga kërpudha specifike, duke përfshirë protokollet e nxjerrjes dhe demonstrimet video:

Pse Ekstrakte Mushroom?

Ekstraktet e kërpudhave janë të dobishme pasi që vetëm sasi të vogla të konsumuara kanë efekte të njëjta sikur të hanë shuma të mëdha të pluhurave të kërpudhave, gjë që është e nevojshme për të arritur efektet e dëshiruara. Ekstrakte të kërpudhave të izoluara në mënyrë ultrasonike ju japin të gjitha lëndët ushqyese të rëndësishme dhe substancat bioaktive në një formë shumë të koncentruar!

Nxjerrja tejzanor e polisaharideve

Për të izoluar polisaharidet (të tilla si alfa-glukanë dhe beta-glukanë), triterpenes dhe komponimet e tjera bioaktive nga kërpudhat mjekësore, nxjerrja tejzanor është teknikë më e përshtatshme, efektive dhe efikase.
Komponentë të tjerë të dobishëm që gjenden në shumë kërpudha të ngrënshme janë seleniumi, vitamina D dhe vitamina B3. Nga ultrasonication intensive, muret qelizore të kërpudhave (të cilat janë bërë nga chitin) janë të shpuar dhe lysed në mënyrë që komponimet kimike të tilla si polysaccharides, vitamina etj janë lëshuar në tretës përreth. Ekstraktimi tejzanor është shumë efikas duke liruar spektrin e plotë të përbërjeve bioaktive brenda një kohe shumë të shkurtër ekstraktimi në krahasim me teknikat tradicionale të nxjerrjes.
Pas nxjerrjes, komponimet bioaktive mund të ndahen dhe pastrohen me filtrim, distilim / avullim dhe reshje në mënyrë që të përgatiten ekstrakte shumë të koncentruara, shumë të efektshme kërpudha. Këto ekstrakte të kërpudhave përpunohen më vonë në ilaçe, shtesa dietike, përbërës ushqimi funksionalë, tinktura dhe tonikë.

Nxjerrja tejzanor me ujë ose tretësi

Një avantazh i madh i ekstraktimit tejzanor është përzgjedhja e gjerë e tretësve për të zgjedhur. Izolimi ultrasonically i phytochemicals dhe komponimet bioactive mund të kryhet në tretës të tilla si ujë, etanol, metanol, izopropanol, përzierjet ujë / etanol, glicerinë, vajra vegjetale etj.
Në varësi të përbërjeve të synuara për t'u izoluar, nxjerrja e kërpudhave me ndihmën e ultrazërit mund të kryhet në ujë ose tretës si etanol, metanol, izopropanol etj. Meqenëse kërpudhat përmbajnë kryesisht përbërës të synuar të tretshëm në ujë dhe vetëm disa përbërës jo të tretshëm në ujë, nxjerrja në ujë ose etanoli ujor është zakonisht metoda e preferuar. Tretësit me përqindje më të lartë të alkoolit përdoren posaçërisht për të izoluar ekstrakte të pasura me triterpene.

UP400St Hielscher është një nxjerrës tejzanor i fuqishëm (Kliko për ta zmadhuar!)

UP400St Ultrasonikatori UP400St është shumë efikas dhe lejon nxjerrjen e shpejtë të përbërjeve bioaktive si polisakaridet, terpenet, alkaloidet dhe mikrokimikat e tjera nga miceli dhe trupi frutdhënës i kërpudhave mjekësore.

Kërkesë informacioni

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj

 • Më efikase
 • Nxjerrja e shpejtë
 • Ekstraktim më i plotë
 • Ekstrakte të spektrit të plotë me cilësi të lartë
 • Proces i butë, jo-termik (nxjerrja e ftohtë)
 • Pharma- / food-grade
 • procesi i standardizuar
 • Zgjidhje të ndryshme për të zgjedhur
 • i sigurt & Lehtë për të vepruar

Rezultatet e ekstraktimit të kërpudhave me ultratinguj

Parametrat e procesit tejzanor janë thelbësorë kur bëhet fjalë për izolimin dhe rikuperimin e fito-kimikateve. Së pari, parametrat tejzanor si amplituda, presioni dhe temperatura janë faktorë të rëndësishëm për të rregulluar procesin e nxjerrjes në rendimentin dhe cilësinë më të lartë. Së dyti, kushtet e procesit të kontrolluara saktësisht sigurojnë që ekstraktet të mos degradohen nga ndikimet shumë të forta të procesit (p.sh. temperaturat e larta). Për shembull, komponimet botanike si polisaharidet janë të prirur ndaj degradimit kur ekspozohen ndaj temperaturave të larta.
Hielscher Ultrasonics’ heqësit mund të kontrollohen saktësisht – duke vendosur amplitudë, presion, temperaturën në kushte optimale. Kjo lejon për rezultate të riprodhueshme, nxjerrjen e cilësisë dhe procesin e standardizimit.
Hulumtimet (Alzorqi et al.) Kanë treguar se (1-3; 1-6) -β-d-glukanë të kërpudhave malajziane të nxjerra nga ultrasonication kanë një aktivitet më të lartë antioxidant, peshë më të lartë molekulare dhe shkallë optimale të degëzimit kur krahasohet me ekstraktet e prodhuara nga teknikat konvencionale të nxjerrjes.

Extractors tejzanor me performancë të lartë

Hielscher Ultrasonics është prodhues afatgjatë me përvojë të ultrasonicators me performancë të lartë, të cilat aplikohen me sukses për izolimin e komponentëve bioaktive nga botanikët dhe kërpudhat. Me një linjë produktesh që mbulon gamën e plotë nga ultrasonicators më të vegjël të dorës deri te sistemet e pilotëve dhe sistemeve pilot në njësitë plotësisht industriale, Hielscher Ultrasonics është partneri juaj që ju ndihmon nga testimi i parë i fizibilitetit dhe optimizimi i procesit deri në instalimin përfundimtar të linjës suaj të prodhimit industrial . Në mënyrë që të lirohen komponimet bioaktive nga botanikët, mund të kërkohet amplitudë të lartë – sidomos kur muret e qelizave të guximshme duhet të jenë të shpuar dhe të lysed. Hielscher Ultrasonics 'përpunuesit tejzanor, p.sh. UIP500hdT ose UIP2000hdT, mund të kryejnë amplitudë shumë të lartë deri në 200μm. Këto amplitudë të lartë mund të drejtohen vazhdimisht në operacionin 24/7, natyrisht. Fuqia e Hielscher ultrasonicators siguron një pa probleme 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese.

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • Extractors tejzanor me performancë të lartë
 • Pikërisht kontrollohet
 • Rezultatet e riprodhueshme
 • Skalabilitet linear
 • i fuqishëm & mirëmbajtje të ulët
 • këshillim & shërbim
 • i lehtë & të sigurt për të vepruar
SonoStation e Hielscher Ultrasonics është një set i ultrazërit me përdorim të lehtë për shkallë prodhimi. (Kliko per te zmadhuar!)

SonoStation – një sistem ultrasonik me 2x 2kW ultrasonicators, rezervuar dhe pompë – është e shkëlqyer për nxjerrjen e sasive të mëdha.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Në këtë video ne demonstrojmë nxjerrjen me ujë të ftohtë tejzanor të kërpudhave Chaga. Hielscher UP100H është një homogjenizues tejzanor 100 watts. Kjo sondë 14 mm - MS14 - është shumë e përshtatshme për nxjerrjen botanike të tufave të vogla. Mund ta rregulloni intensitetin duke përdorur çelësin e amplitudës. Ne përdorim 100% intensitet për këtë demonstrim të nxjerrjes.

Nxjerrja e kërpudhave Chaga të ftohtë duke përdorur ultratinguj

Miniatura e videos

Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për ekstrakte me spektër të plotë.

Shkarkuesit tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe shkallë industriale.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Ekstraktimi tejzanor – Parimi i punës

Nxjerrja tejzanor është një teknologji e thjeshtë, e lirë, e shpejtë dhe efikase, e cila intensifikon nxjerrjen e ngurtë të lëngjeve dhe shquhet teknikat tradicionale të nxjerrjes. Përparësitë kryesore të ekstraktimit tejzanor të ngurta-lëngshme bazohen në kinetikë më të shpejtë të nxjerrjes dhe në transferimin masiv, si dhe në rritjen e rendimentit të ekstraktit. Një përfitim tjetër është mundësia për të drejtuar procesin e nxjerrjes në temperatura më të ulta duke parandaluar komponimet termo-ndjeshme ndaj degradimit. Në krahasim me teknikat alternative të izolimit siç është mikrovalë ose CO2 superkritike, heqësja tejzanor është më e ulët në kosto (për të dyja, për blerje dhe operim), si dhe për përdorim të sigurt dhe të sigurt për t'u përdorur.

Cavitation tejzanor / akustike krijon forca shumë intensive që hap muret qelizore të njohura si lizë (Kliko për ta zmadhuar!)

Ekstraktimi tejzanor bazohet në cavitation akustike dhe forcat e saj të qethjes hidrodinamike. Hielscher Ultrasonics’ sistemet krijojnë valë intensive tejzanor dhe kavitacion për nxjerrjen e fito-kimikateve nga botanikët.

cavitation akustike – fenomeni i përpunimit tejzanor: Kur valët intensive me ultratinguj janë bashkuar në një medium të lëngët, cikle compression dhe zgjerimi janë aplikuar në lëng. Gjatë zgjerimit (rrallim), flluska vakum ose kavitete ndodhin në lëng. Këto flluska vakum krijohen kur presioni negativ i ushtruar tejkalon forcën e elasticitetit të lëngut. Gjatë cikleve të ndryshme të compression / rarefaction, bubbles vakum janë në rritje deri sa të arrijnë një pikë ku ata nuk mund të thithin energji të mëtejshme në mënyrë që ata të kollapohen me dhunë (implosion flluskë). Gjatë implosionit të flluskave, kushtet ekstreme të tilla si dallime shumë të larta të temperaturës dhe presionit, rrjedha e lëngshme dhe forca qethëse ndodhin në nivel lokal. Këto forca intensive thyejnë qelizat (e bimëve dhe indeve) në mënyrë që materiali intra-qelizor (p.sh. polisaharidet, terpenes, proteina, flavone etj.) lirohen në tretës. Procesi i formimit, rritjes dhe kolapsit të flluskave vakum njihet si cavitation.

këpurdhë

Kërpudhat (shumës: kërpudhat) është termi botanik për të gjithë anëtarët e grupit të organizmave eukariote që përfshijnë mikroorganizma të tillë si maja, myk, si dhe kërpudha. Veçanërisht në mjekësinë tradicionale (p.sh. mjekësia aziatike/kineze), kërpudhat administrohen për të nxitur efekte të shumëfishta si përmirësime njohëse, përforcues i sistemit imunitar ose për të arritur jetëgjatësinë. Në ditët e sotme, kërpudhat mjekësore nuk përdoren vetëm si ilaç alternativ, por ekstraktet e kërpudhave konsumohen edhe si ushqime funksionale ose superushqime. Për shembull, kërpudhat si maitake, cordyceps, bishti i gjelit të detit, reishi gëlltiten për të përfituar nga efekti i tyre si imunomodulues. Disa lloje të kërpudhave si kërpudhat Psilocybin (të njohura në bisedë si kërpudha magjike) përdoren për vetitë e tyre psikodelike. Kërpudhat nuk janë bimë dhe ato klasifikohen në mbretërinë e kërpudhave.

Polysaccarides

Polisaharidet janë komponime bioaktive të rëndësishme që gjenden në kërpudhat mjekësore. Ato përdoren si komponime biokimike aktive për administrimin farmaceutik dhe nutraceutik, që kanë efekte pozitive të tilla si rregullimi i imunitetit, për të kthyer ose parandaluar dëmtimin e rrezatimit, koagulimin e gjakut, si dhe aktivitetet anti-kancer, anti-virale dhe hypoglycemic. Polisaharidet e rrjedhura nga kërpudhat lentinan, schizophyllan dhe krestin janë pranuar si imunceutik (ilaçe që rrisin sistemin imunitar) në Japoni, Kore dhe Kinë.
Përveç polisaharideve, kërpudhat përmbajnë fenole, heteropolisakaride, glikogjene, vitamina dhe triterpene midis komponentëve të tjerë të dobishëm.

Specie Mushroom Medicinale

chaga kërpudha, e cila njihet edhe si Inonotus obliquus ose kërpudhat e pemëve të zeza (më shumë kolektivisht të quajtura zhardhokë, thupër thupër, polipore klinker), polisaharidet janë komponimet më të spikatura aktive. Polysaccharides Chaga kanë një aktivitet shumë të fortë antioxidant që pastron radikalët e lirë.

Mane e luanit (Hericium erinaceus) është një kërpudha e ngrënshme dhe medicinale që i përket grupit të kërpudhave të dhëmbëve. Mane e Luanit është e njohur për efektet e saj neuroprotektive dhe nootropike që do të thotë se Mane e Luanit përdoret për të përmirësuar kujtesën dhe funksionet njohëse.

Kërpudhat Reishi përmbajnë polisaharide, të cilat mund të izolohen në mënyrë më efektive përmes sonication (p.sh. duke përdorur Hielscher Ultrasonics 'UP400St).Reishi (Ganoderma lucidum, i njohur edhe si Ling Zhi / Lingzhi, Mannentake, Mushroom of Immortality) është një kërpudhë polipore, e cila njihet lehtësisht nga kapelja e saj e lyer me ngjyrë të kuqe, në formë veshkash. Kërpudhat Reishi prodhojnë një grup triterpenesh të ashtuquajtura acide ganoderike. Acidet ganoderik shfaqin një strukturë molekulare e cila është e ngjashme me atë të hormoneve steroide. Për më tepër, përbërës të tjerë që gjenden në Reishi përfshijnë polisakaride (p.sh. beta-glukan), kumarin, manitol dhe alkaloide. Sterolet e izoluara nga kërpudha përfshijnë ganoderol, acid ganoderenik, ganoderiol, ganodermanontriol, lucidadiol dhe ganodermadiol. Nga pikëpamja e kuzhinës, Reishi njihet për shijen e hidhur dhe shpesh konsumohet në pijet e kafesë.

Shitake (Edodes Lentinula; i quajtur ndryshe si Black Pemë Tree Mushroom, Xiang Gu, Mushroom aromatik) është përdorur gjerësisht si përbërës në enët aziatike. Kur administrohet për arsye shëndetësore, Shiitake nxit sistemin imunitar dhe rezulton në një ulje të ndjeshme të inflamacionit.

Coriolus versicolor (Trametes versicolor, Polyporus versicolor; i quajtur kolokisht kërpudha e bishtit të Turqisë, Yun Zhi, Kawaratake) përmban polisaharide PSK, PSP, dhe Kresin si dhe glukans B-1,3 dhe B-1,4. Polisakaridet përdoren për të përmirësuar funksionimin imunitar te pacientët me kancere të caktuara kur përdoren së bashku me kimioterapinë. Në mjekësinë tradicionale kineze, Turkey Bail është përdorur si një tonik.

Cordyceps sinensis (Ophiocordyceps sinensis; gjithashtu i njohur si kineze kërpudha Caterpillar, Dong Chong Xia Cao, yartsa gunbu) është një kërpudhave me pronat e jashtëzakonshme antioksiduese. Cordyceps përmban antioksidantë të fortë që neutralizojnë radikalet e lira të dëmshme dhe rrit aktivitetin e sistemit të lindur antioxidant të trupit.

Maitake (Grifola frondosa; Kërpudha e resë, Hui Shu Hua, pula e drurit, koka e dashit, koka e deleve) është një kërpudhë polipore e cila është treguar se stimulon sistemin imunitar të lindur dhe sistemin imunitar adaptiv. Hulumtimet zbuluan se Maitake stimulon sistemin imunitar të pacientëve me kancer të gjirit. Për më tepër, ajo tregon efekte në uljen e sheqerit në gjak pasi kërpudhat përmbajnë një frenues alfa glukozidase.

Agaricus subrufescens (i njohur gjithashtu nën kushtet e Agaricus blazei, Agaricus brasiliensis, Agaricus rufotegulis; kërpudha, kërpudha e Perëndisë, kërpudha e jetës, agaricus mbretëror, jisongrong ose himematsutake) është një kërpudha ushqimore, e cila karakterizohet nga shija e saj e ëmbël dhe aroma e bajameve. Kërpudha Agaricus është një kërpudhë e njohur medicinale, e përdorur kryesisht për efektin e saj të nxitjes së imunitetit.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.