Ekstrakte organike të kërpudhave me ultratinguj

Prodhoni ekstrakte organike të kërpudhave me cilësi të lartë, p.sh. nga chaga, reishi, psilocybe cubensis (kërpudha magjike), luani i luanit, maitake dhe shumë lloje të tjera kërpudhash duke përdorur ekstraktimin tejzanor. Metoda e butë e nxjerrjes së ultrazërit të energjisë mund të kombinohet me tretës organikë (bio-çertifikuar / eko-çertifikuar) tretës të tillë si bio-etanol ose me ujë të pastruar. Në këtë mënyrë, nxjerrja tejzanor lejon përgatitjen e ekstrakteve të kërpudhave organike plotësisht natyrore. Mirë për konsumatorin, mirë për mjedisin!

Ekstrakte plotësisht natyrore, organike të kërpudhave me nxjerrje tejzanor

Ekstraktet e kërpudhave të një cilësie të certifikuar organike mund të prodhohen në mënyrë efikase me nxjerrjen e asistuar me ultratinguj (UAE).Nxjerrësit tejzanor të Hielscher përdoren gjerësisht për prodhimin komercial të përbërjeve bioaktive nga botanikët dhe kërpudhat. Ultrasonication është një teknikë e butë, jo-termike e nxjerrjes që punon në parimin e forcave sonomekanike të tilla si qethje, turbulencat, dhe diferenciale presion. Këto forca sonomekanike thyejnë strukturat qelizore të kërpudhave dhe lëshojnë përbërësit bioaktivë nga brendësia e qelizës në tretës.
Vetë teknika e ekstraktimit tejzanor nuk shton asnjë kimikat dhe as nuk e ndryshon ekstraktin. Përdorimi i tretësve të aprovuar për prodhimin e produkteve organike si uji i pastruar ose bio-etanoli, e bën sonifikimin metodën ideale të nxjerrjes për ekstrakte të kërpudhave organike plotësisht natyrore. Prandaj, nxjerrja tejzanor është një metodë shumë efikase, e shpejtë, e sigurt dhe e gjelbër për prodhimin e ekstrakteve të cilësisë premium, të cilat mund të çertifikohen si produkt organik (dmth., Bio-çertifikuar ose eko-çertifikuar).

Kërkesë informacioni

Nxjerrja e grupeve tejzanor të komponimeve bioaktive nga kërpudhat mjekësore duke përdorur ultrasonikatorin e tipit sondë UP100H.

UP100H, një ekstraktues tejzanor i fuqishëm 100 watts, përdoret për nxjerrjen e komponimeve bioaktive nga kërpudha chaga (Inonotus obliquus).

Në këtë video ne demonstrojmë nxjerrjen me ujë të ftohtë tejzanor të kërpudhave Chaga. Hielscher UP100H është një homogjenizues tejzanor 100 watts. Kjo sondë 14 mm - MS14 - është shumë e përshtatshme për nxjerrjen botanike të tufave të vogla. Mund ta rregulloni intensitetin duke përdorur çelësin e amplitudës. Ne përdorim 100% intensitet për këtë demonstrim të nxjerrjes.

Nxjerrja e kërpudhave Chaga të ftohtë duke përdorur ultratinguj

Miniatura e videos

Si të prodhoni ekstrakt krejtësisht natyral, organik të kërpudhave me anë të sonifikimit

Nxjerrja tejzanor duke përdorur kërpudha të rritura organikisht dhe një tretës jo toksik (p.sh., bio-etanol, alkool ose ujë i çertifikuar organik) është një metodë mjaft efikase dhe e qëndrueshme për prodhimin e ekstrakteve të kërpudhave organike plotësisht natyrore.

Ultratingulli është një metodë e shpejtë dhe e butë ekstraktimi për të prodhuar ekstrakt kërpudhash me cilësi të lartë. Në video, një UP400St përdoret për nxjerrjen e shitake.

Nxjerrja e kërpudhave me ujë të ftohtë duke përdorur nxjerrësin tejzanor UP400St me sondë 22 mm S24d22L2

Miniatura e videos

Udhëzime hap pas hapi për prodhimin tejzanor të ekstraktit organik të kërpudhave

Për ekstraktin e kërpudhave organike, ju mund të përdorni çdo lloj kërpudhash të rritura në mënyrë organike ose të korrur nga natyra, të tilla si psilocybe, chaga, mana e luanit, maitake, reishi, cordyceps, bishti i gjelit të detit, polyporus, phellinus, kërpudha goca deti etj.
Zgjidhni një tretës të çertifikuar organikisht siç është bio-etanol / bio-alkool ose ujë i pastruar. Një ekstrakt me dy hapa me nxjerrjen e ujit në hapin e parë dhe nxjerrjen e etanolit si hapi i dytë jep një ekstrakt të spektrit të gjerë. Uji ekstrakton dhe shkrin fitokimikatet jo-polare të kërpudhave, ndërsa etanoli çliron dhe shkrin përbërjet bioaktive polare.

Ultrasonikator UP100H me sondë/sonotrode MS14 për nxjerrjen e shpejtë dhe efikase të përbërjeve bioaktive nga kërpudha chaga (Inonotus obliquus).

UP100H është një ekstraktues i fuqishëm tejzanor kompakt 100 vat për izolimin efikas të përbërjeve bioaktive nga kërpudhat si chaga (Inonotus obliquus), maneja e luanit, kordycepsi ose shiitake.

Protokolli Hap pas Hapi për Ekstraktin e Kërpudhave Organike, Plotësisht Natyror, Organik të Prodhuar në Ultrasonikisht

Sonda tejzanor S24d22L2 dhe procesori tejzanor UP400St për nxjerrjen e kërpudhaveNë mënyrë që të izoloni një ekstrakt të fortë të spektrit të plotë nga kërpudhat, zbatohet një protokoll i nxjerrjes me dy hapa duke përdorur ultrasonikët e energjisë. Nxjerrja e ujit është një mënyrë shumë efikase dhe e butë për të nxjerrë dhe përqendruar përbërjet bioaktive nga kërpudhat. Përdorimi i kombinuar i etanolit dhe ujit zbatohet veçanërisht kur disa fito-kimikate bioaktive në kërpudha nuk treten në ujë, p.sh. triterpenoidet.
Materiali: Kërpudha e thatë (100g) shtypet në copa më të vogla përafërsisht. 1,3cm2 (0,5×0.5 inç) Materiali i kërpudhave të grimcuar vendoset në një gotë qelqi 1.5 L.

 1. Hapi: Nxjerrja tejzanor e ftohtë: Kërpudha e tharë, e bluar pezullohet në 1000 ml etanol 60% në ujë të pastruar ose të distiluar (v / v; 60% etanol: 40% ujë) duke shtuar përzierjen e tretësit në gotën e qelqit me kërpudhat . Për nxjerrje, përdoret një nxjerrës tejzanor UP400St i pajisur me sonotrode S24d22L2D. Briri (sonotroda) i ultrasonicator është zhytur në pezullimin e kërpudhave dhe tretësit. Përdorimi i një trazuesi është opsional, por mund të ndihmojë në transportimin e grimcave të bimës në mënyrë të njëtrajtshme në sonotrode. Sigurohuni që sonotroda të mos prekë muret e gotës. Vendosni amplituda në 100% dhe sonikatin për rreth. 10 min UP400St vjen me një sensor temperature të mbyllur. Lidhni termoelementin me ultrasonicator dhe fusni sensorin në pezullim. Në menunë dixhitale të pajisjes tejzanor UP400St, mund të vendosni një kufi të sipërm të temperaturës. Ultrasonicator do të ndalojë kur arrihet kjo maksimum i temperaturës dhe fillon automatikisht sapo pezullimi të ketë arritur vlerën më të ulët të theT të vendosur. Vlerat e rekomanduara ∆T janë afërsisht. 30 ° C si e sipërme dhe 20 ° C si vlera më e ulët e temperaturës. Përdorimi i një banjë uji ose akulli ndihmon për të mbajtur të ulët temperaturën gjatë zërit. Pas zërit, lëndët e ngurta të kërpudhave hiqen me filtrim dhe shtypje. Tretësi me fito-kimikatet e nxjerra pëson avullim në vakum ose avullim të rotorit në mënyrë që më në fund të merret fraksioni i kërpudhave nga ekstraktimi i etanolit. Mbetjet e mbetjeve të kërpudhave mund të përdoren për një hap të dytë opsional të njomjes, nxjerrjen tejzanor të nxehtë.
 2. Hapi (opsional): Nxjerrja e nxehtë tejzanor: Lënda e parë e kërpudhave e nxjerrë nga nxjerrja e parë përdoret në hapin e dytë të nxjerrjes së nxehtë tejzanor për të izoluar fraksionin e kimikateve të mbetura fitokimike në kërpudha. Materiali i kërpudhave vendoset në një gotë qelqi, 600 ml etanol të freskët 60%: 40% solucion tretës uji shtohet dhe nxehet afërsisht. 70 ° C. Gjatë zërit, temperatura mund të rritet deri në 95 ° C. Nxehtësia shtesë nxit çlirimin e kimikateve të mbetura. Meqenëse pothuajse të gjitha përbërjet termo-të ndjeshme janë nxjerrë në kushte të kontrolluara termikisht në hapin 1, ky hap i dytë mund të zbatohet opsionalisht për të krijuar një ekstrakt shumë të fortë, i cili është i plotë në të gjitha fitokimikat e kërpudhave. Pezullimi sonikohet me UP400St në të njëjtën mënyrë siç përshkruhet më sipër. Filtroni, shtypni dhe ndani kërpudhat nga ekstrakti i ujit. Fito-përbërësit në nxjerrjen e dytë izolohen gjithashtu përmes avullimit.
Ekstrakti i kërpudhave tejzanor mund të filtrohet dhe koncentrohet duke përdorur një avullues rrotullues.

Polisakaridet e ekstraktuara me ultratinguj dhe komponimet e tjera bioaktive mund të filtrohen dhe të përqendrohen më tej duke përdorur një avullues rrotullues.

Të dy fraksionet e ekstraktit të kërpudhave, nga nxjerrja e ftohtë dhe e nxehtë, janë të përziera së bashku në mënyrë që të merret një ekstrakt i kërpudhave me spektër të plotë. Ky ekstrakt mund të formulohet në produkte të ndryshme si tinktura, kapsula ose produkte të ngrënshëm.

Ky proces është plotësisht linear i shkallëzuar për çdo vëllim tjetër. Zbatimi i të njëjtave parametra tejzanor (intensiteti tejzanor Ws / L, presioni, temperatura, e ngurta: përqendrimi i lëngut), të gjitha rezultatet e vendosura dikur të nxjerrjes së kërpudhave tejzanor mund të shkallëzohen thjesht në vëllime më të mëdha (ose më të vogla) ndërsa të arrihen të njëjtat rezultate (p.sh. rendimentet, efikasitetin e procesit).

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

Sonda tejzanor S24d22L2 dhe procesori tejzanor UP400St për nxjerrjen e kërpudhave

heqës tejzanor UP400St për prodhimin e ekstrakteve organike të kërpudhave.

Kërkesë informacioni

Ju lutemi vini re se trupat frytdhënës të kërpudhave, dmth., Bazidiomycete, përmbajnë sasi të konsiderueshme më të larta të beta-glukanëve dhe triterpenoideve sesa mikeliumi që u rrit në substratin e grurit. Ndërsa nxjerrja tejzanor është një metodë shumë efikase e nxjerrjes, zgjedhja e një lënde të parë me cilësi të lartë është një faktor tjetër i rëndësishëm që ndikon në përbërjen e ekstraktit. Ultrasonikimi mund të çlirojë vetëm përbërësit që janë të pranishëm në lëndën e parë. Trupi frytdhënës i një kërpudhe ka kaluar të gjitha fazat e zhvillimit dhe për këtë arsye përmban sasitë më të larta të kimikateve bioaktive. Mikeliumi është një fazë në procesin e rritjes dhe pjekjes së kërpudhave dhe për këtë arsye ka një përbërje tjetër të fito-ushqyesve. Nënshtresa ku rriten kërpudhat ndikon gjithashtu në përbërësit bioaktivë.

Nxjerrja tejzanor çliron përbërje bioaktive si polisaharide (β-glukane), terpenoide, triterpene, indole (p.sh. triptaminat) dhe alkaloide të tjera si dhe shumë substanca të tjera shëndetësore dhe terapeutike në mënyrë efektive.
Për shembull, psilocibina dhe psilocina nxirren ultrasonikisht nga kërpudha psilocybe cubensis. Të dy përbërjet, psilocibina dhe psilocina, janë të njohura për efektet e tyre halucinogjene.
Klikoni në lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth nxjerrjes nga kërpudha specifike, duke përfshirë protokollet e nxjerrjes dhe demonstrimet video:

Ekstrakte të plota të kërpudhave me spektër të prodhuar në mënyrë ultrasonike

Kërpudhat janë të pasura me përbërje të shumta bioaktive dhe mikroelementë. Përveç polisakarideve dhe triterpeneve, kërpudhat përmbajnë gjithashtu fibra dietike, acide yndyrore poli-ngopura (PUFA), proteina, aminoacide, acide keto, minerale, vitamina antioksiduese (p.sh. tokoferole, acid askorbik), karotenoide (β-karoten, likopen), flavonoide, antocianidina, minerale, elementë gjurmë dhe fito-kimikate të tjera bioaktive.

Përfitimet e Nxjerrjes Mushroom tejzanor

 • shumë efikas – rendimentet e larta
 • Cilesi e larte – p.sh., produkte të çertifikuara organikisht
 • proces të shpejtë
 • Trajtim i butë
 • non-termike
 • Nxjerrja me një hap, me një tenxhere
 • E përputhshme me çdo tretës
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
Nxjerrja e grupeve tejzanor të komponimeve bioaktive nga kërpudhat mjekësore duke përdorur ultrasonikatorin e tipit sondë UP100H.

UP100H, një ekstraktues i fuqishëm tejzanor 100 vat, përdoret për nxjerrjen e komponimeve bioaktive nga kërpudha chaga (Inonotus obliquus).

Kërkesë informacioni

Pajisjet tejzanor për prodhimin e ekstrakteve të kërpudhave

Hielscher Ultrasonics harton dhe prodhon nxjerrës tejzanor për prodhimin e fitokimikaleve me cilësi të lartë siç janë ekstraktet e kërpudhave. Meqenëse nxjerrja tejzanor është një teknikë e butë, jo-termike e nxjerrjes, e cila funksionon duke zbatuar forcat sonomekanike, ultrazëri i energjisë po kualifikohet si teknikë e preferuar e nxjerrjes për nxjerrjen efikase dhe të shpejtë të përbërjeve bioaktive nga botanikët. Ultrasonicators e Hielscher mund të zbatohen lehtësisht për të prodhuar ekstrakte të kërpudhave të çertifikuara organike. Tretësit e lejuar në prodhimin organik të çertifikuar si bio-etanoli, alkooli ose uji i çertifikuar organik janë në përputhje me procedurat e ekstraktimit tejzanor dhe mund të rezultojnë në nxjerrjen e plotë të fito-komponimeve të disponueshme. Nxjerrja tejzanor mund të drejtohet me çdo lloj kërpudhash dhe jep në cilësi superiore të ekstraktit.

Pajisje të sofistikuara për nxjerrjen e kërpudhave

Portofoli i produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë të nxjerrësve tejzanor me performancë të lartë nga shkalla e vogël në të madhe. Aksesorët shtesë lejojnë mbledhjen e lehtë të konfigurimit më të përshtatshëm të pajisjes tejzanor për procesin tuaj të nxjerrjes së kërpudhave. Konfigurimi optimal tejzanor varet nga kapaciteti, vëllimi, lënda e parë e parashikuar, procesi i serisë ose linjës dhe afati kohor. Stafi ynë me përvojë me përvojë dhe i trajnuar mirë ju ndihmon në konsulencë.
Ultrasonicators e Hielscher janë pajisje më të fundit që shfaqin një ekran dixhital me ngjyra për një funksionim të lehtë, miqësor ndaj përdoruesit. Cilësimi i zërit mund të vendoset paraprakisht dhe të ruhet për ekzekutime të përsëritura nën të njëjtat parametra të procesit. Një telekomandë e shfletuesit lejon funksionimin në distancë përmes çdo shfletuesi të internetit nga kudo. Kjo ju lejon të monitoroni dhe përdorni ultrasonicatorin tuaj në çdo kohë nga kudo. Të gjithë parametrat e procesit tejzanor regjistrohen automatikisht në një kartë SD të integruar. Kjo ju lejon të rishikoni dhe kontrolloni cilësimet e funksionimit dhe rezultatet e cilësisë.
Klientët e Hielscher nga e gjithë bota janë shumë të kënaqur me qëndrueshmërinë dhe mirëdashësinë e përdoruesit të ultrasonicatorëve tanë.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si biznes familjar dhe familjar, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për përpunuesit e tij tejzanor. Të gjithë ultrasonicatorët janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fuqia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise të vështira është një karakteristikë natyrore e nxjerrësve me performancë të lartë të Hielscher.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Mësoni më shumë rreth nxjerrësve tejzanor të Hielscher duke na kontaktuar tani. Plotësoni formularin më poshtë për më shumë informacion, shënime të aplikimit dhe çmime ose na telefononi për të diskutuar procesin tuaj të nxjerrjes me ne!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Kërpudhat medicinale dhe përbërjet e tyre bioaktive

Kërpudhat përmbajnë qindra përbërës bioaktivë, gjë që u jep atyre veti unike si efekte shëndetësore, anti-inflamatore, mbështetëse të sistemit imunitar ose efekte terapeutike. Disa kërpudha të tilla si psilocybe cubensis (gjithashtu kërpudha magjike ose dhoma të vogla) njihen për efektet e tyre psikoaktive dhe halocinogjene.

 • Reishi (Ganoderma lucidum) përmban acide ganoderike, ganoderiol, ganodermanontriol, polisaharide, triterpene, polifenole, proteina dhe aminoacide.
 • Mane e luanit (Hericium erinaceus) është i pasur me përbërje fenol-analoge, hericenone erinacines, hericerina, resorcinol, steroid, mono-terpene, diterpene, peptid heteroglikan dhe b-1,3 të degëzuar-b-1,2-manan.
 • Bishti i Turqisë (i njohur gjithashtu si Trametes versicolor, Coriolus versicolor dhe Polyporus versicolor) është veçanërisht i pasur me polysaccharide-K (PSK) krestin që njihet si një nxitës i fortë i sistemit imunitar. Për më tepër, bishti i gjelit të detit vlerësohet për përbërjet e tij koriolanë (kompleksi b-glukanproteinë).
 • chaga (Inonotus obliquus) është i njohur për përbërjet e tij të fuqishme, përkatësisht bD-glukanet, manogalaktoglukani, steralet dhe triterpenet.
 • Llojet e psilocib kërpudhat (p.sh. P.cubensis, P. samuiensis, P. Mexicana) konsumohen kryesisht për substancat e tyre halucinogjene psilocibinë dhe psilocinë: 4-hidroksi-dimetiltriptamina.

Hielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga përmasat laboratorike në ato industriale.

Ultrasonikët me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonicatori i laboratorit kompakt mbi njësitë e nivelit të lartë deri te sistemet tejzanor tërësisht industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.