Nxjerrja shumë efiçente e Chaga përmes sonifikimit

Kërpudha Chaga (Inonotus obliquus) janë të pasura me fito-kimikate shumë të fuqishme (p.sh. polisaharide, acid betulinik, triterpenoide), të cilat dihet se kontribuojnë në shëndet dhe në luftimin e sëmundjeve. Përdorimi i frekuencës tejzanor me fuqi të lartë për nxjerrjen e chaga është teknika e preferuar për të prodhuar ekstrakte superiore chaga me cilësi dhe rendiment më të lartë.

Ekstraktet e kërpudhave Chaga nga Ultrasonics

Ekstraktet nga Inonotus obliquus, i njohur gjithashtu si kërpudha chaga, prodhohen nëpërmjet nxjerrjes tejzanor (kredi i figurës: Tad Montgomery & Assoc., TadMontgomery.com) Nxjerrja me ultratinguj është një teknikë shumë efikase e çlirimit të komponimeve fitokimike nga botanikët si bimët dhe kërpudhat.
Kërpudhat Chaga janë të pasura me disa përbërje si polisaharide, triterpene dhe polifenole, të cilat janë përgjegjëse për shumicën e efekteve të saj promovuese të shëndetit dhe terapeutik. Përbërjet kryesore bioaktive të Chaga janë polisakaridet (p.sh. β-glukanët, proteoglikanët që përmbajnë d-galaktozë, d-glukozë, d-ksilozë dhe d-manozë), triperpenoide (p.sh. betulin, acid betulinik), polifenole, fitosterole (p.sh. inotodiol) ) ndër përbërjet e tjera.

Kërkesë informacioni

Nxjerrja e grupeve tejzanor të komponimeve bioaktive nga kërpudhat mjekësore duke përdorur ultrasonikatorin e tipit sondë UP100H.

UP100H, një ekstraktues tejzanor i fuqishëm 100 watts, përdoret për nxjerrjen e komponimeve bioaktive nga kërpudha chaga (Inonotus obliquus).

Nxjerrja tejzanor në mënyrë efikase thyen qelizat e kërpudhave chaga dhe çliron përbërësit intraqelizorë (dmth., Kimikatet kimikë bioaktivë) në tretës. Nxjerrja tejzanor bazohet në parimin e punës së kavitacionit akustik. Efektet e kavitacionit tejzanor / akustik janë forcat me prerje të lartë, turbulencat dhe diferencat e presionit intensiv. Këto forca sonomekanike thyejnë strukturat qelizore siç janë muret qelizore të kërpudhave chitinous, nxisin transferimin e masës midis materialit chaga dhe tretësit dhe rezultojnë në rendimente shumë të larta ekstrakti brenda një procesi të shpejtë. Për më tepër, sonifikimi promovon sterilizimin e ekstrakteve duke vrarë baktere dhe mikrobe. Inaktivizimi mikrobial nga sonifikimi është rezultat i forcave shkatërruese shkatërruese në membranën qelizore, prodhimi i radikaleve të lira dhe ngrohja e lokalizuar.

Avantazhet e Nxjerrjes tejzanor Chaga

 • shumë efikas – rendimentet e larta
 • Cilesi e larte
 • proces të shpejtë
 • Trajtim i butë
 • non-termike
 • Nxjerrja me një hap, me një tenxhere
 • E përputhshme me çdo tretës
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar

Pse është nxjerrja tejzanor e Chaga kaq e favorshme?

Nxjerrja tejzanor zbatohet në shumë fusha të prodhimit të ekstraktit, p.sh. ekstrakte botanike dhe bimore për ushqime, suplemente, farmaceutike dhe kozmetikë. Një shembull shumë i spikatur i ekstraktimit tejzanor është nxjerrja e kanabidiolit (CBD) dhe përbërjeve të tjera nga bima e kanabisit.
Meqenëse nxjerrja tejzanor është një teknikë e nxjerrjes jo-termike, përbërësit bioaktivë përpunohen butë me valë ultratinguj dhe në këtë mënyrë parandalohet degradimi termik i përbërjeve të ndjeshme të bimëve. Të gjithë parametrat e procesit tejzanor, dmth. Amplituda, intensiteti, temperatura dhe presioni, mund të kontrollohen saktësisht. Kjo lejon procesin e saktë dhe kontrollin e cilësisë dhe e bën të lehtë përsëritjen dhe riprodhimin sapo të merren rezultatet e nxjerrjes. Prodhuesit e ekstraktit vlerësojnë ultrasonikimin për përsëritshmërinë e tij të besueshme të procesit, i cili ndihmon në standardizimin e proceseve dhe produkteve në nivele me cilësi të lartë.

Homogjenizues tejzanor UP100H për nxjerrjen e trazuar të grumbullit të kërpudhave Chaga.

Nxjerrja me ultratinguj e kërpudhave Chaga duke përdorur një UP100H

Miniatura e videos

Ekstraktet e Chaga me cilësi të lartë dhe rendiment të lartë me anë të sonifikimit

Kërkimet konfirmojnë se ekstrakte të kërpudhave chaga të prodhuara në mënyrë ultrasonike përmbajnë më shumë triterpenoide sesa një ekstrakt konvencional me ujë të nxehtë. Teknika e ekstraktimit tejzanor promovon lirimin dhe izolimin e të gjitha përbërjeve të rëndësishme nga kërpudhat chaga (I. obliquus). Nxjerrja e asistuar në mënyrë ultrasonike shquan metodat alternative të nxjerrjes nga efikasiteti superior dhe një bio-disponueshmëri e shtuar e fitokimikateve bioaktive në ekstraktin e kërpudhave. Fragmente nga studimet e kërkimit shkencor demonstrojnë efikasitetin dhe rendimentin e lartë të nxjerrjes tejzanor të chaga.

Nxjerrja e polisakaridit nga Chaga

Zhang etj. ka përdorur nxjerrjen e asistuar me ultratinguj për të zhvilluar kushte optimale për nxjerrjen e polisakarideve nga I. obliquus, me kushtet më të mira që përfshijnë përdorimin e ujit si tretës për 15 minuta në 95 ° C me nxjerrjen e frekuencës me ultratinguj, i cili dha vlerat e nxjerrjes prej 1.82%

Nxjerrja e Betulinës / Acidit Betulinik nga Chaga

Rezultatet tregojnë se ekografia kishte luajtur një rol aktiv në nxjerrjen e betulinës dhe acidit betulinik sepse mund të detyrojë muret qelizore të hapen dhe nxit transferimin më të mirë të masës dhe nxehtësisë. Kjo nga ana tjetër ndihmon për të nxjerrë me sukses fitokimikatet e dëshiruara në një kohë të shkurtër me efikasitet të lartë. Rritja e vogël e rendimenteve në shtimin e hapit të nxjerrjes së tretësit pas ultrasonikacionit tregoi se shumica e këtyre përbërjeve duhet të jenë nxjerrë nga biomasa. Rezultatet e marra tregojnë sasinë maksimale të betulinës së ekstraktueshme në biomasë. (Alhazmi, 2017) Në përgjithësi, ultrasonikacioni rriti në mënyrë dramatike rendimentin e betulinës dhe acidit betulinik.

Nxjerrja me ultratinguj e kërpudhave chaga

ultrasonicator UP400St me brirë S24D22L2 për nxjerrjen e chaga (Inonotus obliquus)

Protokolli i Nxjerrjes Hap pas Hapi

Në mënyrë që të izoloni një ekstrakt të fortë të spektrit të plotë nga kërpudhat chaga (Inonotus obliquus), zbatohet një protokoll i nxjerrjes me dy hapa duke përdorur ultrasonikët e energjisë.
Materiali: I. obliquus i thatë (100g) shtypet në copa më të vogla përafërsisht. 1,3cm2 (0,5×0.5 inç) Materiali i kërpudhave të grimcuar vendoset në një gotë qelqi 1.5L.

 1. Hapi: Nxjerrja tejzanor e ftohtë: Chaga e tharë dhe e bluar pezullohet në 1000 ml etanol 60% në ujë të pastruar ose të distiluar (v / v; 60% etanol: 40% ujë) duke shtuar përzierjen e tretësit në gotën e qelqit me chaga. Për nxjerrje, përdoret një nxjerrës tejzanor UP400St i pajisur me sonotrode S24d22L2D. Briri (sonotroda) i ultrasonicator është zhytur në pezullimin e kërpudhave dhe tretësit. Përdorimi i një trazuesi është opsional, por mund të ndihmojë në transportimin e grimcave të bimës në mënyrë të njëtrajtshme në sonotrode. Sigurohuni që sonotroda të mos prekë muret e gotës. Vendosni amplituda në 100% dhe sonikatin për rreth. 10 min UP400St vjen me një sensor temperature të mbyllur. Lidhni termoelementin me ultrasonicator dhe fusni sensorin në pezullim. Në menunë dixhitale të pajisjes tejzanor UP400St, mund të vendosni një kufi të sipërm të temperaturës. Ultrasonicator do të ndalojë kur arrihet kjo maksimum i temperaturës dhe fillon automatikisht sapo pezullimi të ketë arritur vlerën më të ulët të theT të vendosur. Vlerat e rekomanduara ∆T janë afërsisht. 30 ° C si e sipërme dhe 20 ° C si vlera më e ulët e temperaturës. Përdorimi i një banjë uji ose akulli ndihmon për të mbajtur të ulët temperaturën gjatë zërit. Pas zërit, lëndët e ngurta të kërpudhave hiqen me filtrim dhe shtypje. Tretësi me fito-kimikatet e nxjerra pëson avullim në vakum ose avullim të rotorit, në mënyrë që më në fund të merret fraksioni chaga nga ekstrakti i etanolit. Solidet e mbetura chaga mund të përdoren për një hap të dytë opsional të njomjes, nxjerrjen tejzanor të nxehtë.
 2. Hapi (opsional): Nxjerrja e nxehtë tejzanor: Materiali i parë chaga i nxjerrë nga nxjerrja e parë përdoret në hapin e dytë të nxjerrjes tejzanor të nxehtë për të izoluar fraksionin e kimikateve të mbetura fitokimike në kërpudhat chaga. Materiali i kërpudhave vendoset në një gotë qelqi, 600 ml etanol të freskët 60%: 40% tretësirë uji shtohet dhe nxehet afërsisht. 70 ° C. Gjatë zërit, temperatura mund të rritet deri në 95 ° C. Nxehtësia shtesë nxit çlirimin e kimikateve të mbetura. Meqenëse pothuajse të gjitha përbërjet termo-të ndjeshme janë nxjerrë në kushte të kontrolluara termikisht në hapin 1, ky hap i dytë mund të zbatohet opsionalisht për të krijuar një ekstrakt shumë të fortë, që është i plotë në të gjitha fitokimikat e kërpudhave chaga. Pezullimi sonikohet me UP400St në të njëjtën mënyrë siç përshkruhet më sipër. Filtroni, shtypni dhe ndani kërpudhat nga ekstrakti i ujit. Fito-përbërësit në nxjerrjen e dytë izolohen gjithashtu përmes avullimit.

Të dy fraksionet e ekstraktit chaga, nga uji dhe nxjerrja e etanolit, janë të përziera së bashku në mënyrë që të merret një ekstrakt i kërpudhave chaga me spektër të plotë. Ky ekstrakt mund të formulohet në produkte të ndryshme si tinktura, kapsula ose produkte të ngrënshëm.

Ky proces është plotësisht linear i shkallëzuar për çdo vëllim tjetër. Zbatimi i të njëjtave parametra tejzanor (intensiteti tejzanor Ws / L, presioni, temperatura, e ngurta: përqendrimi i lëngut), të gjitha rezultatet e vendosura një herë të nxjerrjes tejzanor të chaga mund të shkallëzohen thjesht në vëllime më të mëdha (ose më të vogla) ndërsa të arrihen të njëjtat rezultate (p.sh. rendimentet, efikasitetin e procesit).

Ultrasonic mushroom extraction allows for the fast and reliable isolation of bioactive compounds such as polysaccharides and alkaloids from medicinal fungi such as maiitake, chaga, lion's mane, reishi or cordyceps.

Ekstraktet e kërpudhave të prodhuara me ultratinguj janë të pasura me polisakaride, të cilat njihen për efekte të shumta të dobishme shëndetësore. Ultrasonicator UP100H është një ekstraktues ultrasonik i fuqishëm 100 vat për nxjerrjen efikase të kërpudhave mjekësore si chaga, mane e luanit, reishi ose cordyceps.

Zgjedhja juaj e tretësit

Ekstraktues tejzanor UP400St (400 watts, 24kHz) për nxjerrjen e acidit betulinik nga chagaNxjerrja tejzanor është e përputhshme me çdo tretës. Kjo ju lejon të përdorni tretësin e preferencës tuaj. Në protokollin e nxjerrjes së chaga më sipër ne rekomandojmë një tretësirë tretës që përmban 60% etanol: 40% ujë (v / v). Kombinimi i etanolit dhe ujit mundëson lirimin e kimikateve fitokimike me polaritete të ndryshme. Përndryshe, mund të aplikohet një ekstrakt me dy faza duke përdorur etanol në një hap të parë të nxjerrjes dhe ujë në një hap të dytë të nxjerrjes. Nxjerrja tejzanor duke përdorur një kombinim tretës të alkoolit dhe ujit lëshon fitokimikë të tretshëm në ujë dhe të tretshëm në alkool nga kërpudhat si chaga.
Prandaj, nxjerrja është thelbësore në krijimin e ekstrakteve të pastra dhe të fuqishme të kërpudhave.
Tretës të tjerë të përdorur për nxjerrjen e Inonotus obliquus janë izopropanoli, metanoli, metanoli që përmban 10% acid acetik, acetati etilik ndër të tjerët. Për ekstrakte të shkallës ushqimore, rekomandohet një tretës jo toksik, pasi që pas heqjes së tretësit (p.sh. avullimi) nganjëherë sasitë e mbetjeve të mbetjeve mund të lihen në ekstrakt.

Parametrat e procesit për Nxjerrjen tejzanor të Chaga

 • Intensiteti i sonifikimit (Ws / L)
 • temperaturë
 • presion
 • tretës
 • Madhësia e grimcave të lëndës së parë

Pse u jepni banjove tejzanor rezultate të pamjaftueshme të nxjerrjes së Chaga?

Banjat tejzanor përdoren zakonisht për aplikime të buta pastrimi. Në një banjë tejzanor, kavitacioni akustik ndodh i pakontrolluar dhe shpërndahet në mënyrë të pabarabartë përmes një rezervuari relativisht të madh. Nëse vendosni një gotë qelqi me përzierjen tuaj tretës kërpudhash në një banjë me ultratinguj, valët tashmë të dobëta të ultrazërit duhet të kalojnë nëpër muret e gotës, gjë që e zvogëlon intensitetin e ultrazërit edhe më shumë. Kjo do të thotë se intensiteti i ultrazërit i një rezervuari pastrimi me ultratinguj është shumë i dobët për një nxjerrje efikase të kërpudhave. Muret e qelizave të kërpudhave përmbajnë kitinë, një material i fortë që i bën qelizat e kërpudhave shumë të ngurta dhe të vështira për t'u prishur. Për të çliruar komponimet bioaktive nga kërpudhat si chaga, kërkohet ultratinguj me intensitet të lartë. Sondat tejzanor krijojnë kavitacion akustik shumë më intensiv, forca që thyen muret e qelizave të kërpudhave të hapura.
 

Në këtë video, ne krahasojmë fuqinë e nxjerrjes së një banjë tejzanor - e njohur gjithashtu si një pastrues tejzanor - me atë të një sondë tejzanor Hielscher UP100H.

Nxjerrja e kërpudhave - Bath vs Sonda me ultratinguj - Krahasimi krah për krah

Miniatura e videos

 

Sondat tejzanor krijojnë kavitacion akustik shumë më intensiv, forca që thyen muret e qelizave të kërpudhave të hapura. Grafiku i analizës UV-Vis tregon krahasimin midis sondës tejzanor dhe nxjerrjes së banjës tejzanor të kërpudhave chaga. Ultrasonikatori i tipit sondë jep rendimente dukshëm më të larta të komponimeve bioaktive chaga.

Grafiku i analizës UV-Vis tregon krahasimin midis sondës tejzanor dhe nxjerrjes së banjës tejzanor të kërpudhave chaga. Ultrasonikatori i tipit sondë UP100H (kurba e zezë) jep rendimente dukshëm më të larta të përbërjeve bioaktive chaga.

 
Lexoni më shumë rreth ndryshimeve të sondave tejzanor dhe banjove tejzanor dhe shikoni se si ato krahasohen në efikasitetin e nxjerrjes!

Kërkesë informacioni

Ultrasonicators me performancë të lartë për nxjerrjen e Chaga

Nxjerrja tejzanor është një teknologji e besueshme e përpunimit, e cila lehtëson dhe përshpejton prodhimin e ekstrakteve me cilësi të lartë nga materiale të ndryshme të para si chaga dhe kërpudha të tjera. Portofoli i Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt te sistemet e nxjerrjes industriale. Në këtë mënyrë, ne në Hielscher mund t'ju ofrojmë ultrasonicatorin më të përshtatshëm për kapacitetin tuaj të parashikuar të procesit. Stafi ynë me përvojë për një kohë të gjatë do t'ju ndihmojë nga testet e fizibilitetit dhe optimizimi i procesit deri te instalimi i sistemit tuaj tejzanor në nivelin përfundimtar të prodhimit.
Printimi i vogël i nxjerrësve tanë tejzanor, si dhe shkathtësia e tyre në opsionet e instalimit i bëjnë ato të përshtaten edhe në mjediset e vogla për përpunimin e pektinës. Përpunuesit tejzanor janë instaluar në të gjithë botën në ushqim, farmaci dhe objektet e prodhimit të shtojcave ushqyese.

Hielscher Ultrasonics – Pajisjet e sofistikuara të nxjerrjes

Portofoli i produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë të nxjerrësve tejzanor me performancë të lartë nga shkalla e vogël në të madhe. Aksesorët shtesë lejojnë montimin e lehtë të konfigurimit më të përshtatshëm të pajisjes tejzanor për procesin tuaj të nxjerrjes së chaga. Konfigurimi optimal tejzanor varet nga kapaciteti, vëllimi, lënda e parë e parashikuar, procesi i serisë ose linjës dhe afati kohor.

Tufa dhe rrjedha e vazhdueshme

Ultrasonicators e Hielscher mund të përdoren për përpunim grumbull dhe të vazhdueshëm të rrjedhës. Përpunimi i grupeve tejzanor është ideal për testimin e procesit, optimizimin dhe nivelin e prodhimit në madhësi të vogël deri në mes. Për prodhimin e vëllimeve të mëdha të kërpudhave chaga, përpunimi inline mund të jetë më i dobishëm. Një proces i përzierjes së vazhdueshme inline kërkon konfigurim të sofistikuar – që përbëhet nga një pompë, tuba ose tuba dhe rezervuarë -, por është shumë efikas, i shpejtë dhe kërkon shumë më pak punë. Të gjitha sistemet industriale mund të operohen nën presione të ngritura, gjë që rrit kavitacionin dhe në këtë mënyrë efikasitetin e nxjerrjes. Hielscher Ultrasonics ka konfigurimin më të përshtatshëm të nxjerrjes për vëllimin tuaj të nxjerrjes dhe qëllimet e procesit.

Nxjerrësit tejzanor për çdo kapacitet të produktit

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeGama e produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon spektrin e plotë të procesorëve tejzanor nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt mbi sistemet e nivelit të lartë dhe pilot te procesorët tejzanor plotësisht industrialë me kapacitetin për të përpunuar ngarkesat e kamionëve në orë. Gama e plotë e produkteve na lejon t'ju ofrojmë nxjerrësin tejzanor më të përshtatshëm për chaga tuaj, si dhe kërpudhat e tjera, kapacitetin e procesit dhe synimet e prodhimit.
Sistemet tejzanor të stolave janë ideale për provat e fizibilitetit dhe optimizimin e procesit. Shkalla lineare e bazuar në parametrat e vendosur të procesit e bën shumë të lehtë rritjen e kapaciteteve përpunuese nga pjesët më të vogla në prodhimin plotësisht komercial. Shkallëzimi lart mund të bëhet duke instaluar një njësi më të fuqishme nxjerrëse tejzanor ose duke mbledhur paralelisht disa ultrasonicatorë. Me UIP16000, Hielscher ofron nxjerrësin tejzanor më të fuqishëm në të gjithë botën.

Amplituda saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale

Të gjithë ultrasonicatorët e Hielscher janë saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë kuaj pune të besueshëm në prodhim. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e nxjerrjes tejzanor të kimikateve fitokimikë nga kërpudhat chaga (Inonotus obliquus).
Hielscher's industrial processors of the hdT series can be comfortable and user-friendly operated via browser remote control.Të gjitha Ultrasonics Hielscher’ procesorët lejojnë vendosjen precize të amplitudës. Sonotrodes dhe brirët përforcues janë pajisje që lejojnë të modifikojnë amplituda në një gamë edhe më të gjerë. Procesorët tejzanor industrial të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të ofrojnë intensitetin e kërkuar tejzanor për aplikime kërkuese. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7.
Cilësimet precize të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor përmes softuerit inteligjent ju japin mundësinë për të trajtuar lëndën tuaj të parë të kërpudhave me kushtet më efektive tejzanor. Bërja e zërit optimale për rezultatet më të mira të nxjerrjes!
Fuqia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese. Kjo i bën pajisjet tejzanor të Hielscher-it një mjet të besueshëm pune që plotëson kërkesat tuaja të nxjerrjes.

Testim i lehtë, pa rrezik

Proceset tejzanor mund të jenë të shkallëzuara plotësisht lineare. Kjo do të thotë që çdo rezultat që keni arritur duke përdorur një laborator ose ultrasonicator të nivelit të lartë, mund të shkallëzohet në saktësisht të njëjtën prodhim duke përdorur saktësisht të njëjtat parametra të procesit. Kjo e bën ultrasonikimin ideal për testimin e fizibilitetit pa rreziqe, optimizimin e procesit dhe zbatimin pasues në prodhimin komercial. Na kontaktoni për të mësuar se si sonifikimi mund të rrisë prodhimin e ekstraktit tuaj chaga.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si biznes familjar dhe familjar, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për përpunuesit e tij tejzanor. Të gjithë ultrasonicatorët janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fuqia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise të vështira është një karakteristikë natyrore e nxjerrësve me performancë të lartë të Hielscher.
Ju mund të blini procesor tejzanor Hielscher në çdo madhësi të ndryshme dhe të konfiguruar saktësisht në kërkesat tuaja të procesit të nxjerrjes së kërpudhave. Nga trajtimi i kërpudhave në një gotë të vogël laboratori tek përzierja e vazhdueshme e rrjedhave të kërpudhave në nivelin industrial, Hielscher Ultrasonics ofron një ultrasonicator të përshtatshëm për ju! Ju lutem na kontaktoni – ne jemi të lumtur t'ju rekomandojmë konfigurimin ideal tejzanor!

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.

Ultratingulli është një metodë e shpejtë dhe e butë ekstraktimi për të prodhuar ekstrakt kërpudhash me cilësi të lartë. Në video, një UP400St përdoret për nxjerrjen e shitake.

Nxjerrja e kërpudhave të ftohta duke përdorur UP400St me sondë 22 mm

Miniatura e videosLiteratura / Referencat

Fakte të vlefshme

Kërpudha Chaga

Inonotus obliquus, i njohur gjithashtu si kërpudha chaga, është një kërpudhë parazitare Polyporus. Si një kërpudhë medicinale bazidiomycetes, chaga klasifikohet përkatësisht në familjen Hymenochaetaceae, rendit Hymenochaetales dhe Agaricomycetes. Chaga është jashtëzakonisht rezistente ndaj të ftohtit, me miceliumin e saj që rritet në pyje që toleron temperatura deri në as40 ° C. Kërpudhat chaga infektojnë pemët e drurit të fortë dhe gjenden kryesisht në rritje në thupra, dhe në një masë më të vogël, në pemë nga gjinitë Quercus (lisat), Populus (plepa), Alnus (alders), Fagus (hiri), dhe Acer (panje) . Zakonisht është i pranishëm në gjerësitë gjeografike prej 45–50 ° dhe mund të gjendet gjerësisht në Evropën Veriore, Kanada, Poloni, Rusi, rajonin Hokkaido të Japonisë, si dhe në provincën Heilongjiang dhe zonën malore Changbai në Kinë. Chaga (I. obliquus) ka tërhequr vëmendje në rritje në kërkimet ushqimore dhe medicinale për shkak të fitokimikateve të saj shumë efektive, të cilat dihet se ofrojnë efekte anti-tumorale, antioksiduese, imunomoduluese dhe anti-astmatike, si dhe përfitime të tjera medicinale. Disa studime kanë treguar se polisakaridet e kërpudhave chaga janë një nga përbërësit kryesorë bioaktivë që u japin kërpudhave Inonotus obliquus vetitë e tyre të dobishme promovuese të shëndetit.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.