Strategjitë për rendimentet më të larta në nxjerrjen botanike

Në mënyrë që të prodhohen ekstrakte me cilësi premium nga botanikët me efikasitet të lartë, dmth rendimente të larta të ekstrakteve me cilësi premium brenda një kohe të shkurtër të nxjerrjes, kërkohet një teknikë e nxjerrjes me performancë të lartë. Nxjerrja tejzanor është një teknikë që intensifikon procesin, e cila lejon përdorimin e një game të gjerë të lëndëve të para dhe prodhon rendimente të larta të ekstrakteve superiore në një mënyrë të shpejtë dhe me kosto efektive.

Ekstrakte Botanike Premium me Ultratinguj të Fuqisë

Nxjerrja me ultratinguj është një teknikë shumë efikase për të prodhuar rendimente të larta të ekstrakteve botanike.Kur nxirret një përbërje specifike bioaktive ose një fraksion bioaktiv nga një botanik, faktorë të ndryshëm ndikojnë në procesin e nxjerrjes. Përveç teknologjisë së nxjerrjes (p.sh., nxjerrja tejzanor), polarizmi i tretësit, lëndës së parë dhe trajtimit paraprak të tij, raporti i ngurtë / lëng (p.sh., raporti lëndë bimore / tretës), koha e nxjerrjes dhe temperatura janë faktorë të rëndësishëm të procesit të konsiderohet me kujdes. Nxjerrja me ndihmë ultrasonike (Emiratet e Bashkuara Arabe) lejon kushte ideale të përpunimit, të cilat karakterizohen nga butësia dhe efikasiteti i lartë njëkohësisht. Zgjedhja e lirë e tretësve të butë ose nxjerrjes së ujit të ftohtë, temperaturat e ulëta dhe kohët e shkurtra të përpunimit e kthejnë ekstraktimin tejzanor në teknikën superiore të nxjerrjes, e cila parandalon degradimin termik ose kimik të molekulave bioaktive. Për më tepër, Emiratet e Bashkuara Arabe mund të lëshojnë sasinë e plotë në dispozicion të molekulave bioaktive nga lënda e parë bimore. Kjo është arsyeja pse ultrasonication është teknologjia më e përdorur gjerësisht e nxjerrjes për prodhimin e ekstrakteve me fuqi të lartë.

Kërkesë informacioni

Ekstraktimi me ultratinguj është një metodë shumë efikase për prodhimin e ekstrakteve premium

Nxjerrja botanike me UP400St (400W, 24kHz)

 

Ultrasonication është një metodë e shpejtë dhe e butë e nxjerrjes për të prodhuar ekstrakt kërpudhe me cilësi të lartë. Në video, një UP400St përdoret për ekstrakcion të shitakeve.

Nxjerrja e kërpudhave të ftohta duke përdorur UP400St me sondë 22 mm

Miniatura e videos

 

Çfarë e bën Ekstraksionin tejzanor Superior?

Nxjerrja me ndihmën tejzanor (EBA) është një teknikë ekstraktimi shumë efikase, e cila bazohet në forca të pastra mekanike. Kavitacioni tejzanor ose akustik karakterizohet nga forca të forta prerëse, si dhe nga diferencat e larta të temperaturës dhe presionit që ndodhin në nivel lokal. Këto forca shumë intensive kavitacionale shkaktojnë të ashtuquajturin sonoporim, që është gjenerimi i të rejave dhe zgjerimi i poreve ekzistuese në membranën qelizore, si dhe prishja e strukturave qelizore bimore. Fluksi i intensifikuar me ultratinguj i tretësit brenda dhe jashtë brendësisë së qelizës kontribuon në çlirimin e shpejtë dhe të plotë të substancave botanike. Duke përdorur vetëm forca mekanike, Emiratet e Bashkuara Arabe nuk i ndryshojnë molekulat botanike nëpërmjet kimikateve ose trajtimit intensiv të nxehtësisë dhe parandalojnë në këtë mënyrë ndryshimet kimike ose të shkaktuara nga nxehtësia të substancave bioaktive që gjenden në botanikë. Si rezultat, nxjerrja me ultratinguj prodhon ekstrakte me cilësi të lartë, me spektër të plotë, të cilat ofrojnë efektet e plota të substancave të kombinuara botanike, të njohura si i ashtuquajturi efekt entourage.
Nxjerrja tejzanor: teknikë e butë jo-termike, por shumë efikase për rendimente të larta të ekstrakteve me cilësi premium.

Krahasimi i Nxjerrjes tejzanor me teknikat e tjera

Nxjerrja tejzanor është një teknikë e përdorur gjerësisht për lirimin dhe izolimin e përbërjeve bioaktive të tilla si antioksidantë, polifenole, polisaharide, proteina, lipide, kanabinoide dhe kimikate të tjera fitokimike nga materialet bimore. Sonifikimi është metoda e preferuar për shkak të përparësive të shumta të tilla si prodhimi i lartë / i plotë i nxjerrjes, përpunimi i shpejtë, jo-termik, pajtueshmëria me pothuajse çdo tretës (p.sh. uji, etanoli, metanoli, izopropanoli, vajrat bimorë, glicerina etj.), I thjeshtë dhe i sigurt funksionimi, mirëmbajtja e ulët midis shumë të tjerave.
Tabela më poshtë krahason nxjerrjen tejzanor me metodat e tjera konvencionale të nxjerrjes që nënvizojnë avantazhet e Emirateve të Bashkuara Arabe.

Nxjerrja me ultratinguj e botanikëve: një teknikë ekstraktimi shumë efikase për të prodhuar ekstrakte premium

Nxjerrësit tejzanor nga Hielscher shquhen për efikasitetin, besueshmërinë dhe mirëdashësinë e përdoruesit

 

Ekstraktimi tejzanortretjeCO2 ekstraktimSoxhletfiltrim
tretësnë përputhje me pothuajse çdo tretëstretësirë uji, ujorë dhe jo ujorëCO2tretësirë uji, ujorë dhe jo ujorëSolvente organike
temperaturënxjerrje jo termike,
kontroll i saktë i temperaturës
i ambientitnën nxehtësitemperatura e ambientit,
herë pas here aplikohet nxehtësia
mbi kritike
temperatura prej 31 ° C
presiontë dy, atmosferike ose
presion i ngritur i mundur
atmosferikatmosferikatmosferikpresione shumë të larta
(mbi presionin kritik prej 74 bar)
Koha e përpunimiti shpejtëshumë ngadalëi ngadalshëmshumë ngadalëmoderuar
Shuma e tretësite ulët,
ngarkesë e lartë e ngurtë e materialit bimor
në tretës, veçanërisht kur një qelizë rrjedhëse
përdoret konfigurimi
i madhmoderuari madhsasi të mëdha të
Supercritical CO2
Polariteti i ekstraktit natyrorvarur nga tretësi;
për të nxjerrë jo polare dhe polare
komponimet, një ekstraktim në fazë të dyfishtë
rekomandohet përdorimi i dy tretësve
varur nga tretësivarur nga tretësivarur nga tretësivaret nga presioni
(nën presione më të larta më polare)
Fleksibiliteti / Shkallueshmëriapër grumbullimin dhe nxjerrjen e brendshme,
Skalabilitet linear
ekstraktimi i serisë,
shkallueshmëri e kufizuar
ekstraktimi i serisë,
shkallueshmëri e kufizuar
ekstraktimi i serisë,
shkallueshmëri e kufizuar
ekstraktimi i serisë,
shkallueshmëria e kufizuar lineare,
shumë e shtrenjtë

 

Pse është nxjerrja tejzanor kaq efikase?

Mekanizmi i intensifikimit të nxjerrjes së ultrazërit të fuqisë i atribuohet kryesisht fenomenit të kavitacionit akustik. Kavitacioni tejzanor shkakton përplasje midis grimcave të biomasës botanike, gjë që rezulton në fraksionim ndërpartikular dhe reduktim të madhësisë së grimcave. Kur flluskat e kavitacionit shemben në sipërfaqen e lëndëve të ngurta bimore, erozioni dhe sonoporimi e zgjerojnë më tej sipërfaqen e grimcave. Në këtë mënyrë transferimi i intensifikuar i masës lehtëson çlirimin e molekulave të tilla si proteinat, lipidet, sheqernat, vitaminat, antioksidantët, fitokimikatet dhe fibrat dietike. Forcat prerëse të krijuara në mënyrë ultrasonike përmirësojnë depërtimin e tretësit në matricën qelizore të lëndës botanike dhe përmirësojnë respektivisht përshkueshmërinë e membranave qelizore. Këta mekanizma të ultrasonikëve të fuqisë janë përgjegjës për intensifikimin e konsiderueshëm të procesit të arritur kur aplikohet ultratingulli për nxjerrjen botanik.

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Avantazhet e Ultrasonicators për Nxjerrjen Botanike

 • rendimentet e larta
 • ekstrakte me cilësi premium
 • proces shumë i efektshëm, i shpejtë
 • kosto të ulëta operative
 • Rezultatet e riprodhueshme
 • Skalabilitet linear
 • i thjeshtë & Operacion i sigurt
 • Fuqia

Kërkesë informacioni

Merrni Informacion Teknik mbi Nxjerrësit tejzanor të Hielscher dhe Përparësitë e tyre!

Hielscher Ultrasonics harton, prodhon dhe shpërndan nxjerrës tejzanor me performancë të lartë për grumbullim dhe përpunim të vazhdueshëm në çdo shkallë prodhimi. Përveç standardeve më të larta teknike dhe qëndrueshmërisë së jashtëzakonshme dhe funksionimit 24/7/365 për funksionim me efikasitet të lartë, ultrasonicatorët e Hielscher janë të lehtë dhe të besueshëm për të vepruar. Efikasitet i lartë, softveri inteligjent, menyja intuitive, protokolizimi automatik i të dhënave dhe telekomanda e shfletuesit janë vetëm disa tipare që dallojnë nxjerrësit e Hielscher nga pajisjet e tjera të nxjerrjes.

Avantazhet e Hielscher Ultrasonic Extractors

efikasitet

 • Rendimentet më të larta
 • Procesi i shpejtë i nxjerrjes – brenda disa minutave
 • Ekstrakte me cilësi të lartë – të butë, nxjerrje jo-termike
 • Tretës të gjelbër (ujë, etanol, glicerinë, vajra bimorë etj.)

thjeshtësi

 • Plug 'n’ lojë - Vendosni dhe stërviteni brenda disa orësh
 • Lancimi i lartë - Për prodhimin e ekstraktit të shkallës së madhe
 • Funksionimi në seri ose i vazhdueshëm
 • Konfigurimi i thjeshtë - Mbështet tensione të shumëfishta, dhe vetëm një lidhje prej katër zorrash
 • I lëvizshëm
 • Shkallë lineare deri - shtoni një sistem tjetër tejzanor paralelisht për të rritur kapacitetin
 • Monitorimi dhe kontrolli në distancë - nëpërmjet PC, telefonit të zgjuar ose tabletës
 • Nuk kërkohet mbikëqyrje e procesit - Vendosja dhe funksionimi
 • Performancë e lartë - e projektuar për prodhim të vazhdueshëm 24/7
 • Fuqia dhe mirëmbajtja e ulët
 • Cilesi e larte – projektuar dhe ndërtuar në Gjermani
 • Ngarkoni dhe shkarkoni shpejt midis grupeve
 • easy-to-të pastër

siguri

 • Thjeshtë dhe të sigurt për të kandiduar
 • Ekstraktimi pa tretës ose i bazuar në tretës (ujë, etanol, vajra vegjetale, glicerinë, etj)
 • Asnjë presion i lartë dhe temperatura
 • ATEX-certifikuar sistemet e eksplodimit të disponueshme
 • Lehtë për të kontrolluar (edhe nëpërmjet telekomandës)

Solucion për nxjerrjen tejzanor
Zgjidhni tretësin ideal për procesin tuaj të nxjerrjes: ujë, përzierje ujë-alkool, alkool izopropil, heksan, etanol, metanol, butan, vajra bimorë, glicerinë,
Tretësit jo toksikë, si dhe çdo tretës tjetër standard janë në përputhje me nxjerrjen tejzanor.
Nxjerrja tejzanor e ujit të ftohtë: Megjithëse uji është teknikisht një tretës, i ashtuquajturi tretës universal, një nxjerrje me bazë uji konsiderohet në përgjithësi si një nxjerrje jo tretëse. Një ekstrakt tejzanor pa tretës nuk kërkon ndonjë substancë të huaj. Balta e ujit dhe materialit bimor sonikohet për të thyer muret qelizore të bimës në mënyrë që molekulat bioaktive të lirohen në ujë (tretës). Sonifikimi është një metodë e pastër mekanike, e cila nuk ndryshon kimikisht lëndën e parë dhe ekstraktin. Prandaj, nxjerrja tejzanor është teknika e preferuar për të prodhuar ekstrakte botanike me cilësi të lartë.

Konfigurimi i nxjerrjes tejzanor me sondë-ekstraktues me ultratinguj UIP1000hdT dhe përzierës për nxjerrjen botanik

Sondë tip ultrasonicator UIP1000hdT me trazues për prodhimin e ekstrakteve botanike si kanabinoidet (p.sh. CBD, THC, CBG)

 
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të nxjerrësve tanë tejzanor (përpunimi i grupeve dhe i rrjedhës):

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Nxjerrja me ultratinguj është një strategji e thjeshtë dhe efikase për të prodhuar rendimente më të larta të ekstrakteve premium nga botanikët.

Instalimi industrial i nxjerrësit tejzanor UIP4000hdT për prodhimin e ekstrakteve botanike.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon dhe furnizon nxjerrës tejzanor me performancë të lartë për shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.