Nxjerrja tejzanor e ujit të ftohtë të psilocibinës

Izolimi i psilocibinës nga kërpudhat magjike të freskëta dhe të thara, p.sh. speciet psilocybe, dihet se kërkon kohë dhe shpesh mjaft joefikase. Me nxjerrjen tejzanor të psilocibinës, psilocina, baeocistina dhe norbaeocistina nxirren me shpejtësi nga kërpudhat psilocibe të freskëta dhe të thara. Ekstraktimi me ultratinguj thyen muret qelizore të kërpudhave në mënyrë që substancat bioaktive të lirohen plotësisht, në mënyrë që të arrihet një proces nxjerrjeje shumë efikas dhe i shpejtë.

Nxjerrja tejzanor e psilocibinës

Nxjerrja me ultratinguj e psilocibinës është shumë efikase dhe konkurron metodat alternative të nxjerrjes me rendiment të lartë, kohë të shkurtër nxjerrjeje, si dhe funksionim të thjeshtë dhe të sigurt. Duke qenë një metodë ekstraktimi shumë efikase, e shpejtë, e besueshme dhe miqësore me mjedisin, nxjerrja me ultratinguj përdoret për të nxjerrë përbërës të shumtë bioaktive nga bimët dhe kërpudhat. Ultrasonikët Hielscher tashmë përdoren gjerësisht për nxjerrjen e komponimeve bioaktive nga kërpudhat magjike, duke përfshirë halucinogjenët si psilocybin, psilocin, baeocystin dhe norbaeocystin. Nxjerrja me ultratinguj e përbërjeve psikedelike jep rendimente të larta të cilësisë së lartë të ekstraktit brenda një procedure turbo-ekstraksioni. Nxjerrja me ultratinguj është e pajtueshme me çdo tretës dhe lejon prodhimin e ekstrakteve me spektër të plotë.

Ultrasonication është një metodë e shpejtë dhe e butë e nxjerrjes për të prodhuar ekstrakt kërpudhe me cilësi të lartë. Në video, një UP400St përdoret për ekstrakcion të shitakeve.

Nxjerrja e kërpudhave të ftohta duke përdorur UP400St me sondë 22 mm

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Ekstraktori tejzanor UP100H, një sondë kompakte me ultratinguj e fuqishme 100 vat, përdoret për nxjerrjen e halucinogjenëve nga kërpudhat magjike të specieve psilocibe.

Ultrasonikator portativ UP100H për nxjerrjen e psilocibinës.

Ekstraktimi tejzanor – Nxjerrja e butë e ftohtë e substancave të kërpudhave

Shumë komponime bioaktive janë të ndjeshme ndaj nxehtësisë, që do të thotë se ato degradohen dhe dekompozohen në temperatura të larta në mënyrë që të humbasin efektin dhe fuqinë e tyre. Prandaj, shumica e procedurave për izolimin e metabolitëve dytësorë nga botanikët dhe kërpudhat përfitojnë nga një metodë ekstraktimi jo termik, e cila nuk bazohet në nxehtësinë si parim bazë të punës. Nxjerrja me ultratinguj është një procedurë thjesht mekanike, parimi i punës së së cilës bazohet në gjenerimin e kavitacionit akustik.

Çfarë është Cavitation Ultrasonic dhe Si Ndikon në Nxjerrjen?

Kur një lëng sonikohet me një sondë ultratinguj në 20 kHz, 20,000 dridhje në sekondë transmetohen në medium. Valët tejzanor udhëtojnë nëpër lëng, ku krijojnë cikle alternative të presionit të lartë (ngjeshje) / presionit të ulët (rrallimi ose zgjerimi). Gjatë ciklit të vakumit me presion të ulët, në lëng ndodhin flluska të vogla vakumi ose kavitete, të cilat rriten gjatë disa cikleve të presionit. Gjatë fazës së kompresimit të lëngut dhe flluskave, presioni është pozitiv, ndërsa faza e rrallimit prodhon një vakum (presion negativ.) Gjatë cikleve të ngjeshjes-zgjerimit, zgavrat në lëng rriten derisa të arrijnë një madhësi, në të cilën ato nuk mund të thithin më shumë energji. Në këtë moment, ata shpërthejnë me dhunë. Shpërthimi i këtyre zgavrave rezulton në efekte të ndryshme sonomekanike shumë energjike, të cilat njihen si fenomeni i kavitacionit akustik/tejzanor. Gjatë shpërthimit të flluskave të kavitacionit tejzanor, forca të dendura të energjisë ekstreme si prerja e lartë, rrjedhja e lëngut dhe turbulencat krijohen në lëngun e sonikuar. Këto forca kavitacionale prishin muret qelizore të bimëve dhe çlirojnë komponimet ndërqelizore, duke përfshirë substanca bioaktive si halucinogjenët psilocybin, psilocin, baeocystin dhe norbaeocystin nga speciet e kërpudhave. Ciklet e alternuara të presionit të lartë / presionit të ulët gjithashtu nxisin shpejtësi intensive të transferimit të masës, gjë që rezulton në rendimentin më të lartë të nxjerrjes të marrë nga sonikimi. Nëpërmjet ekstraktimit me ultratinguj, pothuajse sasia e plotë e substancave aktive të pranishme në botanikë dhe kërpudha mund të izolohet.

Nxjerrja me ultratinguj e psilocibinës: Protokolli hap pas hapi

 • Ju mund të ekstraktoni psilocibinë dhe substanca të tjera bioaktive nga kërpudhat duke përdorur ujë, etanol ose 200 alkool etilik si tretës.
 • Prisni kërpudhat psilocibinë të freskëta ose të thata në copa të vogla. Ju mund të përdorni kapele dhe rrjedh. Të dy përmbajnë përbërje psikoaktive, megjithatë kapakët vazhdimisht janë më të pasur me psilocibinë. Sporet nuk përmbajnë psilocibinë.
 • Vendosni kërpudhat e prera në një gotë qelqi dhe mbusheni me ujë të ftohtë.
  Opsionale, mund ta vendosni gotën e qelqit në një banjë akulli për të mbajtur temperaturën e procesit sa më të ftohtë që të jetë e mundur.
 • Përzierja e kërpudhave dhe tretësirës sonikoni me një sondë tejzanor. Në varësi të volumit, UP100H ose UP400St do të jetë një zgjedhje e mirë. Stafi ynë teknik do t'ju rekomandojë ultrasonikatorin ideal për procesin tuaj të nxjerrjes dhe do të ndajë me ju parametrat e procesit si vendosja e amplitudës dhe koha e sonikimit.
 • Slurry sonicated do të kthehet blu. Uji blu që përmban psilocibinë të nxjerrë nga trupat frutorë të kërpudhave.
 • Ndani copat e kërpudhave dhe mbeturinat duke kultivuar ose filtruar. Opsionale, mbajeni materialin e kërpudhave nga filtrimi për një ekzekutim të dytë, duke përdorur ujë ose etanol.
 • Përdorni një sistem avullimi për të hequr tretësin. 1 deri në 2 gram kërpudha magjike të thata duhet të japin afërsisht. 1cc ekstrakt përfundimtar. Meqenëse kërpudhat janë një produkt natyral, përmbajtja e substancave psikedelike mund të ndryshojë.
 • Me një hap opsional të kristalizimit, afati i ruajtjes së ekstraktit të psilocibinës mund të zgjatet më tej.
 • Mbushni ekstraktin përfundimtar në një enë qelqi të errët ose shishkë dhe ruajeni në frigorifer.

 

Ekstrakti i kërpudhave tejzanor mund të filtrohet dhe koncentrohet duke përdorur një avullues rrotullues.

Komponimet bioaktive të ekstraktuara me ultratinguj mund të filtrohen dhe të përqendrohen më tej duke përdorur një avullues rrotullues. Fotografia tregon një ekstrakt të kërpudhave chaga me ultratinguj.

Ekstraktues tejzanor UP400St (400 watts, 24kHz) për nxjerrjen e psilocybin, psilocin, baeocystin dhe norbaeocistin nga kërpudhat

UP400St – një nxjerrës i fuqishëm i tipit sondë tejzanor 400 vat për nxjerrjen e psilocibinës nga kërpudhat

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj
 

 • Ekstraktim më i plotë
 • Rendimentet më të larta
 • proces të shpejtë
 • Procesi i ftohtë / jo termik
 • E përputhshme me çdo tretës
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
 • mirëmbajtje të ulët

Pse një ultrasonikator i tipit sonda është më i miri për nxjerrjen e kërpudhave?

Ultratingulli është një proces në të cilin valët e zërit me frekuencë të lartë përdoren për të krijuar flluska të kavitacionit në një lëng. Kur këto flluska shemben, ato krijojnë forca prerëse intensive të lokalizuara që mund të thyejnë qelizat dhe të lëshojnë përmbajtjen e qelizave në lëng.
Në nxjerrjen e kërpudhave, ultratingulli mund të përdoret për të zbërthyer muret qelizore të kërpudhave dhe për të lëshuar përbërjet e tyre bioaktive në një tretës. Ekzistojnë dy lloje të ultrazërit: të tipit të banjës dhe të tipit sonda.
Një ultrasonikator i tipit të banjës është një pajisje në të cilën kampioni vendoset në një enë të mbushur me tretës dhe valët ultrasonike relativisht të dobëta aplikohen në të gjithë kontejnerin. Kjo metodë njihet si mjaft joefektive, pasi banja me ultratinguj shpërndan energjinë ultrasonike në mënyrë të pabarabartë dhe me një intensitet të ulët. Meqenëse në një banjë me ultratinguj, kampioni i kërpudhave sonikohet në mënyrë indirekte, ekografia nuk mund të depërtojë thellë në mostër. Valët e ultrazërit duhet të kalojnë nëpër muret e anijes përpara se të godasin materialin e kërpudhave. Kështu, valët ultratinguj tashmë me intensitet të ulët të rezervuarit tejzanor zvogëlohen edhe më shumë.
Nga ana tjetër, një ultrasonikator i tipit sondë është i pajisur me një majë – e ashtuquajtura sonotode ose sonda – që mund të futet direkt në mostër, duke lejuar aplikim më të fokusuar dhe lokal të energjisë tejzanor. Kjo rezulton në një ndërprerje dukshëm më efikase të qelizave dhe nxjerrjen e përbërjeve bioaktive, veçanërisht në zona të dendura ose të vështira për t'u arritur të mostrës.

Kitina është një polisaharid që është një përbërës kryesor i mureve qelizore të shumë kërpudhave, përfshirë kërpudhat. Kitina është një material i fortë dhe i ngurtë, i cili e bën të vështirë prishjen duke përdorur metoda konvencionale të nxjerrjes.
Ultratingulli mund të jetë efektiv në zbërthimin e kitinës dhe lirimin e përbërjeve bioaktive që janë bllokuar brenda mureve qelizore të kërpudhave. Megjithatë, intensiteti i lartë i sonikimit të llojit të sondës është i nevojshëm sepse kitina në muret e qelizave është një material relativisht i fortë. Zbatimi i fokusuar dhe i lokalizuar i energjisë tejzanor i siguruar nga ultrasonikatori i tipit të sondës siguron që kitina t'i nënshtrohet një sasie të mjaftueshme energjie për t'u zbërthyer.
Për më tepër, sonda mund të zhvendoset në zona të ndryshme të kampionit duke krijuar makro-përzierje shtesë për të siguruar që të gjitha pjesët e kërpudhave të jenë të sonikuara në mënyrë adekuate. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për kërpudhat me mure të trasha qelizore ose struktura të dendura, ku mund të jetë sfiduese të sigurohet nxjerrja e plotë duke përdorur metoda të tjera.
Si përmbledhje, intensiteti i lartë i sonikimit të tipit të sondës është i nevojshëm për të zbërthyer kitinën në muret e qelizave të kërpudhave dhe për të çliruar komponimet bioaktive. Zbatimi i fokusuar dhe i lokalizuar i energjisë tejzanor i siguruar nga ultrasonikatori i tipit të sondës siguron që kitina të sonikohet në mënyrë adekuate, duke rezultuar në nxjerrjen më efikase dhe të plotë të përbërjeve bioaktive nga kërpudhat.
Një ultrasonikator i tipit sondë përgjithësisht konsiderohet të jetë më efikas për nxjerrjen e kërpudhave, pasi mund të sigurojë nxjerrje më uniforme dhe të plotë të përbërjeve bioaktive në krahasim me një ultrasonikator të tipit banjë.
Lexoni më shumë rreth ndryshimeve midis përpunimit të lëngjeve me një ultrasonikator të tipit sondë dhe një banjë tejzanor!

Kërpudha që përmbajnë psilocibinë

Kërpudha më e njohur që përmban psilocybin është specia Psilocybe cubensis. Ekstraktimi me ultratinguj përdoret për të nxjerrë ekstrakte me spektër të plotë nga kërpudhat.Psilocybin mund të gjendet në më shumë se 200 lloje kërpudhash të katër gjinive të kërpudhave Conocybe duke përfshirë speciet Panaeolus, Psilocybe, Stropharia, të cilat janë të gjitha të përshtatshme për nxjerrjen e përbërësit aktiv psilocybin në mënyrë ultrasonike. Në përgjithësi, kërpudhat që përmbajnë psilocybin shfaqin karakteristikat e mëposhtme: Ato kanë spore të errëta, janë kërpudha lamella/gushë, rriten kryesisht në tokë të pasur me humus në livadhe dhe pyje të rajoneve tropikale dhe subtropikale dhe shfaqin mavijosje blu që ndodh për shkak të një reaksion oksidativ, kur kërpudha trajtohet ose dëmtohet.
Lloji më i njohur i kërpudhave që përmbajnë psilocybin është Psilocybe cubensis, i cili përmban dy komponime kryesore psiko-aktive, psilocybin dhe psilocin. Të njohura zakonisht si kërpudha, kërpudha magjike, majat e arta, kube ose kapele ari, Psilocybe cubensis i përket familjes së kërpudhave Hymenogastraceae dhe më parë njihej si Stropharia cubensis. Meqenëse është e shpërndarë gjerësisht dhe e lehtë për t'u kultivuar, Psilocybe cubensis është specia më e njohur e kërpudhave që përmban pscilocybin.
Psilocybe cubensis është kryesisht i famshëm për përbërjet e tij halucinogjene, të cilat shkaktojnë përvoja psikedelike pas gëlltitjes. Këto komponime kryesore psikoaktive janë:

 • Psilocibinë (4-fosforiloksi-N, N-dimetiltriptaminë)
 • Psilocin (4-hidroksi-N, N-dimetiltriptaminë)
 • Baeocistina (4-fosforiloksi-N-metiltriptamina)
 • Norbaeocistina (4-fosforiloksitriptamina)

Avantazhet e Sistemeve Ultrasonic Extract

Përparësitë e ekstraktimit me ultratinguj janë rendimenti i lartë i ekstraktimit të përbërjeve psikedelike (p.sh. psilocybin, psilocin, baeocystin, norbaeocistin), zgjedhja e lirë e tretësit (p.sh. ujë, etanol, përzierje ujë-alkool etj.), si dhe e thjeshtë dhe e sigurt. operacion. Për shkak të forcave intensive mekanike të sonikimit, tretësit ekologjikë dhe të butë si uji, etanoli etj. zakonisht janë të mjaftueshëm për të arritur një shkallë ekstraktimi dhe rendiment të jashtëzakonshëm. Si rezultat, nxjerrja me ultratinguj shkurton kohën e nxjerrjes dhe mundëson një përdorim të reduktuar të tretësve ose përdorimin e tretësve më të butë dhe më të butë. Kjo do të thotë që nxjerrja me ultratinguj lejon të dyja, shkallë më të larta të nxjerrjes dhe ekstrakte me cilësi superiore (p.sh. ekstrakte me ujë të ftohtë). Meqenëse temperatura e procesit mund të kontrollohet saktësisht gjatë sonikimit, shmanget dekompozimi termik i ekstrakteve për shkak të temperaturave tepër të larta, si dhe avullimi i substancave.

Ultrasonicators të sofistikuar për nxjerrjen e kërpudhave

Portofoli i produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë të nxjerrësve tejzanor me performancë të lartë nga shkalla e vogël në të madhe. Aksesorët shtesë lejojnë mbledhjen e lehtë të konfigurimit më të përshtatshëm të nxjerrësit tejzanor për procesin tuaj. Konfigurimi optimal i sonifikimit varet nga kapaciteti, vëllimi, lënda e parë e parashikuar, procesi i grumbullimit ose linjës dhe afati kohor. Përvojat tona të gjata, stafi i trajnuar mirë do t'ju rekomandojë nxjerrësin tejzanor më të përshtatshëm dhe do t'ju ndihmojë gjatë fazës së krijimit të procesit tuaj të nxjerrjes së kërpudhave.

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

 

Ju mund të blini procesor tejzanor Hielscher në çdo madhësi të ndryshme dhe të konfiguruar saktësisht në kërkesat tuaja të procesit të nxjerrjes së kërpudhave. Nga trajtimi i kërpudhave në një gotë të vogël laboratori tek përzierja e vazhdueshme e rrjedhave të kërpudhave në nivelin industrial, Hielscher Ultrasonics ofron një ultrasonicator të përshtatshëm për ju! Ju lutem na kontaktoni – ne jemi të lumtur t'ju rekomandojmë konfigurimin ideal tejzanor!
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Amplituda saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale

Hielscher's industrial processors of the hdT series can be comfortable and user-friendly operated via browser remote control.Të gjithë ultrasonikët Hielscher janë kuaj pune saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë të besueshme në prodhim. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e nxjerrjes tejzanor të fito-ushqyesve bioaktive dhe komponimeve halucinogjene nga botanikët. Lëndët e para si kërpudhat e buta të freskëta kërkojnë sonikim më të butë dhe cilësime me amplitudë më të ulët, ndërsa kërpudhat e thata mund të kërkojnë sonikim në amplituda më të larta për të çliruar përmbajtjen ndërqelizore. Të gjithë ultrasonikët Hielscher lejojnë vendosjen e saktë të amplitudës. Sonotrodes dhe brirët përforcues janë aksesorë që lejojnë modifikimin e amplitudës në një gamë edhe më të gjerë. Procesorët tejzanor industrial të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të japin intensitetin e kërkuar tejzanor për aplikime kërkuese. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7.
Cilësimet e sakta të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor nëpërmjet softuerit inteligjent ju japin mundësinë të prodhoni ekstraktin tuaj të kërpudhave në kushtet më efektive tejzanor. Zërimi optimal për rezultatet më të mira të nxjerrjes!
Fortësia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese. Kjo i bën pajisjet tejzanor Hielscher një mjet pune të besueshëm që plotëson kërkesat tuaja për nxjerrjen.

Testim i lehtë, pa rrezik

Proceset tejzanor mund të jenë të shkallëzuara plotësisht lineare. Kjo do të thotë që çdo rezultat që keni arritur duke përdorur një ultratingull laboratori ose në tavolinë, mund të shkallëzohet në të njëjtin rezultat duke përdorur saktësisht të njëjtat parametra të procesit. Kjo e bën ultratingullin ideal për testimin e fizibilitetit pa rrezik, optimizimin e procesit dhe zbatimin pasues në prodhimin komercial. Na kontaktoni për të mësuar se si sonication mund të rrisë rendimentin dhe cilësinë e ekstraktit tuaj të kërpudhave.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si një biznes familjar dhe i drejtuar nga familja, Hielscher u jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për përpunuesit e tij tejzanor. Të gjithë ultrasonikët janë projektuar, prodhuar dhe testuar tërësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Qëndrueshmëria dhe besueshmëria e pajisjeve ultrasonike të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise kërkuese është një karakteristikë natyrale e ultrasonikëve me performancë të lartë Hielscher.

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat

 • Mason, N.L; Mischler, E.; Uthaug, M.V.; Kuypers, K.P.C. (2019) Sub-Acute Effects of Psilocybin on Empathy, Creative Thinking, and Subjective Well-Being, Journal of Psychoactive Drugs 2019.
 • Pedersen-Bjergaard, S.; Sannes, E.; Rasmussen, K.E.; Tønnesen, F. (1997): Determination of psilocybin in Psilocybe semilanceata by capillary zone electrophoresis. Journal of Chromatography B, 694; 1997. 375–381.
 • Stamets, P. (1996): Psilocybin Mushrooms of the World. 1996

Fakte të vlefshme

Kërpudha Magjike

Mushrooms, të cilat përmbajnë substanca psikoaktive / psychedelic të tilla si psilocybin, psilocin, dhe baeocystin, janë të njohur si kërpudha psychedelic, kërpudha magjike, shrooms, truffles magjike, dhe qull. Më shumë se 180 lloje të kërpudhave që përmbajnë psilocybin ose psilocin e saj të derivuar njihen.
Kërpudhat Psilocybin janë të paligjshme në shumë vende, p.sh. SHBA, Kanada, Evropë, Indi. Në SHBA, ata janë klasifikuar si një substancë e kontrolluar nga Schedule I, megjithëse kohët e fundit, FDA dhe DEA kanë lejuar disa studime njerëzore të vogla dhe shumë të kontrolluara mbi potencialin e tyre për përdorim në administrimin mjekësor dhe psikiatrik të drogës. Efektet e psilocybin dhe psychedelics tjera janë hulumtuar për efektet e tyre dhe trajtimin potencial të çrregullimeve të tilla si dhimbje koke cluster, çrregullime humor, dhe varësisë.

lloj

Psilocybe cubensis është një nga kërpudhat më të njohura magjike që ofrojnë një përqendrim të mesëm psilocybin prej përafërsisht. 0.63% psilocybin dhe 0.60% psilocin në kërpudha të egra të thata. Kërpudhat e kultivuara në brendësi kryesisht kanë përqëndrime më të larta të përbërësve aktivë të tyre.

Psilocibe Species% PSILOCYBIN% PSILOCIN% BAEOCYSTIN
P. azurenscens1.780.380.35
P. bohemica1.340.1100,02
P. semilanceata00,9800,020.36
P. baeocystis0.850.590.10
P. cyanescens0.850.360.03
P. tampanensis00,680.32na
P. cubensis0.6300,6000,025
P. weilii00,610.270.05
P. hoogshagenii00,600.10na
P. stuntzii0.360.1200,02
P. cyanofibrillosa0.2100,04na
P. liniformans0.16na00,005

psilocybin

Psilocybin është një substancë psikoaktive dhe hallucinogjene e gjetur në kërpudhat e gjeneratave të Psilocybe, Panaeolina, Panaeolus, Copelandia, Conocybe, Gymnopilus, Stropharia dhe Pluteus dhe konsiderohet si një drogë narkotike.
Përveç psilocybin, psilocin dhe baeocystin janë dy substancave të tjera aktive gjetur në kërpudha magjike.
Potenciali i kërpudhave mund të ndryshojë shumë, meqë kërpudhat janë një produkt natyral, i cili zhvillohet në përgjigje të mjedisit të tij. Pjesët e ndryshme të kërpudhave ndryshojnë edhe në potencë (p.sh. kapaku dhe rrjedhin mund të kenë një përqendrim të ndryshëm të përbërjeve psikoaktive). Për shkak të këtyre ndryshimeve natyrore, macerimi, homogjenizimi dhe ekstraktimi tejzanor mund të ndihmojnë për të zvogëluar rrezikun e dozave të papritura (ose të dobëta) të psilocybin.
Përdorimi dhe efektet: Pas administrimit të psilocybin, janë raportuar një gamë e gjerë e efekteve subjektive që variojnë nga ndjenjat e disorientimit, letargjisë, mbytje, eufori, gëzim dhe depresion. Përafërsisht. një e treta e përdoruesve përjetojnë ndjenja ankthi ose paranoje. Doza të ulëta të barit mund të nxisin efekte hallucinatore, hallucinacione të mbyllura të syrit dhe / ose sinestezia (përvoja e ndjesive të prekura kur shihen ngjyrat). Në doza më të larta, psilocybin mund të nxisë intensifikimin e përgjigjeve emocionale, aftësinë e zgjeruar për introspekti, regresionin ndaj të menduarit primitiv dhe fëmijëror dhe aktivizimin e gjurmëve të gjalla të kujtesës. Halucinacionet vizuale të syrit të hapur janë të zakonshme dhe mund të jenë shumë të detajuara, ndonëse rrallë ngatërrohen me realitetin.
Raportet anekdotike si dhe studimet e fundit sugjerojnë që një administrim i vetëm i psilocybin mund të përmirësojë të menduarit reaktiv dhe empatinë dhe për këtë arsye mund të jetë një trajtim i mundshëm për sjellje njohëse dhe shoqërore. Rezultatet e studimit “Mendim kreativ dhe ndjeshmëri” (Mason et al. 2019) tregojnë se psilocybin e zgjeroi të menduarit divergjent dhe empati emocionale mëngjesin pas përdorimit. Përmirësimet në të menduarit konvergjent, ndjeshmëria emocionale emocionale e valencës dhe mirëqenia vazhduan shtatë ditë pas përdorimit. Ndryshimet sub-akute në empatia lidhen me ndryshimet në mirëqenien. Studimi tregon se një administrim i vetëm i psilocybin në një mjedis shoqëror mund të shoqërohet me rritjen nën-akute të mendimit krijues, ndjeshmërisë dhe mirëqenies subjektive.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.