Nxjerrja tejzanor i Kratom

Ultratingulli është një teknikë shumë efektive, e thjeshtë dhe e besueshme për të prodhuar ekstrakte të pasura me alkaloid nga gjethet e kratomit (Mitragyna speciosa). Sonication lëshon komponime bioaktive si mitraginine dhe 7-hydroxymitragynine nga qelizat bimore në mënyrë që ato të mund të izolohen. Nxjerrja me ultratinguj siguron rendimente më të larta në një kohë shumë të shkurtër nxjerrjeje.

Kratom dhe Mitragynine

Nxjerrja tejzanore e mitragynine dhe 7-hidroksymitragynine nga gjethet e kratom.Mitragynine dhe 7-hydroxymitragynine janë alkaloide indole të Mitragyna speciosa, i njohur gjithashtu si Kratom. Të dy komponimet veprojnë si antagonist i receptorit opioid dhe janë të njohur për efektet e tyre lehtësuese të dhimbjes. 7-hydroxymitragynine është një substancë shumë e fuqishme që shkakton dhimbje. Ndryshe nga mitragjina, e cila është mjaft e pranishme në gjethet e Kratom, 7-hydroxymitragynine gjendet vetëm në sasi të vogla. Megjithatë, për shkak të potencës së saj të lartë, 7-hidroksimitragjina lehtëson edhe dhimbjen më të keq dhe dihet gjithashtu për të lehtësuar simptomat e tërheqjes së opiates.
Gjethet e thata të kratom përmbajnë përafërsisht. 1-6% mitragjinë dhe përafërsisht. 0.01 – 0.04% e 7-hydroxymitragynine. Kratom është përbërës i natyrshëm botanik që mund të përdoret si shtesa dietike ose si farmaceutike në formë pluhuri, kapsula ose tinkture për të lehtësuar dhimbjen, stimuluar ose duke vepruar si ndihmë natyrore për tërheqjen e opioideve.
Komponimet bioaktive të kratomit, p.sh., alkaloidet mitragynine dhe 7-hydroxymitragynine, ruhen në qelizat e bimës kratom. Për t'i bërë ato të disponueshme bio dhe për të çliruar efektet e tyre psikoaktive medicinale, muret e qelizave duhet të prishen dhe përbërësit bioaktive duhet të izolohen nga brendësia e qelizës. Ultratingulli është një metodë shumë efikase për nxjerrjen e komponimeve botanike dhe për këtë arsye është teknika e preferuar e nxjerrjes së kratomit.

Kërkesë informacioni

Ultarsonikimi duke përdorur një sondë tejzanor jep rendimente të larta të ekstraktit për mitraginine dhe alkaloide të tjera nga kratom.

ultrasonicator UP400St për nxjerrjen shumë efikase të kratomit

Nxjerrja e spektrit të plotë të alkaloideve duke përdorur Ultrasonics UP400StVideoja tregon nxjerrjen shumë efikase dhe të shpejtë me ultratinguj të alkaloideve nga duhani. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP400St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me madhësi mesatare të ekstrakteve me cilësi të lartë. Për vëllime të mëdha, Hielscher Ultrasonics furnizon sisteme industriale ultrasonike për nxjerrjen e vazhdueshme në linjë.

Nxjerrja me ultratinguj e Alkaloideve Kratom

Ekstraktimi me ultratinguj është një metodë shumë efektive për të çliruar përbërësit kryesorë psikoaktive mitragininë dhe 7-hidroksimitragininë (7-HMG) si dhe më shumë se 40 komponime të tjera bioktive, duke përfshirë rreth 25 alkaloide (p.sh. ajmalicine, mitraphylline, mitragynine pseudoindochotomine, rhy) .
Komponimet më të përdorura të Mitragyna speciosa (kratom) janë alkaloidet mitragynine (MG), 7-hydroxymitragynine, të cilat njihen si substanca të fuqishme qetësuese. 7-hidroksimitragjinina është një antagonist opioid, i cili i ndihmon pacientët të tërhiqen nga opioidet. Të dyja substancat mund të çlirohen me sukses nga matrica e qelizave të bimës me anë të sonikacionit. Ekstraktet e Kratom mund të prodhohen në mënyrë ultrasonciale ose duke përdorur alkool, ujë ose etanol ujor si tretës. Përzgjedhja e tretësit ndikon në efektet e ekstraktit të kratomit.

Cili është tretësi ideal për nxjerrjen e Kratomit me ultratinguj?

Ultratingulli si metodë ekstraktimi është në përputhje me çdo tretës. Jeni të lirë të zgjidhni tretësin që ju pëlqen më shumë. Sidoqoftë, për rezultate optimale të nxjerrjes së kratomit, disa tretës janë më të mirë për shpërbërjen e alkaloideve kratom.
Efekti i ekstraktit të kratomit ndikohet nga tretësi pasi tretësit polare dhe jopolare shpërndajnë në mënyrë selektive më shumë komponime specifike përkatësisht:

  • Etanoli ujor: Etanol ujor nënkupton një përzierje të ujit dhe etanolit. Raporti i ujit me etanolin mund të përshtatet sipas kërkesave. Përdorimi i etanolit ujor si tretës ka disa përparësi ndaj përdorimit të ujit ose vetëm etanolit. Së pari, shtimi i etanolit në ujë mund të përmirësojë tretshmërinë e disa përbërjeve bioaktive që nuk janë shumë të tretshme vetëm në ujë, siç janë disa komponime fenolike dhe triterpenoidet. Së dyti, përdorimi i etanolit ujor mund të rezultojë në rendimente më të larta të nxjerrjes në krahasim me ujin ose vetëm etanolin, pasi mund të nxjerrë një gamë më të gjerë të përbërjeve bioaktive.
    Për kratom, një përqendrim më i lartë i etanolit (60-80%) është një zgjedhje e mirë pasi rezulton në një nxjerrje shumë efikase të alkaloideve si mitraginina, komponimet fenolike, terpenet dhe triterpenoidet. Në të njëjtën kohë, nxirren edhe komponime të tjera bimore të tretshme në ujë – duke rezultuar në një ekstrakt të spektrit të plotë.
  • Uji: Uji është një tretës i zakonshëm për nxjerrjen e përbërjeve bioaktive nga bimët. Alkaloidi kryesor i kratomit mitraginine nuk është i tretshëm në ujë, kështu që uji nuk është ideal për nxjerrjen e kratomit.
  • Etanol: Etanoli është një tretës shumë polar që përdoret zakonisht për nxjerrjen e mitragininës, komponimeve fenolike, terpeneve dhe triterpenoideve.
  • Metanol ose aceton:Metanoli dhe acetoni janë tretës jopolarë që mund të përdoren për nxjerrjen e kratomit. Megjithatë, metanoli dhe acetoni janë të dy të ndezshëm dhe toksikë, kështu që ato duhet të përdoren me kujdes.

Për nxjerrjen e kratomit me ultratinguj, ne rekomandojmë etanolin ujor si tretës. Një përzierje e ujit dhe etanolit të kategorisë ushqimore është një tretës jo toksik, i cili mund të hiqet lehtësisht pas nxjerrjes me anë të distilimit ose avullimit roto.

Për shkak të aftësisë specifike të tretjes së tretësve të ndryshëm, ekstraktet e kratomit mund të shfaqin veti të dallueshme. Ekstrakti Kratom i izoluar me etanol të pastër ose me një raport të lartë etanol tregon më pak veti stimuluese, ndërsa efektet relaksuese dhe reduktuese të ankthit të mitragininës janë më të theksuara. Nxjerrja me ultratinguj mund të përdoret me lloje të ndryshme tretësish dhe ju jep mundësinë e prodhimit të ekstrakteve kratom me veti të ndryshme.
Lexoni më shumë rreth nxjerrjes së alkaloideve nga materiali bimor duke përdorur një ultrasonikë të tipit sondë!

Nxjerrja me ultratinguj e produkteve botanike - Batch 8 litra - Ultrasonicator UP400SHomogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike.

Rast Studimi për Ekstraktimin e Kratomit me ultratinguj

Hulumtimet kanë hetuar tashmë dhe provuar nxjerrjen ultrasonically ndihmuar si një procedurë, e cila rrit efikasitetin e nxjerrjes dhe japin e mitragynine lëshuar.
Orio et al. 2011 krahasuar teknika të ndryshme të ekstraktimit si nxjerrja me ultratinguj, nxjerrja me mikrovalë dhe nxjerrja e dioksidit të karbonit superkritik, duke përdorur metanolin, etanolin, ujin dhe përzierjet binare. Lloji i sondës ultrasonicator dha rendimenti më i lartë në mitragjinë. Meqenëse proceset e ekstraktimit tejzanor mund të shkrihen linearisht deri në prodhimin industrial, është metoda më efektive për të prodhuar sasi më të mëdha të alkaloidit.

Një tharje fillestare e ngrirjes e shoqëruar me ekstraktimin tejzanor është gjetur më efikas kur një kombinim i CHCl3 : MeOH 1: 4 (v / v) në pH 9,5 është përdorur. Një temperaturë e ulët e nxjerrjes ndërmjet 25 dhe 45 ° C ndihmon për të shmangur degradimin e komponimeve bioaktive.
Ultrasonikator UP200Ht për nxjerrjen e alkaloideve të tilla si mitragyine nga kratom.Për nxjerrjen me ultratinguj, 5 g gjethe Kratom të pluhurosura të thara në ngrirje vendosen në një gotë që përmban 200 mL CHCl3:CH3OH, 1:4 (v/v), e cila vendoset në një banjë akulli për të mbajtur temperaturën gjatë sonikimit. të ulëta. Mostra është sonikuar me një homogjenizues tejzanor UP200Ht (200W, 26kHz; shih foton majtas). UP200Ht është vendosur në 100% amplitudë dhe 50% modalitetin e ciklit dhe kampioni është i sonikuar për përafërsisht. 4 min. Më pas, ekstrakti i gjethes filtrohet përmes një letre filtri dhe filtrati lihet të thahet në një enë avulluese të vendosur në një banjë uji.
Nxjerrja tejzanor rezulton në ekstrakte të cilësisë së lartë dhe bindet me rendiment të lartë, kohë të shpejtë të përpunimit, funksionim të sigurt dhe të lehtë, kosto të ulët të investimit si dhe mirëdashësi mjedisore.

Ekstraktues tejzanor i tipit sonda për izolimin e alkaloideve nga materialet bimore si gjethet, lëvorja, rrënjët dhe kërcelli.

Ekstraktues tejzanor UIP1000hdT me trazues për nxjerrjen e fitokimikateve nga barishtet dhe bimët e tjera.

Kërkesë informacioni

Ekstraktorë tejzanor për Alkaloidet Kratom

Hielscher Ultrasonics është furnizuesi juaj i gjatë me përvojë të nxjerrës me ultratinguj me performancë të lartë. Ofrimi i gamës së plotë nga ultrasonicators të vegjël me dorë, deri në nxjerrës tejzanor industrial plotësisht për përpunim të vazhdueshëm inline, ne ju rekomandojmë një sistem tejzanor të përshtatur për kërkesat tuaja të procesit.
Të gjithë ultrasonikët tanë mund të funksionojnë 24/7. Në varësi të lëndës së parë dhe vëllimit të nxjerrjes, mund të vendosni midis sonikimit në grup dhe sonikimit të brendshëm duke përdorur një reaktor me rrjedhje tejzanor.
Portofoli i aparateve tejzanor dhe aksesorëve (të tillë si sonotrode, Cascatrodes, booster booster, qeliza rrjedhëse, reaktorë etj.) ju lejojnë të montoni një konfigurim të optimizuar për qëllimet tuaja të procesit.
Tabela e mëposhtme ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ekstraktorëve tanë tejzanor:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri në 300 ml 10 deri në 100 ml/min UP50H
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
Na kontaktoni sot! Stafi ynë teknik i trajnuar mirë dhe me përvojë të gjatë do të jetë i lumtur të diskutojë me ju procesin tuaj të nxjerrjes së kratomit dhe t'ju rekomandojë ultrasonikatorin ideal!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Literatura / ReferencatFakte të vlefshme

Kratom

Kratom është i njohur mirë për komponentët kryesorë psikoaktivë mitragynine (MG) dhe 7-hydroxymitragynine (7-HMG), të cilat gjenden në gjethet e Mitragyna speciosa.
Kratom është një term thai dhe përshkruan si pemën, ashtu edhe teknikat e përgatitjes për të konsumuar gjethet. Mitragyna speciosa Korth. është një pemë me gjelbërim të përjetshëm në familjen e kafesë (Rubiaceae familje) vendas në Azinë Juglindore.

Antagonistët e opioideve

Një agonist është një ilaç që aktivizon disa receptorë në tru. Opioidet agonistë të plotë aktivizojnë receptorët opioid në tru që plotësisht rezultojnë në efektin e plotë opioid. Shembuj të agonistëve të plotë janë heroina, oksikodoni, metadoni, hidrokodoni, morfiumi, opiumi dhe të tjerët.
Një antagonist është një ilaç që bllokon opioidet duke u bashkangjitur receptorëve opioid pa i aktivizuar ato. Antagonistët nuk shkaktojnë efekt opioid dhe bllokojnë opioidët e plotë agonistë. Shembujt janë naltreksoni dhe naloksoni. Naloxone nganjëherë përdoret për të ndryshuar mbidozimin e heroinës.

Terpenes vs Terpenoids

Terpenes janë hidrokarbure të pastra të bazuara në kombinime të njësisë së izoprenit, ndërsa terpenoidet modifikohen nga oksidimi. Kjo do të thotë, terpenoids janë komponimet që lidhen me terpenes, dallohen nga një funksionalitet i oksigjenit ose rirregullime molekulare. Edhe pse terpenes dhe terpenoids janë lloje të ndryshme të përbërësve, të dyja termet shpesh përdoren në mënyrë kolokuese si të këmbyeshme.