Kava Kava – Nxjerrja superiore duke përdorur një Sonicator

Ekstraktet Kava prodhohen në mënyrë më efikase duke përdorur ekstraktimin me ultratinguj. Nxjerrja me ultratinguj është një teknikë e fundit që shfrytëzon fuqinë e valëve zanore të dendura me energji për të krijuar ekstrakte shumë efektive kava (Piper methysticum) duke përdorur ujë ose etanol ujor. Metoda e ekstraktimit me ultratinguj vepron në mënyrë holistike, duke dhënë gamën e plotë të përfitimeve të mundshme terapeutike nga kava në një formë ekstrakti të koncentruar. Ajo që është vërtet e jashtëzakonshme është se ky proces i nxjerrjes tejzanor ruan temperatura të ulëta, duke siguruar kujdesin maksimal për molekulat delikate brenda rrënjëve të kava kava.

Ekstraktet Kava me fuqi të jashtëzakonshme për shkak të ekstraktimit me ultratinguj

Nxjerrja me ultratinguj përmirëson shkallën e nxjerrjes dhe rendimentet nga kava kava (Piper methysticum)Ekstrakti i Kava kava, i referuar zakonisht si ekstrakt kava, është një formë e përqendruar e përbërjeve aktive të bimës kava, e njohur si kavalactones ose kavapyrones. Kava kava (Piper methysticum) është një bimë vendase në Paqësorin Jugor, ku është përdorur për shekuj me radhë në ceremonitë tradicionale dhe për efektet e saj të mundshme qetësuese, relaksuese dhe lehtësuese të ankthit. Kavalaktonet janë komponimet bioaktive përgjegjëse për efektet fiziologjike të rrënjës kava dhe besohet se ndërveprojnë me receptorët neurotransmetues, duke promovuar relaksim dhe lehtësim stresi.
Konsumatorët shpesh përdorin ekstraktin e kava kava për përfitimet e tij të mundshme, të tilla si ulja e ankthit, promovimi i relaksimit dhe mbështetja e gjumit.
Ekstraktuesit tejzanor janë një teknikë shumë efikase kur bëhet fjalë për çlirimin dhe izolimin e kavalaktoneve (kavapironeve) dhe polifenoleve nga rrënja e kava.
Duke përdorur ujin si tretës dhe duke ruajtur temperaturat nën 105°F, sonikimi çliron spektrin e plotë të përbërjeve bioaktive si kavalaktonet nga materiali rrënjë. Meqenëse valët tejzanor kanë një efekt transformues në madhësinë e grimcave duke zbërthyer grimcat në shkallë nano dhe pikat, ekstraktet tejzanor tregojnë një biodisponibilitet të zgjeruar të përbërjeve të nxjerra. Kjo do të thotë që trupi mund të thithë më lehtë dhe të përfitojë nga efektet terapeutike.

Ekstraktet që rrjedhin nga kava kava njihen për efektet e tyre të jashtëzakonshme, të cilat variojnë nga relaksuese, anksiolitike deri tek psikoaktive.

Pavarësisht nëse dëshironi të prodhoni tinktura të pasura me kavalakton, koncentrate, ekstrakte/rrëshira të buta, hidrosole, nano-emulsione, ekstrakte pluhuri ose pije, sonikatorët Hielscher janë teknika ideale e nxjerrjes: Brenda një procesi të butë ekstraktimi, por shumë efikas, kavalaktonet ruhen kundër degradimi. Meqenëse sonikimi është superior kur bëhet fjalë për përçarjen e qelizave, transferimin e masës dhe izolimin e fitokimikateve, ju do të merrni një ekstrakt të spektrit të plotë.

Kërkesë informacioni

Ekstraktim Kava me sonikator UP200HT

UP200Ht, një ekstraktues i fuqishëm tejzanor 200 vat, përdoret për prodhimin e tinkturave dhe koncentrateve kava.

Si të bëni një ekstrakt Kava?

Rrëshira Kava përmban kavalaktone biologjikisht aktive, të cilat kanë efekte psikoaktive. Këto kavalaktone mund të nxirren në mënyrë efikase duke përdorur një sonikator të tipit sondë dhe tretës organikë.
Përdorimi i një sonikatori të tipit sondë për nxjerrjen e komponimeve nga kava përfshin një qasje paksa të ndryshme. Një sonikator i tipit sondë, i njohur gjithashtu si një sondë tejzanor ose homogjenizues tejzanor, transmeton valë ultratinguj nëpërmjet një sondë vibruese që zhytet drejtpërdrejt në llum të patate të skuqura rrënjë kava (p.sh., copa të vogla, pluhur i trashë) dhe tretës. Në këtë llucë, valët e ultrazërit krijojnë kavitacion, i cili dihet se krijon në nivel lokal fusha shumë të dendura me energji. Për shkak të këtyre kavitacioneve shumë intensive, ultratingulli promovon një nxjerrje shumë efikase.
 
Ja se si do të duket procesi:
 
Materialet e nevojshme:

 1. Materiali bimor Kava (si rrënjët)
 2. Tretës (alkool ose ujë, bazuar në përbërjet që synohen). Ne rekomandojmë 65% etanol ujor për një ekstrakt me spektër të plotë.
 3. Sonicator i tipit sondë (sondë tejzanor ose homogjenizues)
 4. Enë ose enë qelqi
 5. Sitë ose filtër
 6. Enë ruajtëse e bërë nga qelqi i errët

 
 

Procedura e nxjerrjes me ultratinguj të Kava:

 • Përgatitja e materialit rrënjësor Kava: Përgatitni materialin kava duke e pastruar, tharë dhe mundësisht duke e grirë në copa më të vogla për të përmirësuar nxjerrjen.
 • Zgjedhja e tretësit: Zgjidhni një tretës të përshtatshëm bazuar në përbërjet që dëshironi të nxirrni. Alkooli (si etanoli) mund të përdoret për kavalaktonet, ndërsa uji mund të jetë i përshtatshëm për komponime të tjera. Prandaj, etanoli ujor 60%-70% është një tretës i shkëlqyeshëm që kombinon aftësitë tretëse të alkoolit dhe ujit.
 • Përzierje mostër-tretës: Materialin e përgatitur kava vendoseni në një enë qelqi dhe shtoni tretësin e zgjedhur për të mbuluar materialin bimor.
 • Konfigurimi i sonicatorit të tipit të sondës: Fusni sondën e sonikatorit direkt në përzierjen kampion-tretës në enën e qelqit.
 • Procesi i sonikimit: Aktivizoni sonikatorin e tipit sondë për të nisur dridhjet tejzanor. Sonda do të lëshojë valë tejzanor që krijojnë flluska të kavitacionit brenda tretësit pranë materialit kava. Këto flluska do të lehtësojnë nxjerrjen e komponimeve duke prishur strukturat qelizore.
 • Koha e nxjerrjes: Kohëzgjatja e sonikacionit varet nga faktorë si lloji i përbërjes dhe cilësimet e sonikatorit. Sonicizimi mund të zgjasë nga disa minuta deri në disa orë, duke lejuar që tretësi të depërtojë në materialin kava dhe të nxjerrë komponimet e dëshiruara.
 • Filtration: Pasi të përfundojë procesi i sonikimit, hiqni sondën nga përzierja kampion-tretës. Përdorni një sitë ose filtër për të ndarë lëngun e nxjerrë nga materiali bimor, duke e kapur lëngun në një enë të veçantë.
 • Koleksioni: Mblidhni lëngun e filtruar, i cili tani përmban përbërjet e nxjerra nga materiali kava.
 • Përpunim i mëtejshëm: Në varësi të objektivave tuaja, mund t'ju duhet të përqendroni përbërjet e nxjerra. Kjo mund të përfshijë teknika si avullimi i tretësit duke përdorur metoda të tilla si avullimi rrotullues.
 • Analiza ose aplikimi: Analizoni ekstraktin e koncentruar duke përdorur metoda të përshtatshme për të përcaktuar praninë dhe përqendrimin e përbërjes. Ju mund ta përdorni ekstraktin për kërkime të mëtejshme, zhvillim produkti ose aplikacione të tjera.

 

Parametrat e sonikimit si kohëzgjatja, amplituda dhe thellësia e sondës mund të rregullohen në lidhje me optimizimin e efikasitetit të nxjerrjes për materialin tuaj specifik të rrënjës kava, objektivat e tretësit dhe përbërësit. Sonicizimi i tipit të sondës lejon ndërveprim të drejtpërdrejtë me kampionin, duke çuar potencialisht në një nxjerrje shumë të kontrolluar dhe efikase në krahasim me metodat e tjera të sonikimit, si p.sh. sonikimi duke përdorur një rezervuar pastrimi tejzanor.

Infuzion i fuqishëm Kava me ultratinguj

Pija tradicionale kava bëhet duke zhytur rizomën e kavas si një çaj. Megjithatë, pjekja klasike nuk çliron sasinë e plotë të kavalaktoneve. Por ju mund ta përmirësoni lehtësisht procesin e zhytjes duke përdorur një sonikator, i cili ju lejon të lëshoni dukshëm më shumë kavalaktone në pije. Për më tepër, ju mund të përdorni ultratinguj “krijoj” infuzionin tuaj kava në ujë të ftohtë, duke parandaluar kështu degradimin termik të fitokimikateve të ndjeshme ndaj nxehtësisë.
Ju mund të përdorni ose të freskët ose të bluar në një pluhur të tharë për një infuzion të tillë tradicional të kavas.

Ultrasonikët e tipit sonda janë shumë efikas për izolimin e kavalaktoneve (kavapironeve) dhe komponimeve të tjera bioaktive nga rizomat/rrënjët e kava.

Ekstraktues tejzanor UP200Ht për nxjerrjen e kava kava

Kërkesë informacioni

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Tretës për Ekstraktet e Rhizome Kava Kava duke përdorur Sonication

Sonicator UP100H për nxjerrjen e kavalaktoneve (kavapyroneve) dhe polifenoleve nga rrënja kava (Piper methysticum).Nxjerrja me ultratinguj dallohet për shkathtësinë e tij të jashtëzakonshme, pasi është në përputhje me një gamë të gjerë tretësish. Kjo përshtatshmëri sjell përfitime të rëndësishme duke akomoduar lloje të ndryshme bimësh dhe profile të përbërjes. Pavarësisht nëse përdorni ujë, etanol ose tretës të tjerë ujorë, ekstraktimi me ultratinguj siguron që komponimet terapeutike të bimëve të kapen në mënyrë efikase. Kjo përputhshmëri lejon një nxjerrje të përshtatur dhe të optimizuar të përshtatur me përbërjen unike të çdo bime dhe tretshmërinë e përbërjeve të synuara. Si rezultat, nxjerrja me ultratinguj maksimizon efikasitetin e nxjerrjes dhe fuqinë e ekstraktit përfundimtar, duke dhënë një ekstrakt të fuqishëm të spektrit të plotë me fuqi të lartë terapeutike.
Për prodhimin e një ekstrakti organik kava, uji i distiluar, etanoli organik, një alkool organik i tepërt i papërshkueshëm nga uji ose etanoli ujor janë tretësit e përdorur.
Nëse dëshironi të nxirrni kava për qëllime të tjera, mund të jeni të interesuar në përdorimin e tretësve të tjerë. Prandaj, më poshtë ju paraqesim rezultatet e një studimi shkencor, në të cilin krahasohen tretës të tjerë të ndryshëm për efikasitetin e tyre në nxjerrjen e kavalaktonit.
Xuan etj. (2008) hetoi efektin e gjashtë tretësve të ndryshëm në efikasitetin e nxjerrjes tejzanor nga kava (Piper methysticum). Duke krahasuar heksanin, kloroformin, acetonin, etanolin, metanolin dhe ujin e distiluar si tretës, ekipi hulumtues zbuloi se acetoni ishte më efektivi në nxjerrjen e laktoneve të kava dhe përbërësve të tjerë nga rrënjët e kava. Uji dhe kloroformi ishin të dobishëm, por ishin më pak efektiv se acetoni.
Nxjerrja tejzanor: Ekstraktimet u kryen duke sonikuar 5 g rrënjë kava të bluar për 30 min në 200 ml tretës.
Ata identifikuan tetëmbëdhjetë kavalaktone, acid cinnamic bornil ester dhe 5,7-dimetoksi-flavanone, të njohura si të pranishme në rrënjët e kava, dhe u identifikuan shtatë komponime, duke përfshirë 2,5,8-trimetil-1-naftol, 5-metil- 1-fenilheksen-3-in-5-ol, acid 8,11-oktadekadienoik-metil ester, 5,7-(OH)2-40-one-6,8-dimetilflavanon, pinostrobin kalkon dhe 7-dimetoksiflavanon-5- hidroksi-40, u identifikuan për herë të parë. Glutathione (26.3 mg/g) u gjet në ekstraktin e ujit. Dihidro-5,6-dehidrokavaina (DDK) ishte e pranishme në një nivel më të lartë se metisticina dhe desmetoksyagonin, duke treguar se DDK është gjithashtu një përbërës kryesor i rrënjëve të kava.
 

Ekstraktues tejzanor dhe roto-vap për nxjerrjen e kavalaktonit nga rizomat e kava kava.

Sonicator UP400ST për nxjerrjen e rrënjëve kava dhe rotor-avullues për pas-përpunimin/përqendrimin e ekstraktit.

 

Sonicatorë me performancë të lartë për nxjerrjen e Kava

Hielscher Ultrasonics është prodhuesi kryesor i ekstraktorëve tejzanor me performancë të lartë. Portofoli i produkteve Hielscher mbulon të gjithë gamën – nga sonikatorët e vegjël laboratorikë në dorë deri te sistemet e nxjerrjes tejzanor me shitje të mesme dhe plotësisht industriale. Duke furnizuar prodhuesit e ekstrakteve botanik në mbarë botën me sonikatorë dhe pajisje për nxjerrjen tejzanor, Hielscher Ultrasonics njihet si partner i besueshëm për teknologjinë dhe konsulencën e shkëlqyer tejzanor. Ne i shoqërojmë klientët tanë nga testi i parë i fizibilitetit dhe optimizimi i procesit deri në instalimin e sistemit të tyre të nxjerrjes tejzanor për prodhimin e ekstrakteve botanike superiore.
Angazhimi ynë qëndron në vëmendjen e përpiktë ndaj efikasitetit, besueshmërisë, efektivitetit të kostos dhe cilësisë më të lartë të procesit të nxjerrjes.
Me sonikatorë saktësisht të kontrollueshëm, ultrasonikët Hielscher ndihmojnë për të siguruar që molekulat terapeutike të brishta të pranishme në bimë të mbeten të paprekura gjatë gjithë procesit, duke ruajtur fuqinë dhe efikasitetin e tyre. Amplituda, intensiteti, koha, temperatura dhe presioni mund të paracaktohen dhe monitorohen saktësisht gjatë procesit të sonikimit. Në këtë mënyrë, sonikatorët Hielscher bëjnë të mundur riprodhimin e ekstrakteve me standarde të vazhdueshme të cilësisë së lartë dhe lehtësojnë përmbushjen e Praktikave të Mira të Prodhimit (GMP).

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • efikasitet te larte
 • Teknologjia më e fundit
 • seriozitet & Fuqia
 • kontroll i rregullueshëm, i saktë i procesit
 • grumbull & në rradhë
 • për çdo vëllim
 • softver inteligjent
 • veçoritë inteligjente (p.sh., të programueshme, protokollimi i të dhënave, telekomanda)
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
 • mirëmbajtje të ulët
 • CIP (i pastër në vend)

Shfrytëzojeni sa më shumë dhe na kontaktoni tani! Përqafoni përfitimet e nxjerrjes së kava-s me ndihmën me ultratinguj dhe na lejoni t'ju ndihmojmë në zgjedhjen e sonikatorit optimal për kërkesat tuaja specifike të nxjerrjes dhe procesit të kava-s.
 
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:
 

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
05 deri në 1.5mLnaVialTweeter
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
15 deri në 150 litra3 deri në 15 l/minUIP6000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Ekstrakte Kava Kava
Ekstraktet e kava kava konsumohen për qëllime të ndryshme, kryesisht për shkak të efekteve të tyre të mundshme qetësuese dhe relaksuese. Kava kava, i referuar thjesht si kava, është një bimë tradicionale nga Paqësori Jugor, ku është përdorur për shekuj në kontekste kulturore dhe ceremoniale. Komponimet e tij aktive, të njohura si kavalaktone (kavapirone), besohet se kontribuojnë në efektet e tij. Këtu janë disa arsye të zakonshme pse njerëzit konsumojnë ekstrakte kava kava:

 • Lehtësimi i ankthit dhe stresit: Kava kava përdoret shpesh si një ilaç natyral për të lehtësuar ankthin dhe stresin. Kavalaktonet në kava mendohet se ndërveprojnë me receptorët neurotransmetues, duke nxitur një ndjenjë relaksi dhe qetësie. Disa individë i drejtohen kava për të ndihmuar në menaxhimin e ndjenjave të tensionit dhe shqetësimit.
 • Ndihma për gjumë: Për shkak të efekteve të tij të mundshme qetësuese, ekstraktet e kava kava përdoren ndonjëherë si një ndihmë për gjumin. Njerëzit që kanë vështirësi për të fjetur ose për të qëndruar në gjumë mund të përdorin kava kava për të promovuar cilësi më të mirë të gjumit.
 • Relaksimi i muskujve: Vetitë relaksuese të muskujve të Kava Kava mund të ndihmojnë në lehtësimin e tensionit fizik dhe shqetësimit. Kjo e bën atë një zgjedhje popullore për individët që kanë të bëjnë me tensionin e muskujve, ngërçet ose çështje të tjera të lidhura me muskujt.
 • Përdorimi social dhe rekreativ: Në disa kultura, kava konsumohet në tubime shoqërore për të nxitur relaksimin dhe ndjenjën e miqësisë. Baret Kava janë bërë të njohura në disa rajone ku njerëzit mblidhen për të konsumuar pije me bazë kava në një mjedis të relaksuar dhe social.
 • Përmirësimi i humorit: Ekstraktet e kava kava besohet se kanë veti për të përmirësuar humorin. Disa përdorues raportojnë se kanë përjetuar përmirësim të humorit dhe një ndjenjë të mirëqenies pas konsumimit të kava.
 • Funksioni njohës: Ndërsa kërkimi është në vazhdim, disa studime sugjerojnë se kava kava mund të ketë një ndikim pozitiv në funksionin njohës, kujtesën dhe vëmendjen. Megjithatë, nevojiten më shumë kërkime për të kuptuar plotësisht këto efekte të mundshme.

Është e rëndësishme të theksohet se siguria dhe efikasiteti i ekstrakteve të kava kava mund të ndryshojë në varësi të faktorëve të tillë si metoda e përgatitjes, dozimi dhe faktorët individualë. Për më tepër, ka pasur shqetësime në lidhje me toksicitetin e mundshëm të mëlçisë të lidhur me konsumimin e rëndë dhe të zgjatur të kava. Për shkak të këtyre shqetësimeve, disa vende kanë vendosur kufizime ose ndalime për produktet Kava. Si e tillë, është e këshillueshme që të konsultoheni me një profesionist të kujdesit shëndetësor përpara se të përdorni ekstraktet e kava kava, veçanërisht nëse keni kushte mjekësore para-ekzistuese ose jeni duke marrë medikamente.

Gjithmonë sigurohuni që po përdorni produkte kava me cilësi të lartë nga burime me reputacion dhe ndiqni udhëzimet e rekomanduara të dozimit. Gjithashtu vini re se në disa vende konsumi i kava është i paligjshëm ose me rregullore ose kufizime të vendosura. Nëse po mendoni të përdorni kava kava për ndonjë qëllim specifik, rekomandohet të konsultoheni me një ofrues të kujdesit shëndetësor për të diskutuar përfitimet dhe rreziqet e mundshme.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.