Prodhimi Spagyric Herbal Tinkture me ultratinguj

Valët me ultratinguj janë një metodë e fuqishme për të intensifikuar nxjerrjen e bimëve. Ekstraktimi me ultratinguj rezulton në një ekstrakt me spektër të plotë i cili përmban të gjithë gamën e komponimeve bioaktive. Aplikimi i valëve ultratinguj gjatë përgatitjes së tinkturës spagjirike e bën procesin dukshëm më efikas pasi sonikimi lëshon më shumë komponime bioaktive brenda disa minutave. Trajtimi me ultratinguj është një metodë në harmoni me qasjen holistike të tinkturave spagjirike.

Çfarë janë tinkturat Spagyric?

Ultratingulli mund të aplikohet në procesin e përgatitjes së tinkturës spagjirike. Valët e ultrazërit izolojnë komponimet bioaktive në mënyrë efikase, duke krijuar kështu tinktura më të fuqishme spagjirike.Tinkturat spagjirike janë një lloj tinkture bimore që bëhet duke përdorur një proces alkimik. Fjala “spagjirik” vjen nga fjalët greke “spao” dhe “mosha,” që do të thotë të veçosh dhe të rikombinosh.
Në procesin spagjirik, materiali bimor fillimisht nxirret duke përdorur alkool për të krijuar një tretësirë bazë. Më pas, lënda bimore digjet për të krijuar një hi të bardhë, i cili më pas tretet në ujë për të krijuar një kripë minerale. Së fundi, tinktura dhe kripa minerale kombinohen dhe kalohen në një proces distilimi dhe fermentimi për të krijuar një tretësirë spagjirike.
Thuhet se procesi spagjirik krijon një formë më të fuqishme dhe më të disponueshme të përbërësve aktivë të bimës. Kjo ndodh sepse procesi alkimik i ndan përbërësit e bimës, i pastron ato dhe më pas i rikombinon në një mënyrë më të ekuilibruar dhe sinergjike.
Tinkturat spagjirike përdoren zakonisht në mjekësinë tradicionale bimore, veçanërisht në traditën perëndimore të herbalizmit mistik. Besohet se ato kanë një efekt më të thellë në trup, mendje dhe shpirt sesa tinkturat e zakonshme bimore. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se kërkimi shkencor mbi efikasitetin e tinkturave spagjirike është i kufizuar dhe përdorimi i tyre duhet të trajtohet me kujdes dhe nën drejtimin e një praktikuesi të kualifikuar të kujdesit shëndetësor.

Kërkesë informacioni

Sonda tejzanor për nxjerrjen bimore në procesin e përgatitjes së tinkturave spagjirike.

Ultrasonikator UP200Ht për nxjerrjen bimore gjatë përgatitjes së tinkturave spagjirike.

Si ndihmon ultratingulli në përgatitjen e tinkturave spagjirike?

Ndërsa ultratingulli nuk është pjesë e përgatitjes tradicionale të tinkturave spagjirike, ultratingulli është një teknikë plotësuese, e cila lejon prodhimin e tinkturave spagjirike me fuqi të lartë. Për më tepër, sonication përshpejton hapin e nxjerrjes së ekstraktimit bimor në mënyrë të konsiderueshme.
Procesi tradicional spagjirik përfshin një sërë teknikash alkimike, duke përfshirë distilimin, fermentimin dhe ndarjen dhe rikombinimin e përbërësve të bimëve. Aplikimi i valëve ultratinguj mund të plotësojë në mënyrë sinergjike hapat e përgatitjes së tinkturave spagjirike.
Ekografia përdoret kryesisht gjatë fazës së nxjerrjes së bimëve. Për më tepër, sonication është një metodë shumë efikase për përzierjen. Prandaj, sonikacioni përdoret gjithashtu për përzierjen e hirit të djegur në ujë, si dhe për të kombinuar tretësirën e kripës minerale me tretësirën.

Nxjerrja me ultratinguj e bimëve për tinterat e Spagyrig

Ultratingulli është një teknikë ekstraktimi shumë e fuqishme, e përdorur gjerësisht në përgatitjen e ekstrakteve botanike dhe tinkturave bimore. Nxjerrja me ultratinguj është një metodë që përdor valë zanore me frekuencë të lartë (p.sh. 20-30 kHz) për të thyer muret qelizore të materialit bimor, duke lehtësuar çlirimin e përbërjeve bioaktive në tretës (si alkooli, etanoli). Kjo rezulton në një proces ekstraktimi më efikas dhe rendiment më të lartë të përbërjeve aktive duke prodhuar një ekstrakt me fitokimikate shumë të përqendruara.
Prandaj, nxjerrja me ultratinguj është një teknikë e dobishme për përgatitjen e ekstrakteve dhe tinkturave bimore, duke përfshirë tinkturat spyagjirike, me përqendrime të larta të përbërjeve aktive.

Ultrasonikët Hielscher aplikohen me sukses për prodhimin e tinkturave spagjirike nga barishte, kërpudha dhe botanikë.
 
Lexoni më shumë rreth nxjerrjes me ultratinguj të:

Valët me ultratinguj si teknikë e nxjerrjes natyrale

Ultratingulli është një trajtim pa kimikate, jo termik. Valët e ultrazërit janë valë zanore me frekuenca më të mëdha se 20 kHz, që është mbi diapazonin e dëgjueshëm të njerëzve.
Kur valët intensive të ultrazërit aplikohen në lëngje, ndodh kavitacioni akustik. Kavitacioni akustik krijon forca të larta prerëse dhe diferenca presioni, të cilat janë forca thjesht mekanike. Këto forca prerëse dhe presioni janë shumë efektive për të thyer muret e qelizave të hapura dhe për të çliruar molekulat ndërqelizore, dmth përbërësit bioaktivë. Meqenëse trajtimi me ultratinguj nuk shton kimikate ose aditivë të padëshiruar në ekstrakt, sonikimi konsiderohet një metodë ekstraktimi holistik.
 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

Ky videoklip tregon nxjerrjen efikase të përbërjeve bioaktive nga kërpudhat mjekësore. Homogjenizuesi tejzanor Hielscher UP400St përdoret gjerësisht për të prodhuar ekstrakte kërpudhash me cilësi të lartë.

Nxjerrja me ultratinguj e komponimeve bioaktive nga kërpudhat medicinale

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Protokolli hap pas hapi për përgatitjen tejzanor të një tinkture spagjirike

  1. Zgjidhni materialin tuaj bimor: Zgjidhni materialin bimor që dëshironi të përdorni për tinkturën tuaj spagjirike. Është e rëndësishme të zgjidhni materiale bimore me cilësi të lartë dhe organike për rezultatet më të mira. Ju mund të përdorni materiale bimore të freskëta ose të thata.
  2. Macerimi: Grini ose grijeni materialin bimor dhe vendoseni në një kavanoz qelqi. Mbulojeni materialin bimor me një alkool me rezistencë të lartë, si vodka ose alkool drithi.
  3. Ekzaminimi me ultratinguj: Përdorni ultrasonikatorin tuaj të tipit sondë si UP100H ose UP200Ht për të trajtuar përzierjen e materialit bimor dhe alkoolit. Një trajtim i shkurtër tejzanor prej disa sekondash deri në disa minuta – në varësi të materialit tuaj bimor dhe vëllimit – shkurton kohëzgjatjen e nxjerrjes së njomjes tradicionale, e cila zgjat disa javë, në disa minuta. Procedura e nxjerrjes me ultratinguj lëshon spektrin e plotë të përbërjeve aktive të bimës dhe prodhon në këtë mënyrë një tretësirë të fuqishme bimore. Na kërkoni rekomandime dhe protokolle të nxjerrjes me ultratinguj të bimëve tuaja specifike!
  4. Ndarja: Pasi të përfundojë ekstraktimi me ultratinguj, kullojeni tretësirën përmes një napë ose sitë me rrjetë të imët për të ndarë lëngun nga materiali bimor.
  5. Kalcinimi: Merreni materialin e mbetur bimor, thajeni dhe digjeni në hi. Kjo mund të bëhet në një enë qeramike ose në kanaçe duke përdorur një burim me nxehtësi të lartë si pishtar propani ose një furrë.
  6. Tretja: Merrni hirin e bimës dhe shpërndajeni në ujë të distiluar për të krijuar një kripë minerale. Ky hap quhet shpërbërje. Ju mund të përdorni sondën tuaj tejzanor për të promovuar një tretje të shpejtë dhe të plotë.
  7. Fermentimi: Shtoni kripën minerale në tretësirë dhe lëreni të fermentohet për disa ditë deri në një javë. Gjatë kësaj kohe, alkooli do të nxjerrë mineralet dhe lëndët e tjera ushqyese nga kripa minerale.
  8. Distilimi: Pas përfundimit të fermentimit, distiloni përzierjen duke përdorur një kazan për të koncentruar dhe pastruar tretësirën.
  9. Produkti përfundimtar: Tinktura spagjirike që rezulton është një formë shumë e përqendruar, e disponueshme bio e përbërjeve aktive të bimës, me shtimin e mineraleve dhe lëndëve të tjera ushqyese nga kripa minerale.

 

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike.

Nxjerrja me ultratinguj e produkteve botanike - Batch 8 litra - Ultrasonicator UP400St

Miniatura e videos

 

Gjeni Ekstraktuesin ideal tejzanor për përgatitjen tuaj të tinkturës Spagyric!

Hielscher Ultrasonics ofron një përzgjedhje të gjerë të ultrazërit kompakt dhe të fuqishëm për prodhimin me përmasa të vogla dhe të mesme të tinkturave spagjirike me cilësi të lartë.

Na kontaktoni tani dhe pyesni ekipin tonë teknik të trajnuar mirë dhe me përvojë për informacione të mëtejshme në lidhje me nxjerrësit me ultratinguj, rekomandimet e aplikimit dhe një ofertë jodetyruese!

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri në 300 ml 10 deri në 100 ml/min UP50H
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
10 deri në 2000 ml 20 deri në 200 ml/min UP200Ht
10 deri në 4000 ml 20 deri 400mL / min UP400St
0.1 deri në 15L 0.2 deri në 2L / min UIP1000hdT

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me ekstraktuesit tanë tejzanor, aplikacionet e nxjerrjes së bimëve, protokollet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procedurën tuaj të nxjerrjes dhe t'ju ofrojmë një ekstraktues tejzanor që plotëson nevojat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Ultrasonikimi duke përdorur një sondë tejzanor jep rendimente të larta të ekstraktit nga barishtet dhe bimët. Prandaj, nxjerrja me ndihmën e ultrazërit përdoret për përgatitjen më efikase të tinkturave spagjirike.

ultrasonicator UP400St për ekstraktim bimor shumë efikas, i cili përdoret edhe për përgatitjen e tinkturave spagjirike.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.