Prodhimi i efektshëm i ekstrakteve të HOPS-it nga Sonication

Ekstraktet e hopit dhe hopit janë përbërës thelbësorë për prodhimin e birrës. Alfa-acidet a-kariofileni (humuloni) dhe beta-kariofileni (humuleni) janë komponime të rëndësishme aromë, të cilat i japin birrës hidhërimin e saj dhe kontribuojnë në aromën, strukturën e shkumës dhe qëndrueshmërinë mikrobiologjike. Nxjerrja tejzanor është një teknikë shumë efikase për të lëshuar komponimet bioaktive nga matrica e qelizave të HOPS për të prodhuar një ekstrakt të pasur me aromë dhe plot hop.

Nxjerrja tejzanore e acideve të hidhura nga Hop

Nxjerrja me ultratinguj e acideve të hidhura nga HOPS është një teknikë shumë efikase dhe e besueshme e përdorur në industrinë e birrës, prodhimin e shijes dhe aromës, si dhe në objektet kërkimore për të nxjerrë me efikasitet dhe efektivitet komponimet përgjegjëse për komponimet e hidhësisë dhe shijes nga konet e HOPS.

Nxjerrja me ultratinguj përdor parimin e punës së kavitacionit akustik. Kavitacioni akustik ose tejzanor krijohet nga valët ultratinguj me frekuencë të ulët në lëngje. Ciklet e alternuara të presionit të lartë / presionit të ulët të valëve ultratinguj krijojnë flluska të vogla të kavitacionit në një tretës. Formimi i shpejtë dhe kolapsi i këtyre flluskave gjenerojnë forca të forta lokale që prishin muret qelizore dhe çlirojnë përbërës të synuar, si acidet e hidhura, nga materiali i hopit. Kavitacioni tejzanor është shumë efektiv për të çliruar acide të hidhura si humuloni, kohumuloni dhe adhumuloni nga hopsi. Këto komponime njihen më së miri si përbërës shije të përdorura në birrë, ku kontribuojnë në hidhërimin dhe profilin e dallueshëm të shijes së birrës.
Një avantazh i madh i nxjerrjes me ultratinguj është efikasiteti dhe shpejtësia e tij. Sonication redukton ndjeshëm kohën e nxjerrjes në krahasim me metodat tradicionale, duke e bërë atë një zgjedhje tërheqëse për fabrikat e birrës dhe prodhuesit e shijeve.
Meqenëse procesi i nxjerrjes tejzanor mund të optimizohet duke rregulluar parametra të ndryshëm, duke përfshirë kohën e sonikimit, temperaturën, përqendrimin e tretësit dhe raportin e materialit të hopit me tretësin, procesi mund të rregullohet në profilin e shijes së synuar të ekstraktit të hops. Optimizimi siguron nxjerrjen maksimale të acidit të hidhur duke ruajtur shijen e dëshiruar të birrës.
Ruajtja e kontrollit të duhur të temperaturës gjatë nxjerrjes me ultratinguj është thelbësore. Temperaturat e ngritura mund të çojnë në degradimin e acideve të hidhura dhe në formimin e shijeve të padëshirueshme.

Kërkesë informacioni

Ekstraktues tejzanor UIP4000hdT për nxjerrjen me fuqi të lartë të lëndëve botanike, p.sh. për të prodhuar ekstrakte HOPS

Sonicator UIP4000hdT për prodhimin inline të ekstrakteve të hops me cilësi të lartë

Nxjerrja tejzanor terpene nga HOPS: Nxjerrja tejzanor kryhet duke përdorur Hielscher UP100H duke izoluar karyophyllene dhe terpenes të tjerë nga kone hop.

Nxjerrja tejzanor terpene e HOPS me UP100H

Miniatura e videos

Ekstrakte hop me spektër të plotë tejzanor

Ekstraktet e përgatitura tejzanor të HOPS janë ekstrakte të spektrit të plotë, të cilat ofrojnë gamën e plotë të përbërësve aktivë të koneve të HOPS. Përveç alfa-acideve a-kariofileni (humuloni) dhe beta-kariofileni (humuleni), ekstraktimi tejzanor lëshon edhe terpene të mëtejshme si linalool dhe farnesene, si dhe fito-kimikate të tjera si polifenolet dhe flavonoidet. Ekstraktet e spektrit të plotë vlerësohen për të ashtuquajturin efektin e tyre të rrethimit.
Gjatë nxjerrjes tejzanor, materialet bimore, të tilla si HOPS dhe barëra të tjera, përpunohen në temperatura të buta, duke kufizuar kështu degradimin termik. Sonication lejon përdorimin e tretësve të butë, të sigurt, miqësor ndaj mjedisit – duke shmangur përdorimin e tretësve toksikë.
Efektiviteti i lartë i nxjerrjes tejzanor lejon madje që të prodhohen ekstrakte të HOPS nga HOPS të harxhuar. Procesi intensiv i nxjerrjes tejzanor lëshon mbetjet e mbetura të fotografive nga HOPS të harxhuar dhe ndihmon për të varfëruar kosët e shpenzuar nga të gjitha substancat e vlefshme, në mënyrë që të mos harxhohen substanca bioaktive.

Acidet e hidhura në Hops

Acidet e hidhura të hopit dallohen në acide α- dhe β. Acidet e hidhura janë të përbëra nga tre përbërës kryesorë: n-humuloni, ad-humuloni dhe bashkë-humuloni. Po kështu, acidet β të hidhura përbëhen nga n-lupuloni, ad-lupuloni dhe bashkë-lupuloni. Për birrimet dhe prodhimin e birrës, α-acidet janë forma thelbësore e acidit. Duke zier alfa-acide në kushte të dobëta acidike, alfa-acidet izomerohen dhe në këtë mënyrë shndërrohen në izo-α-acide. Me izomerizim alfa-acide të dobëta të tretshme në ujë shndërrohen në një izo-formë më të tretshme, e cila shfaq hidhërimin karakteristik organoleptik. Β-acidet, të cilët janë edhe më pak të tretshëm në ujë sesa acidet α, janë më pak të rëndësishme për prodhimin e birrës, pasi betat-acidet tregojnë një normë shumë të ulët izomerizimi gjatë zierjes së lythave.
Përveç përdorimit të tij si përbërës aromatizues, HOPS është i njohur edhe për vetitë e tij për nxitjen e shëndetit, të cilat përfshijnë efektet antioksiduese, qetësuese, anti-inflamatore, antikarcinogjene dhe estrogjenike. Për shembull, xanthohumol, një prenylflavonoid i gjetur në HOPS, është i njohur për efektet e tij të forta antioksiduese. Këto substanca natyrale të HOPS përdoren në shtesa dhe produkte medicinale për të mbështetur shëndetin ose për të trajtuar sëmundjet.

Përbërjet bioaktive të HOPS si alfa-acide alfa-karifileni (humuloni) dhe beta-kariofileni (humuleni) mund të nxirren në mënyrë efikase nga Sonication.

Konet e HOPS

Pse duke përdorur ekstrakte të HOPS?

Kur përdoren përbërës aromatizues, ekstraktet lejojnë dozimin shumë të saktë të hidhërimit dhe aromës pasi ekstraktet e hopit janë standardizuar në lidhje me sasitë specifike dhe përbërjet e acideve alfa. Kjo mundëson që të prodhohet i njëjti profil aromë dhe në këtë mënyrë një produkt me cilësi të lartë vazhdimisht të përmbushë pritjet e klientit.
Kur përdoret si përbërës aktiv në shtesa dhe produkte medicinale, ekstraktet e HOPS ofrojnë një sasi shumë të përqendruar të substancave bioaktive, p.sh. terpenet, flavonoidet. Në këtë mënyrë, është e mundur të hahet një sasi e lartë e komponentit fotografik aktiv për të arritur efektin e synuar.

Analiza GC e ekstraktit tejzanor të oksidit të caryophyllene nga buds hops

Analiza e kromatografisë me gaz të ekstraktit ultrasonik të HOPS përgatitur me homogjenizues tejzanor UP100H: oksidi β-karofilen, α-karofileni, α-pinene, mikrene, limoneni, α-kariofileni, dhe oksidi kariofileni dhe të tjerët.

Nxjerrja tejzanor e HOPS

Nxjerrja e tretësit e përshpejtuar tejzanor është një metodë e thjeshtë, e shpejtë dhe e kursyer për nxjerrjen e acideve të hidhura nga HOPS. Duke qenë një trajtim me temperaturë të ulët, ekstraktimi ultrasonik i hopit jep rendimente të larta në një kohë të shkurtër procesi, të cilat janë avantazhe domethënëse në krahasim me nxjerrjen konvencionale të acidit të hidhur nga hopi.
Temperaturat e ulëta të përpunimit, rendimentet e larta, cilësia superiore e ekstraktit (d.m.th. ekstrakte me aromë të plotë / spektrit të plotë) dhe një kohë përpunimi shumë e shkurtër janë avantazhet kryesore të nxjerrjes së hipave tejzanor.
Nxjerrja tejzanor e hopit – Përparësitë:

  • Ekstraktim më i plotë
  • rendimenti më i lartë
  • Profili i plotë i aromës
  • Aroma specifike e larmishme e ruajtur
  • E hidhur / aromatizuese e vazhdueshme
  • Përpunimi në seri dhe inline
  • të sigurt dhe të lehtë për t'u përdorur
  • Ekonomik, RoI i shpejtë
SonoStation e Hielscher Ultrasonics është një set i ultrazërit me përdorim të lehtë për shkallë prodhimi. (Kliko per te zmadhuar!)

SonoStation – një sistem ultrasonik me 2x 2kW ultrasonicators, rezervuar dhe pompë – është një sistem miqësor për nxjerrjen.

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Extractors tejzanor me performancë të lartë

Hielscher Ultrasonics ka një përvojë të gjatë në projektimin, prodhimin dhe furnizimin me ekstraktues tejzanor me performancë të lartë për shkallë industriale të vogla dhe të mëdha për kompanitë dhe institutet e njohura kërkimore në mbarë botën. Nxjerrja me ultratinguj mund të kryhet në çdo shkallë, nga instalimet e vogla laboratorike deri te sistemet industriale në shkallë të gjerë, duke i lejuar prodhuesit të përshtatin procesin e tyre të nxjerrjes së hopit sipas nevojave të tyre të prodhimit.
Ultrasonikët Hielscher ofrojnë ultratinguj me fuqi të lartë, janë të fortë dhe mund të funksionojnë lehtësisht 24/7 nën ngarkesë të rëndë. Kjo i bën ekstraktuesit tejzanor Hielscher kalin e besueshëm të punës në industrinë ushqimore, farmaceutike dhe kimike.
Të gjithë procesorët dixhitalë tejzanor janë të pajisur me një ekran me prekje me ngjyra, përmes së cilës ju mund të vendosni dhe kontrolloni parametrat e procesit lehtë dhe saktësisht. Në kartën SD të integruar, të gjithë parametrat e procesit regjistrohen automatikisht, sapo të ndizni ekstraktorin tejzanor.
UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeDizajni i sofistikuar i serisë së Hielscher-it dhe përbërjeve të sinjalizimeve inline është testuar dhe optimizuar gjerësisht për mirëdashësi ndaj përdoruesit dhe rezultate me cilësi të lartë. Reaktorët e qelizave të rrjedhës janë në dispozicion në madhësi të ndryshme dhe me gjeometri të ndryshme. Gama e gjerë e Sonotrodeve (sondë tejzanor) me forma, madhësi dhe gjatësi të ndryshme, si dhe pajisje shtesë lejojnë konfigurimin ideal të sistemit tuaj tejzanor në përputhje me procesin tuaj të nxjerrjes dhe materialit bimore.
Një avantazh tjetër i Hielscher Ultrasonics’ përpunuesit tejzanor industrial janë dorëzimi i amplituda shumë të larta deri në 200 μm, i cili mund të drejtohet lehtë dhe vazhdimisht në operacionin 24/7. Për amplituda edhe më të larta, janë të disponueshme Sonotrode të personalizuara tejzanor. Kontrolli i saktë mbi amplituda dhe opsioni i funksionimit të ampliteteve shumë të ulëta në shumë të larta mundëson një proces optimal dhe efikas. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon operimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise të kërkuara.
Nxjerrësit tejzanor të performancës së lartë Hielscher për ekstrakte superiore!
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.Letërsi / Referencat

Fakte të vlefshme

Përbërjet bioaktive në gropa

Bima e zakonshme e hopit Humulus lupulus është e pasur me foto-kimikate, të cilat përdoren si përbërës aromatizues në ushqime dhe pije (p.sh. për birrën e hidhur), si dhe në parfumet dhe aromat. Në shtojcat dietike dhe produktet medicinale, ekstraktet e HOPS përdoren për të mbështetur shëndetin dhe për të kuruar ose lehtësuar sëmundjet. Gjeni një përshkrim të fito-komponimeve më të spikatur më poshtë:

Acidet alfa

Acidet alfa ose humulonet janë përbërja kimike më e rëndësishme brenda HOPS. Gjatë zierjes së lythave, humulonet izomerohen termikisht në izo-alfa-acide ose izohumulone, të cilat janë përgjegjëse për shijen e hidhur të birrës.

Acidet beta

Hops përmban të ashtuquajturat beta-acide ose lupulone. Këto përbërje vlerësohen më së shumti për kontributet e tyre të aromës në birrë.

Vajrat esenciale

Përbërësit kryesorë të vajrave esencialë të HOPS janë hidrokarburet e terpenit që përbëhen nga mirceni, humuleni dhe kariofileni. Myrcene i jep hops të freskët erën e saj të ashpër. Humuleni dhe produktet e tij të reagimit oksidativ kontribuojnë në aromën e shquar të hopit në birrë. Së bashku, mirceni, humuleni dhe kariofileni përfaqësojnë 80 deri 90% të përmbajtjes totale të vajrave esencialë të HOPS.

flavonoids

Xanthohumol është flavonoidi kryesor në HOPS. Prenylflavonoids të tjerë të studiuar mirë dhe të rëndësishëm janë 8-prenylnaringenin dhe izoxanthohumol. Ndërsa pronat dhe efektet e xanthohumol janë ende nën hulumtim, 8-prenylnaringenin prenylflavonoid është tashmë i njohur si një fitoestrogjen i fuqishëm.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.