Nxjerrja tejzanor dhe parimi i saj i punës

Nxjerrja tejzanor është teknikë e preferuar për të izoluar komponimet bioaktive nga botanikët. Sonication arrin një ekstraktim të plotë dhe në këtë mënyrë rendimentet superiore të ekstraktit merren në një kohë ekstraktimi shumë të shkurtër. Duke qenë një metodë e tillë e efektshme e nxjerrjes, nxjerrja tejzanor është kursim i kostos dhe i kohës, ndërsa rezulton në ekstrakte me cilësi të lartë, të cilat përdoren për ushqim, shtesa dhe farmaceutikë.

Ekstraktimi tejzanor

Nxjerrja tejzanor përdoret në industrinë ushqimore, ushqimore dhe farmaceutike për të lëshuar komponime bioaktive siç janë vitaminat, polifenolet, polisakaridet, kanabinoidet dhe fitokimikatet e tjera nga botaniket. Ekstraktimi i ndihmuar me ultratinguj bazohet në parimin e punës së kavilacionit akustik ose tejzanor.

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike.

Nxjerrja me ultratinguj e produkteve botanike - Batch 8 litra - Ultrasonicator UP400S

Miniatura e videos

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj

  • rendimentet e larta
  • Cilësi e shkëlqyer
  • Ekstraktet e spektrit të plotë
  • proces të shpejtë
  • E përputhshme me çdo tretës
  • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
  • Skalabilitet linear
  • mjedisit të favorshëm
  • shpejt RoI

Kërkesë informacioni

 

Nxjerrja tejzanor UP400St në një grup 8L

UP400St Nxjerrja tejzanor e materialit botanik në grupin 8L

Si funksionon kaviteti akustik?

Homogjenizator tejzanor UP400St për nxjerrje Nxjerrja me ultratinguj arrihet kur valët ultratinguj me fuqi të lartë dhe me frekuencë të ulët bashkohen në një pluhur të përbërë nga material botanik në një tretës. Valët tejzanor me fuqi të lartë bashkohen nëpërmjet një procesori tejzanor të tipit sondë në llum. Valët e ultrazërit shumë energjikë udhëtojnë nëpër lëng duke krijuar cikle të alternuara të presionit të lartë / presionit të ulët, gjë që rezulton në fenomenin e kavitacionit akustik. Kavitacioni akustik ose tejzanor çon në nivel lokal në temperatura ekstreme, presione, shpejtësi ngrohje/ftohje, diferencime presioni dhe forca të larta prerjeje në mjedis. Kur flluskat e kavitacionit shpërthejnë në sipërfaqen e trupave të ngurtë (të tilla si grimcat, qelizat bimore, indet etj.), mikro-jetët dhe përplasja ndërgrimore gjenerojnë efekte të tilla si lëvozhga sipërfaqësore, erozioni, prishja e grimcave, sonoporimi (perforimi i mureve qelizore dhe membranave qelizore ) dhe ndërprerjen e qelizave. Për më tepër, shpërthimi i flluskave të kavitacionit në media të lëngshme krijon makro-turbulenca dhe mikro-përzierje. Rrezatimi tejzanor përfaqëson një mënyrë efikase për të përmirësuar proceset e transferimit të masës, pasi sonikimi rezulton në kavitacion dhe mekanizmat e lidhur me të, si lëvizja mikro nga avionët e lëngshëm, kompresimi dhe dekompresimi në material me ndërprerjen e mëvonshme të mureve qelizore, si dhe ngrohje të lartë dhe normat e ftohjes.
Ultrasonicators tipit të provës mund të gjenerojnë amplituda shumë të larta, e cila është e nevojshme për të gjeneruar kavilje me ndikim. Hielscher Ultrasonic prodhon nxjerrës tejzanor me performancë të lartë, të cilat lehtë mund të krijojnë amplituda prej 200 μm në operimin e vazhdueshëm 24/7. Për amplituda edhe më të larta, Hielscher ofron Sonotrode (sonda) specifike të amplituda të specifikuara.
Reaktorët tejzanor nën presion dhe qelizat e rrjedhës përdoren për të intensifikuar kavitacionin. Me presione në rritje, forcat e kaviljes dhe kaviljes forcuese bëhen më shkatërruese dhe përmirësohen në këtë mënyrë efektet e ekstraksionit tejzanor.

Cavitation tejzanor / akustike krijon forca shumë intensive që hap muret qelizore të njohura si lizë (Kliko për ta zmadhuar!)

Ekstraktimi tejzanor bazohet në cavitation akustike dhe forcat e saj të qethjes hidrodinamike

Ky videoklip tregon nxjerrjen efikase të përbërjeve bioaktive nga kërpudhat mjekësore. Homogjenizuesi tejzanor Hielscher UP400St përdoret gjerësisht për të prodhuar ekstrakte kërpudhash me cilësi të lartë.

Nxjerrja me ultratinguj e komponimeve bioaktive nga kërpudhat medicinale

Miniatura e videos

Efektet e tejzanor Nxjerrja

Prishja tejzanor e qelizave dhe rritja e transferimit në masë
Ultratingulli mund të ndihmojë proceset e nxjerrjes si përmes përçarjes së qelizave ashtu edhe duke rritur transferimin në masë në shtresën kufitare që rrethon matricën e ngurtë.
Sonoporimi, shpimi i mureve dhe membranave të qelizave, rrit përshkueshmërinë e mureve të qelizave dhe të membranave dhe shpesh është një hap i ndërmjetëm para se qelizat të prishen plotësisht nga sonication.
Efektet mekanike të kavitacionit të shkaktuara nga ultratinguj, të tilla si diferencat e nxehtësisë dhe presionit, valët e goditjes, forcat qethëse, avionët e lëngshëm dhe rryma mikro, intensifikojnë depërtimin e tretësit në brendësi të qelizës dhe përmirësojnë transferimin në masë midis qelizës dhe tretësit në mënyrë që materialet ndërqelizore transferohen në tretës.

Përçuesve tejzanor përdoren për nxjerrjen nga burimet fito (p.sh. bimët, algat, kërpudhat)

Ekstraktimi tejzanor nga qelizat e bimëve: seksioni tërthor mikroskopik (TS) tregon mekanizmin e veprimeve gjatë ekstraktimit tejzanor nga qelizat (zmadhimi 2000x) [burimi: Vilkhu et al. 2011]

Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të ndezur

Homogenizues tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të trazuar vazhdimisht

Tejzanor Nxjerrja Equipment

Procesorët Hielscher Ultrasonics janë sisteme të ekstraktimit me performancë të lartë, të cilat janë të thjeshta dhe të sigurta për tu operuar. Në përputhje me lëndën tuaj të parë, kapacitetet e procesit dhe objektivin e prodhimit, Hielscher ju ofron ultrasonicatorin më të përshtatshëm. Portofoli ynë i produktit varion nga ultrasonicators kompakt, të fuqishëm të mbajtura me dorë, mbi sistemin e nivelit të lartë, deri tek njësitë ultrasonike plotësisht industriale, të afta për të përpunuar disa tonë në orë.
Ekstraktorët Hielscher Ultrasonics mund të përdoren për grumbullim dhe nxjerrje të vazhdueshme të inline dhe mund të përdoren në kombinim me çdo tretës.
Aksesorë të ndryshëm si sonotrodat (sondat) të madhësive dhe formave të ndryshme, brirët përforcues, qelizat e rrjedhës me vëllime dhe gjeometri të ndryshme, sensorët e temperaturës dhe presionit të prirur dhe shumë pajisje të tjera janë në dispozicion për të mbledhur përbërjen ideale tejzanor për procesin tuaj të nxjerrjes.
Të gjitha modelet tona dixhitale janë të pajisura me softuer inteligjent, i cili ju lejon të rregulloni, monitoroni dhe vendosni parametrat e nxjerrjes. Për shkak të kontrollit të saktë mbi amplituda, ciklin e kohës së zërit dhe detyrave, mund të arrihen rezultate optimale të procesit siç janë rendimenti superior dhe cilësia më e lartë e ekstraktit. Regjistrimi automatik i të dhënave të procesit të sonication është baza për standardizimin e procesit dhe riprodhueshmërinë / përsëritshmërinë, të cilat kërkohen për Praktikat e Prodhimit të Mirë (PMP).

Procesorët tejzanor industrial Hielscher Ultrasonics mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7. Për amplituda edhe më të larta, ofrohen sonotrode tejzanor të personalizuara. Fortësia e pajisjeve tejzanor Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000
Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.Literatura / Referencat

 

Fakte të vlefshme

Ekstrakte botanike

Ekstraktet botanike janë përbërës bioaktivë, të cilët janë të izoluar nga materiali bimor si barishte, lule, gjethe, rrjedh, rrënjë dhe pjesë të tjera bimore. Përbërjet bioaktive si vitaminat, antioksidantët, polifenolet, polisakaridet, kanabinoidet dhe molekulat e tjera bimore përdoren si aditivë funksionale të ushqimit, ushqyesve medicinalë, kozmututikë, farmaceutikë si dhe ngjyrues natyralë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.