Nxjerrja tejzanor e polisaharideve nga rrënja Astragalus Membranaceus

 • Rrënjët e Astragalus membranus (të quajtur edhe Astragalus propinquus) përmbajnë cyclophistragenol saponin, i cili mund të aktivizojë telomerasin dhe në këtë mënyrë të zgjasë gjatësinë e telomeres. Gjatësia e telomerit lidhet me jetëgjatësinë.
 • Ekstraktimi tejzanor është teknikë superiore për të izoluar cycloastragenol dhe phytochemicals tjera vitale nga Astragalus radix.
 • Sonication është një proces jo-termik, i butë dhe i shpejtë, i cili lejon prodhimin e ekstrakteve të cilësisë së lartë Astragalus.

Komponimet Astragalus

Polysaccharides Astragalus janë komponente të rëndësishme bioaktive të Astragali Radix, rrënjë e thatë e Astragalus membranaceus. Polisakaridet e Astragali Radix përdoren gjerësisht në mjekësinë tradicionale kineze. Rrënjët e Astragalius propinquus, të njohura si Radix Astragali, janë të pasura me fito-kimikate të tilla si polisaçaridet, triterpenoidet (p.sh. astragalozidet si Astragalozid IV), izoflavonet (p.sh. kumatakenin, calikozin, formononetin) si dhe glycosides dhe malonates. Saponinë cycloastragenol, një kompleks i gjetur në A. propinquus, mund të aktivizojë telomerasin dhe në këtë mënyrë të zgjasë gjatësinë e telomeres. Telomerët janë mbrojtës “kapak” në fund të ADN-së në fund të të gjitha kromozomeve. Shkurtimi i telomerit lidhet me plakjen. Suplementimi me cikloastragenol kompleksin Astragalus mund të zgjasë telomere dhe të vonojë plakjen.

Ekstraktimi tejzanor i Phyto-Chemicals

Sonication është i njohur mirë si një metodë intensifikimi nxjerrje. Cavitation tejzanor çon në prishjen e murit të qelizave bimore, duke rritur kështu prodhimin e polisaharideve. Ekstraktimi tejzanor përdoret me sukses për nxjerrjen e polisaçarideve Astragalus me përfitimin e rritjes së rendimentit të nxjerrjes dhe shkurtimit të kohës së nxjerrjes.
Ultrasonication mund të aplikohet në materiale të ndryshme bimore të tilla si gjethe, rrjedh, lule, dhe rrënjët.
Procesi i ekstraktimit tejzanor është një metodë jo-termike, e butë mekanike, e cila mund të operohet në një temperaturë të zgjedhur në mënyrë specifike. Me ftohje të mjaftueshme, materialet e ndjeshme të nxehtësisë mund të veçohen, për shembull, me nxjerrjen e ultë me ujë të ftohtë. Me sonication, uji ose tretësit mund të përdoren si të lëngshme. Kjo lejon një përshtatje optimale të kushteve të ekstraktimit tek komponimet e synuara.

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike.

Nxjerrja me ultratinguj e produkteve botanike - Batch 8 litra - Ultrasonicator UP400S

Përfitimet e nxjerrjes ultratinguj Astragalus:

 • rendimenti më i lartë
 • Cilesi e larte
 • Nxjerrja e shpejtë
 • Proces i butë, jo termik
 • Ujë ose tretës
 • i thjeshtë & Operacion i sigurt
Komponimet promovuese të rrënjëve Astragalus mund të nxirren në mënyrë efikase nga ultrasonication.

Astragalus membranaceus

Kërkesë informacioni

Ultrasonicators me performancë të lartë

Hielscher Ultrasonics’ pajisjet tejzanor nxjerrjes është përdorur në mbarë botën për të përgatitur ekstrakte me cilësi të lartë nga botanicals. Fto-kimikatet e nxjerra në mënyrë ultrasonike përdoren për efektet e tyre medicinale dhe përfitimet shëndetësore në industrinë farmaceutike, plotësuese dhe ushqimore. Hielscher ofron spektrin e plotë nga ultrasonicators laborator të vogël në sistemet industriale tejzanor për prodhimin komercial inline. Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson funksionimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese. Një tjetër tipar i rëndësishëm i procesorëve tejzanor të Hielscher është kontrolli i saktë mbi parametrat e procesit dhe regjistrimi automatik i të dhënave të këtyre parametrave. Kjo mundëson rezultate të riprodhueshme dhe standardizim të procesit.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Literatura / Referencat

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj

 • Ekstrakte me cilësi të lartë
 • Ekstraktim më i plotë
 • Shkalla e lartë e nxjerrjes
 • Ekstrakt me spektër të plotë
 • Përdorimi i tretësve të ndryshëm
 • Jo-toksike
 • Metoda jo termale (e ftohtë)
 • Procesi i shpejtë i nxjerrjes
 • I sigurt dhe i lehtë për t'u përdorur
 • Skalabilitet linear
Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për aplikimet sonochemical.

Procesorë tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe shkallë industriale.

Fakte të vlefshme

Astragalus propinquus

A. propinquus është një bimë lulëzuese aziatike, që gjendet kryesisht në Azi, e cila njihet edhe si Astragalus membranceus, rrënja e qumështit Mongol të vetmuar ose Huang qi. Në Mjekësinë Tradicionale Kineze (TCM), Astragalus është një nga 50 barërat themelore. Astragalus është i pasur me polisakaride, triterpenoide, izoflavone (p.sh. kumatakenin, kalikosin, formononetin) si dhe glikozide dhe malonate. Astragaloside IV është përcaktuar si një nga substancat kryesore dhe kryesore aktive të Astragalus membranaceus. Hulumtimet tregojnë se Astragaloside IV posedon efekte mbrojtëse në isheminë cerebrale fokale / reperfuzion, sëmundje kardiovaskulare, sëmundje pulmonare, cirrozë të mëlçisë dhe nefropati diabetike. Rritja e provave mbështet administrimin e Astragaloside IV në trajtimin e fibrozës së organeve, përgjigjen inflamatore, stresin oksidativ dhe apoptozën
Hulumtimi farmakologjik tregon se ekstrakti Astragalus membranaceus, i përbërë nga polisaharidet, flavonoidet, saponinat dhe fito-kimikatet e tjera, mund të rrisë aktivitetin e telomerazës dhe ka antioksidues, antiinflamator, imunoregulues, antikancer, hipolipidemik, antihyperglycemik, hepatoprotektiv, neuroprotektiv, dhe efektet diuretike.

telomeret

Telomere janë struktura në skajet e kromozomeve që shpesh krahasohen me kapakun në fund të një dorezë këpucësh. Funksioni i tyre është parandalimi i dantellave të këpucëve kundër grindjeve. Telomere kanë një funksion të ngjashëm mbrojtës për skajet e fijeve të ADN-së në kromozome. Shkurtimi i telomerit lidhet me plakjen. Telomeret shkurtohen gjatë ndarjes së qelizave dhe përfundimisht sinjalizojnë një gjendje të pakthyeshme të arrestimit të rritjes, e cila njihet si vjetërsi qelizore.
Telomeret karakterizohen nga një sekuencë e përsëritshme TTAGGG dhe ata kanë proteina specifike të lidhura, të referuara kolektivisht si proteina të strehës, të cilat luajnë një rol kyç në stabilitetin e kromozomeve, rregullimin e gjeneve, kancerin dhe stomakun qelizor.

polysaccharides

Polisaharidet janë biomakromolekula të përbërë nga dhjetë ose më shumë monosakaride struktura dhe përbërja e sheqerit e të cilave ndryshojnë. Polisaharidet janë molekulat polimerike të karbohidrateve të përbëra nga zinxhirë të gjatë të njësive monosakaride të lidhura së bashku nga lidhjet glikozidike, dhe në hidrolizë japin monosakaridet përbërës ose oligosakaridet. Ato variojnë nga struktura lineare deri në shumë të degëzuara. Hulumtimet kanë treguar se polisaçaridet Astragalus përbëhen kryesisht nga glukoza, përveç ramnozës, galaktos, arabinozës, ksilozës, manozës, acidit glucuronic dhe acidit galakturonik.