Nxjerrja tejzanor e Ekstraktit të Fletës së Ullirit

Ekstraktet e gjetheve të ullirit janë një shtojcë e fuqishme dietike dhe terapeutike pasi përmban antioksidantë të fortë si polifenolët oleuropein, hidroksitirosol dhe verbaskosid. Nxjerrja tejzanor është teknikë shumë efikase për të çliruar dhe izoluar përbërjet bioaktive të tilla si polifenole, flavone dhe terpenoide nga gjethet e ullirit.

Ekstrakt fletë ulliri

Nxjerrja me ultratinguj përdoret për të çliruar përbërës bioaktive si oleuropeina, hidroksitirozoli dhe polifenole të tjera nga gjethet e ullirit.Gjethet e ullirit (Olea europaea), një mbetje bujqësore ose nënprodukt, janë një burim i shkëlqyeshëm i antioksidantëve natyralë. Gjethet e ullirit përmbajnë polifenole të ndryshme (të njohura edhe si biofenole), të tilla si oleuropeina dhe oleaceina. Polifenolët ndodhin natyrshëm në bimë dhe kontribuojnë në përfitimet shëndetësore të ekstraktit të gjetheve të ullirit. Përveç polifenoleve, gjethet e pemës së ullirit janë të pasura me antioksidantë, siç janë izomeret ligstrozid, hidroksitirosol, tirosol dhe acid kafeik.
Ekstrakti i gjetheve të ullirit është përqendrimi i kimikateve fitokimikë në gjethet e ullirit dhe përmban në këtë mënyrë një sasi të lartë të antioksidantëve të fuqishëm. Ekstrakti i gjetheve të ullirit përdoret tradicionalisht për të rritur sistemin imunitar. Për shembull, administrohet për të përmirësuar simptomat e ftohjes së zakonshme, kollës dhe dhimbjes së fytit.
Për më tepër, hulumtimet sugjerojnë që polifenolët në ekstraktin e gjetheve të ullirit mund të zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare, të ulin nivelet e kolesterolit, të ndihmojnë në humbjen e peshës, të shfaqin efekte antimikrobike dhe të veprojnë si agjent anti-kancer.
Për këtë arsye, ekstrakte nga gjethet e ullirit (Olea europaea L. folium) përdoren si një përbërës aktiv në formulimet e produkteve të farmaceutikës dhe shtesave dietike. Për më tepër, ekstrakte të gjetheve të ullirit përdoren në shtesa ushqimore, terapeutikë, kozmetikë, si dhe ushqime dhe pije.
Vaj ulliri i infuzuar: Ekstrakti i gjetheve të ullirit përdoret gjithashtu për të pasuruar vajra ulliri siç është vaji i ullirit ekstra i virgjër. I pasuruar me ekstrakt të gjetheve të ullirit, vaji i ullirit ka një profil më të pasur shijeje dhe vlera ORAC e vajit të ullirit rritet. Me vajrat e ullirit të infuzionuar me gjethe ulliri shfaqin jetëgjatësi të përmirësuar dhe qëndrueshmëri më të lartë të nxehtësisë ndërsa antioksidantët shkatërrojnë radikalet e lira dhe parandalojnë ashpërsinë.

Nxjerrja me ultratinguj rrit rendimentin e vajit të ullirit dhe ekstraktit të gjetheve të ullirit.

UIP4000hdT, një procesor tejzanor i fuqishëm 4kW për nxjerrjen botanike

Kërkesë informacioni

Përbërjet e gjetheve të ullirit

Përbërja e përbërjeve fenolike në gjethet e ullirit përfshin oleurosidet (oleuropein, verbascoside), flavones (luteolin, diosmetin, apigenin-7-glukozë, luteolin-7-glukozë, diosmetin-7-glukozë), flavonols (rutin), flavan-3- ol (katekina) dhe derivatet fenolsike (tirosoli, hidroksitirosoli, vanilina, acidi vanilik, acidi kafeik). Oleuropeina dhe hidroksitirosoli janë përbërjet më të rëndësishme fenolike në gjethet e ullirit.

Oleuropein

Oleuropeina, një iridoid jo-toksik i ullirit (një lloj monoterpenoidi), është një lloj përbërje e hidhur fenolike. Ndërsa është e pranishme në lëkurën e ullirit të gjelbër, mishin, farat dhe gjethet, oleuropeina është më e gjetura në gjethet e ullirit. Me një përmbajtje prej 6–14% peshë të thatë është molekula më e spikatur bioaktive në lavatriqet e ullirit. Në varësi të kultivarit të ullirit, tokës dhe kohës së korrjes, përmbajtja e oleuropinës mund të rritet madje deri në 17-23% peshë të thatë.

Hidroksitirosol

Hidroksitirosoli është një metabolit i oleuropeinës. Të dy molekulat janë të njohura për aktivitetin e tyre të fuqishëm antioksidant, të cilat kontribuojnë në disa nga aktivitetet antioksiduese, anti-inflamatore dhe luftimin e sëmundjeve të vajit të ullirit. Hidroksitirosoli ka një nga vlerat më të larta të njohura ORAC (kapaciteti i thithjes së radikalit të oksigjenit) të vërejtura në antioksidantë natyralë.

Një ekstrakt i fletës së ullirit me spektër të plotë përmban polifenole të shumta, antioksidantë dhe kimikate të tjerë fitokimikë, të cilët kanë efekte sinergjike. Nxjerrja tejzanor është një teknikë e besueshme e nxjerrjes, e cila çliron të gjitha fitokimikatet nga gjethet e ullirit dhe prodhon kështu një ekstrakt shumë të fuqishëm me brez të gjerë.

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike

Nxjerrja me ultratinguj e Botanicals - Batch 8 Litra - UP400St

Miniatura e videos

Çfarë është ekografia dhe nxjerrja tejzanor?

Ultratingulli përcaktohet si dridhje tingulli me më shumë se 20kHz, pra më shumë se 20,000 lëkundje në sekondë. Kjo është zona që është mbi spektrin e dëgjimit njerëzor. Ekografia në këtë mënyrë mbulon një gamë shumë të madhe të dridhjeve akustike, që do të thotë se aplikime të ndryshme të ndryshme bien në fushën e ultrazërit. Shembujt më të njohur të përdorimit përfshijnë procedurat e imazhit te mjeku, ndihmën e parkimit në makina dhe testimin jo shkatërrues të materialeve. Për shembujt e përmendur përdoret ultratingulli me frekuencë të lartë, jo shkatërruese.
Ekografia me fuqi të lartë përcaktohet si valë zanore me intensitet të lartë, me frekuencë të ulët me një frekuencë prej rreth. 20-60kHz. Këto valë zanore të dendura në energji gjenerojnë cikle alternative të presionit të lartë (kompresimi) dhe cikle presioni të ulët (rrallimi) në lëngje. Gjatë një cikli të presionit të ulët, valët tejzanor me energji të lartë krijojnë flluska ose zbrazëtira të vogla vakumi në lëng. Kur këto flluska arrijnë një vëllim ku nuk mund të thithin më tej energji, ato shpërthejnë gjatë një cikli të presionit të lartë. Ky fenomen i shpërthimit të flluskave njihet si kavitacion.
Kavitacioni krijon pika të nxehta lokale në lëng ose slurrë, të cilat mund të arrijnë temperatura deri në 5000K dhe presione deri në 2000atm. Përveç kësaj, goditja e flluskave të kavitacionit krijon avionë të lëngshëm me shpejtësi deri në 280 m / s. Këto kushte ekstreme që ndodhin lokalisht bëjnë që qelizat bimore të shpërthejnë, në mënyrë që substancat bioaktive që janë bllokuar në brendësi të qelizës bimore të lirohen. Kjo do të thotë, kavitacioni akustik prish qelizat bimore dhe çon në përhapje më të lartë të molekulave intraqelizore në tretësirën e ekstraktimit (tretës), duke rritur kështu transferimin e masës. Transferimi më i lartë i masës do të thotë shkallë më e lartë e nxjerrjes. Prandaj, sondat tejzanor janë një nga mjetet më të përdorura për të prodhuar ekstrakte me cilësi të lartë nga botanikët si bimë, gjethe, fruta dhe materiale të tjera bimore.
Nxjerrja tejzanor ofron përparësi të ndryshme të tilla si nxjerrja e plotë / rendimente shumë të larta, koha e zvogëluar e nxjerrjes, efikasiteti i përmirësuar, pajtueshmëria me çdo tretës, dhe të qenit një metodë e nxjerrjes jo-termike.

The UHPLC plot shows the oleuropein, verbascoside and luteolin-4'-O-glucoside in the ultrasonically extracted olive leaf extract.

Shifra tregon kromatografinë e lëngshme me performancë ultra të lartë me një kromatogramë me diode-array detector (UHPLC-DAD) të fenolikave të gjetheve të ullirit të ekstraktuara në mënyrë ultrasonike. Majat 1 dhe 2 u zbuluan në 325nm (vija të kuqe), ndërsa piku 3 (vija blu) u zbulua në 280nm.
foto dhe studim: Giocometti, J. et al. (2018)

Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të ndezur

heqës tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grumbull


Ekstraktet e gjetheve të ullirit janë të pasura me polifenole si oleuropeina, acidi kafeik, hidroksitirozoli, verbaskozidi, rutina, kuercitin, ndër të tjera. Ekstraktimi me ultratinguj është teknika më efikase për nxjerrjen e polifenoleve nga gjethet e ullirit.

Ekstrakti i gjetheve të ullirit është i pasur me polifenole si oleuropeina, acidi kafeik, hidroksitirosoli, verbaskosidi, rutina, kuercitina etj.
Burimi: Omar et al. 2017

Ekstrakte të gjetheve të ullirit të prodhuara nga Sonication

Kushtet ekstreme mjedisore në zonën e "pikës së nxehtë" të kavitacionit tejzanor kanë efekte të ndryshme në materialin bimor dhe nxjerrjen e tij. Kjo përfshin kapërcimin e përshkueshmërisë selektive të membranës qelizore, shkëmbimin e shtuar të substancave midis brendësisë së qelizës dhe tretësit, përçarjen mekanike të qelizës dhe çlirimin e substancave intraqelizore (p.sh. fito-kimikatet si oleuropvin, hidroksitirosol, acid galik etj.) . Këto efekte rezultojnë në një rendiment të lartë të ekstrakteve me cilësi të lartë brenda një kohe shumë të shkurtër të sonifikimit. Një procesor tejzanor 400 vat siç ështëEkstraktues tejzanor UP400St (400 watts) me trazues për nxjerrjen e tufave më të mëdhaHielscher's UP400St mund të përpunojë një tufë botanike prej 10 litra brenda 5-8 minutash. Ultrasonicators industriale përpunojnë slurrën e përbërë nga materiali bimor dhe tretësi në rrjedhën e vazhdueshme. Mediumi pompohet përmes një reaktori tejzanor dhe sonikohet atje. Në një shkallë industriale, një UIP4000hdT (4kW) mund të arrijë afërsisht. 3L / min.
Për shkak të rendimentit të lartë të ekstraktit dhe shpejtësisë së procesit, nxjerrja tejzanor është veçanërisht efikase. Prandaj, sonifikimi është përshtatur me shpejtësi nga prodhues të shumtë të ekstrakteve të cilët prodhojnë ekstrakte me cilësi të lartë, p.sh. CBD, kanabinoide, vanilje, alga, xhenxhefil dhe ekstrakte të tjera botanike. Kavitimi tejzanor mund të arrijë një rendiment ekstrakt prej 95-99% të përbërësit aktiv që përmbahet në botanikët. Për shembull, hulumtimi tregoi një efikasitet të nxjerrjes 99,27% për çlirimin e fenolikëve totalë nga gjethet e ullirit. (Luo, 2011) Procesi i ultrazërit mund të përshtatet në mënyrë optimale me lëndën e parë dhe cilësinë e dëshiruar të ekstraktit duke rregulluar parametrat e procesit (amplituda tejzanor, temperatura, presioni, viskoziteti).
Nxjerrja tejzanor është e përputhshme me pothuajse çdo lloj tretësi. Për nxjerrjen e gjetheve të ullirit me ndihmën ultrasonike, etanoli ujor 80% është gjetur më efikas. Por rendimenti i ekstraktimit për përbërjet specifike fitokimike mund të ndryshohet duke zgjedhur një tretës tjetër me polaritet të ndryshëm (p.sh. metanoli).
Jeni të interesuar të rritni rendimentet tuaja të vajit të ullirit ekstra të virgjër gjatë keqtrajtimit? Pastaj klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth keqtrajtimit tejzanor të EVOO!
 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Avantazhet e Sistemeve Ultrasonic Extract

Përparësitë e ekstraktimit tejzanor janë rendimenti i lartë i nxjerrjes, zgjedhja e lirë e tretësit (p.sh. uji, etanoli, përzierja ujë-etanol, vaj ulliri, etj.), Si dhe funksionimi i thjeshtë dhe i sigurt. Për shkak të forcave mekanike intensive të sonifikimit, tretës ekologjikë dhe të butë si uji, etanoli etj janë zakonisht të mjaftueshëm për të arritur një shpejtësi dhe rendiment të jashtëzakonshëm të nxjerrjes. Si rezultat, nxjerrja tejzanor shkurton kohën e nxjerrjes dhe mundëson një përdorim të reduktuar të tretësve ose përdorimin e tretësve më të butë dhe të butë. Kjo do të thotë që nxjerrja tejzanor lejon që të dy, nivele më të larta të nxjerrjes dhe ekstrakte më të shëndetshme (p.sh. ekstrakte të ujit të ftohtë). Meqenëse temperatura e procesit mund të kontrollohet saktësisht gjatë zërit, dekompozimi termik i ekstrakteve për shkak të temperaturave tepër të larta si dhe avullimi i substancave shmangen.
Krahasuar me një CO super kritike2 nxjerrës, kostot e blerjes së një nxjerrës tejzanor janë të ulëta. Procesorët tejzanor gjithashtu mund të marrin pikë për sa i përket kostove operative, funksionimit të thjeshtë, miqësor ndaj përdoruesit dhe sigurisë në punë.

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj

  • Ekstraktim më i plotë
  • Rendimentet më të larta
  • proces të shpejtë
  • E përputhshme me çdo tretës
  • proces jo-termik
  • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
  • mirëmbajtje të ulët

Ultrasonics – për Sasi më të Vogla deri në Prodhimin Industrial

Një tipar i veçantë i përpunimit tejzanor është shkallëzimi linear i procesit të nxjerrjes. Studimet e fizibilitetit dhe prodhimi i tufave më të vogla lehtë mund të kryhen me një pajisje të dobishme tejzanor në një enë të hapur. Kjo e bën të lehtë për të provuar efikasitetin dhe cilësinë e procesit të nxjerrjes tejzanor. Çdo rezultat i marrë në një shkallë të vogël mund të riprodhohet dhe shkallëzohet plotësisht. Kontrolli dixhital i nxjerrësit tejzanor dhe regjistrimi automatik i të dhënave të parametrave tejzanor në një kartë SD të brendshme lejojnë monitorimin e saktë të procesit dhe riprodhueshmërinë e standardeve konstante të cilësisë. Portofoli i produkteve të Hielscher Ultrasonics ofron nxjerrës tejzanor për çdo shkallë – nga 50 watts pajisje dore në 16,000 watts ultratinguj industriale për prodhim inline. Falë përvojës me dekada të Hielscher Ultrasonics në nxjerrjen tejzanor dhe instalimin e disa qindra sistemeve të nxjerrjes tejzanor në të gjithë botën, këshilla kompetente dhe gjithëpërfshirëse është e garantuar.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Instalimi i Sonicator UIP4000hdt në një mulli ulliri italian, i ashtuquajturi frantoio, për të prodhuar rendimente më të larta të vajit të ullirit ekstra të virgjër të pasur me polifenol

Sonicator UIP4000hdT for inline processing of olive leaves to produce high-quality extracts

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.Fakte të vlefshme

Përfitimet shëndetësore të ekstraktit të gjetheve të ullirit

Komponentët kryesorë në gjethet e ullirit janë secoiridoidet (një lloj monoterpenoidesh) siç janë oleuropina, ligstroza, metiloleuropina dhe oleozidi; flavanoide si apigenina, kaempferoli, luteolina dhe krisoerioli; dhe përbërjet fenolike si acidi kafeik, tirosoli dhe hidroksitirosoli. Ekstraktet e gjetheve të ullirit kanë efekte anti-inflamatore dhe është zbuluar se përmirësojnë sëmundjet kronike (p.sh. diabeti, artriti), sëmundjet kardiovaskulare, sëmundjet neurodegjenerative dhe aktivizojnë mekanizmat e veprimit kundër kancerit. Për shembull, efektet e dobishme të oleuropeinës në pacientët me diabet lidhen me një zvogëlim të stresit oksidativ, ulje të presionit të gjakut, frenim të formimit të produkteve përfundimtare të glikacionit (AGE), një rënie të niveleve të glukozës në gjak, një rritje të glukozës lëshimi i insulinës dhe GLP-1, një rritje në marrjen periferike të glukozës midis efekteve të tjera qelizore dhe metabolike.

 

Literatura / Referencat

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.