Nxjerrja e silymarinës nga gjemba e qumështit – Më efikase me ultratinguj

Silymarin është një ekstrakt i standardizuar nga farat e gjembaçit të qumështit dhe përmban kryesisht disa flavonolinjanë si silibina. Silymarin është i njohur për efekte të ndryshme medicinale dhe në këtë mënyrë përdoret në farmaceutikë dhe suplemente. Ekstraktimi me ultratinguj është provuar të jetë teknika më efikase për të izoluar flavonolignanet nga gjembaku i qumështit. Ekstraktuesit tejzanor japin rendiment të lartë të cilësisë së lartë brenda një kohe të shkurtër përpunimi.

Nxjerrja me ultratinguj e silymarinës nga farat e gjembaçit të qumështit

Lule gjembaku i qumështit
Silymarin është një ekstrakt i standardizuar i farave të gjembaçit të qumështit dhe përmban një përzierje të flavonolignaneve të pranishme në farat e bimës së gjembaçit (Silybum marianum L. Gaertner, Asteraceae). Përbërësit kryesorë bioaktive në këtë përzierje izomere të flavonolignaneve polifenolike janë polifenolet taksifolin, silikristinën, silidianin, silibinën A, silibinën B, izosilibinën A dhe izosilibinën B.


 

Ekstraktuesit tejzanor japin rendiment të lartë të nxjerrjes së Silymarin me cilësi superiore brenda një kohe të shkurtër përpunimi. Në video, ultrasonikatori Hielscher UP200Ht përdoret për nxjerrjen e gjembaçit të qumështit.

Silymarin - Nxjerrja e gjembaçit të qumështit të ftohtë me ultratinguj

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Konfigurimi i nxjerrjes tejzanor: UIP2000hdT (2000 watts) me ultratinguj të tipit sondë në një reaktor çeliku inox të klasës farmaceutike.

Konfigurimi i nxjerrjes tejzanor: Ultrasonikator i tipit sondë UIP2000hdT (2000 watts) në një reaktor çeliku inox të klasës farmaceutike.

Sfida e nxjerrjes së silymarinës:

Sasia kryesore e silymarinës në farat e Silybum marianum është e pranishme në muret qelizore, të cilat përbëhen kryesisht nga celuloza duke formuar një matricë të ngurtë. Kjo matricë e ngurtë e qelizave është e vështirë për t'u thyer. Nxjerrja konvencionale me tretës (p.sh. duke përdorur etanol, metanol ose heksan) nuk mund të thyejë plotësisht muret qelizore në mënyrë që një sasi e madhe e silymarinës të mbetet e bllokuar në matricën e qelizës dhe të mos lëshohet në tretës. Kjo do të thotë se sasi të mëdha të komponimeve të vlefshme bioaktive humbasin për shkak të teknikave joefikase të nxjerrjes.

Zgjidhja për nxjerrjen e efektshme të silymarinës:

Ekstraktimi me ultratinguj i kalon metodat e tjera të nxjerrjes, veçanërisht në rendimentet e larta, kohëzgjatjen e shkurtër të përpunimit dhe trajtimin e tij jo termik, pra temperaturën e ulët të nxjerrjes. Parimi i punës së ultrazërit bazohet në kavitacionin akustik. Kavitacioni akustik i njohur ndryshe si tejzanor krijon shpërthime flluskash, forca të forta prerëse, diferenca të presionit të lartë dhe avionë të lëngshëm. Këto forca thjesht mekanike prishin edhe muret qelizore shumë të ngurtë dhe lëshojnë komponime bioaktive të bllokuara si silymarin në tretësin përreth. Lexoni më shumë rreth parimit të punës së kavitacionit tejzanor për proceset e nxjerrjes!
Temperatura e ulët e nxjerrjes gjatë ekstraktimit me ultratinguj parandalon degradimin termik të përbërjeve bioaktive, në mënyrë që fuqia e tyre të ruhet plotësisht.

Përparësitë e nxjerrjes tejzanor të fitokimikave (p.sh., silymarin)

  • rendimenti i larte i nxjerrjes
  • Ekstrakt me cilësi të lartë
  • proces të shpejtë
  • Trajtimi jo-termik
  • E përputhshme me çdo tretës
  • të sigurt dhe të lehtë për t'u përdorur
  • efikas ne energji

Protokolli për Nxjerrjen e Silybum mariannum

Ekstraktues tejzanor UP400St për nxjerrjen e flavonolignaneve dhe silymarinës nga farat e gjembaçit.Rreth 500 g fara të pluhurosura imët u nxorrën duke përdorur n-heksan për 15 minuta. Sonda tejzanor me një diametër maje prej 20 mm u përdor për sonikacion të drejtpërdrejtë (pozicioni i majës së bririt brenda enës së nxjerrjes ishte 1 cm nën nivelin e tretësit). Nxjerrja u krye duke përdorur një procesor tejzanor UP400S (400 watts, 24 kHz). Nxjerrja u krye për 15 minuta në temperaturën e dhomës (temperatura u monitorua nga një termoelement brenda përzierjes së nxjerrjes duke përdorur një banjë ftohëse akulli rreth enës së nxjerrjes për të mbajtur temperaturën konstante në 25°C ±5°C). Pas nxjerrjes, ekstrakti u centrifugua në 4000 rpm.
(krh. Sherif et al., 2017)
Përndryshe, etanoli ujor funksionon shkëlqyeshëm si tretës. Eksperimentet konfirmuan se 70% etanol si tretës jep rikuperime shumë të larta të silymarinës.

Nxjerrja me tejzanor duke përdorur një ultrasonikator të tipit sondë të silymarinës nga gjembaku i qumështit jep rendimente shumë të larta brenda një kohe të shkurtër përpunimi.

Kromatogramet HPLC të farave të Silybum marianum ekstraktohen duke përdorur një aparat ultrasonik të tipit sondë në intervale të ndryshme kohore prej 15, 30 dhe 60 minutash. Komponimet e zbuluara: taksifolin, silikristin, silidianin, silibin A, silibin B, izosilibin A dhe izosilibin B.
(grafikë dhe studim: © Saleh et al., 2015)

Enkapsulimi në rrjedhën e poshtme: Përgatitja e Nanogelit Silymarin me ultratinguj

Protokolli për Përgatitjen e Xhelit Mbajtës Lipidësh të Nanostrukturuar me Silymarin
Transportuesi lipidësh i nanostrukturuar i ngarkuar me silymarin (NLCs) u përgatitën duke përdorur difuzionin e tretësit të ndjekur nga metoda e ultrazërit. Difuzioni i tretësit është metoda më efektive për përgatitjen e nanogrimcave pasi prodhon përmasa të vogla të grimcave me polidispersi të ulët, ndërsa ultratingulli redukton stresin në prerje. Lipidi Sefsol® 218 (0,5% w/w) dhe Geleol® (1,4% w/w) u shkrinë dhe u tretën në 2 ml etanol në 60ºC (faza organike). Silymarin afërsisht 2% w/w i përzierjes binare të lipideve u tret në fazën organike. Cremophor® RH40 (2,7% w/w) dhe kripa biliare (1,3% w/w) si surfaktant dhe bashkë-surfaktant, përkatësisht, u tretën në 19 ml ujë të distiluar të ngrohur në 70ºC dhe faza organike iu shtua me përzierje të vazhdueshme në 70ºC për të avulluar tretësin organik. Emulsioni rezultues u sonikua për 5 minuta duke përdorur një ultrasonikë të tipit sondë. Për të bërë një formulim të pranueshëm reologjikisht për aplikim topik, dispersioni i NLC-ve të optimizuara të silymarinës të tharë në ngrirje u përfshi në xhelin Carbopol. (krh. Iqbal et al., 2019)

Sonda tejzanor për nxjerrjen e silymarinës nga farat e gjembaçit të qumështit.

Ekstraktori tejzanor UP400St është një pajisje e besueshme për nxjerrjen e silymarinës në tufa 8L / 2 gal

Kërkesë informacioni

Procesorë tejzanor me performancë të lartë për nxjerrjen e silymarinës

Ekstraktorët Hielscher Ultrasonics janë të vendosur mirë në fushën e nxjerrjes botanike, pavarësisht se çfarë materialesh bimore ose tretës përdoren. Prodhuesit e ekstraktit – të dy, prodhues ekskluzivë të ekstrakteve të butikut, si dhe prodhues masiv në shkallë të gjerë – gjeni në gamën e gjerë të pajisjeve të Hielscher pajisjet ideale të nxjerrjes tejzanor për kërkesat e tyre të prodhimit. Konfigurimet e grupit, si dhe të procesit të vazhdueshëm inline janë lehtësisht të disponueshme dhe mund të dërgohen në të njëjtën ditë.

Pajisjet e nxjerrjes me efikasitet të lartë

Ekstraktuesit Hielscher Ultrasonic prishin në mënyrë efikase qelizat bimore, rrisin sipërfaqen e materialit bimor për depërtimin e tretësve, si dhe përmirësojnë transferimin e masës, gjë që rezulton në çlirimin e shpejtë dhe të plotë të fitokimikateve (metabolitët dytësorë). Të dizenjuar në lidhje me lehtësinë ndaj përdoruesit, ekstraktuesit Hielscher instalohen shpejt dhe mund të jenë të sigurt dhe të operohen në mënyrë intuitive.

Protokollimi automatik i të dhënave

Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit tejzanor nga Hielscher Ultrasonics' softver inteligjentPër të përmbushur standardet e prodhimit të ushqimit, suplementeve ushqimore dhe produkteve terapeutike, proceset e prodhimit duhet të monitorohen dhe regjistrohen në detaje. Pajisjet dixhitale ultrasonike Hielscher Ultrasonics shfaqin protokollimin automatik të të dhënave. Për shkak të kësaj veçorie inteligjente, të gjithë parametrat e rëndësishëm të procesit si energjia tejzanor (energjia totale dhe neto), temperatura, presioni dhe koha ruhen automatikisht në një kartë SD të integruar sapo pajisja të ndizet. Monitorimi i procesit dhe regjistrimi i të dhënave janë të rëndësishme për standardizimin e vazhdueshëm të procesit dhe cilësinë e produktit. Duke hyrë në të dhënat e procesit të regjistruara automatikisht, mund të rishikoni ekzekutimet e mëparshme të sonikacionit dhe të vlerësoni rezultatin.
Një tjetër tipar miqësor për përdoruesit është kontrolli i largët i shfletuesit të sistemeve tona dixhitale tejzanor. Përmes kontrollit të largët të shfletuesit mund të filloni, ndaloni, rregulloni dhe monitoroni procesorin tuaj tejzanor në distancë nga kudo.
Dëshironi të mësoni më shumë rreth avantazheve të nxjerrjes me ultratinguj? Na kontaktoni tani për të diskutuar procesin tuaj të prodhimit të ekstraktit botanik! Stafi ynë me përvojë të mirë do të jetë i lumtur të ndajë më shumë informacion në lidhje me nxjerrjen me ultratinguj, sistemet tona tejzanor dhe çmimet!

Plotësimi i standardeve më të larta të cilësisë – Projektuar & Prodhuar ne Gjermani

Hardueri i sofistikuar dhe softueri inteligjent i ultrasonikëve Hielscher janë krijuar për të garantuar rezultate të besueshme të nxjerrjes tejzanor nga lënda juaj e parë botanike me rezultate të riprodhueshme dhe funksionim të sigurt dhe miqësor ndaj përdoruesit. Qëndrueshmëria, besueshmëria, funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe funksionimi i thjeshtë nga këndvështrimi i punonjësit janë faktorë të mëtejshëm të cilësisë, të cilët i bëjnë ultrasonikët Hielscher të favorshëm.
Ekstraktorët Hielscher Ultrasonics përdoren në mbarë botën në nxjerrjen fitokimike me cilësi të lartë. E dëshmuar se japin komponime botanike me cilësi të lartë, ekstraktuesit tejzanor Hielscher jo vetëm që përdoren nga zejtarë më të vegjël të ekstrakteve të specialiteteve dhe butikut, por kryesisht në prodhimin industrial të ekstrakteve të disponueshme gjerësisht komerciale, suplementeve ushqimore dhe terapeutike. Për shkak të harduerit të tyre të fuqishëm dhe softuerit të zgjuar, procesorët tejzanor Hielscher mund të operohen dhe monitorohen lehtësisht.
Cilësi e certifikuar: Hielscher Ultrasonics në Teltow, Gjermani është një biznes familjar i menaxhuar nga pronarët. Hielscher Ultrasonics është i certifikuar ISO. Sigurisht, të gjithë ultrasonikët standard Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.