Nxjerrja tejzanor e pigmente Spirulina

Nxjerrja tejzanor është provuar të jetë shumë efikase për izolimin e ekstrakteve me cilësi të lartë të mikroalgave. Pigmentet e Spirulinës si phycocyanin njihen si superfood, të cilat kontribuojnë në përfitime shëndetësore për shkak të përmbajtjes së tyre të lartë të antioksidantëve, vitaminave dhe proteinave. Për të prodhuar shtesa shumë të përqendruara si pluhurat dhe tabletat, pigmentet blu duhet të nxirren nga algat e spirulinës.

Spirulina

Arthrospira platensis (A. platensis) dhe Arthrospira maxima (A. maxima) njihen me termin spirulina. Spirulinat janë algat blu-jeshile, të cilat janë të pasura me aminoacide dhe antioksidantë. Me një ngarkesë të lartë të lëndëve ushqyese si proteina, enzima, minerale dhe vitamina A, K, B12, hekur dhe mangan, ato kategorizohen si një superfood. Gjini i algave Arthrospira ka një përmbajtje veçanërisht të lartë të proteinave. Përmbajtja e saj e proteinave varion nga 53 në 68% nga pesha e thatë dhe ofron spektër të plotë të të gjitha aminoacideve thelbësore. Për më tepër, Arthrospira ka sasi të larta të acideve yndyrore të pangopura (PUFAs), që është përafërsisht. 1,5 deri në 2% të përmbajtjes totale të lipideve nga 5 deri në 6%. Këto PUFA përmbajnë acidin γ-Linolenic (GLA), një acid thelbësor Omega-6 yndyror. Përbërjet e mëtejshme bioaktive të Arthrospira përfshijnë vitamina, minerale si dhe pigmente fotosintetike.
Shënim: Shkencërisht, Spirulina platensis (S. platensis) dhe Spirulina maxima (S. maxima) quhen saktë si Arthrospira platensis (A. platensis) dhe Arthrospira maxima (A. maxima). Të dy speciet dikur ishin klasifikuar në gjininë Spirulina dhe deri më sot janë të njohura në mënyrë koloquale nën emrin spirulina. Edhe pse futja e dy gjinive të veçanta të Arthrospira dhe Spirulin tani është pranuar përgjithësisht, termi spirulina shpesh përdoret si term ombrellë.

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike

Nxjerrja me ultratinguj e Botanicals - Batch 8 Litra - UP400St

Miniatura e videos

Nxjerrja tejzanor spiruline

Disruptorët tejzanor të qelizave (të quajtura edhe si heqës tejzanor) njihen mirë për aftësinë e tyre për të hapur qelizat në mënyrë që të lëshojnë materialin intracellular. Kur valët intensive të ultrazërit bashkohen në lëngje, shfaqet fenomen i cavitation akustike. Forcat cavitational prishin muret qelizore dhe rritin transferimin masiv në mënyrë që komponimet bioactive target janë transportuar nga qeliza në të lëngshme.

Përçuesve tejzanor përdoren për nxjerrjen nga burimet fito (p.sh. bimët, algat, kërpudhat)

Ekstraktimi tejzanor nga qelizat: seksioni tërthor mikroskopik (TS) tregon mekanizmin e veprimeve gjatë ekstraktimit tejzanor nga qelizat (zmadhimi 2000x) [burimi: Vilkhu et al. 2011]

Kërkesë informacioni


Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj

 • të jepnin të lartë
 • Cilësi e shkëlqyeshme e nxjerrjes
 • Nxjerrja e shpejtë
 • Proces i butë, jo termik
 • tretës të ndryshëm
 • i sigurt
 • Lehtë për të vepruar
 • shkallë lineare-up
 • mirëmbajtje të ulët
 • shpejt RoI

Protokolli i nxjerrjes

Prabuthas et al. (2011) kanë zhvilluar protokollin e mëposhtëm të ekstraktimit për të marrë një ekstrakt phycocyanin me cilësi të lartë: Nxjerrja e phycocyanin u vlerësua në drejtim të përqendrimit të phycocyanin duke përdorur ujë të distiluar dhe zgjidhje 1% CaCl2. Spirulina e algave të detit përdoret në formë të tharë pasi biomasa e lagur përdoret menjëherë nga bakteret dhe fillon degradimin për shkak të përbërjes së saj ushqyese. Prandaj për të shmangur këto probleme, rekomandohet përdorimi i biomasës së algave të thata. Nxjerrja u krye duke përzier 0.1g biomasa të thata me sasinë e tretësit, në sonifikim u krye koha dhe amplituda sipas modelit eksperimental. Pezullimet e mostrës u sinikruan duke përdorur një përçarës të qelizës tejzanor të Hielscher të UP50H, të ndjekur nga centrifugimi për 15 min në 13500 rpm duke përdorur centrifugën në frigorifer. Përmbajtja e phycocyanin dhe proteina gjatë ekstraktimit me tretës të ndryshëm ishin klorur kalciumi dhe uji i distiluar u hetua.
Sasia maksimale e phycocyanin, 0.3116mg / ml u mor në tretësirë të klorurit të kalciumit e ndjekur nga 0.299mg / ml në ujë të distiluar. Sasia maksimale e proteinave, 63.63% është marrë në tretësin e ujit të distiluar dhe 54.69% në tretësirën e klorurit të kalciumit. Kështu që zgjidhja CaCl2 u gjet tek tretësi më i mirë për nxjerrjen e phycocyanin me ndihmën e ultrazërit.

Ekstraktorët tejzanor me performancë të lartë për nxjerrjen e Spirulinës

Hielscher është partneri juaj me përvojë afatgjatë kur bëhet fjalë për ekstraktimin e fuqishëm, të besueshëm tejzanor të bioaktivave nga biomasa bimore dhe fito. Të gjithë nxjerrësit tejzanor mund të operohen 24/7 dhe janë të përshtatshme për prodhimin tregtar të ekstrakteve dietike. Gama jonë e produkteve mbulon spektrin e plotë nga biodisuzuesit më të vegjël të mbajtura me dorë deri te ultrasonicators pilot dhe sistemet ultrasonike industriale. Aksesorë të ndryshëm si Sonotrode të ndryshme dhe reaktorët e qelizave të rrjedhës lejojnë përshtatjen optimale ndaj kërkesave tuaja të procesit. Të gjithë procesorët tejzanor Hielscher janë të fuqishëm, të lehtë për t'u operuar dhe të dizajnuar për mirëdashësi ndaj përdoruesit. Ultrasonicators tona të kontrolluar dixhital vijnë me një kartë SD të integruar për protokollimin automatik të të dhënave të sonication.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000
Pse Hielscher Ultrasonics?

 • Përvojë afatgjatë në sonication
 • Cilesi e larte
 • Fuqia
 • 24/7 operacion
 • Mbrojtja e tharjes
 • Skalabilitet linear
 • Shërbim i shkëlqyer ndaj klientit
 • mirëmbajtje të ulët
 • stërvitje & shërbimin e instalimit
 • Qendra teknike
 • Zhvillimi procesi
 • Pajisje të personalizuara tejzanor

Stafi ynë i trajnuar mirë siguron shërbime të larta të klientit dhe konsulencë profesionale.
Na kontaktoni sot! Jemi të kënaqur t'ju rekomandojmë çliruesin më të përshtatshëm tejzanor për aplikimin tuaj.

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për ekstrakte me spektër të plotë.

Shkarkuesit tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe shkallë industriale.

Letërsi / ReferencatFakte të vlefshme

Spirulina

Spirulina është një lloj cianobaktere (i njohur ndryshe edhe si cyanophyta) të cilat janë një azil i baktereve që marrin energjinë e tyre përmes fotosintezës. Ato janë të vetmet prokariote fotosintetike në gjendje të prodhojnë oksigjen. Emri cyanobacteria vjen nga ngjyra e baktereve (Greqisht: κυανός, translit. Kyanós, lit. blu). Për shkak të ngjyrës së tyre ato quhen edhe algat blu-jeshile, megjithëse termi alga në përdorimin modern është i kufizuar në eukariotet. Spirulina platensis (S. platensis) është një cianobakterium prokariotik multifilamentoz i cili mund të rritet lehtësisht si një monokulturë në pellgje të hapura ose bioreaktorë të mbyllur. C-phycocyanin (C-PC) është phikobiliproteina kryesore në spirulinën.

Ekstraktet e Spirulina

Spirulina është një shtojcë e njohur ushqimore që rrjedh nga biomasa e cianobaktereve detare (algat blu-jeshile). Të dy llojet spirulina të përdorura për përgatitjen e proteinave vegan dhe shtojcave të pigmentit janë Arthrospira platensis dhe Arthrospira maxima. Ekstrakti i nxjerrë nga këto mikroalga është i pasur me antioksidantë, aminoacide dhe vitamina. Prandaj, pluhur ekstrakt blu shtohet në lëngje, smoothies, shtrëngon dhe pini dhe u jep atyre një ngjyrë të bukur blu intensive. Nga ana tjetër, ekstrakti i spirulina mund të konsumohet në formë tabletash.
Allophycocyanin Phycocyanin dhe phycoerythrin janë një kompleks proteinash pigment nga familja phycobiliprotein dritë-korrje, të cilat janë të njohura për ngjyrën e tyre intensive të lehta blu. Phycocyanin është një pigment accessory në klorofil. Meqë të gjitha phycobiliproteins janë të tretshëm në ujë, ato nuk janë të pranishme brenda membranës, por phycobiliproteins janë të lidhura si agregate (të ashtuquajturat phycobilisomes) në membranën qelizore.

Nxjerrja tejzanor dhe përçarja e qelizave

Nxjerrja me ultratinguj (UAE) përdoret për lirimin dhe izolimin e komponimeve bioaktive nga materiali fitues si dhe nga indet.
Për proceset e nxjerrjes tejzanor, valët intensive të ultrazërit bashkohen në një medium ku valët gjenerojnë kompresim dhe zgjerim të alternuar. Gjatë cikleve të kompresimit / zgjerimit, krijohen flluska vakumi të cilat rriten gjatë disa cikleve derisa ato nuk mund të thithin më shumë energji në mënyrë që ato të zhyten në mënyrë të dhunshme. Nxjerrja e flluskave prodhon një gjendje shumë energjike me temperaturë lokale që ndodhin deri në 5000K, diferenca presioni prej 1000atm, shkalla e ngrohjes dhe ftohjes mbi 1010 K / s, si dhe avionë të lëngshëm me shpejtësi 280m / s. Ky fenomen njihet si kavilje akustike.

Cavitation tejzanor / akustike krijon forca shumë intensive që hap muret qelizore të njohura si lizë (Kliko për ta zmadhuar!)

Ekstraktimi tejzanor bazohet në cavitation akustike dhe forcat e saj të qethjes hidrodinamike

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.