Nxjerrja tejzanor nga kapsina nga Hot Chili Peppers

 • Capsaicin është aroma kryesore dhe përbërës erëz në speca të nxehtë, të njohur edhe si chilies.
 • Për të prodhuar kapsaicinë me cilësi të lartë si aromë aromatike dhe përbërës medicinal, nevojitet një teknik efikas, por i butë i nxjerrjes, për të parandaluar degradimin.
 • Ekstraktimi tejzanor është një metodë e butë e nxjerrjes mekanike, e cila jep rendiment të lartë të kapsaicinës në një kohë shumë të shkurtër ekstraktimi.

Ultrasonics me performancë të lartë për ekstrakte të kualitetit të lartë të kapsaicinës

Ekstraktimi tejzanor i capsaicinoids nga speca chilli hot (p.sh. Capsicum frutescens) përmirëson dukshëm nxjerrjen e nxjerrjes. Ultratinguj me energji promovon perforimin dhe prishjen e mureve të qelizave, si dhe ënjtje dhe hydration duke e shtyrë tretësin në qelizat bimore. Kjo rezulton në një transferim masiv në masë të substancave intracellulare (duke përfshirë kapsaicinoidet) nga qelizat e bimëve në tretës.
Si një teknikë thjesht përpunuese mekanike, jo-termike, nxjerrja tejzanor pengon degradimin termik të përbërjeve termo-labile. Cavitation tejzanor intensifikon procesin e nxjerrjes, duke rezultuar në rendimentet e larta të cilësisë së lartë të ekstraktit. Investimet dhe kostot operacionale të pajisjeve të ekstraktimit tejzanor janë relativisht të ulëta dhe lejojnë një RoI të shpejtë.

Ekstraktimi me ultratinguj përdoret për të prodhuar izolime nga botanikët. Videoja tregon nxjerrjen efikase të përbërjeve të shijes nga thekonet e djegës me UP200Ht.

Nxjerrja me ultratinguj e thekoneve djegës duke përdorur UP200Ht

Miniatura e videos

Avantazhet e Nxjerrjes Ultrasonik Capsaicin

 • Rendimenti superior
 • Nxjerrja me shpejtësi të lartë – brenda disa minutave
 • Ekstrakte me cilësi të lartë – Butë, jo-termik
 • Solucionistët e gjelbër (p.sh. ujë / etanol)
 • Kosto-efektive
 • Funksionim i lehtë dhe i sigurt
 • Shpenzime të ulëta investuese dhe operative
 • 24/7 operacion nën detyrë të rëndë
 • E gjelbër, metodë eko-miqësore
2kW batch sonication setup për nxjerrjen e ekstrakteve bimore

120L Nxjerrja tejzanor me grumbull botanash me UIP2000hdT dhe Agitator

Kërkesë informacioni

Extraction tejzanor Capsaicinoid – në Batch ose në mënyrë të vazhdueshme të rrjedhës

UP400St ngacmoi konfigurimin e nxjerrjes 8LBatch: Proceset e ekstraktimit tejzanor mund të operohen si proceset e thjeshta grumbulluese ose si trajtim inline, ku mediave ushqehen vazhdimisht përmes një reaktori të rrjedhës tejzanor.
Përpunimi i serisë është një procedurë e lehtë, ku ekstraktimi kryhet shumë për shumë. Hielscher Ultrasonics ofron procesorë tejzanor për tufa të vogla në të mëdha, pra 1L deri në 120L.
Për përpunimin e grumbullit prej 5 deri në 10L, ne rekomandojmë UP400ST me sonotrode S24d22L2D. (shih fig. majtas)
Për përpunimin e grumbullimeve prej përafërsisht. 120L, ne rekomandojmë UIP2000hdT me sonotrode RS4d40L4. (shih figurën e sipërme të djathtë)

Rrjedhin-përmes: Për vëllime më të mëdha dhe nxjerrjen e plotë të kapsaicinës në shkallë të gjerë, një lëng i vazhdueshëm i lëngshëm që përmban peçin e piperit të nxehtë ushqehet përmes një reaktori tejzanor, ku tretësira tretësirë / botanike është intensivisht sonikuar.
Për një vëllim prej përafërsisht. 8L / min., Ne rekomandojmë UIP4000hdT me sonotrode RS4d40L3 dhe fluks-qelizë nën presion të mundshëm FC130L4-3G0.

Studimi i rastit të nxjerrjes tejzanor nga kapsaicina

Olguín-Rojas et al. (2019) raportojnë izolimin e rendimentit capsaicinoid më të lartë se 96% duke përdorur tre Jacq chapsin Capsicum. kultivarë ('Bode', 'Habanero' dhe specat 'Habanero Roxo'). Ata përdorën ultrasonicatorin e sondës Hielscher UP200S (200 W, 24 kHz) me mostrën e zhytur në një banjë uji të kontrolluar nga temperatura. 0.25g mostër chinense Capsicum u vendos në kontakt me 25mL metanol për 10 minuta, dhe më pas u transferua në banjën e ujit në 50ºC, amplituda e daljes 200 W, dhe cikli i detyrës 0.5sec. Më pas, ekstraktet u filtruan përmes një filtri shiringash najloni dhe u analizuan përmes kromoatografisë. Në analizë, të pesë capsaicinoids kryesore (n-DHC, C, DHC, hC, dhe h-DHC) u gjetën. Nxjerrja tejzanor jep një ekstrakt të spektrit të plotë me një profil të gjerë aromë.

Sganzerla et al. (2014) konstatoi se ekstraktimi tejzanor është një metodë e shkëlqyer për nxjerrjen sasiore dhe riprodhuese të kapsaicinoidëve nga specat e peizazhit duke përdorur metanol si tretës. Për shkak të thjeshtësisë dhe efikasitetit të saj, ekstraktimi tejzanor mund të aplikohet për analizën e shpejtë rutinore të kapsaicinoidëve në speca djegëse.

Tejzanor Nxjerrja Equipment

Hielscher Ultrasonics është e specializuar në prodhimin e procesorëve ultra të lartë të performancës për prodhimin e ekstrakteve me cilësi të lartë nga botanikët.

Dëshironi të prodhoni ekstraktet ose salcat tuaja të erëzave? Qoftë për kuzhinën e restorantit, për kuzhinierin ambicioz ose për prodhuesit komercialë, me pajisjet tejzanor Hielscher mund të prodhoni ekstrakte dhe salca me cilësi të lartë në një kohë të shkurtër. Bëni vetë ekstrakte organike! Eliminoni konservantët! Përdorni vetëm përbërësit që zgjidhni!

Nxjerrja e specit djegës - Hielscher ultrasonicator UP200HT

Miniatura e videos

Portofoli i gjerë i produkteve të Hielscher Ultarsonics varion nga sonikatorët kompakt, të fuqishëm laboratorik deri te sistemet e fuqishme të tavolinës dhe plotësisht industriale, të cilat ofrojnë ultratinguj me intensitet të lartë për nxjerrjen dhe izolimin efikas të substancave bioaktive (p.sh. kuercetin, kafeinë, kurkumin, terpenet etj.) . Të gjithë aparatet e zërit dixhital nga 200 W deri në 16,000 W kanë një menu intuitive me cilësime të programueshme, një ekran me prekje me ngjyra për kontrollin dixhital, një kartë SD të integruar për regjistrimin automatik të të dhënave, telekomandë të shfletuesit dhe shumë veçori të tjera miqësore për përdoruesit. Sonotrodet dhe qelizat rrjedhëse (pjesët që janë në kontakt me mediumin) mund të autoklavohen dhe pastrohen lehtë. Të gjithë ultrasonikët tanë janë ndërtuar për funksionim 24/7, kërkojnë mirëmbajtje të ulët dhe janë të lehtë dhe të sigurt për t'u përdorur.
Një ekran me ngjyra dixhitale lejon një kontroll të lehtë të përdoruesit të ultrasonicator. Sistemet tona janë të afta për të ofruar nga amplitudë të ulët deri në shumë të larta. Për nxjerrjen e polifenoleve dhe phytochmicals tjera bioaktive të tilla si capsaicinoids, ne ofrojmë sonotrodes tejzanor të veçantë (të njohur edhe si probe ose brirë tejzanor) që janë optimizuar për izolimin e ndjeshëm të substancave aktive me cilësi të lartë. Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson funksionimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.
Kontrolli i saktë i parametrave të procesit tejzanor siguron riprodhueshmëri dhe standardizimin e procesit.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Nxjerrja me ultratinguj përmirëson shkallën e nxjerrjes dhe rendimentin e kapsaicinës dhe piperinës nga specat djegës

Sonicatori me peshë të lehtë por të fuqishëm UP200Ht është ideale për nxjerrjen e kapsaicinës në gotaLiteratura / ReferencatFakte të vlefshme

capsaicinoids

Peppers janë të njohura në mbarë botën dhe përdoren shpesh si aditivë ushqimorë për të siguruar një shije të nxehtë dhe të athët. Capsaicinoids janë komponimet shije në specat e kuqe të kuqe, kryesisht të përbëra nga capsaicin (trans-8 methyl-N-vanillyl-6-nonenamide) dhe dihydrocapsaicin (8 methyl-N-vanillylnonanamide), nordihydrocapsaicin, homocapsaicin dhe homodihydrocapsaicin. Capsaicin dhe dihydrocapsaicin janë capsaicinoids më të bollshme, të cilat janë përgjegjës për rreth 90% të spiciness. Gjithsej, më shumë se 20 capsaicinoids janë dalluar në specie të ndryshme piper.
Capsaicinoids janë tipi më i shquar i phytochemicals në speca. Ato janë alkaloide jo të paqëndrueshme, të cilat janë amide kimikisht acide të acideve yndyrore të degëzuara C9-C11 dhe vanililamin. Përgjegjës për shijen e athët dhe me aromë në specat e djegës, capsaicinoids janë një përbërës popullor aromë. Përveç përdorimit të tyre si përbërës ushqimor, kapsaicinoidët njihen për pronat e tyre farmakologjike, të cilat përfshijnë funksionin e tyre si kimioprotektorë kundër mutagjenezës ose tumorigjenezës, si antimikrobikë, si antioksidantë, për efektin e tyre anticancer, efektet e tyre analgjezike dhe efektin e tyre në neuronet përgjegjëse për dhimbjen transmetimit dhe inflamacionit neurogenik. Një tjetër përdorim i zakonshëm i kapsaicinoideve është në analgjezikët e ditës kundër dhimbjes, vajrave antiartritiake dhe antiinflamatore dhe si frenues natyror i mikroorganizmave patogjene
Në industrinë ushqimore, capsaicinoids ndonjëherë shtohen si ruajtës natyral për shkak të vetive të tyre antimikrobike.

Fruta djegëse të Capsicum annuum L., Capsicum frutescens L., Capsicum baccatum L., Capsicum pubescens Ruiz & Pav., Dhe chinense Capsicum janë kultivuar në të gjithë botën dhe në këtë mënyrë janë të njohura.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.