Nxjerrja shumë e efektshme e kanabidiolit (CBD) nga Kanabisi

Ekstraktet tejzanor Hielscher janë teknikë shtet-e-artit kur është fjala për nxjerrjen e besueshme dhe efikase të kërp dhe vajrave CBD. Ultrasonication është i njohur si një teknikë shumë e fuqishme nxjerrje për të liruar komponimet e vlefshme nga botanicals. Në krahasim me metodat e tjera të nxjerrjes siç është nxjerrja superkritike e CO2, teknikat tejzanor tejkalojnë efikasitetin, funksionimin e thjeshtë dhe përdorimin e gjithanshëm.

Ekstraktimi tejzanor

Ekstraktimi tejzanor është i njohur dhe një proces afatgjatë i krijuar për të nxjerrë komponimet e vlefshme nga botanikët. Prandaj, sonification është teknikë ideale për të prodhuar vajra me cilësi të lartë CBD. Me cavitation tejzanor kontrollueshme, qelizat e bimëve janë të shpuar dhe tretës është shtyrë në qelizë, ku ajo thith përbërësit intracellular të tilla si cannabinoids, terpenes, flavonoids etj.

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike.

Nxjerrja me ultratinguj e produkteve botanike - Batch 8 litra - Ultrasonicator UP400S

Miniatura e videos

Një përparësi e madhe e ultrasonication është varg temperatura, në të cilën ekstraktimi mund të kryhet. Ekstraktimi tejzanor mund të kryhet nga etanoli nxehtë / të ngrohtë deri në etanol cryogenic (-70 ° C). Kjo lejon për izolimin në shënjestër të përbërësve të dëshiruar. Sonication in ethanol cryogenic jep kryesisht në cannabinoids dhe terpenes, ndërsa një ekstrakt ngrohje / nxehtë etanol rezulton në shumëllojshmëri të gjerë të komponimeve phytochemical (p.sh. aldehydes, esters, ethyls, ketones). Ekstraktet me spektër të plotë përmbajnë shumëllojshmëri të kanabinoidëve, terpenes dhe phytochemicals tjera. Sipas efektit të entourage, phytochemicals (p.sh. cannabinoids) kanë efekte synergistic dhe të punojnë më mirë së bashku me kimikate të tjera botanike. Kjo do të thotë se një vaj CBD i cili përmban CBD plus kanabinoide, terpene dhe phytochemicals të tjera do të ketë një ndikim shumë më të lartë terapeutik sesa një vaj CBD që përmban vetëm CBD. Megjithatë, nxjerrja e klorofilit shmanget pasi ajo i jep ekstraktit një shije të pakëndshme.

Hap pas hapi

 1. Nxjerrja tejzanor: Ekstraktimi tejzanor mund të kryhet lehtësisht në mënyrë grumbullimi ose rrjedhje të vazhdueshme – varësisht nga volumi i procesit. Procesi i ekstraktimit është shumë i shpejtë dhe jep në një sasi të lartë të përbërjeve aktive.
 2. Filtration: Filtroni përzierjen bimore-lëngje nëpërmjet një filtri letre ose një qese filtri për të hequr pjesët solide të bimës nga lëngu.
 3. avullimi: Për ndarjen e vajit CBD nga tretësi, zakonisht përdoret një avullues me rotori. Zgjidhja, p.sh. etanoli, mund të rimarrë dhe të ripërdoret.
 4. Nano-emulsification: Nga sonication, vaj pastruar CBD mund të jenë të përpunuara në një nanoemulsion të qëndrueshme, e cila ofron bioprodhueshmëri të shkëlqyer.

Shkarko udhëzimet e detajuara hap pas hapi këtu!

Shkalla e lartë e nxjerrjes

UP400St me agjitator për nxjerrjen e kanabisitEkstraktet tejzanor të Hielscher mund të përshtaten saktësisht me kushtet optimale të nxjerrjes – duke nxjerrë shumën dhe cilësinë më të lartë nga lënda juaj e parë (gjethet e kanabisit, buds, rrjedh etj). Intensiteti i ultrazërit është thelbësor kur bëhet fjalë për nxjerrjen e përbërësve botanikë siç është cilësia e lartë e CBD nga kanabisi. Ultrasonicators tona UP400St, UIP500hdT, UIP1000hdT dhe UIP2000hdT janë të pajisura me kontroll të saktë të amplitudës, sensor të temperaturës dhe kontroll kohë për t'ju lejuar të veproni në kushte optimale. Ekran me ngjyra dhe kontrolli i shfletuesit e bëjnë funksionimin dhe monitorimin e thjeshtë dhe të besueshëm.

Konfigurimi i zërit i grupit 2kW për nxjerrjen e kanabisit CBD

120L Ulje tejzanor CBD Nxjerrja e Kanabisit me UIP2000hdT dhe Agitator

Kërkesë informacioni

UP400St Hielscher është një nxjerrës tejzanor i fuqishëm (Kliko për ta zmadhuar!)

UP400St për nxjerrjen e kanabinoidëve nga kanabisi

Solvents armik Ekstraksioni me ultratinguj

Etanol përdoret gjerësisht si tretës për nxjerrjen e kanabinoideve. Ultrasonicators Hielscher e hapur zgjedhjen tuaj të tretësve në mënyrë drastike: përzierje ujë-etanol, etanol cryogenic, etanol, alkool tepër-provë, glicerinë etj
Etanol është një tretës shumë popullor pasi që etanoli shpërndan substanca polare (hidrofilike) dhe jo polare (hidrofobike / lipofile). Për ekstrakte tejzanor mund të përdoren edhe përzierjet e etanolit / ujit në raporte të ndryshme. Përparësitë e etanolit / ujit përfshijnë kostot e reduktuara (për shkak të etanolit më pak) dhe sigurinë më të lartë që më pak të ndezshme. Ekstraktimi tejzanor me etanol cryogenic (rreth -70 ° C) jep jepnin dhe cilësinë shumë të lartë.

Funksionim i thjeshtë dhe i sigurt

Kanabis macerated para nxjerrjes së komponimeve bioactive.Pajisjet tona tejzanor janë të dizajnuara për një mirëdashje miqësore, që do të thotë se aparatet tona tejzanor mund të përdoren lehtë dhe në mënyrë të sigurt. Ne jemi të kënaqur për të ndihmuar klientët tanë gjatë setup e tyre dhe për t'u dhënë atyre rekomandime në lidhje me vendosjen tejzanor dhe parametrat. Ne ju ofrojmë pajisjen më të përshtatshme – për grumbullimin dhe përpunimin inline.

Avantazhet mbi CO2 ekstraktim

Supercritical CO2 extractors janë të shtrenjta për të blerë dhe operuar. Funksionimi i CO2 nxjerrja është e ndërlikuar dhe kërkon një ekspert që e di se cilat presione dhe temperatura janë të përshtatshme për të marrë kanabinoidet dhe terpenet e dëshiruara. Presionet e larta dhe temperaturat e larta kontribuojnë ndjeshëm në rritjen e kostove në krahasim me nxjerrjen e lëngshme konvencionale. Në krahasim, nxjerrja me ultratinguj është e lirë për t'u blerë dhe ekzekutuar, jep ekstrakte të larta, të cilat merren brenda pak minutash. Meqenëse sonikimi kryhet në presion të ambientit (ose pak të ngritur) dhe temperatura të ulëta, nxjerrja me ultratinguj është e lehtë dhe e sigurt për t'u përdorur. Sonicers Hielscher njihen dhe preferohen për shkallën e tyre të lartë të nxjerrjes, përputhshmërinë me tretës të ndryshëm, përdorimin e lehtë dhe shkallëzueshmërinë lineare.
 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Nanoemulsions

Në mënyrë që të arrihet bioavailability e lartë dhe efektet më të mira të CBD, pikat e naftës CBD duhet të administrohen në nanoform.
Bukuria e sonikatorëve Hielscher qëndron në përdorimin e tyre të gjithanshëm: Sistemet tona tejzanor mund të përdoren për nxjerrjen e kanabisit DHE prodhimin e nanoemulsioneve. Duhet të blini vetëm një pajisje për të nxjerrë CBD nga kanabisi dhe për të përpunuar vajin CBD më pas në një nanoemulsion të qëndrueshëm dhe shumë biodisponueshëm.
Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth nanoemulsifikimit ultrasonik të CBD!

Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë.

Sisteme ultratinguj me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe në shkallë industriale.

Extractors tejzanor me performancë të lartë

Hielscher Ultrasonics furnizon pajisje tejzanore për nxjerrjen e kanabisit dhe emulsifikimin e formulimeve nano.
Përveç kontrollueshmërisë së tyre të saktë dhe mirëdashësisë së përdoruesit, të gjitha pajisjet tona tejzanor janë ndërtuar për funksionimin 24/7. Sistemet tona janë të afta të japin nga amplituda të ulta deri te ato shumë të larta. Për nxjerrjen e kanabinoideve dhe terpeneve, ne ofrojmë sonotroda ultrasonike speciale (të njohura edhe si sonda ose brirë tejzanor) që janë të optimizuara për izolimin e ndjeshëm të substancave aktive me cilësi të lartë. Të gjitha sistemet tona mund të përdoren për nxjerrjen dhe emulsifikimin pasues të kanabinoideve.
Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson operimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.
Na kontaktoni sot! Jemi të kënaqur t'ju rekomandojmë instalimin më të përshtatshëm ultrasonik për nevojat tuaja të nxjerrjes!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj

 • Ekstrakte me cilësi të lartë
 • Ekstraktim më i plotë
 • Shkalla e lartë e nxjerrjes
 • Ekstrakt me spektër të plotë
 • Përdorimi i tretësve të ndryshëm
 • Jo-toksike
 • Metoda jo termale (e ftohtë)
 • Procesi i shpejtë i nxjerrjes
 • I sigurt dhe i lehtë për t'u përdorur
 • Skalabilitet linear


Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj

Ekstraktimi tejzanor bazohet në parimin e akustikës cavitation. Kavitimi ndodh si rezultate të ultrazërit me performancë të lartë në lëng dhe karakterizohet nga efekte mekanike të dendura energjie, të cilat zhvillohen në të ashtuquajturat pika të nxehta.

Ekstraktimi tejzanor – Efektet kavitacionale

Kur valët e ultrazërit të energjisë janë çiftet në një lëng (p.sh. një pezullim i përbërë nga material botanik në një tretës), valët tejzanor udhëtojnë nëpër lëng duke shkaktuar cikle alternative të presionit të lartë / presionit të ulët. Gjatë cikleve me presion të ulët, krijohen flluska minutë vakumi (të ashtuquajturat flluska kavitacioni), të cilat rriten gjatë disa cikleve të presionit. Në një madhësi të caktuar, kur flluskat nuk mund të thithin më shumë energji, ato implodohen me dhunë gjatë një cikli të presionit të lartë. Shpërthimi i flluskës karakterizohet nga forca të forta kavitacionale, duke përfshirë mikro-turbulencat dhe rrjedhat e lëngjeve me shpejtësi deri në 100m / s. Këto efekte qethje kavitacionale njihen gjithashtu si efekte sonomekanike. Nxjerrja tejzanor e molekulave bioaktive shkaktohet kryesisht nga efektet sonomekanike:
Kushtet e jashtëzakonshme të cavitation tejzanor vrimë dhe / ose prishin muret qelizore dhe membranat dhe mundësojnë penetrim më të madh të tretës në mostër. Ekstraktimi tejzanor siguron një izolim shumë të shpejtë të përbërësve – duke tejkaluar metodat konvencionale të nxjerrjes në kohë më të shkurtër të procesit, rendiment më të lartë dhe në temperatura më të ulëta. Si një trajtim i butë (sono-) mekanik, nxjerrja me ultratinguj parandalon degradimin termik të përbërjeve bioaktive dhe tejkalon teknikat e tjera të tilla si nxjerrja konvencionale e tretësit, hidrodistilimi ose nxjerrja e Soxhlet, të cilat dihet se shkatërrojnë molekulat e ndjeshme ndaj nxehtësisë. Këto përparësi e bëjnë nxjerrjen tejzanor teknikën e preferuar për lirimin e përbërjeve aktive të ndjeshme ndaj temperaturës nga botanikët.
Prandaj nxjerrja tejzanor është teknika e preferuar për të nxjerrë molekula bioaktive si polifenole, terpene, vajra esenciale dhe kanabinoide nga materialet bimore.

Kushtet e jashtëzakonshme të cavitation tejzanor vrimë dhe / ose prishin muret qelizore dhe membranat dhe mundësojnë penetrim më të madh të tretës në mostër. Ekstraktimi tejzanor siguron një izolim shumë të shpejtë të përbërësve – duke tejkaluar metodat e nxjerrjes konvencionale në kohë më të shkurtër të procesit, rendiment më të lartë, dhe në temperatura më të ulëta. Si një trajtim i butë mekanike, nxjerrja me ultratinguj parandalon degradimin termik të komponimeve bioaktive dhe tejkalon teknikat e tjera siç janë nxjerrja konvencionale e tretjes, hidrodistilimi ose nxjerrja Soxhlet, të cilat janë të njohura për të shkatërruar molekulat e ndjeshme ndaj nxehtësisë. Këto avantazhe e bëjnë nxjerrjen tejzanor teknikën e preferuar për lirimin e komponimeve aktive të ndjeshme ndaj temperaturës nga botanikët.

Përçuesve tejzanor përdoren për nxjerrjen nga burimet fito (p.sh. bimët, algat, kërpudhat)

Ekstraktimi tejzanor nga qelizat e bimëve: seksioni tërthor mikroskopik (TS) tregon mekanizmin e veprimeve gjatë ekstraktimit tejzanor nga qelizat (zmadhimi 2000x) [burimi: Vilkhu et al. 2011]

cannabinoideve

Kanabinoidet janë përbërës që gjenden natyrshëm në bimën Cannabis sativa. Ka mbi 480 përbërje të ndryshme të pranishme në bimën e kanabisit. Kanabisi (i quajtur edhe marihuanë) një bar medicinal jashtëzakonisht i fuqishëm. Nga shumëllojshmëria e gjerë e përbërjeve aktive terapeutike, 85 fitokimikate quhen kanabinoide (dhe më shumë mund të zbulohen). CBD dhe THC (tetrahidrokanabinol / Δ9-THC) janë kanabinoidet më të spikatura. Karakteristika më e rëndësishme dalluese është se CBD është jo-psikotrope, ndërsa THC tregon efekte psikoaktive.
Kanabinoidët konsumohen për arsye rekreative dhe mjekësore.
Të dhënat farmakokinetike të CBD:
bioavailability – Oral: 13-19%, Thithur: 11-45% (mesatarisht 31%)
eliminimi i gjysmës së jetës: 9 orë
Në SHBA, produktet CBD që përmbajnë më pak se .03% THC, të nxjerra nga farat ose gjethat e kërpit industrial, janë ligjërisht federale dhe mund të blihen ligjërisht në të gjitha shtetet, pavarësisht nga ligjet e marijuanës.
Të dhënat farmakokinetike të THC:
bioavailability – Oral: 6-20%, thithur: 10-35%
gjysmë-jeta e eliminimit: 1.6-59 orë, 25-36 orë (dronabinol me orar të administruar)

Nanoformulations

Nano-cannabinoids janë vajra të kanabisit të formuluara në një emulsion vaj-në-ujë nano-sized, i cili ofron një bioavailability të lartë (marrje më të shpejtë dhe efekte shëndetësore në rritje) dhe prandaj mund të administrohet në dozë të ulët. Për më tepër, nanoemulsioni i kanabisit mund të përzihet lehtësisht në produkte mjekësore, pije, edibles dhe produkte kozmetike (p.sh. kremra, kremra). Meqë nano-emulsione janë shpesh të tejdukshëm, ato mund të formulohen lehtësisht në produkte të tjera pa ndikuar në pamjen.
Për të marrë një nano-emulsioni me cilësi të lartë, madhësia e pikave dhe indeksi i polidispersitetit (PDI), janë faktorë të rëndësishëm që ndikojnë ndjeshëm stabilitetin e nanoemulsionit. Një indeks i lartë polidispersiteti tregon ekzistencën e pikave të mëdha, të cilat destabilizojnë emulsionin përmes bashkimit dhe pjekjes Ostwald. Një shpërndarje e vogël dhe e ngushtë e madhësive të pikave është një faktor i rëndësishëm kontribues për stabilitetin dhe një jetë më të gjatë të depozitimit të emulsionit (nano / mikro).
Kanabis-Nanoemulsions: Për vaj kërp ose nanoemulsione CBD, kërpi / vaj CBD është përzier në një vaj me cilësi të lartë të ushqimit. Vajrat tipike të bimëve janë vaj MCT, vaj kokosit, vaj avokado, vaj ulliri, vaj flaxseed, vaj bajame ëmbël dhe vaj arre. Si emulsifikues (surfactant, agjent wetting, stabilizer) kanë polysorbate 80, lecithin, sapinins quillaja, lecithin soje, dhe leh liri sapuni përdoren me sukses. Gumë xanthan, pektin, ose proteina hirrë mund të shtohet shtesë për të përmirësuar reologjinë dhe stabilitetin e emulsionit.

CO2 ekstraktim

CO2 nxjerrja mund të bëhet në dy mënyra: ekstraktimi supercritical dhe subcritical. Kur CO2 përdoret si tretës, ka karakteristika të ndryshme që varen nga gjendja e tij fluide. Subkritike CO2 përcakton CO2 në gjendje ndërmjet 5-10 ° C (278.15-283.15K, 41-50 ° F) dhe një presion midis 800-1500 psi (54.43-102.06atm, 5.51-10.24MPa). Në këtë temperaturë dhe presion, CO2 sillet si një lëng i trashë. Kur kushtet e temperaturës dhe presionit rriten dhe tejkalojnë temperaturën kritike (304.25 K, 31.10 ° C, 87.98 ° F) dhe presioni kritik (72.9atm, 7.39MPa, 1.071psi), CO2 zgjerohet në enë si një gaz por me një dendësia si ajo e një lëngu. Kjo njihet si dioksidi i karbonit supercritical (sCO2 ose SC-CO2)).
Subkritike CO2 nxjerrja përdor temperaturë të ulët dhe presion të ulët dhe kështu merr më shumë kohë. Subkritike CO2 nxjerrja jep rendiment më të vogël dhe mund të mbajë disa terpene dhe vajra. Për CO supercritical2 nxjerrja, temperaturat më të larta dhe presionet më të larta, të cilat mund të dëmtojnë terpenes dhe phytochemicals tjera. Për CO supercritical2 ekstrakte, një proces i rrjedhës së poshtme – i njohur si dimërimi – është e nevojshme për të hequr komponimet e padëshiruara të tilla si lipidet dhe klorofilet. Gjatë fazës së dimërimit, ekstrakti i papërpunuar ngrihet në etanol për të ndarë kanabinoidët e pastër dhe terpenes nga nënprodukte të tjera të zhveshura gjatë nxjerrjes.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.