Dekarboksilimi tejzanor i kanabinoideve

Kanabinoidet dekarboksiluara si CBD, THC dhe CBG midis shumë të tjerëve njihen si forma aktive, e cila tregon efekte më ndikuese dhe të suksesshme në trupin e njeriut (p.sh. sistemi endocannbinoid). Ultrasonikimi është një teknikë mjaft efektive për të nxjerrë një kanabinoid dekarboksilat (p.sh., CBDA, THCA, CBGA) në format e tyre biologjikisht më aktive (p.sh., CBD, THC, CBG).

Dekarboksilat Kanabinoidet me Sonifikim

Kanabinoidet si CBD, THC, CBG etj. nxirren dhe dekarboksilohen me anë të ultrazërit. CBD është i njohur mirë për efektet e tij promovuese të shëndetit dhe mjekësor. Por në të dy llojet e bimës së kanabisit, në kërp dhe marihuanë, gjendet kryesisht acid kanabidiolik (CBDA), ndërsa kanabidiol (CBD) është i pranishëm vetëm në sasi të vogla.
Cili është ndryshimi midis CBD dhe CBDA?
CBDA është pararendës i CBD dhe ka një grup acid të bashkangjitur në molekulën CBD, të ashtuquajturin grup karboksil. Të dy, CBD dhe CBDA, janë substanca jo-dehëse, jo-psiko-aktive, që do të thotë se nuk prodhojnë një efekt “të lartë”. Por efektet bioaktive të CBD dhe CBDA janë shumë të ndryshme. CBDA është një formë neutrale, dukshëm më pak aktive, ndërsa – kur dekarboksilohet në CBD – molekulat e CBD mbështjellin efektet e tyre të plota bioaktive promovuese të shëndetit si shtesë farmaceutike dhe dietike.
Dekarboksilimi prek të gjitha format e tjera acidike të kanabinoidit si THCA, CBGA dhe të tjera gjithashtu. Grupi karboksil hiqet në mënyrë që të merren format aktive, p.sh., CBD, ∆⁹-THC (THC), CBG etj.
Dekarboksilimi tejzanor e kthen formën më pak aktive në formën më aktive të kanabinoidit duke hequr grupin karboksil përmes valëve të ultrazërit intensiv.

Dekarboksilimi tejzanor i kanabinoidit

Dekarboksilimi (dekarbimi) është një hap i zakonshëm në përpunimin e kanabisit. Në procesin konvencional të dekarbimit, prodhuesit aplikojnë nxehtësi të thatë në pjesët e freskëta të bimës në mënyrë që të shndërrojnë CBDA në CBD, ∆9-THC-acid (THCA) në ∆9-THC (THC), CBGA në CBG etj. Ky është një shtesë hap para-përpunimit para nxjerrjes dhe kërkon kohë dhe energji.
Dekarboksilimi tejzanor shkëlqen dekarboksilimin konvencional me përparësi të ndryshme. Së pari, dekarboksilimi tejzanor nuk është një hap shtesë i procesit, por ndodh njëkohësisht kur kanabinoidet nxirren përmes ultrasonikacionit nga kërpi ose marihuana. Trajtimi tejzanor i kanabisit është metoda superiore për nxjerrjen dhe dekarboksilimin e njëkohshëm të fitokanabinoideve. Teknika tejzanor shkëlqen me shkallë të lartë të nxjerrjes dhe dekarboksilimit nën temperatura të kontrolluara dhe kohë të shkurtra trajtimi. Kjo parandalon fitokanabinnoidet kundër dekompozimit: Në ekstraktet ultrasonikisht të dekarboksiluara të kanabinoidit, nuk gjendet asnjë kanbinol (CBN). kanabinoli është një nënprodukt i zakonshëm oksidimi dhe në këtë mënyrë shënues i cilësisë. Kjo do të thotë rezultate tejzanor të dekarbimit në një ekstrakt kanabisi me cilësi të lartë.
Për më tepër, të gjitha rezultatet e nxjerra në mënyrë ultrasonike të nxjerrjes dhe dekarboksilimit janë plotësisht të përsëritshme dhe të riprodhueshme. Meqenëse të gjithë parametrat e procesit tejzanor janë saktësisht të kontrollueshme, rezultatet e nxjerrjes dhe dekarboksilimit mund të riprodhohen me besueshmëri. Kjo u mundëson prodhuesve të standardizojnë procesin e tyre dhe t'u ofrojnë klientëve të tyre ekstrakte kanabisi me cilësi më të lartë vazhdimisht.

Ultratingulli përdoret për të dekarboksilatuar kanabinoidet acidike (CBDA, THCA, CBGA) në format e tyre aktive si CBD, THC dhe CBG.

Ultrasonicator UP400St mund të përdoret për dekarboksilimin e njëkohshëm dhe nxjerrjen e kanabinoideve nga Cannabis Sativa L.

Kërkesë informacioni

Përparësitë e dekarboksilimit tejzanor

  • Nxjerrja dhe dekarboksilimi i njëkohshëm
  • Proces i butë, jo termik
  • Trajtimi i shpejtë
  • Nuk ka dekompozim të kanabinoideve
  • Përsëritshmëria, riprodhueshmëria
  • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
  • Në dispozicion për çdo vëllim
  • Cilësia e standardizuar e produktit

Si të dekarboni kanabinoidet me anë të sonifikimit

Sonifikimi mund të transformojë kanabinoidet acidike si CBDA, ∆9-THC-acid / TCA, CBGA etj. Në format bioaktive të CBD, ∆9-THC, CBG etj. Për të marrë një dekarboksilim përmes ultrasonikimit, trajtimi me ultratinguj kombinohet me trajtimit të ngrohjes. Kjo është e njohur si termo-sonifikim. Rendimentet optimale të CBD, ∆9-THC dhe CBG merren në 110 ° C.

Kanabinoidet dhe efektet e tyre në trupin e njeriut

Bima Cannabis Sativa L. është e pasur me më shumë se 113 lloje të kanabinoideve. Për shembull, CBD, CBDA, THC, THCA, CBG dhe CBGA ndër të tjera janë të gjitha kanabinoide (të quajtura edhe fitokanabinoide) që gjenden në bimën e kanabisit. Kanabinoidet gjenden gjithashtu në trupin e njeriut, ku ato funksionojnë si molekula sinjalizuese në sistemin endokrin. Kanabinoidet e prodhuara nga trupi i njeriut njihen si endokannabinoide. Endocannabinoids veprojnë si neurotransmetues që lidhen me receptorët kanabinoid. Sistemi biologjik i endocannabinoids dhe receptorëve kanabinoid quhet sistem endocannabinnoid dhe luan një rol të rëndësishëm në rregullimin e funksioneve trupore.
Ndërsa kanabinoidet me prejardhje bimore mund të futen në receptorët e kanabinoidit njerëzor, kanabinoidet administrohen si trajtim mjekësor / mjekësor dhe si shtesa dietike që promovojnë shëndetin.

UIP2000hdT për dekarboksilimin e kanabinoideve nga Cannabis Sativa L.

UIP2000hdT për dekarboksilimin e kanabinoideve acidike (p.sh. acidi kanabinoidik CBDA) në kanabidiol aktiv (CBD)

Nxjerrësit tejzanor për dekarboksilimin kanabinoid

Nxjerrja tejzanor dhe dekarboksilimi është një teknologji e besueshme përpunimi, e cila lehtëson dhe përshpejton prodhimin e ekstrakteve të kanabinoidit me cilësi të lartë nga bima e Cannabis Sativa L. (kërp dhe marihuanë). Portofoli i Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt te sistemet e nxjerrjes industriale. Në këtë mënyrë, ne në Hielscher mund t'ju ofrojmë ultrasonicatorin më të përshtatshëm për kapacitetin tuaj të parashikuar të procesit. Stafi ynë me përvojë për një kohë të gjatë do t'ju ndihmojë nga testet e fizibilitetit dhe optimizimi i procesit deri te instalimi i sistemit tuaj tejzanor në nivelin përfundimtar të prodhimit.
Printimi i vogël i nxjerrësve tanë tejzanor, si dhe shkathtësia e tyre në opsionet e instalimit i bëjnë ato të përshtaten edhe në hapësirën shumë të kufizuar të pajisjeve të përpunimit të kanabisit. Përpunuesit tejzanor janë instaluar në të gjithë botën në ushqim, farmaci dhe objektet e prodhimit të shtojcave ushqyese.

Sisteme të sofistikuara të Nxjerrjes dhe Dekarboksilimit

Portofoli i produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë të ultrasonicatorit me performancë të lartë për nxjerrjen dhe dekarboksilimin nga shkalla e vogël në të madhe. Aksesorët shtesë lejojnë mbledhjen e lehtë të konfigurimit më të përshtatshëm të pajisjes tejzanor për procesin tuaj të nxjerrjes / dekarboksilimit të kanabisit. Konfigurimi optimal tejzanor varet nga kapaciteti, vëllimi, lënda e parë e parashikuar, procesi i serisë ose linjës dhe afati kohor.

Seria dhe Inline

Ultrasonicators e Hielscher mund të përdoren për përpunim grumbull dhe të vazhdueshëm të rrjedhës. Përpunimi i grupeve tejzanor është ideal për testimin e procesit, optimizimin dhe nivelin e prodhimit në madhësi të vogël deri në mes. Dekarboksilimi tejzanor i fito-kanabinoideve acidike (p.sh., CBDA, THCA, CBGA) mund të ndodhë në një gotë tejzanor të hapur ose të mbyllur, si dhe në një trajtim të vazhdueshëm duke përdorur një reaktor qelizor me rrjedhë tejzanor. Hielscher Ultrasonics ka nxjerrjen dhe dekarboksilimin më të përshtatshëm konfigurimi për vëllimin tuaj të kanabisit dhe qëllimet e procesit.

Nxjerrësit tejzanor për çdo kapacitet të produktit

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeGama e produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon spektrin e plotë të procesorëve tejzanor nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt mbi sistemet e nivelit të lartë dhe pilot te procesorët tejzanor plotësisht industrialë me kapacitetin për të përpunuar ngarkesat e kamionëve në orë. Gama e plotë e produkteve na lejon t'ju ofrojmë nxjerrësin / dekarboksiluesin tejzanor më të përshtatshëm për lëndën tuaj të parë të kanabisit, kapacitetin e procesit dhe synimet e prodhimit.
Sistemet tejzanor të stolave janë ideale për provat e fizibilitetit dhe optimizimin e procesit. Shkalla lineare e bazuar në parametrat e vendosur të procesit e bën shumë të lehtë rritjen e kapaciteteve përpunuese nga pjesët më të vogla në prodhimin plotësisht komercial. Shkallëzimi lart mund të bëhet duke instaluar një njësi më të fuqishme nxjerrëse tejzanor ose duke mbledhur paralelisht disa ultrasonicatorë. Me UIP16000, Hielscher ofron nxjerrësin tejzanor më të fuqishëm në të gjithë botën.

Amplituda saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale

Të gjithë ultrasonicatorët e Hielscher janë saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë kuaj pune të besueshëm në prodhim. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e ekstraktimit tejzanor të Cannabis Sativa L. dhe dekarboksilimin e njëkohshëm të kanabinoideve.
Hielscher's industrial processors of the hdT series can be comfortable and user-friendly operated via browser remote control.Të gjitha Ultrasonics Hielscher’ procesorët lejojnë vendosjen precize të amplitudës. Sonotrodes dhe brirët përforcues janë pajisje që lejojnë të modifikojnë amplituda në një gamë edhe më të gjerë. Procesorët tejzanor industrial të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të ofrojnë intensitetin e kërkuar tejzanor për aplikime kërkuese. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7.
Cilësimet precize të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor përmes softuerit inteligjent ju japin mundësinë për të trajtuar materialin tuaj të kanabisit me kushtet më të efektshme tejzanor. Sonifikimi optimal për rezultatet më të mira të nxjerrjes dhe dekarboksilimit!
Fuqia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese. Kjo i bën pajisjet tejzanor të Hielscher-it një mjet të besueshëm pune që plotëson kërkesat tuaja të nxjerrjes.

Testim i lehtë, pa rrezik

Proceset tejzanor mund të jenë të shkallëzuara plotësisht lineare. Kjo do të thotë që çdo rezultat që keni arritur duke përdorur një laborator ose ultrasonicator të nivelit të lartë, mund të shkallëzohet në saktësisht të njëjtën prodhim duke përdorur saktësisht të njëjtat parametra të procesit. Kjo e bën ultrasonikimin ideal për testimin e fizibilitetit pa rreziqe, optimizimin e procesit dhe zbatimin pasues në prodhimin komercial. Na kontaktoni për të mësuar se si sonifikimi mund të rrisë prodhimin e ekstraktit tuaj të kanabisit.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si biznes familjar dhe familjar, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për përpunuesit e tij tejzanor. Të gjithë ultrasonicatorët janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fuqia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise kërkuese është një karakteristikë natyrore e ultrasonicatorëve me performancë të lartë të Hielscher.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Fakte të vlefshme

Pse dekarboksilat kanabinoidet?

Dekarboksilimi është një proces kimik gjatë të cilit një zinxhir kimik i njohur si grup karboksil hiqet nga një molekulë. Në bimën e kanabisit, shumica e kanabinoideve janë të pranishme në formën e tyre acidike si CBDA, THCA, CBGA etj. Format acidike kanë një grup karboksil të bashkangjitur dhe njihen si formë më pak aktive. Ato forma acidike janë pararendëse të formave më aktive të kanabinoidit (p.sh. CBD, ∆⁹-THC, CBG etj.). Për farmaceutikët, shtesat medicinale dhe shëndetësore, preferohet forma dekarboksiluese, më aktive e kanabinoideve.
Prandaj, grupi acid karboksil hiqet nga kanabinoidet në një proces të quajtur "dekarboksilim".
Për shembull, kanabisi mund të dekarboksilohet (në mënyrë bisedore edhe "dekarbuar") duke aplikuar nxehtësi të thatë. Dekarboksilimi ndodh edhe kur kanabisi lihet të kurohet. Gjatë shërimit, zinxhiri karboksil prishet ngadalë, i cili është një proces mjaft kohë. Kur kjo të ndodhë, CBDA dhe kanabinoidët e tjerë acidë humbin aciditetin e tyre. duke u bërë më aktivë. Dekarboksilimi mund të përshpejtohet nga procese të tjera, si termo-sonifikimi.

Sa kanabinoide janë në Ekstraktin tim të Kanabisit?

Përqendrimi i kanabinoideve në një ekstrakt varet shumë nga lloji i bimës (lloji i kanabisit), mënyra e nxjerrjes dhe nëse bima është dekarboksiluar.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.