Nanoemulsioni Cannabis Oil / CBD nga Ultrasonics

Bërja e nanoemulsioneve të qarta dhe të tejdukshme të kanabisit është një sfidë e vërtetë. Emulsifikuesit tejzanor janë një teknikë shumë efikase për të prodhuar kanabinoidë të qartë dhe të qëndrueshëm për një kohë të gjatë nanoemulsioni që kapsulojnë. CBD, CBG ose THC e nano-emulsifikuar në mënyrë tejzanore kanë një biodisponibilitet dukshëm më të lartë.

Bëni nano-emulsione CBD duke përdorur një sondë tejzanor

Kavitacioni tejzanor është një metodë shumë e efektshme e emulsifikimit për të përgatitur emulsione superiore në rangun e nanos. Sonication e emulsioneve me turbullira (mikro-emulsione, përafërsisht 150 deri në 100nm) i bën ato të tejdukshme ose të qarta dhe transparente, sepse zvogëlon madhësinë e pikës së CBD në pikat zvogëluese në intervalin e përafërt. 10nm. Kjo rrit ndjeshëm stabilitetin e emulsionit. Emulsionet e prodhuara ultrasonikisht shpesh janë të vetë-qëndrueshme pa shtuar një emulsifikues ose surfaktant.
Për vajin e kanabisit, nano emulsifikimi përmirëson përthithjen dhe biodisponueshmërinë e kanabinoideve, duke prodhuar kështu një efekt më të thellë kur administrohet nga goja. Prandaj, kur krahasohen me formulimet konvencionale CBD, nanoemulsionet lejojnë një dozë më të ulët të produktit të kanabisit dhe arrijnë të njëjtat efekte.
Ultrasonikatori UP400St është një emulsifikues i përshtatshëm tejzanor për emulsifikimin e CBD deri në 5L. UP400St me një reaktor me qeliza me rrjedhje tejzanor prodhon përafërsisht. 10 deri në 50L nanoemulsion CBD në orë.
Emulsionet e vajit të kanabisit janë pezullime të kanabinoidëve me madhësi mikron ose nano-madhësie për produkte kanabisi-, kërp-, THC- ose me bazë CBD të tilla si tinkturat, kapsulat, locionet dhe fishekët e vape cigareve. Kanabinoidet si THC, CBD etj. Janë lipofile (= hidrofobike). Prandaj ata kërkojnë qethje të fortë për të shpërndarë kanabinoidin në formulimet me bazë uji. Kanabinoidet nuk janë të tretshëm në ujë, por ato tregojnë një tretshmëri të mirë në tretës jo polarë si vajrat dhe yndyrnat. Kërkon një teknikë të përshtatshme emulsifikimi për të kapërcyer papërdorshmërinë e kanabinoidëve në ujë. Kavilacioni ultrasonik intensiv është teknikë mjaft e njohur dhe e krijuar për të prodhuar emulsione të qëndrueshme me madhësi të imët (o / w, w / o, w / o / w, o / w / o, mikro- dhe nanoemulsione).

Në këtë video ne bëjmë një nano-emulsion të vajit të kërpit të pasur me CBD në ujë duke përdorur një ultrasonikë Hielscher UP400St. Më pas matim nanoemulsionin duke përdorur një DLS NANO-flex. Rezultatet e matjes tregojnë një shpërndarje shumë të ngushtë të madhësisë së grimcave të peshuara në vëllim në rangun nga 9 në 40 nanometra. 95 për qind e të gjitha grimcave janë nën 28 nanometra.

Nanoemulsioni CBD - Prodhoni një nanoemulsion të tejdukshëm duke përdorur një homogjenizues tejzanor UP400St!

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Shpërndarja tejzanor dhe nanoemulsifikimi ju lejon të krijoni emulsione të qarta dhe të shijshme kanabisi.

Nanoemulsifikuesit tejzanor mundësojnë prodhimin e nanoemulsioneve të qarta dhe të shijshme të kanabisit. Fotografia tregon ultrasonicator UP400ST (400W)

Oil: Vajrat vegjetale si vaji i ullirit, vaji i arrës së arrës së arrës së kokosit ose MCT ndihmojnë thithjen e substancave aktive të kanabisit në sistemin tretës. Kanabinoidet si CBD dhe THC vështirë se mund të përthithen pa vaj ose yndyrë. Për të arritur një thithje optimale, ekstraktet e kanabisit kryesisht emulsifikohen në vaj dhe më pas përpunohen më tej në një emulsion.
emulsifier: Lecithina, e cila është në dispozicion në pluhur, kokrrizë dhe formë të lëngshme, është një emulsifikues, i cili është i përshtatshëm për ushqim dhe produkte mjekësore. Për emulsionet e vajit të kanabisit, leçitina është një nga emulsifikuesit më të zakonshëm. Emulsifikuesit e tjerë, të cilët japin efekte të mira janë emulsifikuesit arabë çamçakëz ose niseshte.

Si të përgatitni një emulsion të kanabisit me Sonication

Për të përgatitur nano-emulsione të qëndrueshme CBD, një përzierje e Polysorbate 80 dhe Lecithin funksionon shumë mirë. Nuk ka nevojë të blini parapërzierje me çmim të lartë, pasi të dy aditivët janë lehtësisht të disponueshëm në cilësinë e ushqimit.

 
Receta për formulimin e nanoemulsioneve CBD
 
Për nanoemulsionin 2wt% CDB (vaj në ujë) përdorim: vaj 2wt% CBD, 2wt% Polysorbate 80, 1wt% Lecithin, 95wt% ujë
Për nanoemulsionin 5wt% CDB (vaj në ujë) përdorni: 5wt% vaj CBD, 3.3wt% Polysorbate 80, 1.7wt% Lecithin, 90wt% ujë
 

Kërkesa për energji tejzanor: përafërsisht. 300 deri në 400 Ws/g energji sonike në amplituda 40 deri në 70 mikron. Ultrasonikët UP200Ht ose UP400St janë pajisje të përshtatshme emulsifikuese deri në 5L për grumbull.
 

Protokolli hap pas hapi për krijimin e një nanoemulsioni CBD tejzanor:

  1. Përzierja e vajit: Për përgatitjen, parapërzieni përafërsisht. 10 ml vaj kanabisi (p.sh. vaj CBD, ka vaj BHO) me 40 ml vaj ulliri!
  2. Nanoemulsion vaj në ujë: Për të përgatitur emulsionin e vajit të kanabisit, merrni një gotë me përafërsisht. 100 ml ujë. Si emulsifikues, shtoni përafërsisht. 10-15 gram lecithine soje te lengshme. Uji duhet të ketë temperaturën e dhomës. Vendoseni gotën e ujit në një banjë uji për të kontrolluar temperaturën gjatë sonikimit. Zhyt sonotrode e UP400St në gotë me ujë. Për sonikacion, vendoseni në amplitudë 50%. Hidhni ngadalë përzierjen e vajit të kanabisit/vajit të ullirit në 100 mL ujë në temperaturë dhome, ndërsa ujin e sonikoni për të formuar një nanoemulsion. Për të përmirësuar një emulsion më të mirë, shtoni përzierjen e vajit në ujë pikërisht nën sonotrode duke përdorur një pikatore ose shiringë.

 

Për konfigurime në shkallë më të madhe duke përdorur një qelizë rrjedhëse, Hielscher MultiPhaseCavitator InsertMPC48 përdoret për të injektuar vajin CBD direkt në zonën e kavitacionit me ultratinguj nën sonotrode tejzanor. Futja e Kavitatorit Multifazor MPC48 përdoret për prodhimin inline tejzanor të nanoemulsioneve dhe siguron nano-emulsifikimin uniform të vajit CBD në përzierjet e ujit.

Videoja tregon emulsifikimin shumë efikas të vajit. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP400St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me madhësi mesatare të nanoemulsioneve të kanabisit me cilësi të lartë.

Video: UP400St - Homogjenizues tejzanor 400 Watts për Nanoemulsione

Miniatura e videos

Roli i vajrave bartës për nanoemulsionet tejzanor

Vajrat mbajtës janë një komponent i rëndësishëm në përgatitjen e nanoemulsioneve CBD tejzanor.
Për të krijuar një nanoemulsion të qëndrueshëm, vaji CBD duhet të shpërndahet në mënyrë uniforme në të gjithë fazën ujore. Këtu hyjnë vajrat mbartës. Vajrat transportues janë zakonisht më të lehtë, vajra më pak viskozë, të cilët janë më të përzier me ujë sesa vaji CBD. Ato përdoren për të holluar vajin CBD dhe për ta bërë më të lehtë shpërndarjen në fazën ujore.
Vajrat mbartës gjithashtu luajnë një rol në stabilitetin e nanoemulsionit. Lloji i vajit mbajtës të përdorur mund të ndikojë në madhësinë e pikës dhe stabilitetin e nanoemulsionit. Për shembull, disa vajra mund të jenë më të mirë në stabilizimin e pikave të vogla, ndërsa të tjerët mund të jenë më të mirë në parandalimin e bashkimit të pikave me kalimin e kohës.
Përveç rolit të tyre funksional, vajrat bartës mund të kenë ndikim edhe në vetitë shqisore të produktit përfundimtar. Ato mund të ndikojnë në strukturën, ngjyrën dhe aromën e nanoemulsionit.
Në përgjithësi, vajrat bartës janë një komponent i rëndësishëm në përgatitjen e nanoemulsioneve CBD tejzanor. Ato ndihmojnë në shpërndarjen e vajit CBD në fazën ujore, stabilizojnë nanoemulsionin dhe mund të ndikojnë në vetitë shqisore të produktit përfundimtar.

Lista e vajrave mbajtës të mirë për nanoemulsionet CBD tejzanor

Në shembullin tonë të mësipërm, ne përdorim vaj ulliri si vaj mbartës për nanoemulsionin e vajit të kanabisit të përgatitur në mënyrë ultrasonike. Përveç vajit të ullirit, ka edhe disa opsione të tjera që përdoren zakonisht. Vaji mbartës më i mirë për nanoemulsionet CBD mund të varet nga disa faktorë, të tillë si madhësia e dëshiruar e pikave, stabiliteti dhe vetitë shqisore të produktit përfundimtar. Këtu janë disa vajra bartës të zakonshëm të përdorur për nanoemulsionet CBD dhe disa nga vetitë e tyre:

  • Vaj MCT (trigliceride me zinxhir të mesëm): Vaji MCT është një vaj i lehtë, pa ngjyrë dhe pa shije që rrjedh nga vaji i kokosit. Është një zgjedhje popullore për nanoemulsionet CBD sepse është shumë e qëndrueshme, ka një jetëgjatësi të gjatë dhe mund të ndihmojë në prodhimin e pikave të vogla.
  • Vaj luledielli: Vaji i lulediellit është një vaj me shije neutrale që është i pasur me acide yndyrore të pangopura. Është një zgjedhje e mirë për nanoemulsionet CBD sepse mund të ndihmojë në prodhimin e pikave të vogla dhe ka një stabilitet të lartë oksidativ.
  • Vaji i farës së kërpit: Vaji i farës së kërpit është një vaj transportues popullor për produktet CBD sepse është i pasur me acide yndyrore omega-3 dhe omega-6. Mund të përdoret si vaj mbartës për nanoemulsionet CBD, por mund të mos jetë aq i qëndrueshëm sa vajrat e tjerë dhe mund të prodhojë pika më të mëdha.
  • Vaji i farave të rrushit: Vaji i farave të rrushit është një vaj i lehtë, pa shije, i pasur me acide yndyrore të pangopura. Është një zgjedhje e mirë për nanoemulsionet CBD sepse mund të ndihmojë në prodhimin e pikave të vogla dhe ka një stabilitet të lartë oksidativ.

Në fund të fundit, zgjedhja e vajit transportues do të varet nga kërkesat specifike të produktit dhe nga vetitë e dëshiruara ndijore. Është e rëndësishme të theksohet se zgjedhja e emulsifikuesit dhe kushteve të përpunimit (siç është futja e energjisë gjatë ultrazërit) mund të ketë gjithashtu një ndikim të rëndësishëm në vetitë e nanoemulsionit përfundimtar.

Nanoemulsioni i vajit/ujit të kërpit, i përgatitur me sonikacion, tregon një shpërndarje të ngushtë të nanodpikëve

Kurba e ngushtë e shpërndarjes së nanoemulsionit vaj kërpi-në-ujë të përgatitur me aparatin ultrasonik UP400St.

Nano-emulsifikimi tejzanor rezulton në emulsione nano-të zgjeruara

Nano-emulsifikimi tejzanor përdoret për të prodhuar nanoemulsione të qëndrueshme CBD me biodisponibilitet superior.

Kërkesë informacioni

Emulsioni i vajit të kanabisit - i prodhuar nga emulsifikimi tejzanor me UP400St 400W procesor. (Kliko per te zmadhuar!)

Emulsioni i vajit të kanabisit duke përdorur vaj ulliri si vaj transportues.

Emulsione liposomale të CBD

Ultrasonifikimi është metoda e paracaktuar për të prodhuar CDB liposomale ose THC liposomale si vezikula farmaceutike dhe kozmetike. Liposomet janë nanocarrierë të bazuar në lipide për përbërës aktivë të ilaçeve, të cilat përmirësojnë biodisponibilitetin dhe efektet terapeutike të substancave aktive siç janë CBD ose THC. Meqenëse kanabinoidet janë me të vërtetë molekula delikate, ato janë të prirur për degradim nga oksidimi, si dhe degradimi nga enzima të ndryshme. Nano-kapsulimi i CBD ose THC në liposome, parandalon degradimin e kanabinoidëve. Sonication mund të përfshijë në mënyrë efektive kanabinoidet në liposome.
Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth kapsulimit liposomal të substancave aktive!
 

A po kërkoni ndihmë për gjetjen e emulsifikuesit / surfaktantit optimal për produktin tuaj të naftës me kanabis? Kontakto me DrRich, një konsulent i specializuar në emulsifikues për nanoemulsione të qëndrueshme CBD! Shkarko më shumë informacion këtu!

 

Stabiliteti i Nanoemulsionit THC / CBD

Për të prodhuar nanoemulsione afatgjata të qëndrueshme të naftës në ujë (o / w), është e nevojshme të përdorni një surfaktant të përshtatshëm ose të formoni liposome që përmbajnë komponimet bioaktive lipofile në një vaj bartës. Për vajin e kanabisit, vaji i bartësit duhet të ketë cilësi ushqimore dhe nuk duhet të ndërhyjë në pamjen, shijen ose stabilitetin e produktit përfundimtar. Vaj kokosi (MCT) dhe vaji i ullirit janë vajra bartës të mirë për kanabinoidet. Vajrat e bartësit janë një faktor shumë i rëndësishëm për të krijuar një emulsion fiziko-kimikisht të qëndrueshëm pasi ato mund të ndihmojnë në parandalimin e emulsionit kundër pjekjes së Ostwald. Pjekja e Ostwald është forca lëvizëse e cila destabilizon një emulsion nga ndërprerja e pikës. Nanoemulimet e triglicerideve me zinxhir të gjatë janë të qëndrueshme afatgjata kundër pjekjes Ostwald. Vaji i ullirit dhe vaji i arrës së arrës së kokosit përmbajnë trigliceride me zinxhir të gjatë, në mënyrë që të dy, vaji i ullirit dhe ai i arrës së kokosit të jenë një vaj bartës i përshtatshëm për THC ose CBD.

Pajisjet tejzanor për nanoemulsifikimin

Ju mund të prodhoni një nanoemulsion CBD në grupe ose në mënyrë të vazhdueshme duke përdorur një makinë emulsifikimi tejzanor. Homogjenizuesit tejzanor Hielscher janë emulsifikues të fuqishëm për të prodhuar nano-emulsione të qëndrueshme CBD. Prodhimi tejzanor i emulsioneve të vajit të kanabisit (o / w) është një procedurë e lehtë dhe e shpejtë, e cila bindet me rezultate optimale.
Hielscher Ultrasonics është furnizuesi kryesor për sistemet e fuqishme dhe të besueshme tejzanor. Ai mbulon gamën e plotë nga pajisjet laboratorike dhe ato të niveleve të larta deri te makinat e plota industriale për përpunimin e vëllimeve të mëdha në kushte të kërkuara. Aplikimet e zakonshme ose makinat tejzanor Hielscher përfshijnë emulsifikimin, homogjenizimin dhe nxjerrjen e ushqimit dhe pijeve, si dhe në industrinë farmaceutike ose kozmetike.

Videoja tregon emulsifikimin shumë efikas të vajit. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP400St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me madhësi mesatare të emulsioneve me cilësi të lartë.

Bëni Nanoemulsione të qëndrueshme me Hielscher Ultrasonics UP400St (400 Watts)

Miniatura e videos

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë së Emulsionit Shkalla e rrjedhës së emulsionit Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Ekstraktimi tejzanor

Ekstraktimi tejzanor është i njohur dhe një proces afatgjatë i krijuar për të nxjerrë komponimet e vlefshme nga botanikët. Prandaj, sonification është teknikë ideale për të prodhuar vajra me cilësi të lartë CBD. Me cavitation tejzanor kontrollueshme, qelizat e bimëve janë të shpuar dhe tretës është shtyrë në qelizë, ku ajo thith përbërësit intracellular të tilla si cannabinoids, terpenes, flavonoids etj.

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

Lexoni më shumë rreth ekstraktimi nga kanabisi!
 

Fakte të vlefshme

Nanoemulsione THC dhe CBD

Nanoemulsionet njihen gjithashtu si emulsione miniemulsion ose submikron. Nanoemulimet janë emulsione me madhësi pikash midis 20 dhe 500nm. Nanoemulsioni është një sistem izotropik termodinamikisht i qëndrueshëm, i cili konsiston në dy lëngje të padiskutueshëm (p.sh. vaj dhe ujë). Një nga dy lëngjet e padukshme shpërndahet shumë imët në fazën e dytë në mënyrë që të formohet një fazë e vetme. Shtimi i emulsifikuesve, p.sh. surfaktantët dhe bashkëpaktaktorët stabilizojnë emulsionet duke parandaluar bashkimin e pikave. Madhësia dhe forma e grimcave / pikave të shpërndara në fazën e vazhdueshme përcakton ndryshimin kryesor midis një emulsioni dhe një nanoemulsioni. Pjekja e Ostwald është mekanizmi kryesor i destabilizimit në nanoemulsionet THC ose CBD. Pjekja e Ostwald është një proces i degradimit të difuzionit, që do të thotë se një strukturë jo-homogjene siç është një emulsion ndryshon me kalimin e kohës. Pikat e emulsionit rriten me kalimin e kohës ndërsa pikat më të vogla shpërndahen dhe ripërkërkojnë materialin e tyre mbi pikat më të mëdha. Lloji i vajit ka ndikim të madh në intensitetin dhe shkallën e pjekjes së Ostwald. Kjo do të thotë që zgjedhja e një vaji të përshtatshëm mund të ndikojë ndjeshëm në stabilitetin e emulsionit. Nanoemulsionet tregojnë një shpërndarje të përmirësuar të përbërësve aktivë (p.sh. ilaçet).

Rreth Butane Hash Oil (BHO)

Vaji i hashit prodhohet nga nxjerrja e tretësit, p.sh. nxjerrja tejzanor ose ekstraktimi supercritical C02 i ndihmuar tejzanor Për prodhimin e naftës hash, preferohet të përdoret materiali bimor i dekarboksiluar i thatë. Lëngjet e mëposhtme përdoren shpesh tretës për nxjerrjen e vajit hash: etanol, kloroform, diklorometan, eter nafte, naftës, benzeni, butane, metanol, izopropanol dhe vaj ulliri. Tretësuesit jololar si benzeni, kloroformi dhe eteri i naftës, nuk mund të nxjerrin përbërësit e tretshëm në ujë të marihuanës ose hashashit. Kjo ndihmon për të marrë një vaj hash më të fuqishëm. Nxjerrja e ekstrakteve të kanabisit me tretës jo polarë prodhon një produkt me shije më të mirë sesa ekstraktimi me tretës polar. Larja e ekstrakteve me alkali mund të përmirësojë erën dhe shijen e vajit të hashit.
Ruani vajin e hashit në një enë hermetike dhe e mbroni atë nga ekspozimi i dritës. Ekspozimi ndaj ajrit, ngrohtësisë dhe dritës, bën që vaji të humbasë shijen dhe psikoaktivitetin e tij për shkak të plakjes. Antioksidantët shtesë në formulimin e vajit hash mund të zvogëlojnë këtë efekt negativ.

Për kanabinoidet

Ekzistojnë të paktën 113 lloje të kanabinoideve të identifikuara në kanabis. Kanabinoidet janë substanca fitokimike aktive me efekte psikoaktive dhe/ose mjekësore. THC ose tetrahidrokanabinoli është përbërësi kryesor psikoaktiv në kanabis. CBD ose kanabidioli është një tjetër përbërës i rëndësishëm me efekte terapeutike. Kanabinoidet janë komponime lipofile dhe potencialisht të qëndrueshme ndaj acidit. Kanabinoidet janë të patretshëm në ujë, por janë shumë të tretshëm në tretës jopolarë (p.sh. yndyra dhe vaji). Për të përmirësuar tretjen e kanabinoideve, ekstraktet e kanabisit përzihen në vajra bartës dhe më pas përpunohen në mënyrë ultrasonike në nanoemulsione.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.