Pse Nanoformulated Medicines?

 • Nanoemulsione tejzanor shkëlqejnë si bartës të barnave për shkak të një kapaciteti solubilizimi dukshëm më të lartë sesa zgjidhjet e thjeshta micelle.
 • Stabiliteti i tyre termodinamik ofron avantazhe mbi sistemet e paqëndrueshme siç janë emulsione makro-mesme, dispersione dhe pezullime.
 • Ultrasonikët Hielscher përdoren për të përgatitur nanoemulsione me pika deri në 10 nm – në shkallë të vogël dhe në prodhimin industrial.

Nanoformulacione farmaceutike të prodhuara nga Power Ultrasound

Meqenëse efektet farmakologjike janë të lidhura kryesisht drejtpërdrejt me nivelet e plazmës, absorbimi dhe bioavailability e përbërësve aktivë farmaceutik është vendimtar. Bioavailability e phytochemical tilla si cannabinoids (CBD, THC, CBG dhe të tjerët) ose curcuminoids është i kufizuar për shkak të solubility dobët, depërtim të dobët, disponueshmëria e ulët sistemike, paqëndrueshmëri, metabolizëm të gjerë të parë kalojnë ose degradimin në traktin GI.
Nanoformulimet si nano-emulsionet, liposomet, micelat, nano-kristalet ose nanogrimcat e ngarkuara përdoren në farmaceutikë dhe suplemente për shpërndarjen e përmirësuar dhe/ose të synuar të barnave. Nanoemulsionet njihen si mjete shumë të mira për të arritur një biodisponibilitet të lartë të përbërësve aktivë farmaceutikë (API) dhe komponimeve fitokimike. Për më tepër, nanoemulsionet mund të mbrojnë gjithashtu API-të, të cilat mund të jenë të ndjeshme ndaj hidrolizës dhe oksidimit. API-të dhe fitokimikatet (p.sh. kanabinoidet, kurkuminoidet) të kapsuluara në nano-emulsione O/W janë testuar në prova të ndryshme shkencore dhe janë vendosur mirë si bartës të drogës me shkallë të lartë përthithjeje.

Në këtë video ne bëjmë një nano-emulsion të vajit të kërpit të pasur me CBD në ujë duke përdorur një ultrasonikë Hielscher UP400St. Më pas matim nanoemulsionin duke përdorur një DLS NANO-flex. Rezultatet e matjes tregojnë një shpërndarje shumë të ngushtë të madhësisë së grimcave të peshuara në vëllim në rangun nga 9 në 40 nanometra. 95 për qind e të gjitha grimcave janë nën 28 nanometra.

Nanoemulsioni CBD - Prodhoni një nanoemulsion të tejdukshëm duke përdorur një homogjenizues tejzanor UP400St!

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Përgatitja tejzanor e nanosuspensioneve është një teknikë efikase për prodhimin e formulimeve farmaceutike me biodisponibilitet të rritur.

Ultrasonikator për formulimin e nanosuspensioneve farmaceutike me biodisponibilitet të rritur.

Nanoemulsifikimi tejzanor i barnave të dorëzuara nga goja

Biologjia e flavonoideve të administruara në mënyrë orale, si dhe shumë përbërës të tjerë fenolikë aktivë, kufizohet rëndë nga glukuronidimi i parë i kalueshëm. Për të kapërcyer kufizimet e bioavailability të dobët, transportuesit nano-sized si nanoemulsione dhe liposomes janë vlerësuar gjerësisht për droga të ndryshme dhe kanë treguar rezultate të mëdha në përmirësimin e absorbimit.
paklitaksel: Nanoemulsione të ngarkuara me paclitaxel (një ilaç i kimioterapisë i përdorur në trajtimet e kancerit) kishte një madhësi të pikëzuar në mes të ~ 90.6nm (madhësia më e vogël e grimcave mesatare) dhe 110nm.
"Rezultatet e studimeve farmakokinetike treguan se kapsulimi i paklitakselit në nanoemulsione ka rritur ndjeshëm biodisponibilitetin e paclitaxelit. Biodiskutueshmëria e zgjatur e orës, e matur me zonën nën kurorën (AUC), e paklitakselit në nanoemulsione mund t'i atribuohet solubilizimit të drogës në pikat e naftës dhe / ose praninë e surfaktantëve në ndërfaqen e vajit-ujit . Përthithja e rritur e paklitakselit mund t'i atribuohet gjithashtu mbrojtjes së drogës nga kimikatet si dhe degradimi enzimatik. Përmirësimi i biodisponibilitetit oral të barnave të ndryshme hidrofobike në emulsione O / W është raportuar në literaturë. "[Tiwari 2006, 445]

Curcuminoids: Lu et al. (2017, f.53) raportojnë përgatitjen e kurkuminoideve të ekstraktuara në mënyrë ultrasonike, të cilat janë emulsionuar në mënyrë ultrasonike në një nanoemulsion. Kurkuminoidet u nxorrën nën sonikacion në etanol. Për nano-emulsifikimin, ata vendosën 5 ml ekstrakt kurkuminoid në një shishkë dhe avulluan etanolin nën azot. Më pas u shtuan 0,75 g lecitinë dhe 1 ml Tween 80 dhe u përzien në mënyrë homogjene, e cila u pasua me shtimin e 5,3 ml ujë të dejonizuar. Përzierja u trazua tërësisht dhe më pas u sonikua.
Nanoemulsifikimi tejzanor rezultoi në një nanoemulsion uniform kurkuminoid me një madhësi mesatare të grimcave prej 12.1 nanometra dhe një formë sferike, e cila u përcaktua nga TEM (shih figurën më poshtë).

Përcaktimi i biodisponibilitetit oral të dispersioneve tejzanor kurkuminoid dhe nanoemulsioneve të përgatitura nga Curcuma longa Linnaeus.

Fig.: Shpërndarja e madhësisë së grimcave DLS (A) dhe imazhi TEM (B) i shpërndarjes së kurkuminoideve së bashku me shpërndarjen e madhësisë së grimcave të marra drejtpërdrejt nga imazhi TEM (C).
(Foto dhe studim: © Lu et al., 2017)

Polimere të tilla si acidi polylactic-co-glycolic (PLGA) ose glycol polietilen shpesh përdoren si një komponent i rëndësishëm për të përmirësuar kapsulimin dhe rritjen e qëndrueshmërisë dhe biodisponibilitetit oral. Sidoqoftë, përdorimi i polimereve lidhet me një madhësi më të madhe të grimcave (shpesh> 100nm). Nanoemulsion kurkuminoid i përgatitur nga Lu et al. kishte një përmasë të konsiderueshme të zvogëluar prej 12-16nm. Jeta e ruajtjes është përmirësuar gjithashtu me një qëndrueshmëri të lartë të nanoemulsionit kurkuminoid gjatë një periudhe ruajtje prej 6 muajsh në 4 ℃ dhe 25 ℃ siç tregohet nga një madhësi mesatare e grimcave prej 12.4 ± 0.5nm dhe 16.7 ± 0.6nm, respektivisht pas zgjatjes magazinimit.

Reaktorët e rrjedhjes së qelqit tejzanor përdoren në mjedise laboratorike dhe industriale për emulsifikimin, shpërndarjen, homogjenizimin, përzierjen, nxjerrjen, shpërbërjen dhe reaksionet sonokimike (p.sh. sono-sinteza, sono-kataliza)

Qelizë me rrjedhje xhami tejzanor për nano-emulsifikimin inline

Kërkesë informacioni


 

Efekti i lëndëve ndihmëse farmaceutike dhe nanoemulsifikimi tejzanor

Dong et al. hulumtoi 21 ekscipientë farmaceutikë dhe efektet e tyre në biodisponueshmërinë e modelit flavonoid krisin. Pesë lëndë ndihmëse – domethënë Brij 35, Brij 58, labrasol, oleate natriumi, dhe Tween20 frenuan ndjeshëm glukuronidimin e krizës. Oleati natriumi ishte frenuesi më i fuqishëm i glukuronidimit.

Mebudipine: Khani etj. (2016) raportojnë formulimin e një nanoemulsioni të ngarkuar me mebudipinë që përmban etil oleat, Tween 80, Span 80, polietilen glikol 400, etanol dhe ujë DI janë përgatitur duke përdorur ultrasonikë të tipit sondë. Ata zbuluan se madhësia e grimcave për një formulim optimal ishte 22,8 ± 4,0 nm, gjë që rezultoi në një biodisponueshmëri relative të nanoemulsionit mebudipine që u rrit me rreth 2,6 herë. Rezultatet e eksperimenteve in vivo kanë treguar se formulimi i nanoemulsionit ishte në gjendje të rriste biodisponibilitetin e mebudipinës në mënyrë të konsiderueshme në krahasim me suspensionin, solucionin e tretshëm në vaj dhe micellar.

Nanoemulsion tejzanor për dhënien e barnave okulare

Nanoemulsione okulare, p.sh. për ofrimin e ilaçeve oftalmike, janë përgatitur në mënyrë që të arrihet disponueshmëria më e mirë, depërtimi më i shpejtë dhe efikasiteti më i lartë.
Ammar et al (2009) formuloi dorzolamide hidroklorur në një nanoemulsion (diapazoni i madhësisë 8.4-12.8nm) me qëllim të arritjes së efekteve në rritje në trajtimin e glaukomës, një ulje të numrit të aplikacioneve në ditë dhe një krahasim më të mirë të pacientit krahasuar në pika konvencionale të syve. Nanoemulsione të zhvilluara treguan fillimin e shpejtë të veprimit të drogës dhe efektin e zgjatur, si dhe rritjen e bioavailability të drogës në krahasim me produktin e tregut konvencional.
e efikasitetit të lartë terapeutik

Morsi et al. (2014) të përgatitur me acetazolamide-ngarkuar nanoemulsione si vijon: 1% w / w acetazolamide (ACZ) u sonicated me surfactant / co-surfactant / blends vaj deri shpërbërjen e plotë të drogës, atëherë faza ujore përmban 3% w / w dimethyl sulfoxide DMSO) u shtua me pika për të përgatitur nanoemulsione që përmbajnë 39% w / w fazë ujore, ndërsa për të përgatitur nanoemulsione me përmbajtje të ujit prej 59%, u përdor faza ujore që përmbante 20% DMSO. DMSO u shtua për të parandaluar ndonjë reshje të drogës pas shtimit të fazës ujore. Nanoemulsione u përgatitën me një madhësi mesatare të pikave prej 23.8-90.2nm. Nanoemulsione të përgatitura me një përmbajtje më të lartë të ujit prej 59% treguan lirimin më të lartë të drogës.
Acetazolamid nano-emulsifikuar u formulua me sukses në formën nanoemulsion e cila zbuloi efikasitet të lartë terapeutik në trajtimin e glaukomës së bashku me efektin e zgjatur.

Ultrasonikë me performancë të lartë për nano-emulsifikimin dhe nanoencapsulimin

Hielscher Ultrasonics ofron sisteme tejzanor nga homogjenizuesit kompakt laboratorik deri tek zgjidhjet industriale me çelës në dorë. Për të prodhuar nanoemulsione të shkallës më të lartë farmaceutike, një proces i besueshëm emulsifikimi është thelbësor. Shumëllojshmëria e gjerë e sonotrodave, qelizave rrjedhëse të Hielscher dhe inserti opsional MultiFhase Cavitator MPC48 i mundësojnë klientit tonë të vendosë kushtet optimale të përpunimit për të prodhuar emulsione me madhësi nano me cilësi të standardizuar, të besueshme dhe të qëndrueshme. Ultrasonierët Hielscher janë të pajisur me softuer më të avancuar për funksionimin dhe kontrollin – duke siguruar prodhimin e besueshëm të barnave të standardizuara dhe shtesave të pharma-grade.
Na kontaktoni sot për të zbuluar mundësitë e API-ve dhe phytochemicals ultrasonically nano-formuluara!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me procesorët ultrasonikë, aplikacionet e nanoemulsifikimit dhe nanoformulimit, si dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një ultratingull që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Letërsi / Referencat

 • M.E. Barbinta-Patrascu, N. Badea, M. Constantin, C. Ungureanu, C. Nichita, S.M. Iordache, A. Vlad, S. Antohe (2018): Bio-Activity of Organic/Inorganic Photo-Generated Composites in Bio-Inspired Systems. Romanian Journal of Physics 63, 702 (2018).
 • Raquel Martínez-González, Joan Estelrich, Maria Antònia Busquets (2016): Liposomes Loaded with Hydrophobic Iron Oxide Nanoparticles: Suitable T2 Contrast Agents for MRI. International Journal of Molecular Science 2016.
 • Shah Purvin, Parameswara Rao Vuddanda, Sanjay Kumar Singh, Achint Jain, and Sanjay Singh (2014): Pharmacokinetic and Tissue Distribution Study of Solid Lipid Nanoparticles of Zidov in Rats. Journal of Nanotechnology, Volume 2014.
 • Harshita Krishnatreyya, Sanjay Dey, Paulami Pal, Pranab Jyoti Das, Vipin Kumar Sharma, Bhaskar Mazumder (2019): Piroxicam Loaded Solid Lipid Nanoparticles (SLNs): Potential for Topical Delivery. Indian Journal of Pharmaceutical Education and Research Vol 53, Issue 2, 2019. 82-92.
 • Ammar H. et al. (2009): Nanoemulsion as a Potential Ophthalmic Delivery System for Dorzolamide Hydrochloride. AAPS Pharm Sci Tech. 2009 Sep; 10(3): 808.
 • Dong D. et al. (2017): Sodium Oleate-Based Nanoemulsion Enhances Oral Absorption of Chrysin through Inhibition of UGT-Mediated Metabolism. Mol. Pharmaceutics, 2017, 14 (9). 2864–2874.
 • Gunasekaran Th. et al. (2014): Nanotechnology: an effective tool for enhancing bioavailability and bioactivity of phytomedicine. Asian Pac J Trop Biomed 2014; 4(Suppl 1). S1-S7.
 • Khani S. et al. (2016): Design and evaluation of oral nanoemulsion drug delivery system of mebudipine, Drug Delivery, 23:6, 2035-2043.
 • Lu P.S. et al. (2018): Determination of oral bioavailability of curcuminoid dispersions and nanoemulsions prepared from Curcuma longa Linnaeus. J Sci Food Agric 2018; 98: 51–63.
 • Morsi N.M. et al. (2014): Nanoemulsion as a Novel Ophthalmic Delivery System for Acetazolamide. International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences Vol 6, Issue 11, 2014.
 • Tiwari S.B. et al (2006): Nanoemulsion Formulations for Improved Oral Delivery of Poorly Soluble Drugs. NSTI-Nanotech 2006.

Fakte të vlefshme

Nxjerrja tejzanor e komponimeve aktive nga bimët

Ultratinguj me fuqi të lartë përdoren gjerësisht për të izoluar nga phytochemicals (dmth. Flavonoids, terpenes antioxidants etj) nga materiali bimore. Cavitation tejzanor perforates dhe thyen muret qelizore në mënyrë që materia intracelulare është lëshuar në tretës përreth. Përparësitë e mëdha të sonikimit qëndrojnë në trajtimin jo-termik dhe përdorimin e tretësit. Ekstraktimi tejzanor është një metodë jo-termike, mekanike – që do të thotë se fitochimiket delikate nuk janë degraduar nga temperaturat e larta. në lidhje me tretës, ekziston një përzgjedhje e gjerë që mund të përdoret për nxjerrjen. Përbërësit e zakonshëm përfshijnë ujë, etanol, glicerinë, vajra vegjetale (p.sh. vaj ulliri, vaj MCT, vaj kokosit), alkool gruri (alkool), ose një përzierje uji-etanol në mesin e tretësve të tjerë.
Kliko këtu për të mësuar më shumë për nxjerrjen tejzanor të komponimeve fitokemike nga bimët!

efektin shoqërues

Nxjerrja e një kombinimi të disa phytochemicals nga një fabrikë është i njohur për efektet më të forta. Sinergjia e komponimeve të ndryshme të bimëve njihet si shoqërim. Ekstrakte të të gjithë bimëve kombinojnë phytochemicals shumëfishtë. Për shembull, kanabisi përmban mbi 480 komponente aktive. Një ekstrakt kanabis, i cili përfshin CBD (cannabidiol), CBG (cannabigerol), CBN (cannabinol), CBC (cannabichromene), terpenes dhe shumë komponime të tjera fenolike, është shumë më efektiv pasi që përbërësit e shumëfishtë punojnë sinergjikisht. Ekstraktimi tejzanor është një metodë shumë efikase për të prodhuar një ekstrakt spektri të plotë të cilësisë së lartë.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.