Formulime me sprej hundësh të emulsifikuara me ultratinguj

Spërkatjet e hundës dhe spërkatjet e gojës janë solucione të përdorura gjerësisht për administrimin e barnave për të aplikuar përbërës aktivë në mukozën e frymëmarrjes. Emulsifikimi me ultratinguj është një teknikë shumë efikase dhe e besueshme për të prodhuar sterilat e hundës dhe të gojës shumë efikase me biodisponibilitet, shkallë përthithjeje dhe tolerancë shumë të lartë. Si teknikë e mirëpërcaktuar emulsioni, ultrasonikët janë lehtësisht të disponueshëm si sisteme stoli dhe industriale.

Homogjenizimi tejzanor i përbërësve farmaceutikë aktivë

Homogjenizuesit tejzanor janë shumë efikas në krijimin e emulsioneve me madhësi mikro dhe nano, të cilat lejojnë formulimin e farmaceutikëve dhe produkteve të kujdesit me funksionalitete superiore, duke përfshirë rritjen e biodisponueshmërisë, përmirësimin e tretshmërisë së barnave dhe stabilitetin afatgjatë, si dhe shkallën më të mirë të përthithjes dhe tolerancës. Për shkak të performancës së tij efikase të përzierjes, shpërndarja dhe emulsifikimi me ultratinguj është një teknikë e përdorur gjerësisht në procesin e prodhimit të sprajeve për hundë, sprajeve për gojë, larjes së gojës dhe shpëlarjes së gojës. Këto produkte, të cilat administrohen në hundë dhe në gojë, përdoren për të dezinfektuar indet e mukozës dhe për të administruar përbërës aktivë farmaceutikë nëpërmjet shtresës së mukozës, e cila njihet për aftësinë e saj të lartë përthithëse të molekulave aktive.

Kërkesë informacioni

Nanoemulsifikimi tejzanor është një teknikë efikase për prodhimin e formulimeve farmaceutike.

Ultrasonikator për formulimin e produkteve farmaceutike si sprej për hundë, tinktura dhe shpëlarës goje.

Emulsifikimi tejzanor duke përdorur UP400St, p.sh., për formulimin e sprejve të hundës dhe larjes së gojës.Përbërësit aktivë zakonisht në spërkatjet antimikrobiale të hundës dhe shpëlarësit e gojës përfshijnë komponime farmaceutike (p.sh., me efekte antimikrobiale, anti-inflamatore, dezinfektuese ose kongjestike) si dhe molekula me prejardhje nga bimët me veti antimikrobike ose kujdestare (p.sh., artemisinin, kurkumin, temjanin, vitaminën C. , eugenol, aloe vera etj.). Ultrasonikët me performancë të lartë shpërndajnë dhe emulsifikojnë në mënyrë të besueshme përbërësit e sprajeve për hundë, larjes së gojës dhe shpëlarjes së gojës. Nanosizing ultrasonik dhe nano-kapsulimi i përbërësve të produktit rezulton në një formulim homogjen dhe efikas me biodisponibilitet të lartë dhe stabilitet afatgjatë.

Ekzaminimi me ultratinguj mund të përdoret gjithashtu për prodhimin e spërkatjeve të hundës dhe të gojës, p.sh. kundër ftohjes së zakonshme, SARS-Cov-2 dhe infeksioneve të tjera të frymëmarrjes.
Për shembull, iota-carrageenan (të tilla si karragelozaTM) dhe hipromeloza janë përbërës aktivë, të cilët tregojnë efekte premtuese për të dhënë sterilitet/imunitet ndaj SARS-CoV-2 dhe viruseve të tjera të frymëmarrjes për disa orë.

Carragenans janë bio-polimere, të cilët rrjedhin nga makroalgat detare (alga deti). Studimet shkencore tregojnë se karagjenanët e përdorur si në spërkatjet e hundës dhe të gojës, si dhe në pastile, kanë potencialin e mbrojtjes së linjës së parë për të penguar infeksionin dhe transmetimin e SARS-CoV-2. Hulumtimi i Fröba et al. (2021) tregon se carrageenans si iota-carrageenan mund të jenë "efektive për profilaksinë dhe trajtimin e infeksioneve SARS-CoV-2, pavarësisht nga variantet e tanishme dhe potencialisht të ardhshme". Ultratingulli është i mirënjohur për efikasitetin e tij të besueshëm të shpërndarjes së karragjenanëve, pasi karragjenani është një aditiv i zakonshëm që përdoret p.sh., si muko ngjitës në farmaceutikë dhe si stabilizues në produkte ushqimore dhe kozmetike. Për shembull, K-carrageenan përdoret me sukses si stabilizues në prodhimin e emulsioneve o/w.
Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth nxjerrjes së karragjenanit nga algat duke përdorur ultratinguj!

Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupor të përzier përdoret për formulimin e produkteve farmaceutike si sprej për hundët, shpëlarësit e gojës, tinkturat, pikat e syve etj.

Procesor tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor batch për formulimin e terapeutikëve.

Formulimi tejzanor i Nanogelit Hibrid-Carrangeenan

Tregon homogjenizuesin tejzanor UP200Ht të montuar në një bazë laboratori, duke emulsionuar në një gotë laboratori.Rodriguez etj. (2020) raportojnë sintezën e suksesshme tejzanor të një mikro-dhe nanogele hibride kappa-/iota-carrageenan duke përdorur pajisjen Hielscher UP200St (shih foton majtas). “KCl u përdor si një agjent ndërlidhës dhe Tween 80 u përdor si surfaktant. Mikro- dhe nanogelet e pezulluara në ujë u zbuluan se njëkohësisht shfaqin një diametër më të ulët dhe një raport më të ulët të fryrjes me përmbajtje më të lartë Tween 80. Pezullimi i mikro-dhe nanogelit jep një vlerë potenciale zeta prej -50,5 mV, më e lartë se vlerat e raportuara gjetkë për mikro- dhe nanogelet e pastër κ- ose ι-carrageenan. Stabiliteti i lartë i atribuohet vlerës së lartë të bilancit hidrofil-lipofile (HLB = 15) të Tween 80. Këto rezultate sugjerojnë se hibridi κ/ι-carrageenan mikro- dhe nanogelët janë kandidatë premtues për aplikime të zgjuara terapeutike.
Pajisja tejzanor e përdorur: Hielscher UP200 St

Nano-Emulsione tejzanor: Kjo video demonstroi prodhimin e shpejtë të një nano-emulsioni të naftës në ujë. UP200Ht homogjenizon vajin dhe ujin në sekonda.

Emulsifikimi tejzanor

Miniatura e videos

Një tjetër polimer premtues për profilaksinë kundër SARS-Cov-2 dhe infeksioneve të tjera të frymëmarrjes është hipromeloza (hidroksipropil metilcelulozë), e cila është një polimer gjysmë sintetik, inert, viskoelastik që përdoret si pika syri, si ndihmës dhe si komponent i shpërndarjes së kontrolluar në barnat orale. Hipromelloza përdoret tashmë në një shumëllojshmëri produktesh të disponueshme në treg dhe mund të emulsohet në mënyrë efikase duke përdorur sonication.

Formulimi tejzanor i vaksinave dhe barnave intranazale

Sonication është përdorur gjithashtu me sukses në prodhimin e vaksinave intranazale (p.sh. kundër S. pneumoniae).
Lexoni më shumë rreth vaksinave intranazale të formuluara me ultratinguj!

Emulsifikues tejzanor për prodhimin e farmaceutikëve dhe produkteve të kujdesit

Përpunimi me ultratinguj përdoret gjerësisht për të prodhuar farmaceutikë të tillë si medikamente të formuluara nano, vaksina, si dhe bartës të drogës si nano-emulsione dhe liposome. Hielscher Ultrasonics ofron gamën e plotë të përpunuesve tejzanor nga laboratorët dhe ultrasonikët e lartë deri tek sistemet pilot dhe plotësisht industriale.

Kërkesë informacioni

Cilësia më e lartë – Projektuar & Prodhuar ne Gjermani

Hardueri i sofistikuar dhe softueri inteligjent i ultrasonikëve Hielscher janë krijuar për të garantuar përpunim të besueshëm tejzanor, si p.sh.
Sistemet Hielscher Ultrasonics përdoren në mbarë botën në oroduksionin e prodhuesve të njohur farmaceutikë. Të dëshmuar si të besueshëm për sintezën e rendimenteve të larta të produkteve me cilësi të lartë, ultrasonikët Hielscher nuk përdoren vetëm në shkallë laboratorike, por kryesisht në prodhimin industrial të farmaceutikëve. Për shkak të qëndrueshmërisë së tyre dhe mirëmbajtjes së ulët, procesorët tejzanor Hielscher mund të instalohen, operohen dhe monitorohen lehtësisht.

Protokollimi automatik i të dhënave

Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit.Për të përmbushur standardet e prodhimit të produkteve farmaceutike, proceset e prodhimit duhet të monitorohen dhe regjistrohen në detaje. Hielscher Ultrasonics dixhitale ultrasonike e pajisur me një protokollim automatik të të dhënave. Për shkak të kësaj veçorie inteligjente, të gjithë parametrat e rëndësishëm të procesit si energjia tejzanor (energjia totale dhe neto), temperatura, presioni dhe koha ruhen automatikisht në një kartë SD të integruar sapo pajisja të ndizet.
Monitorimi i procesit dhe regjistrimi i të dhënave janë të rëndësishme për standardizimin e vazhdueshëm të procesit dhe cilësinë e produktit. Duke hyrë në të dhënat e procesit të regjistruar automatikisht, ju mund të rishikoni xhirimet e mëparshme të sonifikimit dhe të vlerësoni rezultatin.
Një tjetër tipar miqësor për përdoruesit është kontrolli i largët i shfletuesit të sistemeve tona dixhitale tejzanor. Përmes kontrollit të largët të shfletuesit mund të filloni, ndaloni, rregulloni dhe monitoroni procesorin tuaj tejzanor në distancë nga kudo.
Dëshironi të mësoni më shumë rreth avantazheve të prodhimit farmaceutik me ultratinguj? Na kontaktoni tani për të diskutuar procesin tuaj të prodhimit farmaceutik! Stafi ynë me përvojë të mirë do të jetë i lumtur të ndajë më shumë informacion në lidhje me aplikimet farmaceutike tejzanor (p.sh. nanoemulsifikimi, liposomet, kristalizimi, dispersioni), sistemet tejzanor dhe çmimet!

Pse Hielscher Ultrasonics?

  • ultratinguj me performancë të lartë
  • Teknologjia më e fundit
  • Riprodhueshmëria / përsëritshmëria
  • seriozitet & Fuqia
  • grumbull & në rradhë
  • për çdo vëllim
  • softver inteligjent
  • tipare inteligjente (p.sh. protokollimi i të dhënave)
  • CIP (pastrimi në vend) / SIP (sterilizimi në vend)

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.