Vaksina intranazale e nano-kapsuluar kundër S. Pneumoniae me ultratinguj

Bartësit e barnave me bazë nanogrimcash janë një teknologji në zhvillim, e cila lejon formulimin e sistemeve të dhënies së vaksinave me një shkallë të lartë mbrojtjeje kundër sëmundjeve të ndryshme. Emulsifikimi dhe kapsulimi tejzanor është një metodë shumë efikase për përgatitjen e bartësve të ngarkuar të drogës me nano-strukturë, të tilla si nanogrimcat, nanogrimcat me lipide të ngurta, transportuesit polimerë të barnave dhe liposomet.

Avantazhi i vaksinave S. pneumoniae me nanogrimca të kapsuluara

Ultrasonikatori UP200St në një enë të trazuar për emulsifikimin e reaktantëveMott et al. (2013) përcaktoi efikasitetin e dorëzimit intranasal të një vaksine të nanopartikulit të acidit polik laktik-co-glikolik 234 ± 87.5 nm në krijimin e mbrojtjes kundër infeksionit të pneumokokëve eksperimentale të frymëmarrjes. Nanopartikulet që mbështesin Streptococcus pneumoniae të vrarë nga nxehtësia (NP-HKSP) u mbajtën në mushkëri 11 ditë pas administrimit të hundës në krahasim me NP të zbrazët. Imunizimi me NP-HKSP prodhoi rezistencë të konsiderueshme kundër S. pneumoniae infeksion në krahasim me administrimin vetëm të HKSP-së. Rritja e mbrojtjes është e ndërlidhur me një rritje të konsiderueshme në përgjigjen e citoginës IFN-c të specifikuar me antigjenin Th1 të lidhur me limfocitet pulmonare. Ky studim përcakton efikasitetin e teknologjisë së bazuar në NP si një qasje jo-invazive dhe e synuar për imunizimin e hundës-pulmonare kundër infeksioneve pulmonare.

Protokolli i Përgatitjes Ultrasonike Nanopartikulare

Lizë tejzanor

1×106 nanopartikuj që kapin nxehtësinë Streptokoku pneumoniae (NP-HKSP) u lyen nga sonication në 200 μl kripë të fosfat-buffer (PBS), dhe 70 mg acid polik-laktik-glykolik (PLGA) u tret në 1 ml etil acetate. Këto dy zgjidhje ishin të përziera dhe të kthyera me shpejtësi maksimale për 1 min për të formuar emulsionin primar të ujit në vaj.

Kapsulimi tejzanor

Metoda e emulsionit të dyfishtë: Emulsioni primar më pas u përzie me 3 ml tretësirë prej 1% të alkoolit polivinil (PVA). Kjo zgjidhje u bë në përdorim e një procesori tejzanor UP200H (Hielscher Ultrasonics GmbH, Gjermani) në amplituda 40% për 2 min në modalitetin e vazhdueshëm (ciklin 100%), në një shishkë qelqi të pastër të zhytur në akull për shpërndarje të nxehtësisë, për të përgatitur HKSP duke mbështjellë nanopartikulat PLGA. Tretësira u hollua më tej në 20 ml me ujë të autoklavuar (filtri 0.22 μ i sterilizuar) dhe u përzie për 1 orë në temperaturën e dhomës nën vakum të butë për të avulluar etil acetat. Zgjidhja u përqëndrua më pas për të mbledhur NP, dhe ky proces u përsërit dy herë për të hequr PVA-në e tepërt. Peleti i nanopartikulave u pezullua në 500 μl ujë të autoklavuar dhe të tharë në ngrirje. Nano-pjesëzat përfundimtare u ruajtën në -20 ° C deri në përdorimin e mëtejshëm.

Matja e madhësisë së pjesës së nanopartikujve të ngarkuar nga Streptococcus pneumoniae, të vrarë nga nxehtësia, i përgatitur tejzanor

Madhësia e grimcave të nxehtit të vrarë Streptokoku pneumoniae-nenopartikulat PLAP të kapsuluar. Madhësia e grimcave të një pezullimi ujor të nanopartikujve të matur me shpërndarje dinamike të dritës tregon madhësinë mesatare dhe shpërndarjen gausiane të grimcave në grumbull.
Burimi: Mott et al.: Dorëzimi intranasal i vaksinave të bazuara në nanotektrikë rrit mbrojtjen ndaj S. pneumoniae. J Nanopart Res (2013) 15: 1646.

Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të ndezur

Homogenizues tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të trazuar vazhdimisht

Kërkesë informacioni

Përpunuesit tejzanor për formulimet farmaceutike

Hielscher Ultrasonic është me përvojë prej kohësh në projektimin, prodhimin, shpërndarjen dhe shërbimin e homogjenizuesve tejzanor me performancë të lartë për industrinë farmaceutike dhe ushqimore.
Përgatitja e liposomeve me cilësi të lartë, nanopartikujve të lipideve të ngurta, nanopartikulave polimer dhe komplekset ciklodekstrin janë procese, të cilat sistemet ultrasonike Hielscher përdoren me besueshmëri të lartë dhe prodhim cilësor superior. Ultrasonicators Hielscher lejojnë kontroll të saktë mbi të gjithë parametrat e procesit, të tilla si amplituda, temperatura, presioni dhe energjia e zërit. Softueri inteligjent protokollon automatikisht të gjithë parametrat e sinjalizimit (koha, data, amplituda, energjia neto, energjia totale, temperatura, presioni) në kartën SD të integruar.

Avantazhi i përgatitjes tejzanor PLGA të nanopartikulave

 • Emulsifikim me performancë të lartë
 • Kontroll i saktë mbi madhësinë dhe ngarkesën e grimcave
 • Ngarkesë e lartë e substancave aktive
 • Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit
 • Procesi i shpejtë
 • Kontroll jo-termik, preciz i tempit
 • Skalabilitet linear
 • riprodhueshmërisë
 • Standardizimi i procesit / PMM
 • Sonda autoklavuese dhe reaktorë
 • CIP / SIP

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.Fakte të vlefshme

Transportuesit e drogës nano-strukturuar

Transportuesit e drogës me madhësi nano si nano-emulsione, liposome, nanopartikuj të lipideve të ngurta, nanopartikuj polimer dhe transportues lipidesh me strukturë nano përdoren për të formuar farmaceutikë me funksione të zgjeruara, siç janë përmirësimi i bio-disponueshmërisë, rritja e biokompatibilitetit, shpërndarja në shënjestër, gjysma e gjakut e favorshme- jeta, dhe toksiciteti shumë i ulët ose aspak ndaj indeve të shëndetshme. Ultrasonication është një teknikë shumë efikase për të formuluar forma të ndryshme të nanoterapeutikës. Lexoni më shumë rreth aplikimeve tejzanor në prodhimin farmaceutik!

liposomes

Një liposome është një vezikulë në formë sferike që ka të paktën një bilayer lipidesh, e cila ngërthen thelbin e substancave hidrofobike. Të dy, përmasat ashtu si dhe karakteri hidrofobik dhe hidrofilik i shndërrojnë lipozomet në sisteme të fuqishme të shpërndarjes së ilaçeve, p.sh. vitamina liposomale C. Karakteristikat e liposomeve ndikohen në mënyrë thelbësore nga përbërja e lipideve, ngarkesa sipërfaqësore, madhësia dhe teknika e përgatitjes. Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth përgatitjes tejzanor të lipozomeve!

Nano-emulsione

Nanoemulsione ose emulsione submikron janë emulsione me një madhësi pikat midis 20-200nm dhe një shpërndarje të ngushtë pikash. Pikat e nano-sized ofrojnë disa përparësi për administrimin oral, si dhe për shpërndarjen topike / transdermale të substancave farmaceutike dhe bioaktive, p.sh. nanoemulsione CBD. Pikat e nano-madhësive me aftësinë për të shpërndarë në mënyrë efikase ilaçet lipofile, si dhe shkalla e rritur e përthithjes i bëjnë nanosulat një formë administrimi të përdorur shpesh për një disponueshmëri të lartë bio. Formulimet nano-emulsifikuara gjithashtu mund të përdoren për një lëshim të zgjeruar të ilaçeve lipofile ose hidrofile.
Lexoni më shumë rreth prodhimit tejzanor të nano-emulsioneve!

Nano-grimca të ngurta-lipide

Një nanopatik i ngurtë lipidik (SLN) është një nanopartikul sferik me një diametër mesatar midis 10 dhe 1000 nanometra. Nano-grimcat e ngurta lipidike kanë një matricë të ngurtë të lipidit lipidik, në të cilën molekulat lipofile (substancat aktive) mund të shpërbëhen, në mënyrë që nanopartikulli të veprojë si bartës i ilaçeve. Bërthama e lipideve është e stabilizuar nga një agjent emulsifikues ose surfaktant. Me aplikimet për administrim parenteral dhe oral, si dhe shpërndarjen e ilaçeve okulare, pulmonare dhe aktuale, nanopartikulet me lipide të ngurta përdoren për të përmirësuar efikasitetin e trajtimit dhe për të zvogëluar efektet anësore sistemike.
Lexoni më shumë rreth sintezës së ndihmuar-ultrasonikisht të nanopartikujve me lipide të ngurta!

Transportuesit lipide nano-strukturuar

Njësoj si nanopartikulet lipide të ngurta (SLN), transportuesit lipide të strukturuar nano (NLC) janë një formë tjetër e nanopartikujve me bazë lipidet. Transportuesit e lipideve nano-strukturuar (NLC) janë modifikuar nanopartikale të lipideve të ngurta, të cilat përbëhen nga një përzierje e lipideve të ngurtë dhe të lëngshëm dhe ofrojnë një stabilitet të përmirësuar dhe aftësi ngarkuese.
Transportuesit e lipideve të strukturuara me nano mund të përgatiten përmes methdodit emulsioni tejzanor.

Kristal me madhësi nano

Kristalizimi tejzanor dhe reshjet janë një mënyrë shumë e fuqishme për të përfshirë në një kristal të veshur substanca me një tretshmëri të dobët të ujit. Zheng et al. (2020) raportojnë encapsulimin tejzanor të kurkuminit, një përbërës bioaktiv me shumë përfitime shëndetësore, por bio-disponueshmëria e dobët për shkak të tretshmërisë së ulët të ujit. Ekipi i hulumtimit zhvilloi një formim nanoshell shtresë-pas-shtrese (LbL) polelektrolite për të mbështjellë molekulat e kurkuminit. Ata shprehen se [[u] si metodat e përdorura zakonisht të emulsionit, encapsulimi ynë ultrasonik i asistuar LbL mund të arrijë nanopartikale me madhësi shumë më të vogël. Për kurkumin, ne kemi marrë nanopartikale kristalore me një madhësi mesatare prej 80 nm, dhe ξ-potencial prej +30 mV ose -50 mV, e cila siguroi qëndrueshmëri të këtyre nanokolloideve për muaj të tërë (të mbajtur në zgjidhje të ngopur të ilaçeve). Formimi i predhave me dy bilayer polelektrolitesh biokompatibël lejoi lëshimin e ngadaltë të ilaçeve gjatë rreth 20 orësh. "
Protokolli i nukleimit të kurkuminit: pluhuri kurkumin u tret në një zgjidhje etanol / uji 60%. Pas shpërbërjes së plotë të kurkuminit, u shtuan polikacione ujore, poli (klorurid alylamine), PAH, ose sulfat protoksik i biodegradueshëm, (PS). Pastaj, zgjidhja u bë me një UIP1000, një ulçtrasonicator i fuqishëm 1kW nga Hielscher tejzanor, në 100 watts për ml zgjidhje. Gjatë ultrasonifikimit, uji u shtua ngadalë në zgjidhje. Për shkak të ujit të shtuar, tretësi bëhet më polar, gjë që zvogëlon tretshmërinë e kurkuminit. Kur përqendrimi i ekuilibrit tejkalon pragun e tretshmërisë ra supersaturimi i kurkumin dhe fillon berthamat kristalore. Nën ultrasonifikimin me fuqi të lartë, rritja e grimcave të drogës ndalet në fazat fillestare.
Lexoni më shumë rreth reshjeve tejzanor dhe kristalizimit të nano-kristaleve!

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.