Farmaceutikë të përfshirë në nanopartikulat lipidë me ultratinguj

Transportuesit e drogës me madhësi nano përdoren gjerësisht për të dhënë komponime farmaceutike aktive në qelizat e synuara. Në mënyrë që të përfshihen substancat aktive në një bartës të ilaçeve me një bio disponueshmëri të lartë, përdoren nanopartikuj të ngurtë lipidesh. Nano-emulsifikimi ultrasonik dhe kapsulimi është një teknikë e besueshme për të prodhuar sasi të mëdha të nano-transportuesve me cilësi të lartë si nanopartikulat e ngurta të lipideve, transportuesit e lipideve të strukturuara me nano dhe liposomet.

Mes pandemisë COVID-19 Hielscher Ultrasonics i jep përparësi të gjitha urdhrave të sektorit farmaceutik. Ju lutemi kërkoni përpunimin e rendit me përparësi dhe transportin e përshpejtuar!

Nano-emulsifikimi tejzanor dhe kapsulimi

Sonication është në gjendje të prishë vajin dhe fazat ujore dhe përzierjen e pikave të vogla të vajit në ujë. Meqenëse procesi i emulsifikimit tejzanor mund të kontrollohet saktësisht, emulsifikimi tejzanor dhe procesi pasues i formimit të nanopartikujve me lipide të ngurta është i aftë të prodhojë nanopartikuj të ngarkuar, sonifikimi mund të prodhojë madhësi dukshëm më të ulëta pikash në krahasim me metodat konvencionale të emulsionit.

Meqenëse nano-emulsifikimi ultrasonik dhe kapsulimi mund të kontrollohen saktësisht, teknika e sonication lejon një kontroll të saktë mbi madhësinë e ngurtë të nanopartikulave dhe ngarkesën e tij.

Nano-emulsifikimi tejzanor rezulton në emulsione nano-të zgjeruara, liposome dhe nanopartikuj të lipideve të ngurta për shpërndarjen e ilaçeve.

Nano-emulsifikimi tejzanor përdoret për të prodhuar nano-emulsione të ngarkuara, liposome dhe nanopartikuj të lipideve të ngurtë. Sonication prodhon një shpërndarje të ngushtë pikash dhe grimcash nano të strukturuara.

Ndërsa nanopartikulat më të mëdhenj të lipideve të ngurta (SLNs) mund të ngarkohen me një përqendrim më të lartë të substancave aktive, SNL-të me madhësi të vogël tregojnë një rritje të madhe të kinetikës së përthithjes dhe kohës së zgjatur të qarkullimit në organizmin e njeriut.

Homogjenizuesit e Hielscher Ultrasonics ju japin kontrollin e plotë mbi parametrat e procesit siç janë amplituda, temperatura, presioni, koha e zërit dhe energjia elektrike. Kjo ju mundëson të zhvilloni një recetë të përshtatur për formulimin e yndyrnave të ngurta të lipideve tuaja të ngurta. Përgatitja tejzanor e nanopartikujve lipidikë është e përputhshme me burime të shumta lipide dhe emulsifikues.
Sonication rezulton në një shpërndarje shumë të njëtrajtshme të madhësisë së grimcave, prandaj çon në një stabilitet të lartë gjatë ruajtjes.

Kapsulimi tejzanor përdoret për të prodhuar vëllime të mëdha të liposomeve të shkallës farmaceutike me një ngarkesë të lartë të substancave aktive.

UIP1000hdT me reaktor të rrjedhës së qelqit për prodhim të ngurtë të nanopartikulave lipidike

Kërkesë informacioni

Kapsulimi tejzanor i substancave farmaceutike në nanopartikuj të lipideve të ngurta (SLNs)

Përgatitja tejzanor e nanopartikulave të ngurta-lipide
(Kumar et al. 2019)

Avantazhi i përgatitjes së tejzanor të lipideve ultrasonike

 • Emulsifikim me performancë të lartë
 • Kontroll i saktë mbi madhësinë dhe ngarkesën e grimcave lipide
 • Ngarkesë e lartë e substancave aktive
 • Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit
 • Procesi i shpejtë
 • Kontroll jo-termik, preciz i tempit
 • Skalabilitet linear
 • riprodhueshmërisë
 • Standardizimi i procesit / PMM
 • Sonda autoklavuese dhe reaktorë
 • CIP / SIP
Përgatitja tejzanor e nanopartikujve me lipide të ngurta prodhon transportues të drogës të strukturuar nano me një disponueshmëri të lartë biologjike, stabilitet të lartë dhe citotoksicitet të ulët

Hapat e prodhimit tejzanor të nanopartikulave të ngurta-lipide
(Kumar et al. 2019)

Cilat janë nanopartikulet me lipide të ngurtë?

Nano-grimcat e ngurta lipidike (SLN) janë një formë e zakonshme e bartësit të drogës të strukturuar nano-strukturor, i cili mund të përfshijë përbërjet bioaktive ose farmaceutike. Ato mund të përmirësojnë shpërndarjen e barnave në limfatikët e zorrëve dhe të përmirësojnë depërtimin në inde për një shkallë të lartë të shpërndarjes së terapeutikëve. SNL-të mund të futin ilaçet lipofile në thelbin e tyre lipid, ndërsa veshja sipërfaqës vepruese e bën nanopatikun të tretshëm në ujë dhe u jep atyre kështu një disponueshmëri të lartë bio. SNL-të kanë një formë sferike dhe përbëhen nga një bërthamë e ngurtë lipidike e stabilizuar nga një agjent emulsifikues (surfaktant, bashk-surfaktant).

Burimet e zakonshme të lipideve dhe triglicerideve janë tricaprin, trilaurin, trimyristin, tripalmitin, tristearin, monostearate glicerinë, glyceryl behenate, glyceryl palmitostearate, cetyl palmitate, acid stearik, acid palmitic, acid decanoik, acid behenic, acetik acetik, acetik acidi

Si surfaktant në nanopartelet e ngurta lipidike shpesh lecithinat (p.sh. lecithin e sojës, lecithin e lulediellit, leçitinën e vezëve), fosfolipidet, fosfatidilkolinën, spingomomelinat, kripërat biliare (taurocholate natriumi), sterolet (kolesterolin), poloxamer 188, 182, 307 , polysorbate 20, 60, and 80, cholate natriumi, glikokolat natriumi, kripë natriumi acid taurokolik, kripë natriumi acid taurodeoksikolik, butanol, acid butirik, diostil natrium sulfosuccinate, acid monooctylphosphoric në mesin e të tjerave përdoren.

Meqenëse nanopartikulat lipidë të ngurtë konsistojnë në lipide fiziologjikisht të ngjashme që gjenden në trupin e njeriut, ato konsiderohen si të toleruara. Ato mund të administrohen me gojë, intravenoze dhe dermale.

Ultrasonicators me performancë të lartë për nanopartikulat me lipide të ngurta

Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit tejzanor nga softveri inteligjent i Hielscher UltrasonicsSistemet e Hielscher Ultrasonics përdoren gjerësisht në prodhimin farmaceutik dhe plotësues për të formuar nanopartikuj të ngurtë të lipideve të ngurta me cilësi të lartë dhe lipozome të ngarkuar me substanca farmaceutike, vitamina, antioksidantë, peptide dhe përbërës të tjerë bioaktivë. Për të përmbushur kërkesat e klientëve të saj, Hielscher furnizon ultrasonikatorë nga homogjenizatori kompakt, por i fuqishëm, i mbajtur me dorë dhe ultrasonikatorët kryesorë në sistemet ultrasonike plotësisht industriale për prodhimin e vëllimeve të larta të formulimeve farmaceutike. Një gamë e gjerë e Sonotrodave tejzanor dhe reaktorëve janë në dispozicion për të siguruar një përbërje optimale për prodhimin tuaj liposome. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon operimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise të kërkuara.
Për t'iu mundësuar klientëve tanë të përmbushin Praktikat e Mirë të Prodhimit (PMP) dhe të vendosin procese të standardizuara, të gjithë ultrasonicatorët digjitalë janë të pajisur me softuer inteligjent për vendosjen e saktë të parametrit të sonication, kontrollin e vazhdueshëm të procesit dhe regjistrimin automatik të të gjithë parametrave të rëndësishëm të procesit në një ndërtim -në kartën SD. Cilësia e lartë e produktit varet nga kontrolli i procesit dhe standardet e larta të përpunimit vazhdimisht. Ultrasasonicators Hielscher ju ndihmojnë të monitoroni dhe standardizoni procesin tuaj!
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.

Letërsi / ReferencatFakte të vlefshme

Nano-grimcat e ngurta të lipideve si transportues i ilaçeve

Nano-grimcat e ngurta lipide zakonisht kanë një formë sferike me një diametër mesatar midis 10 dhe 1000 nanometra. Nano-grimcat e ngurta lipide posedojnë një matricë të ngurtë të lipidit lipidik, në të cilën mund të treten molekula lipofile. Bërthama e lipideve mund të përbëhet nga komponime të ndryshme të yndyrës, që do të thotë se termi "lipid" përdoret në kuptim më të gjerë që përfshin trigliceride (p.sh. tristearin), digliceride (p.sh. bhenate glicerinë), monogliceride (p.sh. glicerina monostearate), acide yndyrore (p.sh. acidi stearik ), steroide (p.sh. kolesterol), dhe dyllë (p.sh. cetil palmitate). Bërthama e lipideve është e stabilizuar nga (kryesisht një kombinim i) agjentëve emulsifikues (surfaktant) që zgjidhen në varësi të mënyrës së administrimit.

Vaksinat e ARN-së

Vaksinat e ARN-së përdorin fillesa sintetike të ARN-së (mRNA), të cilat kodojnë proteina nga sipërfaqja e virusit Ato fijet e mRNA janë kapsuluar në nanopartikuj të lipideve të ngurta, në mënyrë që të provokojnë një përgjigje të sistemit imunitar të njeriut ndaj virusit.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.